Aihe

Piirtopöytä

-Ridge-

Käsi kramppaa ja jännetuppea pukkaa kun hiiri on kädessä aamusta iltaan, olisko piirtopöydän kynä parempi vaihtoehto kuvankäsittelyyn..?

Soveltuuko se edes tuollaiseen kuvien retusointiin vai onko se enemmän tarkoitettu piirtämiseen..?

6

756

  Vastaukset

  • Täällä Takahikiällä missä minä asun, ei tiedetty piirtopöydistä mitään kun kyselin.

   • Nettikaupasta.

    Kai teillä siellä takahikiälläkin posti kulkee? Netistä sitä paitsi saat varmasti edullisemmin ton piirtopöydän, ku jostain takahikiän paikallisesta elektroniikkaliikkeestä. =)


   • Jeejee kirjoitti:

    Nettikaupasta.

    Kai teillä siellä takahikiälläkin posti kulkee? Netistä sitä paitsi saat varmasti edullisemmin ton piirtopöydän, ku jostain takahikiän paikallisesta elektroniikkaliikkeestä. =)

    on Wacomin Intuos3, http://www.wacom-europe.com/int/products/intuos/tablets.asp?lang=en&pdx=32

    Saas nähdä miltä se sitten tuntuu, paljon on ainakin kehuttu pelkästään ergomian kannalta, nuo pikanäppäimet on myös plussaa..


  • Itselläni on Wacomin lauta testissä parhaillaan. Ihan hauskalta tuo vaikuttaa, jos nyt kerkeisi joskus sitä käyttämään. Vähän on vielä kommunikointiongelmia minun ja pöydän välillä, mutta eiköhän ne pahimmat särmät ajan kanssa tasoitu.

   Edellinen kokeiluni piirtopöytien maailmaan oli 30 euron (ja neliösenttimetrin) turhuus, joka meni suoraan paketista kaapin perälle. Siitä jäi pienet epäilykset koko laitetta kohtaan, mutta tällä kertaa voisi raivata työpöydältä ihan oikeasti tilaa sitä varten.

   En silti usko, että tuosta hiiren tappajaksi on. Piirtohommiin se saa toistaiseksi jäädä. Vähän tuota kuvankäsittelyäkin vierastan, mutta täytyy kokeilla. Toistaiseksi ainakin työt sujuu hiirellä paljon nopeammin.

   • Ekaa päivää on Waconi käytössä ja vaatiihan se tottumista, luulen että olisi ollut ihan riittävä astetta pienempi pöytä, mutta siinä on vähemmän pikanäppäimiä ja saahan sen aktiivisen alueen valittua..

    Hiirellä työskentely on nopeampaa ainakin vielä ja osassa tapauksissa tarkempaa, esim. yläreunojen valikot on vielä outoja käyttää kun kynä nousee pöydästä, kyllä se silti toimii ja kursori liikkuu, mutta aktivointi tarvii kynässä olevan napin painallusta tai laskemista pöytään kiinni..

    Kloonityökalu on myös vielä opettelussa, tottunut aina napilla aktivoimaan sen ja kynällä riittää lasku pöydälle. Opettelemista tuossa on, mutta jos suurimman osan töistä sillä sais tehtyä niin olen tyytyväinen, vielä ei ainakaan kädessä tunnu mitään, mutta hiireen kun tarttuu ja vähän näpyttelee niin kipukohdat ilmoittelee itsestään..


   • Onko siis Wacomin piirtopöytä ainoa oikea? Olen aikeissa hankkia, mutta tarkoitus oli kekeilla ensin jotain edullisempaa. Kannattaako?

    mac


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   120
   10367
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   5292
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   71
   3345
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3239
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   159
   1573