ruusujen herääminen talven jäjiltä

joku kuka lie

Missä vaiheessa kevättä talvehtineissa ruusuissa pitäis alkaa olla elon merkkejä täällä pääkaupunkiseudulla. Katseltiin niitä eikä mitään elollista vielä ainakaan näy. Onkohan kaikki kuolleet... Joko pitäis näkyä jotain?

15

9766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gardener

      Nyt jo pitäisi olla elonmerkkejä pääkaupunkiseudun ruusuissa. Onko ruususi jaloruusuja/ryhmäruusuja? Hoiditko huolellisesti niiden talvisuojauksen?
      Meillä töissä jaloruusut pukkaavat uutta versoa ja lehteä. Ne oli huolellisesti talvisuojattu.

      • tulla uusia?

        Maanpeiteruusut ovat tainneet paleltua. Mutta eikö juurista voi tulla uusia oksia? Jos ei nyt, niin vaikka ensi kesänä?

        Onko peli menetetty?


      • gardener
        tulla uusia? kirjoitti:

        Maanpeiteruusut ovat tainneet paleltua. Mutta eikö juurista voi tulla uusia oksia? Jos ei nyt, niin vaikka ensi kesänä?

        Onko peli menetetty?

        Valitettavasti ruusut eivät lepää kasvukauden läpi. Ne joko nousevat uuteen kasvuun kasvukauden alussa tai ovat jostain syystä kuolleet talven aikana. Näin se vaan menee.

        Netissä on runsaasti tietoa ruusuista ja kestävistä lajikkeista. Kannattaa suosia tuttuja ja ns. varmoja lajikkeita ja kysyä ammattitaitoiselta myyjältä. Suomalainen ruusukirja (P.Alanko) on myös hyvä apuväline.

        Uutta matoa koukkuun. Ei kannata lannistua=)


    • Puurarha-Maija

      Mun maanpeittoruusut ovat kaikki heräneet täällä Tampereella. Viime kesänä ostin omajuurisen kanadalaisjalosteen nimeltään Macy's Pride, se kukki komeasti koko kesän, mutta palellutti suunnilleen kaikki maanpäälliset osansa. Nyt ei ruususta näy vilaustakaan, vaikka niin ostaessa kehuivat, että on tosi kestävä. No, ihan vielä en ole heittänyt kirvestäni kaivoon, mutta kattellaan, jospa se vielä sieltä pilkistäisi.

      • ellit

        Täällä III-vyöhykkeellä on meidän jaloruusuissa jo aika komeat silmut ja osassa on lehdetkin puhjeneet.Ruusut ovat talven katolta pudonneen lumen alla,muuten en ole peitellyt koskaan,lumi on hyvä suoja. Maanpeiteruusuissa..fairy..on jo lehdet olleet vähän aikaa.


    • Pilkistää...

      jo täällä Savossakin :)

    • pohjanmaalta

      tällä alueella mis oon nii sellasilla villiruusu tapasil lajikkeil on lehden silmuja tulos. Kotona on 4-5 eri ruusulajiketta ja muissa ei oo elonmerkkejä, muuta ku yhessä. Kyllä se taitaa olla lajistakin kiinni, toiset on aikaisempia ja toiset myöhäsempiä, ei pidä huolestua.

    • sartsa.70

      myös itä suomessa jo ruusut silmuilla mulla on kyllä joka talvi jaloruusujen päällä pakkaskangas nytkin se vielä on penkin vieressä jos tulee hallaa

    • Roselove

      Ruusuissa oli lämpimän kevättalven ansiosta jo pari alkanutta silmua huhtikuussa, kun otin peitteen pois. Älä huoli. Mikäli ne on vihreitä niin elävät kyllä, mutta jos on mustia varsia niin pahoin pelkään.

    • mulla on ihan tavallisia ylijäämä äitienpäivä ruusuja joita saan joka vuosi aina vain lisää ja lisää kun olen kukkakaupalla vuokralaisena
      kyllä ruusuissa pitäis nyt jo olla silmut ja lehden alut tosin ei kuivia ruusun juurakoita heti kannata repiä irti niihin voi tulla juuresta uusia versoja

    • etsit

      Etkö tarkkaillut äitienpäiväruusuja - vain puhutko muista ruusuista, vaalitappion jälkeen kestää varmaan kerätä joukkoihin taisteluintoa.

    • ruusumummo

      Täällä Pohjois-Karjalassa näkyy ruusuissamme jo lehdet, joten jos siellä ei vieläkään elonmerkkiä ole, niin kuollutta on.

      • gardener

        Näin on. Jos Pohjois-Karjalassa on ruusuissa elonmerkkejä ja lehtiä pukkaa, kyllä Etelä-Suomen talvehtineilla ruusuilla pitäisi kasvu olla jo alussa.


      • pohjois-pohjanmaalla?
        gardener kirjoitti:

        Näin on. Jos Pohjois-Karjalassa on ruusuissa elonmerkkejä ja lehtiä pukkaa, kyllä Etelä-Suomen talvehtineilla ruusuilla pitäisi kasvu olla jo alussa.

        Asun noin 150 km oulusta etelään, pitäiskös täällä jo silmuja näkyä kun on vain mustia varsia? Viime kesänä ruusu kukki, toissakesänä istutin, nyt ei näy elonmerkkiäkään..


      • gardener
        pohjois-pohjanmaalla? kirjoitti:

        Asun noin 150 km oulusta etelään, pitäiskös täällä jo silmuja näkyä kun on vain mustia varsia? Viime kesänä ruusu kukki, toissakesänä istutin, nyt ei näy elonmerkkiäkään..

        Hei, luulen, että ruususi ovat paleltuneet. Teillä on siellä päin ollut melkoiset kelit ja aika myöhään viileää. Jos versot on mustat, kuullostaa siltä, että ovat entisiä. Alasleikkaushan ryhmäruusulla on suunnilleen siihen aikaan, kun koivuissa lehdet on hiirenkorvilla. Leikkaa versoista pala ja katso onko ihan kuollutta. Kuullostaa ainakin siltä.

        En tiedä mitä lajikkeita sinulla on, mutta yleisesti ottaen ryhmäruusut/jaloruusut ovat meillä aika heikkoja talvenkestoltaan. Ja vahvatkin lajikkeet tarvitsevat talvisuojauksen jopa Etelä-Suomessa. On vain harvoja alueita Suomessa, missä ruusut selviäisivät ilman suojausta. Vaikka muuten selviäisivät, voi lopulta routa viedä juuret.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe