HÄÄT ULKONA

morsmaikku08

Hei! Onko kenelläkään hyviä ideoita ulkohäiden viettoon, vihkiminen tapahtuu kirkossa, mutta hääjuhla ulkona. Miten esim bändin soittoalue on järjestetty tai tanssilava? Kaikenlaisia kokemuksia ja ideoita otetaan vastaan! Kiito jo etukääteen!

8

3361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varaus

      Huomioi kaikessa suunnittelussasi, että sää ei välttämättä ole kaunis kuin morsian.
      Taivasalle tai mutalammikkoon ja kylmään et vieraitasi saa jättää vaikka taivaalta sataisi ämmiä äkeet selässä!

    • Häähullu

      Missä pidätte häät? Kannattaa miettiä juhlijoiden määrään sopiva paikka. Sopivan suuri juhlapaikka takaa, että jokaisella on tilaa. Paikka kannattaa myös miettiä. Kaikkein kaunein paikka on jossain hieman syrjemmällä, vihreälä niityllä tai jossain puutarhassa. Kannattaa aina pelata varman päälle ja varmistaa, että sisätilojakin on sateen sattuessa. Jokaiselle myös ehdottomasti istumapaikka, myös ulos penkkejä. Terassi tai avonainen "teltta" on hyvä vaihtoehto ja ehdottomasti sellainen, missä saa seinät avonaisiksi, koska kuumana päivänä läkähtyminen on taattu. Ei myöskään kannata laittaa telttaa kaikkein aurinkoisimmalle paikalle.

    • tuusulasta

      Kataja events vuokraa isoja festari telttoja. Meillä oli siniset ikkuna seinin, haettiin peräkäryllä ite ja palautettiin seuraavana maanataina. Hintaa en osaa sanoa koska suhteilla ei maksettu niistä mitään.Astiat ja liinat tuli myös suhteilla eräästä paikasta. Meillä laitettiin 12 pöytää, pukkipöytiä joissa istui kuusi henkeä per pöytä. Meillä morsiusparilla oli oma pieni valkoinen teltta, jossa sivu ja taka seinä, Tanssi teltta oli erikseen. Meillä ei ollut bändiä, jos sellainen olisi ollut olisimme laittaneet sille oman teltan. Tanssilattiaksi haettiin pohjkasi puisia siirtolavoja joka peitettiin kovalevyllä ja reunat koristeltiin niin että ruma reuna peittyi. Yksi teltta oli buffetti, kaksin puolin pöytää, kaveri teki kukka koristeet, floristin kun on ja myös morsiuskimppu sekä muut sörsselit teki. Kukat haettiin torilta, tilattiin etukäteen. Juhlat järjestetttin kummitätini puutarhassa satoja vuotta vanhojen omenapuiden alla. Vieraiden teltan katossa oli useita oikeita myrskylyhtyjä, koska meillä häät oli elokuun lopussa, joten yöllä oli jo hämärää. Pöytäkoristeet tehtiin itse. Menyt oli joka pöydässä pienissä kehykkissä jotka itse petsasin viinipunaisiksi. Väriskaala oli luonnonvalkoinen, rosa ja viinipunainen. Pöydissä oli viininpunaiset kynttilät, Valkoiset liinat.
      Meillä oli kaveri palkattu kokiksi, joka teki kaksi päivää duunia. Ruoat ostettiin itse. Kummitädillä on maakellari, jossa oli hyvä säilyttää jo valmiiksi tehdyt ruoat. Samoin morsiuskimppu ja vieheet säilyi siellä hyvin juhlaan asti. Viinat haettiin laivalta, oli viinit ruoan kanssa ja boolia sitten ryyppäämiseen. Kaksi kummitädin tuttava tyttöä huolehti astioiden keräämisestä ja auttoivat kokkia. Meidän häät maksoi n. 3000€. sis. frakkien vuokrat. Hääauto tuli lahjaksi, vm. -57 pink cadillac... oli muuten magee. Meidät myös vihittiin kirkossa. Jatkoille lähdettin sitten Helsinkiin ja me vietimme hääyön Hotell Kämpissä.
      Itse tehdyt häät vaatiintalkoo henkeä, mutta siihen valittiinkin tyypit todella tarkkaan eikä ketään pakoteetu mihinkään. Turhan montaa kauhaa sopassa kannattaa välttää.. Meidän juhlat oli ainakin onnistuneet.
      Jos sitten ei ulkojuhlat sellaisenaan onnistu, niin veljeni häät oli lauttasaaressa poliisien majalla. Sinne mahtuu hyvin vieraita ja pihalla oli erikseen grilliteltta jossa pitopalvelu kokkas ja grillas. Muutenkin kun ilma suosi niin porukka oli ulkona, Häävalssikin tanssitiin kalliolla meren äärellä... ei paha, oli upoee ilma heinäkuussa. tosin siellä keittiöä on aika huono kuntoinen ja pitopalvelustakin tuli astiat, koska siellä tosi kuluneet ja rumat astiat. Mutta kannattaa kiertää ja kilpailuttaa.. tuo lauttasaari on kyllä varattava vuotta aiemmin. tsemppiä juhlien suunnitteluun!

    • Juhlija

      Heippa,
      ollaan otettu juhliin Festago Oy:stä teltat.
      Yksi teltta yhteensä 16m2. Pohjaltaan 4x4 2m, räystäskorkeus oli 2m ja harjakorkeus 2,7m. Teltassa oli valkoinen katto ja siniset umpiseinät, mitkä pystyi irrottamaan tarvittaessa.
      Yhteensä sai 208 m2, 13 teltalla.
      Hintahan taisi olla 97 euroa teltta ja seuraavat päivät -50%. Nämä haettiin jyväskylästä peräkärryllä, mutta taisi niillä olla kuljetuspalvelukin.
      Osoite taisi olla www.festago.fi.

      • Anonyymi

        hei linkki ei toimi. pystytkö lähettämäään tarkempaa paikka mistä sait teltan, olisin kiinostunut kovatsi.
        kiiitos


    • Morsmaikku08

      Kiitoksia kovasti kaikille vinkeistä. Onko kenelläkään ajatusta siitä, miten kannattaa toteuttaa tanssilavan rakennus? Olisiko trukkien kuljetuslavat esim hyvä pohja ja siihen sitten jotkut levyt päälle tai jotain? reunat voi koristella vaikka köynöksillä. Kuulostaako järkevältä?

      • toimii_hyvin

        Trukkilavoista saa mainiosti esiintymislavan. Ne pitää vaan jollain saada tiukasti paketiksi. Päälle sopii edullinen havuvaneri, joka ruuvataan tiukasti jokaisen trukkilavan jokaiseen kulmaan kiinni. Lavan korkeus olisi hyvä olla kahden, mielellään kolmen, trukkilavan korkuinen. Tuollainen 10cm koroke on hengenvaarallinen sekä tanssijoille, että soittajille. Sen reunaa, kun ei helposti huomaa, ja sitten ollaankin rähmällään esiintymislavalla. Jos kuitenkin päädytte 10-20cm korkeaan lavaan, laittakaa sen reunaa kiertämään valoköysi. Sen havaitsee tanssiessa silmäkulmasta.
        Esiintymislavan koko pitäisi olla vähintään 3 x 5 metriä. Ja tietysti ehdottoman tasaisella alustalla.
        Sitten kannattaa vielä miettiä sen sijoitupaikka sillä tavalla, että ei ole aivan suoraan auringonpaahteessa eikä myöskään pahimmassa hyttyskuusikossa. Molemmista on kokemusta :)


    • saapasleijona

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe