Raakaa lihaa

Kisuli

Aina kaikissa ruokkimisneuvoissa kehotetaan antamaan raakaa lihaa. Kummastelenkin että mitä eläintä tämä raaka liha oikein on?

14

1493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Antero

      Kissa on petoeläin ja sen ruoka on liha, kertoi jo aikoinaan Suomen ensimmäinen Maine Coon kasvattaja, kun häneltä ensimmäistä rotukissanpentuani olin varaamassa. Lihan pitää olla mahdollisimman tuoretta, mutta ei käsittelemätöntä. Voit joko pakastaa tai keittää kissalle antamasi lihan poistaaksesi siitä mahdollisen toksoplasmoosin.

      Toksoplasmoosi on eliö, jota löytyy raa'asta lihasta. Vaikka toksoplasmoosi onkin harvinainen, se voi siirtyessään raskaana olevasta äidistä lapseen, aiheuttaa synnynnäisiä vajavaisuuksia.

      Kasvattajan suosituksesta olen antanut Maine Coon kissalleni liharavinnoksi tuoretta verisenä rasvoineen pakastettua naudanlihaa luovutusikäisestä lähtien, koska hän jo oli tähän ravintoon kasvattajalla tottunut.

      Lihaa olen hankkinut suurissa erissä yhteisostoina joissa on ollut mukana monia kissanomistajia. Talkootyönä tehdyissä leikkauksissa on jäänyt puhdasta tavaraa noin 20 - 30 kiloa kullekin osakkaalle pakkaseensa laitettavaksi.

      Jäisistä lihoista olen myöhemmin pilkkonut hakuupölkyn päällä aina ämpärillisen kerrallaan pienemmiksi paloiksi ja pussittanut nämä päiväannoksen sisältäviin annospusseihin, jotka on kätevä ottaa päivittäin sulamaan. Annospaloihin pilkkominen käy kätevästi puolijäisenä lihasaksilla. - Kissan ruoka tarjotaan huonelämpimänä.

      Usein kuulee myös puhuttavan kotiruuasta, kun keskustellaan kissojen ruokinnasta. Tulee vaan muistaa, että kissan kotiruoka on erityisesti kissalle kotona tehtyä ruokaa. Ei siis samaa ruokaa, kuin mitä ihmiset syövät. Luiden poistaminen lihasta on helponpaa, (etenkin siipikarjan ja riistan kyseessä ollessa) kun liha on keitetty. Kerralla kannattaa valmistaa reilu annos, jonka voi pakastaa samoin kuin tuoreen lihankin. Kasvattajalla on yleensä hyviä vinkkeja pentusi ruokahuollon suhteen, joten häntä kannattaa ainakin kuunnella asiassa.

      Meillä ei kissa esimerkiksi suostunut syömään raakaa lihaa, kun sitä kerran tarjosin. Vasta kun liha oli kiertänyt pakastimen kautta ja tarjoiltiin sulaneena verisenä huoneen lämpimänä oli se suurinta herkkua. Kasvattaja neuvoi aina pakastamaan lihan ennen kissalle antamista kertoen tehneensä saman havainnon.

      Eräs kissojen ravintotieteilijä kertoi artikkelissaan, että sianlihan rasvamolekyylit ovat niin suuria, että ne tukkivat kissan hiussuonistoa ja aiheuttavat karvaongelmia. Meillä ei sianlihaa ole kissalle tarjottu.

    • minnali

      meidän vanha kissa söi raakaa jauhelihaa ja se olikin kissan herkkua. Nykyinen kissamme on kumman kranttu ja sille ei raaka liha kelpaa. Entinen kissamme eli 16 vuotiaaksi vaikka sai raakaa lihaa läpi elämänsä. En usko että siitä lihasta tai kalasta mitään voi saada. Kunhan sitten muistaa madottaa!

    • kissamamma

      Hei!

      Kuulostaa hyvältä että haluat olla varma mitä kissallesi annat. Kuten ihmisten, myös eläinlääkäreitä on moneen lähtöön ja jos jokaisen neuvoja kuuntelee, niin sekaisinhan siinä menee. Kissan paras mahdollinen ravinto on HIIRI karvoineen päivineen! Mutta sehän ei sisäkissalle sovi. Liha eli toisin sanoen proteiini on kissan pääravintoaine. Naudanliha ja nimenomaan hieman sitkeämmät ruhon osat, kuten sisäpaisti, ovat parhaita hampaiden ja ikenienkin kannalta. Itse olen antanut kolmelle kissalleni juuri kyseistä lihaa silloin tällöin. Lisäksi olen tehnyt seosta jossa on jyväbroilerin lihaa, keitettyä riisiä ja keitettyä porkkanaa ja loraus kasviöljyä. Uppoaa aika hyvin. Kaloista raakana suositellaan seitä( tuoreena tai pakasteesta sulatettuna), silakkaa, merimuikkua ja yleensäkin merikalaa, mutta ei lahnaa ja ahventa. Järvikalat olisi hyvä kypsentää varmuuden vuoksi. Mutta kissahan tulee joka tapauksessa madottaa kaksi kertaa vuodessa, söi se mitä tahansa. Liian proteiinipitoinen ravinto voi aiheuttaa mm. virtsavaivoja, joten kannattaa ainakin toisinaan lisätä sitä riisiä tai porkkanaa tai vihreitä kasviksia, kuten hernettä keitettynä. Ja palan painikkeeksi vähän vehnänorasta...

      Kisoille silityksiä ja hyvää jatkoa!!!

    • kissaihminen

      Me annetaan kissallemme jauhelihaa (nauta tai possu), silakoita, ja joskus sydäntäkin. Siitä se tykkää

      • moi

        14-vuotias kissamme syö ja on syönyt lähes joka päivä raakaa lihaa, kun ei juuri purkkiruuat herralle kelpaa. Norjalainen metsäkissamme on ulkokissa ja kesällä hankkii itsekin raaat lihansa lähellä olevasta metsästä niinkuin metsäkissojen kuuluu:kissan elämää! madotus on tosi tärkeää: ollaan annettu ainakin kolme kertaa vuodessa ja joskus neljäkin! vaikka sian lihasta on kuultu (tosin vasta vähän aikaa sitten) ettei kovin hyvä, niin en kyllä Suomessa hirveesti pelkää: enemmän kuitenkin syötetään naudan jauhelihaa, possun sydäntä ja jos vaan joku onkii niin raaka kala on parasta. vitamiinit, raksut, iltamakkara (kissan kalamakkara), kermaviili ja purkkiruokakin (joskus) täydentävät kissan perusravinnon eli RAAAN LIHAN!


    • Anonyymi

      Raakana,tana,ja tuoreena,lihoja! Kun on vähänkin märäntymään rupeamassa,ei syö. Kun se vielä juoksee tai lentää,niin homma saada kiinni. Mieluiten just huoneenlämpöön lämmenneenä. Metson liha käy,muittenkin kanojen. Hirvenliha passaa,tai lehmän. Sikaa tai villisikaa. Hiiri parasta joistakin,toisista keltasirkku tai varpunen.
      Raakana,koska kissa saa siten lihasta niitä aineita,joita se kypsennetystä ei saa: tauriini yksi tärkeä esimerkki. Kissan elimistö toimii toisin kuin monen muun,ihmisen elimistö toimii kuten sian tai apinan. Hevosen elimistö taas toisin,ja nautaeläimillä ja muilla märehtijöillä on 4 mahaa,ja kasvisruoka. Voi pyhä jyssäys,ja heti raakana! Vähän kuin kossunpyytäjä paarissa. Tutkimuksia kissojen ruuansulatus jne asioista löytyy Google haulla. En keitä,en paista kissalle. Raakana.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1205
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1147
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1043
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe