Kokemuksia Carina e 2.0 TD:stä?

Hankkia

Olen aikonut hankkia n.350tkm ajetun -97 TD Carinan, millaisia kokemuksia tällaisesta autosta? Onko ripeä kulkuinen ja kuinka rajoittunut vääntö alue? Kuinkas asuntovaunun veto, onnistuuko hyvin? Mitä tallaisesta autosta kannattaa katsoa?

9

4310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutki hyvin

      alusta, tavaratilan pohja sekä ovien ala reunat ja tukivarret erittäin tarkkaan ruosteen varalta, sekä öljy vuodot, samoin syöttöpumpun kunto kannattaa selvittää.

      • tutki hyvin

        mainita sylinteri kansi, voi olla halki, tarkista jäähdytys järjestelmästä, kehittääkö painetta, ja tuleeko ilmaa jäähdytys järjestelmästä. Itse jokusen TD kannen hitsauttanut.


    • rauhallisesti

      Tuon ikäinen td on vielä verrattain niukkatehoinen, mutta riittävä veteämään 1000-1300 kilon vaunua, jos tyytyy rauhalliseen etenemiseen.
      Auto kiihtyy verkkaisesti pelkän kuljettajan painollakin, joten vaunu perässä kestää pitkään enenkuin se 80 km/h on saavutettu.
      Maksimipainot on 1300 ja vaunu saisi olla mieluusti selvästi kevyempi.
      Lisäksi katsoisin takajouset sekä iskarit, sillä japseissa on luonnostaan vetelät jouset ellei jo ole vaihdettu. Jos vaihdat, niin samalla taakse "kuormajouset" eli jäykemmät kuin farkuissa, niin hyvä tulee. Tarvikkeena ei maksa paljoa.

    • Hankkia

      Kiitos teille jotka vastasitte, mutta joku onnellinen kerkesi ennen minua. Toki voitte laittaa lisää neuvoja sillä vastaavanlainen TD e Carina mielellään -95 hakusessa.

    • Carinasta

      Terve!

      Edellä mainittiin nuo ovien alareunat ym. Lähes 95% varmuudella kaikista Turbollisista Carinoista on vähintäänkin alkavaa ruostetta ovien alareunoissa, kittisauman alla. Ruosteiden kiinniotto ei ole hommana kovinkaan hankala ja korjauksen jälkeen pitävät muutaman vuoden. Takalokarin kaaret kannattaa myös tarkistaa. Muuten alustaltaan kori ei ole kovin paha ruostumaan vaikka suojaus olisikin kokonaan laiminlyöty.

      Kone on auton kokoon/painoon ja koneen ilmoitettuihin tehoihin nähden varsin rivakka. Ei häpeä juuri esim. 90hv TDi Golfille. Vääntöalue saatu sopivasti alkavaksi noin 2000 kierroksesta. Kone tosin puutuu nopeasti korkeammilla kierroksilla kiihdytettäessä. Pellin alla majailee aika onnettoman pieni turbo. Turbon vihellys muuten ei sitten saa paljon kuulua koppiin. Pieni vihellys sieltä kyllä tietysti aina kuuluu.
      Kansi on koneessa arka ja pirun kallis uusia, joten jälkikäyttö ajon jälkeen auttaa asiaan.

      Vaihdelootasta ei periaatteessa saisi kuulua paljon kahisevaa ääntä. Yli 300tkm ajetuissa varmaan jo kuuluu. 1-3 vaihteiden synkrot kannattaa tarkistaa eli ei saisi paljon takellella alaspäin vaihdettaessa. Erityisesti 2.vaihde on arka.

      Kannattaa soitella edellisille omistajille. Niiltä löytyy usein rehellinen mielipide autosta ja selviää usein yllättäviäkin asioita historiasta.

      Kulutus pyörii maantiellä 5,3 - 6,0 välillä. Seka-ajossa hairasee hiukan yli 6 litraa.

      Hyvästä yksilöstä kannattanee maksaa vaikka vähän enempikin. Pitää meinaan arvonsa peremmin kuin avensis. Hyvästä yksilöstä saa hyvällä huolenpidolla pitkäaikaisen ja huolettoman matkakumppanin.

      • osku....

        onko yleistä vaihdelaatikkoviat 2,0 td carinassa?
        mulla paukahti ilmeisesti laatikko, ajettu 290tkm.


      • Carinasta
        osku.... kirjoitti:

        onko yleistä vaihdelaatikkoviat 2,0 td carinassa?
        mulla paukahti ilmeisesti laatikko, ajettu 290tkm.

        Laatikko on yksi carinan ongelmakohdista. Se tosin harvemmin laukeaa totaalisesti, mutta kahinaa vedossa ja vaihtamisongelmia esiintyy.
        Suurin osa ongelmista johtuu yksinkertaisesti siitä komponentista, joka majailee ratin ja penkin välissä. 2. Vaihdetta yritetään survoa jo 60km/h:n vauhdissa päälle ja suurilla vaihteilla vedätetään alhaisilla kierrosluvuilla, kun kone kerran jaksaa vetää.

        Omassa on laatikko metelöinyt viimeiset 150tkm, eikä ole vielä loppua tullut. Välikaasun kanssa oppii hyvin pelaamaan pitemmän päälle vaihteiden kanssa. Vieraammille kuskeille aiheuttaa vähän hankaluuksia.


    • osku.....

      moro.

      autossa on hyvin vääntöä, mutta laatikko on kuulema liian pieni kovavääntöiselle koneelle. 200-300tkm:n välillä laatikoita särkynyt.

    • Mulla oli just tuollanen carina ja enpä ole ikinä parempaa autoa omistanu, voimaa riitti kiihtyi ripeästi ei ole kyllä mitään negatiivista sanottavaa. Siitä ainoa miinus oli että ovien alareunat ruostu, mutta se oli vain pintaruostetta jonka sain otettua ajoissa kiinni. ainoa vika useamman vuoden aikana oli että lämpömittarin anturin johdossa oli kosketushäiriö, koko aikana ei ollut mitään muuta vikaa. vaihdoin bensa carinaan koska itsellä tuli niin vähän kilometrejä, ettei kannattanut pitää henkilöautoksi rekisteröityä dieseliä veron takia. Eikä dieselin liian korkea hinta veroon nähden auttanu asiaa, mutta jos haluaa hyvän varman ja mieluisan auton niin suosittelen kyllä. Käyntiinlähtökään ei ollut ongelma koskaan, yli -35 pakkasesta ilman roikkaa käyntiin ihan ilman ongelmia ja autolla oli ajettu vaihtaessani yli 525000km. Ja vielä kaikenlisäksi siinä on siisti käynti ja hiljanen, varsinki ku kuuntelee muita samanikäisiä dieseleitä. Kuulostaa carinan jälkeen et ne hajoaa kohta palasiksi karkean ja kovaäänisen käynnin perusteella, ku tottu carinan pehmeään ja hiljaseen käyntiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2689
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      236
      2577
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2337
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      191
      1808
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1318
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      21
      1259
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe