Sieni-ihottumaa takapuolessa?

ärsytys

Reilu viikko sitten tämä alkoi: Pakaroiden välissä, siellä niinkun yläpäässä pakaroita, mistä selkä alkaa, oleva pakaraväli oli älyttömän kipeä. Siellä pohjalla oli sellainen ihan kirkkaanpunainen viiva ihan kuin rohtuma tms. Väli oli kivulias ja sen peseminenkin sattui ja kirvelsi ja paikan tavallaan "tiedosti" kokoajan. Kaverini sanoi, että se voisi olla sieni-ihottumaa ja pari kertaa siihen iltasin laitoinkin Canesten-voidetta. (Sattui löytyyn lääkekaapista) Vaiva helpottui, enkä jatkanut rasvailuja sen koommin.
Nyt sitten noin viikko myöhemmin "ihottuma/rohtuma/mikä lie" on siirtynyt alemmas eli nyt vaiva on alkanut vaivata pakaroiden välissä (voi prkl..!%!!#&!) En tiedä, liittyykö tämä millään tavalla edes edellisviikkoiseen ihovaivaan vai onko pakaranväli nyt vaan jostain ärtynyt.
Mitä ihmettä tää on? Hikoillut en ole... En edes liikuntaa ole tänä aikana harrastanut. Ja ei... En käytä niitä vakoa pitkin meneviä pikkuhousuja. Hipsterisit jalassa on tullut pörrättyä...
Haluisinkin nyt tietää, onko kellään ollut vastaavaa vaivaa ja onko se todettu lääkärillä joksikin? Onko siitä haittaa, jos rasvaan sitä vaikka Hydrokortisolilla (ärtymykseen) vai suositteletteko mielummin perusvoiteen käyttöä? Tai jos se on Sieni-ihottumaa (mistä tiedän?) pitäisikö käyttää sitä Canestenia, mikä siis on oikeesti emättimen hiivasieneen joskus ostettu vai pitäisikö käydä jotain muuta sienivoidetta ostaan vai miten hitossa tätä hoidan?
En ole menossa pyllyäni lekurille levitteleen... Mäpä ajattelin nyt ainakin iltasin sit nukkumaan mennessä rasvailla sitä Hydrokortisonilla ja toivotaan, että tää nyt menee ohi...

15

27680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otsikoita

      "Pyllynvaossa". Se voi olla se tauti. Mene lääkäriin oman mielenrauhasi takia!

    • Vappu-akka

      ...kun kerrot että se on tulipunainen ja hiton kipeä, äkkiä tulee mieleen, että se on hautunut. Onkos sulla esim. kireät päällyshousut niin, ettei vako pääse tuulettumaan kun hikoaa nyt lämpimillä ilmoilla.

      Älä laita sienilääkettä, jos se sellainen sienivaiva olis, lääkettä pitää käyttää monta viikkoa, jotta paranisi, mutta ensin pitää legurin tehdä diagnoosi.

      Mutta jos se on toi mun arvaamani hautuma tai hiertymä, niin suihkuta sitä haaleella vedellä kirvelystä huolimatta. Jos se ei ole kovin paha, menee luultavasti ohi kun illoin aamuin suihkutuksen jälkeen kuivaat vaon taputellen ja laitat siihen hiukan sinkkivoidetta. Sitä saa jokaisesta ruokakaupasta vauvahyllystä eli sitä samaa kuin pannaan vauvan pyllylle samasta syystä.

      Varmaan nopeuttaa paranemista jos vaikka kotona ollessa annat alakerran tuulettua ja kuljet ilman kalsareita vaikka pitkässä hameessa. Ja yöllä tietysti ilan housuja.

      Laita sitä sinkkivoidetta vähän aikaa senkin jälkeen kun se on parantunut. Ja väljempää päällyshousua kanssa ettei vaiva uusi.

      Jos tätä paranee parissa kolmessa päivässä. Jos ei, mene näyttää sitä kuitenkin legurille.

      • vesi ja ....

        Vanha hoitokeino joka varmasti tepsii hautumiin eikä maksa paljon. Pese ja kuivaa taputtelemalla ja hae kaapistasi PERUNAJAUHOA. Aito luonnontuote. Pitää vakosi kuivana ja parantuu n.1-2 päivässä. Jos ei tepsi mene lääkäriin, kyse on muusta kuin hautumasta.


      • Anonyymi

        Zinkki voide on hyvä moniin ihon sairauksiin , mutta on sellaisiakin sairauksia milloin sitä ei pitäisi käyttää , siksi tärkeää että käy lääkärissä vaivoistaan että saa juuri oikean lääkkee vaivaansa


    • Samasta kärsinyt

      Mulla oli samantapainen vaiva kutisi ja kirveli. Luontaistuotekaupasta ostettu Greippiöljytipat auttoivat. Tosin mulla oli muutenkin selviä hiiva-oireita ilmavaivoja, "möyyävä" vatsa sekä varpaissa kutinaa ja iholta vaatteisiin erittyvää hiivan hajua.

      Vaivat on helpottuneet kyseisillä tipoilla sisäisesti ja ulkoisesti nautittuna. Lisäksi aloin käyttää säännöllisesti aiemmin lääkärin määräämää kuituvalmistetta ja vielä DDS maitohappobakteeri valmistetta.

    • sama ongelma

      Löysitkö vaivaasi parannuskeinoa ja jos niin mitä?

    • Jep_1969

      Samaa vaivaa poden myös. Itse diaksoituna olen saanut kuntosalilta jalkasienen, pessyt jalat suikussa ja tämän jälkeen perseen... sieni levinnyt takapuoleen (jossa hyvinkin samanlaiset elinolosuhteet kuin varpaiden välissä. Ehkäpä jopa vielä ihanteellisemmat.)

      Hoitona käytän Dactacort-emulsiota. Kaksi kertaa päivässä (aamulla illalla) wc-paperiin sellainen sentin mittainen pala ja sillä levittää koko peppuvakoon. Siistiä, nopeaa ja tehokasta. Hoitoa aion jatkaa vähintään sen 5-viikkoa tai vastaavasti koko 30g toobi jos kestää pidempää. Suosittelen kokeilemaan.

      http://www.tohtori.fi/?page=0545318&searchtype=5&searchstring=mikonatsoli&id=3774037

      • Tabua

        Muistattehan kanssasisaret, ettei minkäänlaiseen hiivatulehdukseen saa käyttää kortisonivoiteita. Helpottaa ehkä kutinaan hetkeksi, mutta kortisoni "räjäyttää" ongelman pahemmaksi. Mikäli vaiva paranee kortisonilla, ei kyse ole hiivasta. Itse saman kokeneena lääkitsin väärin, onneksi lääkäriin uskaltauduttuani sain oikean hoidon.


      • Suolistosta hiiva
        Tabua kirjoitti:

        Muistattehan kanssasisaret, ettei minkäänlaiseen hiivatulehdukseen saa käyttää kortisonivoiteita. Helpottaa ehkä kutinaan hetkeksi, mutta kortisoni "räjäyttää" ongelman pahemmaksi. Mikäli vaiva paranee kortisonilla, ei kyse ole hiivasta. Itse saman kokeneena lääkitsin väärin, onneksi lääkäriin uskaltauduttuani sain oikean hoidon.

        takapuoli-ihottumaan. Sieni ilmeisesti. Canestenia hain, mutta en saisi sitä Marevanin vuoksi käyttää.


      • Anonyymi
        Tabua kirjoitti:

        Muistattehan kanssasisaret, ettei minkäänlaiseen hiivatulehdukseen saa käyttää kortisonivoiteita. Helpottaa ehkä kutinaan hetkeksi, mutta kortisoni "räjäyttää" ongelman pahemmaksi. Mikäli vaiva paranee kortisonilla, ei kyse ole hiivasta. Itse saman kokeneena lääkitsin väärin, onneksi lääkäriin uskaltauduttuani sain oikean hoidon.

        Ihan niin siksipä lääkärissä käynti olisi aina tärkeä kun siellä annetaan lääkkeet juuri siihen vaivaan mitä potee, ei siis itsetehdyt diagnoosit ilman tietoa ole aina niin oikeita jokaiselle


    • Kai selviät.

      sopivaa talkkia sinne mikä pitää kuivempana ja ehkä rauhoittaa ihoärsykkeitä? Peset ja kuivaat tietenkin ennen käsittelyitä.

      • Anonyymi

        Ennenvanhaan laitettii perunajauhoja ja sekin piti paikat kuvan


    • kisuliini-kani

      Täällä on sama juttu, mikä olisi lääkitys sieni-ihottumaan takapuolessa??? Olisi ajankohtainen nyt, KIITTÄEN vastauksistanne!

    • Anonyymi

      No tämähän nyt tulee aikalailla myöhässä mutta kai noita pakaraväli sairaita vieläkin piisaa. Minulle tuli helteillä ko. vaiva tietokoneen ääressä kun jouduin istumaan, ei pystynyt enää kunnolla istumaan, kunnalliselle lääkärille ei päässyt millään, eikä yksityiselle ole varaa. Hain apteekista tujuinta (2,5%) kortisonivoidetta ja se toimi. Laitoin sitä suihkun jälkeen puhtaalle iholle nukkumaan mennessä. Ja ahteri on kuin uusi viikon hoidon jälkeen. Vois vaikka jukoliste zumbata ellen olisi totaalisen tanssitaidoton.

    • Anonyymi

      No ei se lääkäri mitenkään ole kiinnostunut sinun pyllystäsi ainoastaa vaivastasi jos sinne menet, näide asioiden kanssa ei saisi odotella oikein kauaa, sillä ne leviää jos ei saa oikeaa hoitoa , riippuen siitä miksi vaiva on yleensä alkanut .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8825
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2633
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe