Miten päästä eroon tikasta?

Wenja

Asumme lähiössä reilun vuoden vanhassa kivitalossa ja sen verran löytyy lautaa katon päätylaudoista, että tikka on mieltynyt koputtelemaan meidät hereille aamuisin. Naputus alkaa klo 5 jälkeen ja vaikka joskus ajamme tikan pois kuusikin kertaa, niin se vaan tulee takaisin. Kiusallaanko?

Viime keväällä oli samaa ongelmaa (ja lisäksi oravanpesä katolla ja ainakin 5 vallatonta oravanpoikasta). Tekisi jo mieli päästää päiviltä koko kiusankappale! Mitä ihmettä se meidän kattolaudoista haluaa? Onko jotain keinoa, jolla tämän rasittavan vierailija saisi häädettyä muualle koputtelemaan?

15

19706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tööttinen

      Tikka hakee luultavimmin kaikupohjaa soidinrummutukselleen. Mitään varmaa häätökeinoa ei ole, hengiltä sitä ei saa tietenkään ottaa, sillä voi olla pesä ja siellä ruokaa kiljuvat poikaset. Voit kokeilla jotain kimmaltavia/kalkuttavia esineitä kohtaan, missä tikka rummuttaa. Tai jos kärsivällisyyttä riittää, pelottaa tikka pois aina kun se ilmestyy näkösälle. En tiedä auttaako haukkakuva, sitä kun ei oikein saa mihinkään kiinni talon päädyssä.

    • KH.

      Ovatko päätylaudat pystysuuntaisia? Silloin ne vastaavat pystyjen puunrunkojen kaavaa tikan aivo-ohjelmistossa. Naulaapa vaikka vain kevyesti muutamia vaakasuoria rimoja laudoituksen pintaan. Silloin niiden vastaavuus luonnonpuihin sekoaa.Toivon mukaan rummutusinto häipyy samalla.Onnea. Älä putoa seinältä.

    • biologi

      tee pyöreälle levylle pöllön naamataulu ja ripusta se naputtelukohtaan. Tehoaa varmasti. Mikäli tikka ei varsinaisesti rummuta seinään vaan naputtelee sitä muuten on syytä tarkistaa mitä tuhohyönteisiä siellä seinän sisällä jyllää.

    • Wenja

      Tikka tosiaan hakkaa katon otsalautaa (seinät ovat siporex-kiviharkkoja) ja laudat ovat vaakalinjassa. Yritin katsella hakkaamiskohtaa, eikä siinä näy onneksi koloja.

      Välillä on aamuja, jolloin vierailija ei käy. Mutta tänään taas klo 5.05 alkoi nakutus. Aamulla, kesken unien se ottaa hermoille! Päivällä häiriköijää ei muistele niin pahalla.

      Taidan kokeilla ensin jotain kimaltavaa heilutinta ja jos se ei auta, niin sitten mainittuja lintupelotteita. Onko mitään hajustetta, mitä tikka vierastaisi?

    • Wenja

      Askartelin välkehtivän ja tuulessa liehuvan hahmon ja laitoin sen narun päähän tikan naputtelukohtaan. Tikka kävi kuitenkin parina aamuna lyhyesti herättämässä minut "tok-tok-tok" ja säikähti kai sitten heiluvaa pelätintä ja lensi tiehensä! Ei tarvinnut nousta sängystä sitä hätistelemään! :0) Olin tyytyväinen!

      Tänä aamuna ihmettelin, kun tikka ei häipynytkään, vaan jatkoi koputteluaan pitempään ja minun piti taas raahautua takaovelle meuhkaamaan. Selvisi, että oli tyyni sää ja pelote riippui liikkumattomana!!

      Täytyy siis jatkaa kokeiluja...ja siirtyä järeämpiin keinoihin! (...ja olihan se pahus saanut hakattua lautaan naulanreikiä muistuttavia jälkiä!)

      • Isohaineli

        Jos ei muu auta, niin impparilla otsaan, lakkaa koputtelemasta..kyllä suomessa tikkoja riittää!


      • jyrkkä ehkä

        Tervehdys tikkareviirin asukki.

        Tikka ilmoittelee laudoitukseesi reviiriään ja miehisyyttään = mitä parempi saundi, sitä enemmän tikka dikkaa.

        Linnuilla on tapana tottua erilaisiin pelotteihin hyvin nopeasti..... esimerkkinä kaatopaikkalokkeihin käytetyt tekohaukkapelotteet tai kaasutykit (pitävät suuren pamauksen). Hetken aikaa tällaiset pelotteet toimivat, mutta tiettyjen lajien runsaus kertoo niiden huimasta kyvystä sopeutua ympäristöön.

        Lähinnä omaa logiikkaani olisi tikalle tärkeän kaikupohjan deaktivointi.
        Eli: Laudoitus antaa tikalle mukavan, kuuluvan rummun jolla kuuluttaa olemassaoloaan, siksi tikat hakkaavat mielellään myös sähkötolppien metalliosia (lähtee törkeä meteli).
        Tämän rummun demppaaminen on uskoakseni hyvä keino viedä tikan mielenkiinto paukutukseen.

        Tämä tarkoittaisi esim. laudoituksen peittämistä jollain pehmeällä materiaalilla joka ei pidä meteliä. En ole rakennusinsinööri, joten en osaa suositella sopivaa materiaalia.
        Ratkaisu voi olla aika paskannäköinen talon julkisivua ajatellen, mutta mielenrauhan kannalta kokeilemisen arvoinen.

        TV: Tosi harvoin väärässä-mies.


    • RÖH~

      Heittäydy uskovaiseksi ja veisaa aamuin illoin.
      Silloin lähtevät nurkista tikat ja muutkin nalkuttajat.

      :8)

    • sekopää tikka

      Meillä on kans tänä keväänä ollut riesana sekopäinen tikka joka rummuttaa peltistä räystästä aamulla aikaisin ja kun avaan ikkunan ja karkoitan tikan niin se vaihtaa naapurin ränniin ja kohta taas takaisin jne. Mulle kerrottiin että se ilmoittelee just reviiriään ja pelti saa varmaan hyvät soundit irtoamaan, tulee stereona ;D toivon vaan että kesän tullen naputtelu lakkaa, meillä on tirpan kanssa vähän eri aikataulu heräämisiin.

    • Wenja

      Nyt ei ole aamuista koputtelijaa kuulunut, sitten kun viimeksi kirjoittelin. Korjasin hieman pelättimen paikkaa ja hyvin se aitiopaikalla tuulen mukana keikkuu! Liekö tikka uskonut viimein ja vaihtanut maisemaa vai onko sille tapahtunut jotain "ikävää"? Nyt on ainakin meillä ollut lokoisat oltavat :0) Thanks!

    • Anonyymi

      Kokeile Tervaa tai auton alustamasaa, / kivensuojasprayta tikan koloihin. Se ei miellytä sitä!

      • Anonyymi

        Innostuin neuvista, mutta kun en saa tikkaa kiinni... ei siis onnistu. Tietääkö jostain muuten, että onko se koiras vai naaras?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Innostuin neuvista, mutta kun en saa tikkaa kiinni... ei siis onnistu. Tietääkö jostain muuten, että onko se koiras vai naaras?

        Pään punaisesta näet sen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Innostuin neuvista, mutta kun en saa tikkaa kiinni... ei siis onnistu. Tietääkö jostain muuten, että onko se koiras vai naaras?

        Niskan punainen laikku kuuluu urokselle


    • Anonyymi

      sama juttu meillä aamulla tikka rumuttaa minut hereille kio 5 tosi ärsyttävää mikä neuvoksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe