Erilaiset lattiat eri huoneisiin?

sissi

Hei,

Remontti ja hurja sisustaminen on alkamassa. Talossa kaksi kerrosta. Tällaista mietin, että onko kamala tyylivirhe laittaa eriväriset lattiat eri huoneisiin,jotka sijaitsevat vierekkäin samassa kerroksessa? Tulisikohan ihan hullun näköinen jos muualla laminaatti olisi aivan tumman ruskeaa, mutta keittiössä vaaleaa koivua? Itsellä sellainen käsitys, että ei sovi, mutta kertokaa te viisaammat! :) Ja yläkertaan tulisi taas ihan eri... Tuleekohan tästä nyt mitään järkevää...

12

5810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omani

      Tämä nyt tietysti on makuasia, mutta kyllä mielestäni samanlainen lattia eri huoneissa tuo tilan yleisilmeiseen eräänlaista jatkuvuutta. Erilainen lattia tavallaan rajaa tilat toisistaan erilleen ja samanlainen taas yhdistää.

      Toisaalta on tietysti ajatuksen arvoinen juttu se, että miksi tällä hetkellä hyvinkin yleisesti käytetty tapa laittaa keittiöön laattaa vaikka muut huoneet olisivatkin parkettia/laminaattia ei näytä silmään kovinkaan kummalliselta mutta jos tuon laatan sijaan keittiössä olisi olisikin eriväristä parkettia/laminaattia...

      • tilkkutäkki

        Tietysti erilaisia lattiapintoja voi käyttää myös tehokeinona ja rajaamaan "huonetiloja" toisistaan. Rajan ei tarvitse olla aina suora, vaan myös kaareva voi olla. Keittiö on nykyään usein samaa tilaa oleskelutilojen kanssa, ja lattia voidaan laittaa visuaalisesti yhteensopivaksi keittiön kaapistojen ja laitteiden kanssa. Toisaalta muodikasta on myös häivyttää kaikkea keittiömäisyyttä piilottamalla laitteet kaapistoihin, jolloin ei ole mitään järkeä laittaa lattiaa erilaiseksi.

        Mutta mielestäni se, että eri huoneisiin pannaan erilaiset lattiat, jotka kynnys erottaisi, jos sellainen olisi, on ihan järjetöntä. Jatkumot huoneesta toiseen menevät poikki. Muutenkin kannattaisi miettiä, millaisia näkymiä asunnossa avautuu ovista ja peileistäkin. Turha on lattioita paloitella.


    • kyyninen

      Viestisi kuuluisi kodin tärveleminen-palstalle. Yksi karmeimmista ideoista mitä olen kuullut.

    • sissi

      Kiitos paljon mielipiteistä:) Kiinnostaisi vielä tämän "tärvelijä" -viestin lähettäjän mielipide tuohon laatta-asiaan; onko sekin sitten ihan kamalaa, että muualla laminaatti, mutta keittiössä laatta? Pitääkö joka paikka olla ihan prikulleen samaa kamaa? Hmm... Pitääköhän haudata haaveet siitä keittiöstä...

      • tekisin

        Kohtuus kaikessa. Itse pidän nyrkkisääntönä sitä että max. kaksi erilaista lattiamateriaalia/sävyä yhtenäisissä tiloissa. Pesutilat on sitten asia erikseen =)
        Ihan siitä sysytä että tiloista tulee todella levottoman oloisia jos kaikissa huoneissa on erilainen lattia.

        Jos laitat keittiöön laatan ja muualle laminaatin, niin keksi jokin yhdistävä tekijä niille. Esim jos pähkinälaminaatti ja vaalea laatta, niin laatassa hieman ruskeaa. Näyttää hyvälle, ei ole levoton.


      • annikat

        Mun mielestä keittiöön voi todellakin laittaa laattaa, vaikka muualla olisi parketti/laminaatti.
        Itselläni on samanlainen ratkaisu tällä hetkellä ja olen ollut todella tyytyväinen. Laatat on paitsi erittäin "lika/tahra" ystävällisiä, myös hyvännäköisiä.

        Älä ihmeessä hautaa keittiöhaaveitasi!


      • Anonyymi
        annikat kirjoitti:

        Mun mielestä keittiöön voi todellakin laittaa laattaa, vaikka muualla olisi parketti/laminaatti.
        Itselläni on samanlainen ratkaisu tällä hetkellä ja olen ollut todella tyytyväinen. Laatat on paitsi erittäin "lika/tahra" ystävällisiä, myös hyvännäköisiä.

        Älä ihmeessä hautaa keittiöhaaveitasi!

        Voitko laittaa kuvia,kiinnostaa.


    • kädentaitaja

      Jos huoneiden käyttötarkoitus poikkeaa selvästi toisistaan, myös niiden sisustus voi poiketa. On aivan luonnollista että makuuhuoneen ja kotiteatterin tyyli ja väritys ovat erilaiset. Toisaalta voihan huoneiden sisustus olla sovitettu asukkaiden tarpeisiin ja mieltymyksiin. Hevari-pojan huone on syytäkin näyttää erilaiselta kuin hevos-tytön.

      Avarissa tiloissa lattiamateriaalilla voidaan rajata esim aula ja olohuone toistaan ilman väliseinää.

    • keittiön lattian suhteen

      Ihan ensimmäiseksi täytyy sanoa, että laminaatti ei ole paras mahdollinen vaihtoehto keittiöön. Se ei siedä märkää ja saattaakin mennä keittiössä äkkiä huonoon kuntoon (esim. tiskialtaan edestä). Tietysti saa laittaa mitä haluaa, itsehän sitä sitten pitää kunnossa :) Itse kuitenkin valitsin keittiöön muovimaton ihan käytännön syistä, ja muualle laminaatin. Ja tietysti laatat sopivat keittiöön mainiosti.

      Ja mitä eri huoneiden lattioihin tulee, niin ne voivat aivan hyvin olla eri väriä/materiaalia, ja useasti ovatkin. Ovilistalla voi vain sitten rajata esim. laminaatin ja laatan rajan.
      Minun mielestäni se on ennemmin hullunkurisen näköistä, jos sama lattia vain jatkuu ja jatkuu vaikka kyse on eri huoneista eri käyttötarkoituksineen ja sisustuksineen! :)

    • peukku68

      meillä on alakerrassa yhtenäinen tila yhtenäisellä laminaatilla. Keittiö on samaa tilaa, mutta mallinsa takia erottuu selvästi erilliseksi tilaksi kuitenkin eli ei epäselvää missä keittiö alka aja loppuu ja missä olohuone/ruokailu. Keittiössä on laatta.

      Yläkerrassa on sitten jokaisen makuukamari laitettu ihan oman mielen mukaan eri väreillä. Kun ovet on auki niin näkyy kuinka lattian väri vaihtuu ja muukin värimaalilma. Ne kuitenkin on omistajiensa huoneita ja siksi omansa näköisiä.

      Pointti on siis se että se värinvaihdos pitää ola kohdalla jossa sen hahamottaa eri tilaksi. Laminaatti kannatta avalita sitten vielä vaikka eri suuntaan tms että ei tavallaan vain väri vaihdu ja jatka sitten matkaansa ja lista tms väliin vielä erottamaan.

    • jälkjäipn

      äkhnä'ih09jonmkm'jölk,

    • Anonyymi

      Mutta voisko keittiöön laittaa linoleumin. Just yhteen kämppään tein keittiön tummasta linoleumista ja muut lattiat tammiparketista. keittiö oli siis avokeittiö ja muuttui olohuoneeseen ja ruokailutilaan mennessä parketiksi ja kaikki muut tilat olikin tammiparkettia. Nyt olisi tarkotus tehdä ittelle uudet lattiat ja laitan tammiparketin, kun mulla on tammisia kalusteitakin. Keittiökaapit on kuitenkin yksiväriset ja tasot tummat ilman mitään puukuvioo, niin mun mielestä keittiöön sopis lattiaan yksivärinen materiaali ja siks aattelin tummaa linoleumia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe