Sonyn DSC H9, onko hyvä?

uuta kameraa...

Jep. Eli pitkän pohdinnan jälkeen olen tullut siihen tulokseen että voisin ostaa kyseisen kameran. Kertokaas kommentteja minkälainen on käyttää. Kuvien tason olen jo nähnyt selaillessani erilaisia sampleja vaikka mistä, ja minusta tuntuu että se riittää. Aluksi mietin järkkäriä kauan, mutta siinä on se hinta joka painaa ja olen kuitenkin vielä niin harrastelijatasolla että en viitsisi laittaa lähes tonnia kameraan..

Onko siis tuo sonyn uusi malli hyvä kuvatessa makrolla? Entä tärähtääkö helposti? (Kuvaan usein koiriani ja kissaani joten jos on kovin helposti tärähtävä ja ei saisi olla pienintäkään liikettä kuten esim siinä uudessa olympuksen kamerassa taitaa olla sellaista vikaa ja sehän ei minulle sovi...) Mitkä on pahimmat ongelmat ja suurimmat plussat kyseiselle kapineelle?

22

12746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kameran hankinta

      Eipä noita taida juuri Suomessa vielä liikkua. www.dpreview.com englantikielisellä foorumilla löytyy puhetta enemmän kuin tarpeeksi (alaotsikko Sony talk). Mutta voisin kirjoittaa tässä yhteenvetoa noista foorumin puheista.
      nopeus suurin plussa, focus on kuulemma tosi nopee ja tarkka.
      kuvanvakain
      värit
      macro, erittäin hienoja kuvia, kuvanvakain toimii hienosti ei tartte välttämättä jalustaa
      salama on tehokas
      kevyt(440g patterin kanssa)
      3 tuuman tilttaava lcd
      videossa voi käyttää zoomia (ei itsestään selvä kameroissa)
      burst mode 2.2 kuvaa sekunnissa max. 100 kuvaa pitäs riittää
      kauko-ohjain, ajattelin sinun eläinkuvia.
      - ISO 800, 1600 ja 3200 rakeisia, ei pitäisi yllättää pienestä kennosta ei vain saa revittyä enempää tarkkuutta
      - ei mahdollista kytkeä pois kohinan korjausta (NR)
      - ei mahdollisuutta valita pienempää pakkausta (fine quality) Sony lupaa tämän ominaisuuden spekseissä, mutta oikeasti sitä ei ole.
      - kromaattista aperaatiota laajakulman ääripäässä, voi yrittää korjata säätämällä valotusta (EV) isommalle
      - automaattinen valkotasapainon säätö ei toimi oikein aina sisällä.
      - patterin kesto, lcd syö virtaa (voi vähentää käyttämällä etsintä)
      - muovisuus (tiedä tästä en, jossain sanottu)
      - etsin ja kontrollit sanottu sekä hyvää että pahaa

      Ainoa oikea tiedossani oleva arvostelu löytyy täältä: http://www.neocamera.com/review_sony_h9.html. Käsittelee samoja asioita.
      Yleisesti otettuna noita kuvaus virheitä voi kiertää manuaali asetuksilla. A4 ja pienemmät printit ovat kuulemman järkiään hyviä tällä kameralla. Jos ei tarvitse ammattilaisluokan kuvantarkkuutta, tämä kamera on muilta ominaisuuksiltaan vertaansa vailla. Suosittelen katsomaan Saksan hintoja. Saa jo neljään sataan. Itse taidan odottaa vielä muutaman ammattilaisarvion ja sitten ostaa. Hinta on menossa alaspäin koko ajan.

      • sinulle..........

        Suuri kiitos sinulle :) Katsoin että tuolta www.nokianpuhelimet.fi saa jo ihan kohtuuhinnalla 459 euroa. Suomesta ehkä senkin takia tilaisin mieluumin kun takuut ja huolto on sitten helpommin hoidettavissa jos tarvetta tulee. Oikein hyvältä kameralta tuo kyllä vaikuttaa ainakin minun käyttötarkoituksiini. Kiitos avusta!


    • Slavik

      Hei! Kamera Sony DSC-H9 tuntu toimivan tosi hyvin. Käytin siitänyt muutaman päivän ja olen tyytyväinen. Tässä muutama testikuva Helsingistä http://slavik.fi/slideshow/DSC-H9B.php

      slavik.fi

      • SteveThePirate

        Iso miinus! Pelkkiä jpegejä räpsivälle ei kai mikää ongelma mut ois silti hyvä jos löytyis raw-tallennus. Tuosta Olympuksesta se kyllä taitaa löytyä.


    • digifilmi

      Sony jatkaa uskollisesti suosittujen superzuumien alasajoa (vrt Oly SP 550 UZ) Uusin H9 on saanut kehnot arvostelut jo kahdessa testissä. Aiemmasta H-vitosesta on menty vauhdilla alaspäin,vaikka ominaisuuksia onkin enemmän.
      http://www.neocamera.com/review_sony_h9_more.html
      http://www.dpreview.com/reviews/sonyh9/
      Maailmalla puhutaan jo salaliitosta, jonka tarkoituksena on saada kansa ostamaan digijärkkäreitä ja niihin loppumattomasti linssejä ja muuita vekottimia. Jopa Canon-fanit odottavat kauhulla uutta S5 IS versiota. Onko Canonkin pilannut huippusuositun mallinsa?.

    • sonyn valmistamista kennoista
      • vika sony meni eikä uutta t...

      • takuu tökkii
        vika sony meni eikä uutta t... kirjoitti:

        tässä on puolen vuoden takaa sonyn sivulta tekstiä heidän vioistaan:

        http://www.sony.co.uk/view/ShowArticle.action?section=odw_Support_New&article=1128075116465&site=odw_en_GB&articlesection=2

        jos kameraan tulee vika takuuaikana on aika luonnollista että maahantuojan hyväksymä takuuhuolto korjaa. sonyllä ei näin ole. kamera kyllä menee huoltoon mutta kun huolto keskustelee maahantuojan kanssa niin siellä on joku äärimmäinen kitupiikki, joka pitää liian kanssa sonyn puolta asiakkaan ja huoltoliikkeen tappioksi - vika kuin vika onkin muuhun kuin takuun piiriin kuuluva, ei maksa sony vaan asiakas jos haluaa kameran kuntoon. Minkäs teet kun ostopäätös on tehty aikaa sitten ja luulee että takuu toimii. Ainoa mahdollisuus korvata asia on ettei enää osta ko firman tuotetta, kilpailua nähkääs on ja se on kovaa. joka sentti ja euro on kiven alla sonylla ja se perustuu maineeseen, jolle ei oikeasti ole enää ollut perustetta vuosiin.


    • fanboy

      h9 on oikesti ihan paska. Osta mielummin h5 jos niitä vielä löytyy. H9:ssä on ongelmana liian tiukka jpeg pakkaus, eikä linssikään ole ihan kohdillaan. Suosittelisin katsastamaan myös pansun fz-kasia tai fuji 6500.

      • ota ittees niskasta

        Minulla oli joskus sama vika Canonissa. Varmaan kuljetuksessa oli saanut kolhun eikä linssi enää ollut kohdallaan. Logistiikkafirman vakuutus korvasi pitkän setvimisen jälkeen. Kannattaa tehdä jotain jos saa viallisen tuotteen eikä tyytyä osaansa ja tulla ruikuttamaan tänne sen sijaan.


    • slavik.fi
      • 57557676576

        tuo linkki ilmoittaa vain erroria, samoin kuin aikaisempikin linkkisi. selain firefox, win xp.


    • ItseTyytyväisyys

      Itselläni ollut kyseinen kamera jo jonkin aikaa, eikä voi moittia. Mikäli vaatisin kuvilta enemmän, täytyisi minun ostaa digijärkkäri.

      "Amatööri" kuvaajalle täydellinen kapistus. Järkkäri maksaa tuplaten kaikkine varusteineen. ja kuvanlaadussa eron huomaa vain mikäli teettää todella suuria kuvia.

      Ja jos haluat päästä järkkärillä lähellekkään samoja zoomeja (465mm) joudut maksamaan pelkästään objektista enemmän kuin DSC-H9:stä.

      Suosittelen tätä herkkupalaa. Ainoa parempi vaihtoehto on järkkäri, jos on liikaa rahaa tai himoisa harrastus.

      myös makro kuvaus(jopa 1cm) on ominaisuus joka toimii täydellisesti jos ei paremminkin, joka jälleen tuottaa ongelmia järkkärin kanssa..

    • Soppa

      Ostin kyseisen kameran Saksasta ja hyvin toimii. Erittäin hyvä vakaus jos heiluu käsi. Eipä tullut landella huonoja kuveja ja hinta on hyvä ominaisuuksiin nähden

    • messer

      Samaa mietitään täällä; hintakin on pudonnut verkkokauppa.com:in 373,90

      • messer

        ...
        niin eihän tuolla hinnalla saisi edes kohtuullisen järkkärin runkoa !!! Mutta toisaalta, onko "jo nyt" puolen vuoden jälkeen tuo 8Mpix liian vähän? Canonin PowerShot G9:n 12 Mpixelillä kun saisi reilun satasen lisäpanostuksella? Mikä olisi paras; Sony DSC-H9 / G9 / S5 IS?


      • Vectis S-1

        1.6 2008 Liettua Riika. kauppa Euronics 249 latia n.350€ (kerroin n.1,4.)Sony DSC-H9


      • saa1234
        messer kirjoitti:

        ...
        niin eihän tuolla hinnalla saisi edes kohtuullisen järkkärin runkoa !!! Mutta toisaalta, onko "jo nyt" puolen vuoden jälkeen tuo 8Mpix liian vähän? Canonin PowerShot G9:n 12 Mpixelillä kun saisi reilun satasen lisäpanostuksella? Mikä olisi paras; Sony DSC-H9 / G9 / S5 IS?

        Kyseistä kameraa ei taida enään olla myynnissä? Harmi, sillä se olisi ollut juuri minulle sopiva, kuvaan lemmikeitäni ja lisäksi matkustelemme paljon. En löytänyt oikein mistään kun etsin netistä tuota kameraa..


    • huijattu asiakas

      Sonyn dsc H sarja on täysin käyttökelvoton Pas** ja etenkin sonyn kamera takuu, itselläni meni tästä kyseisestä H9 näyttö rikki sisäpuolelta , eikä kameraa oltu kolhittu millään lailla. lähetin sen takuu huoltoon ja sieltä ne sano että olen tahalleen rikkonut sen ja näytön vaihtaminen kustantaisi minulle 199 € joten päätin että ne lähettää kameran takaisin ilman korjausta. odotin sitä sitten ensin pari viikkoa ja sitten kun se tuli niin siihen oli näyttöön painettu talttapää ruuvimeisselillä reikä. mutta onneksi sain vakuutus yhtiöltä 50%takaisin joten älä osta jos et halua ongelmia .. itse päätin vaihtaa kokonaan canoniin ja nyt minulla on ollut noin kaksi vuotta canonin 450D eikä mitään ongelmaa ja takuu huolto toimii mutkattomasti.

      • Sonyn omistava

        Itselläni näyttö meni taas rikki ! reilun vuoden omistanut sonyn järkkärin... ensimmäisellä kerralla kamera kylläkin taisi tippua, joten ihan ymmärrettävissä oli että näyttö rikki. mutta nyt en voi käsittää miten se taas on rikki, vaikka en ole mielestäni mitenkään kolhinut... noh ehkä vain olen niin taitava näissä...
        Tosin canon pokkarini kestänyt urhoollisesti kaikenmaailman kolhut, eikä mitään vikaa =))


      • huollon huijaama

        taitaa sonyn huolto olla sellainen, että kaikki korjaukset jotka yleensä on totuttu menevän takuuseen meneekin pois huoltomiehen palkasta.

        aivan kusetusta koko sonyn huolto, tymmpeää palvelua - eli ei minkäänlaista käytöstä eikä palvelua lainkaan!

        pelkästään takuuhuollon välttämiseksi - älä ikinä erehdy ostamaan sonya, osta canon, nikon, minolta, fuji, ihan mikä muu vain...


    • h3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2012
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1907
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1875
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      11
      1381
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1301
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe