Humalan kasvatus

Toivo

Olisin kysellyt humalan kasvattamisesta (siemenestä), mahtaisiko jollain olla tietoa kun netistä ei tunnu löytyvän mitään.

8

4079

Vastaukset

 • En ole koskaan kuullut, että joku olis kasvattanut sitä siemenistä, mutta kai se siitäkin lähtee.Juurakosta saa ainakin paljon helpommalla ;)

  • Niin miksei lähtisi siemenstä? Siitähän se alunperinkin on lähteny


 • Pane googleen hakusanaksi humalan siemenet, niin asiaa löytyy.
  Humala on kaksikotinen kasvi, joten tarvitaan sekä poika- että tyttöhumalayksilöitä, että tulee itäviä siemeniä. Ne karisevat syksyllä maahan ja humalaa tulee sitten vähän liiankin kanssa ihan itsekseen, kunhan siemenet ovat syksyllä karisseet mulloksella olevaan kosteaan maahan.

  Helpoimmalla pääsee, kun pyytää joltakulta valmiita juurakoita tai hakee metsästä villintyneitä humalantaimia.

  • Metsästä saa ottaa taimia vain maanomistajan luvalla.


 • Mulla on siis tänävuonna ostetut siemenet, mutta miten saada ne itämään, tarvisin saada 150 tainta, joten ei ole mahdollista lähteä niin montaa ostamaan, ja tuskin kenelläkään on jakaa niin montaa alkua juurakostaan, joten edelleen kaikki vinkit esille miten saan ne kasvamaan, koska googlen hausta ei todellakaan ole apua tippaakaan tässä asiassa.

  • verran löytyi tietoa vanhasta puutarhakirjasta,H.japonicus Sieb.&Zucc.,japanilainen h.,1-ja 2-vuotisia.Yksivuotisen kylvö tehdään kasvupaikalleen aikaisin keväällä.Taimisto harvennetaan 20-25cm välyksin. H.lupulus L.,tavallinen h.,mm.suomessa luonnonvarainen monistetaan helposti juuriversoista.


  • Jasmike kirjoitti:

   verran löytyi tietoa vanhasta puutarhakirjasta,H.japonicus Sieb.&Zucc.,japanilainen h.,1-ja 2-vuotisia.Yksivuotisen kylvö tehdään kasvupaikalleen aikaisin keväällä.Taimisto harvennetaan 20-25cm välyksin. H.lupulus L.,tavallinen h.,mm.suomessa luonnonvarainen monistetaan helposti juuriversoista.

   Puutarhamaailman sivuilta poimittu kysymys ja vastaus:

   "Mistä saisin Humalan siemeniä? Tiedän, että se on vaikea kasvattaa siemenistä, mutta haluan yrittää."

   "Humalan siemeniä on harvoin saatavilla taimimyymälöissä. Kysäisepä Hyötykasviyhdistyksestä, mahtaako heillä olla niitä, p. 09 4342 350."


  • Nonzilla kirjoitti:

   Puutarhamaailman sivuilta poimittu kysymys ja vastaus:

   "Mistä saisin Humalan siemeniä? Tiedän, että se on vaikea kasvattaa siemenistä, mutta haluan yrittää."

   "Humalan siemeniä on harvoin saatavilla taimimyymälöissä. Kysäisepä Hyötykasviyhdistyksestä, mahtaako heillä olla niitä, p. 09 4342 350."

   Puutarhamaailman sivuilta poimittu tämäkin kysymys ja vastaus:

   "Minkälaisia jatkojalostustapoja suurille määrille humalaa on? Ja mistä saa tietoa humalasta ja sen viljelystä?"

   "Kaupallisesta humalan viljelystä kannattaa kysyä Kauppapuutarhaliitosta, yhteystiedot ovat Larin Kyöstin tie 6, 00650 Helsinki, p. 09 7288 210."


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3414
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  17
  996