C5 automaattilaatikko

patongin päivittäjä

Ajelen 2-litraisella facelift C vitosella. 120 tuhatta takana ja nyt arveluttaa paljonko laatikolla vielä edessä. Kestääkö automaatti?

12

5320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainaski

      Jos olet öljyt vaihtanut 60 tonnin kohdalla, niin ei pitäisi olla hätää.

    • huikkaharju

      tämä automaattien epäilys kestosta. xantialla ajelin yli 200000 km, öljyt vaihdatin 30000 km välein, ei minkäänlaisia ongelmia, c5 ajelin 170000 km, öljyt vaihdettiin 40000 km välein, ei ongelmia. nyt on 6-lovinen hdi, ajettu vasta 19000 km, ei ongelmia. sen sijaan tiedän useita fordeja, opeleita ja volkkareita, joissa laatikot ovat paukkuneet alle satkun kilometrimäärissä.

      • huono.

        AL4 ei ole mikään parhaasta päästä oleva automaatti. Mikään huoltokirja ei kehota vaihtamaan öljyä 30 tkm välein ja sitä ei myöskään automyyjä kerro. Vuosi sitten olin ostamassa automaattiautoa ja koeajelin useampia autoja. Picasson ja Lagunan laatikossa tuli kummassakin jonkinlainen ongelma koeajon aikana.Nykähtelivät ja varoitusvalo syttyi palamaan.Poistui kun sammutin auton mutta ei antanut mitenkään luotettavaa kuvaa sen toiminnasta. Myyjät sanoivat molemmissa tapauksissa että jokin pieni sähkövika...Voihan niitä olla hyviäkin yksilöitä mutta itse en ostaisi AL4 lootaa ellei siihen saa vuoden takuuta että voi itse vaihdattaa öljyt ja todeta että loota toimii.


    • Automaatti!

      Itselläni on ollut pari viikkoa 03vm 1.6l 60 000km ajettu farkku Xsara automaattilaatikolla! Laatikon tyyppiä en tiedä, mutta tuntuu toimivan aika hienosti, lukuunottamatta tätä oppimis toimintaa, joka tuntuu oppivan helposti aika "laiskan" tyylin! Xsran huoltokirjassa on 60 000km huollon kohdalla listalla myös automaattilaatikkoöljyn vaihto, elikkäs on vissiin jokin suositus ja uskoisin, että koska ko huolto on tehty Veholla, on myös laatikkoöljy todennäköisesti vaihdettu (tosin toinen autoliike on huollon teettänyt, mutta tuskin Vehon kokoinen firma leimaa huoltokirjan ja liike mistä ostin on periaatteessa vehon "tytär"firma(vaihto )! Tällä kokemuksella voin sanoa, että ei ne ranskalaisten laatikot kovin huonoja ole, sillä edellinen autoni Ford mondeo automaattilaatikolla oli todellinen murheenkryyni Laatikko takkusi koko ajan ja sitä tuntui olevan mahdoton saada toimimaan!!! Sitten vielä ainakin xsara on jopa mielestäni aika taloudellinen kaupunkiajossa 10.8l/100km ja sekalaisessa 8.1l/100km ja oletettavasti pelkässä maantieajossa lukema on todennäköisesti 5,5-6l/100km

      • oleta

        Jos huoltokirjassa lukee jotain niin se ei takaa että työ tehdään. Kokemusta on riittävästi merkkihuolloista. Voivat vaan tarkistaa että öljyä on tai jäähdytysneste "toimii". Uuden C5n huoltokirjassa lukee suunnilleen "tarkistus, lisäys, puhdistus". Tuon otsikon alla on myös vaihteistoöljy 60tkm välein. Asiakkaan pitää itse tavata huoltokirjaa ja kysellä ja katsoa mitä laskussa lukee eli mitä tarvikkeita/aineita on laskutettu. Siis koko homma on ihan sieltä minne ei aurinko paista.


      • Xant

        "elikkäs on vissiin jokin suositus ja uskoisin, että koska ko huolto on tehty Veholla, on myös laatikkoöljy todennäköisesti vaihdettu"

        Yhtä suurella todennäköisyydellä se on vaihtamatta,jos et saa Veholta vahvistusta vaihdolle,luulisi saavan senverran huoltohistoriaa selville kysymällä.

        Käsittääkseni tuo öljynvaihto tehdään huollossa vain lisätilauksesta,ei automaattisesti.


    • Moni muu

      Tuohon pahamaineiseen Multitronic-vaihteistoon jota löytyy Volkkareista ja Audeista, on AL4 todella kestävä. ZF:n ja Jatcon laatikot ovat AL4:ta paljon heikompaa tekoa, mutta toki niidenkin kestävyys on vuosien saatossa parantunut.

    • Xsara -01

      Terve

      Niin eli onko vuoden -05 C5 2.0 bensakoneen yhteydessä automaattiloota AL4? Onko AL4:ssa nykyään tuo käsinvaihto mahdollisuus "tip tronic"?

      Itelläni on tällä hetkellä -01 Xsara 2.0 bensakoneella ja tässä ainakin on. Ja omista kokemuksista voin sanoa, että tällä laatikolla on luonnetta! Yleensä toimii hienosti, mutta välillä on hetkiä kun vaihdot tapahtuu nykäisten jne. Ongelmiakin on ollut, eli ostin auton n.60tkm ajettuna ja seuraavan n. 20 tkm kävin neuvotteluita korjaamon kanssa vaihteiston ylimääräisetä nykimisestä, mikä tapahtui 4. vaihteella pintakaasulla tai rullatessa juuri ennen 3. vaihtoa n. 60-75 km/h. Loppupeleissä kävi hyvin ja vaihteisto vaihdettiin takuuseen ja tämän jälkeen ei ongelmia ole ollut.

      • citikka rules

        On. Ja vaihteiston öljyt kannaattaa vaihtaa 60 000 km välein vaikka huoltokirja ei niin kehota. Sitten on ärsyttävä ominaisuus tämä ajotyylin oppiva tietokone ohjelma vaihteiten vaihtamisen suhteen, jos kaksi ajajaa on kyseisellä autolla. Sillä see oppii hitaasti ajotyylin muutoksen.


    • att2

      Ajettu 270 tuhatta. 260 tuhannen kohdalla vaihdoin vaihteiston paineensäätöventtiilit
      kun meni usein vikatilaan, ja taas pelittää. vm 2007 2 litran bensa.

    • Paljonko öljyä c5,6-vaiht.sisältää,vm 09

      • turhaavaihdella

        Tällä viikolla tehtiin osa vaihto ensimmäisen kerran c5 vm. 08 aut. noin 3,5 litraa. 240 tkm mittarissa. Laatikko pelannut normaalisti ja pelaa edelleen. Turha niitä jatkuvasti vaihdella!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 151
      4305
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3904
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2671
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1531
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe