Liian kallis muurari?

äityli9

Meillä kävi viime viikolla muurari tekemässä takan (varaava tiilitakka, päälle liuskekiveä). Kyseistä tekijää suositteli sukulainen ja vaikuttikin ammattimieheltä ja mukavalta. Sanoi, että menee n viikko. Ei tehty kirjallista sopimusta (oma moka tietty, mutta esim piippimuurarin ym aiemmin käytettyjen työmiesten kanssa ei aiemmin mitään ongelmia). Teki hommia 3,5 päivää (yksi pitkä päivä ja 2 normaalia, yöpyi muurauspaikalla) ja lähetti laskun joka oli yli 2000euroa. Aika hurjalta summalta tuntuu, siis enemmän kuin monen kuukausipalkka. Toki ammattimies on palkkansa ansainnut, mutta ihan ilman neuvottelua emmme maksa (vaadimme ainakin erittelyä mistä koostuu).Mitä muut olette maksaneet, onko muistakin hinta kova? (Valitettvasti en ehdi lukea aiempia kirjoituksia, jos vaikka aiheesta olisi jo keskusteltu...) Kiitos jos joku vastaa!

45

15613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äityli9

      Siis vielä lisäys: itse hankimme kaikki tarvikkeet, tämä oli vain työn hinta. Urakasta ei selkeää sopimusta, mies apumiehenä koko ajan, tunteja siis n 30. Neljänkympin tuntihinnallahan pitäs maksaa n 1200...

      • ja liian kallis...

        hinnoittelee itsensä työttömäksi!


      • ???

        IHanko tosissasi olet?? Jospas se onkin se työntekijä kun rupee selvittelemään asioita, jos laskua ei ajoissa makseta???


    • Tiilerin-takkaan

      Meillä takan teko maksaa piippuineen kaikkineen
      1470,- alv 22%. Muurari maksaa itse omat verot, alvit, vakuutukset, sotut, tellit ja lellit ja muut kulut, mitä valtio haluaa.
      Muurari saattaa vielä ottaa vielä matkakulut päälle.
      Onko se sitten halpaa vai ei - sen voi jokainen päätellä itse.

      • muurareihin

        niillehän järjestetään työt ilman rokulipäiviä koko vuoden eikä ole muita kustannuksia. Saa käydä nostamassa pankista rahat. Ei tarvii riitaa jonkun vittupää akan kanssa palkasta.

        Nämä akat osoittavat tarpeellisuutensa vittuilemalla työntekijöille mutta yleensä jo siivoaminen työmaalla on liikaa niille. Äänihuulten värisytys on ainoa homma joka niiltä sujuu hermojarepivällä teholla.


    • sillä hinta

      on ihan kohtuullinen, jos kilometrikorvaus yöpyminen tulee päiväraha ja kuka maksaa sosiaalikustannukset verot työkalukorvaukset sähkötyökaluk.

      Ota jostain firmasta mies niin laskutus n. 80 €/h.

      Älkää valittako kaikesta pienestä sillä meidän muurarien pitää ottaa vuosiansio melko pienistä paloista. Luuletteko te, että työt ovat 40 tuntia joka viikko ja koko vuoden. Höpsistä!

      On monta luppopäivää kuukaudessa ja siihen ilmoitukset lehtiin kirjanpitäjälle ja kaikki muut menot autoista lähtien. Ei meillä käy huono auto kuin varalla sillä työmaalle pitää päästä silloin kun töitä on.

      Ja sitten ne sopimukset, kun sovitaan 3 kuukauden päähän työ ja menee paikalle niin sanotaan, että tule viikon päästä, mitä saakeli tekee sitten viikolla ja kaikki seuraavat työmaat myöhästyvät.

      Mene maksamaan lasku ja kiitä, että sait kunnon muurarin ja aikanaan.

      • Muurari11

        TÄmän ammatin luonnehdinta on juuri tuollainen.
        Tavallaan tuntihinta voi hetkittäin kohota korkeahkoksi, mutta minä ainakin lasken vuosiansioita, enkä hetkittäisiä pikkukeikkojen tuntikorvausta.
        Edellisten lisäksi: kukaan työnantaja ei ole huolissaan missä olet ollut eilen ansiossa, eivät he myöskään ole kiinnostunut paskaakaan siitä mitä tai missä teet huomenna;ainoa tärkeä asia on nyt tämä MINUN takkani tai työni, ja josen saa sitä tekijää tänään, niin on huutava työvoimapula.

        Rahasta se ei ole kiinnin,jos katsoo tyovoimasivustoja, niin alkaa olla jo suurin osa tarjottavista töistä ORJAKAUPPIAIDEN HOMMIA !

        Siinähän asiakkaat maksavat verenimijöille eli hyönteisille lähes toisen puolen tyhjästä.

        Muuraushommat luetaan nykyään silpputöiksi,meillä ei ole mahdollisuutta vuorotteluvapaaseen milloinkaan,emme voi ottaa palkatonta virkavapaata ja palata hommiin sitten kun huvitta ja niinkuin lehmä parteen.

        Ihan todellisuudessa aivan paskassa rypemistä, mutta silti yritämme palvella ihmisiä parhaan kyvyn mukaan!

        Tämän päivän työllistäjät ovat vain sellaisia ressukoita, etteivät he ymmärrä kuin kilpailuttamisesta, tai että sitä pitäisi harrastaa, mutta kaikki olennainen on täysin metsässä!

        Ensinnäkin pitäis opetella erottamaan työsuhteessa olevat ja yrittäjäpohjalta toimivat: Jo tämä asia tuntuu olevan suunnattoman vaikeaa aika monelle.

        Eipä siis ihme, että lukua 2000/1000 keskenään verratessa ressukat huomaavat, että toinen on kaksi kertaa enemmän kuin toinen, siis se on sikahinta!
        Ja juuri tuo työn sopiminen:
        Minulla ollut toista vuotta tilanne päällä js muurauksesta; piti mennä silloin,ja silloin ja silloin ja hinta sovittiin silloin, no ei se saatana ole vieläkään valmiina!
        Arvatkaas ressukat miten käy, kun hän soittaa, etttä nyt sais tulla ja minä sanon, että mulla on vuoden jono, niin hää alkaa itkeen että MEHÄN SOVITTIIN ! Mitäs teet ?


    • tehtyä

      se on selvä ja sitä muurari käytti hyväkseen.
      Hinnassa on ilmaa tuollainen 30-40% vähintään.

      • muurarilla

        ei ole varaa tehdä tuollaisia virheitä.

        Ottaa toiselta puolet enemmän, kun tilaaja ei huomaa kysyä hintaa, hulluko olet? Kyllä muurauksessa kulkee rehellisyys palkkahinnoissa ja kaikilta sama hinta.

        Asiakkaissa on kyllä suuri ero toisella älyä ja toisella ei sitä ole siunaantunut.


      • onkin se
        muurarilla kirjoitti:

        ei ole varaa tehdä tuollaisia virheitä.

        Ottaa toiselta puolet enemmän, kun tilaaja ei huomaa kysyä hintaa, hulluko olet? Kyllä muurauksessa kulkee rehellisyys palkkahinnoissa ja kaikilta sama hinta.

        Asiakkaissa on kyllä suuri ero toisella älyä ja toisella ei sitä ole siunaantunut.

        että tyhmältä otetaan rahat ensin.
        Näinhän se vaan menee.


      • en varmasti
        onkin se kirjoitti:

        että tyhmältä otetaan rahat ensin.
        Näinhän se vaan menee.

        ole tavannut ainoatakaan muuraria yli 40 ammattiuravuoden aikana, joka hinnoittelee työnsä esittämälläsi tavalla.

        Kaikenlaisia juoppoja meissäkin on ollut mutta ammattiylpeys estää tuonkaltaisen toiminnan.

        Muurari joka tekee noin saa jättää hyvästit työlle tulevaisuudessa. Menetkö sinä kauppaan toistamiseen joka nyhtää sinulta puolta enemmän, kuin naapurilta?

        Joku järki pitää olla puheissakin.


      • totuus on yksinkertaista
        onkin se kirjoitti:

        että tyhmältä otetaan rahat ensin.
        Näinhän se vaan menee.

        Vanha sanonta sanoo: ei se hullu joka pyytää vaan hullu se joka antaa....!!!


      • elä ilimoo pilloo

        Mistäs tiiät?? Oon valmis lyömmään vaikka vettoo, ettet oo ikinä moista ammattii harjottanut jotenka mistäs ossoisit sannoo mistee se tililoota koostuu??
        Ei pie verrata ommii palkkoi jos ei sammoo tuunii tee.


    • velotti

      25 ekua tunti lisäksi tuli eläke ym kulut eli oli yhteensä noin 35 ekua/tunti. On eräs maan nimekkäimmistä joten on sua vedätetty melkolailla

      • esitykseen

        on teetetty veroja ja työehtoja kiertäen.

        Ei siihen tule työkalukorvauksia matkakuluja päivärahaa vakuutuksia ym. ym.

        Esitä kulut pelkän työauton pitämisestä mutta ilmeisesti suvun luuseri olet jolloin muitten pitää auttaa sua joka vaiheessa ja lopulta appiukko maksaa lopulta sunkin tupasi.


      • paikkansa

        Viestiketjun aloittajaa on vedetty pahemman kerran höplästä.


      • vai kivekkäät

        Siellä sitä taas joku kademielinen laukoo totuuksia. Veikkaan, että et tiedä yhtään mitään koko alasta ja siitä mitä esim. työntekijältä vaaditaan. Luulette vissiin että kauha kouraan ja mestalle ja hyvä tulee. Soppii kokeilla ja vieläpä ilmaiseksi.


      • höpökäs

        Miten niin on vejätetty? Mistäs tiiätte mitenkä se juttu loppujen lopuksi on mennyt?? Jospas olikin sovittu jotakin suusanallisesti. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että ne vain kummallisesti "unohtuu" tällaiset kun tulee maksun paikka. Pitäköön jokainen huoli siitä että puhuu/kirjoittaa kaiken niin että selviää koko totuus asiassa. Ettei ole niin että puolitotuus kerrottuna vääristää asian melkeinpä palturiksi????


    • Liippari

      Joku tolkku pitää olla sentään.
      Pyydä yksilöity tuntilista kaikkine maksuineen yms.
      Jos yrittää väkisin maksattaa ryöstön lupaa tehdä joka vuosi verottajalle hänen ansioistaan selvityspyyntö. Kyllä sieltä aina jotain huomautettavaa löytyy.

      • löytynee

        Lieneekö nimimerkillä kokemusta siitä, että veottaja tutkii saamisia. Täytyy sanoa, että kyllä täytyy olla kateellista porukkaa. Kehottaisin sinuakin tarttumaan kauhaan ja mättämään tiiliä pinoon. Sen jälkeen se alkaakin sitten se tekijän mukavampi puoli, eli laskun kirjoittaminen. Ja on kait se nyt päivänselvää, että jos paperille lasku kirjoitetaan, niin ei siinä mitään hämäräperäistä voi edes olla. Ne hämäräperäiset jutut hoidetaan kulman takana pimeessä.. Mutta siitähän sinä et varmaan mitään tiedä?


      • Välttäkää tätä

        Sun on turha tilata keltään mitään jos et maksa laskujas koijari.


    • Vielä vähän

      Oliko muurari arvonlisäverovelvollinen?
      Jos oli niin 2000€ - alv 22% = 1640,00€, josta vähennetään sotut ym. sekä yleiskulut, jää muurarille noin 950,00€ josta maksaa oman tulo- tai pääomaveronsa. Karkeasti ottaen muurari tienasi alle 700€ keikastasi. Kultakaivos ?
      Entä haitko/haetko kotitalousvähennystä? Jos haet niin sehän on muistaakseni 1150€ per persoona eli jos teitä on kaksi verovelvollista niin saatte vähentää työn osuudesta 2300€ vuodessa 100€:n omavastuulla, Eli paljonko homma maksoi ? Mikä ongelma ?
      Eipä sitä veronsa maksava ammattimies juuri halvemmalla lähde tekemään.
      Vai teetitkö työn jollain idiootti kommunistimulkulla pimeenä. Ne tunnistaa siitä, että kaikki yli 20€:n tunnissa on riistämistä.
      Jos teetit niin otan osaa, et saanut edes minkäänlaista lain velvoittamaa takuuta työlle.

      • oli niin

        niin sekaisin laskukaava, että hui


    • tietoa on

      Eikös teillä etukäteen ollut sovittu hinnasta? TUntitaksasta tai könttäsummasta? Varmaan tiedättekin, että tuntitaksalla tehtynä päälle tulevat vielä työnantajalle kuuluvat sos. kulut ym. maksut, sekä matkakorvaukset, päivärahat, ateriakorvaukset, lomakorvaukset ym. Jos taasen puhutaan ns. urakasta, niin silloin tulee maksettavaksi vain se summa, ja näin ollen työnantajana säästyy kaiken maailman muiden maksujen maksamiselta/hoitamiselta.
      Olemme joskus näitä hintoja/eri taksoituksia verranneet ja tulleet siihen tulokseen, että työnantajana pääsee huomattavan paljon helpommalla kun puhutaan urakkasummasta, eikä siitä tuntitaksaveloituksesta. Näin säästyy aikaa ja omaa vaivaa, sekä lopputulos on kuitenkin se, että ei näille yleensä eroa jää hinnankaan suhteen.
      Jatkossa kannattaa olla tarkkana siitä, miten asioista sopii. Eli kaikki paperille, niin ei tule yllätyksiä puolin eikä toisin.
      Mitä tulee hintaan niin itse olemme maksaneet melkein saman suuruisen summan jo pari kesää takaperin ja mitä tulee työhön käytettyyn aikaan, niin työ on tullut tehtyä todella ripeästi (kun vertaamme omiin kokemuksiimme), aikaa kului melkein viikko!
      Sen verran hurjan/likaisen/raskaan näköistä touhua se muuraaminen näytti olevan, että enpä sitä itse lähtisi kokeilemaan, vaikka siitä kuinka paljon hintaa lähtisi. Ja kannattaa toki suhteuttaa se hinta muuhun rakentamiseen, jolloin se on todella pieni osa kokonaisuutta.

    • Missä mättää?????

      Viestissäsi aika yksipuolinen "selvitys" tapahtuneesta, se ei kerro mm. sitä miten pitkästä matkasta on tultu ym. Kyseessä on kuitenkin pitkämatkalainen kun kerran on yöpynytkin muurausten keskellä.
      Olet varmaan ottanut huomioon työantajalle kuuluvat sos. ym. kulut sekä normaalituntitaksan päälle tulevat ateria, päivärahakorvaukset, matkakorvaukset ja lomarahat, jos siis kyseessä on normaali verokirjalla tekevä työntekijä. Jos taas kyseessä on esim. firman laskuun tekevä, teillehän jää maksettavaksi vain tuo summa.
      Miten olettekin voineet ottaa homman ilman että olette selvittäneet itsellenne normaaleja käytännön asioita.
      Tilaapa esim. minkä alan korjaaja kotisii, niin laskutus lähtee jo ammattimiehen koti/firman ovelta etkä alle 40 euron/tunti saa minkäänlaista ammattimiestä/tai naista asialle. Jos hommasta jäi käteen sellainen tuntuma, että "helpolla" muurari kääräisi tuohta ja sillä rikastui, niin kannattaa miettiä seuraavan kerran sitä, että kun tarvetta ilmenee, niin tarttuu itte kauhan varteen ja alkaa mättää....!

    • vai ei

      oletko miettinyt koskaan mitä on nimenomaan ammattimiehen työ?? se ei ole sitä että on tuosta noin vain käyty hakemassa parin euron kauha ja aletaan mättää tiiliä pinoon vaan ammattimiehellä on työkalut omaa luokkaansa ja sitten nimenomaan se ammmattitaito, seon hankittu koulutuksen ja kokemuksen kautta teillä käynyt muurair on ilmeisesti todellakin ammattimies koska työ on tehty valmiiksi niin nopeasti.
      järkyttävää etteette ole tehnet itselle selväksi mitä maksuja/mitä maksa homma ja sitten kun tulee maksun paikkan iin sitten alkaa älämölö suorastaan törkeetä menkääpä itteenne ja maksakaa laskunne

    • ei voi olla

      Siis , kuka menee tekemään tuollaisella polkutaksalla muuraushommia?
      Joku harjoittelijapoika tietysti.
      Siis kyllä ammattimuurari saa urakassa yli 100 euroa tunti ja jos ei saa, ei ole ammattimies.
      Kyllä sen verran pitää osata, että ainakin laskun kirjoittaminen onnistuu.

      • siinpä se

        Siinäpä se. Sinne paskaan, laastin ja pölyn sekaan, raskasta hommaa painamaan huonoissa työolosuhteissa ja työasennoissa. Ei ihme että siitä veloitetaan kun kyseessä on oikea ammattimies, eikä sunnuntaiduunari.


    • itsekin äityli

      No jopas on. Et kai tosissasi uskottele, että et ole sopinut taksoista ennen töiden aloittamista lainkaan? Jos olet tilannut ammattilaisen työn tekoon, kysymättä etukäteen palkkiosta niin johan on uskomattoman typerää.
      Taitaa vielä kateuskin jyllätä mukana, kun verrataan jonkun kuukausiansioilla. sen verran tiedän näistä asioista minäkin, että moni sen alan ammattilainen ei lähde moisia liuskekivijuttuja edes tekemään. SAatikka että joku niitä sinulle ilmaiseksi tekisi. Jos työntekijä on normaali verokirjalla tekijä, tulee tuntipalkan lisäksi sos. kulut, matka-, ateria, päiväraha- ja lomakorvaukset, jotka nimenomaan työönantaja hoitaa. Oletkos miettinyt tätä?? Nyt olet todennäköisesti saanut firman laskun, jossa kaikki nämä on otettu huomioon (kas kun se firmakaan ei niitä puhtaana käteen saa) eli sinä tässä olet helpolla päässyt: OLET SAANUT AMMATTITAITOISEN TYÖNTEKIJÄN, JOKA ON HOITANUT HOMMANSA TOSI NOPEASTI, AMMATTITAIDOLLA JA VIELÄPÄ NIIN ETTÄ ITSELLESI ON JÄÄNYT VAIN YKSI AINOA HOMMA HOIDETTAVAKSI ELI SE YHDEN LASKUN MAKSAMINEN!!!! Olisit kiitollinen että näin on. Liikkeellä on sellaisiakin jotka viivyttävät työmaita ym. eikä työnjälkikään ole aina niin laadukasta. Peitä jo kateutesi ja anna asioiden osaavien ihmisten hoitaa hommansa. Tai sitten vaihda äitylistä alaa ja rupea samoihin hommiin. Voithan kysyä jos vaikka kyseinen muurari ottaisi sinut "oppipojakseen". Siinhän oppisit sinäkin rahan tekemisen niksit.

    • totuutta silmiin

      Jo on aikoihin eletty. Pyydätte kaverin töihin sukulaisen suosituksesta, ettekä selvitä mitä se tulee maksamaan. Kylläpä on typerää. Luuletteko että joku tulee talollenne moista hommaa hyväntekeväisyyttään tekemään. Tuskinpa teki sille sukulaisellekaan? Ajattelepa hommaa: paskasta, hikistä, raskasta, pitkästä matkasta joten toisten nurkissa pyöriminen, miten paljon oli tehty esivalmisteluja ennen työmaalle saapumista ja ammattitaitoa vaativaa hommaa. Olisiko itsestäsi siihen??? Kysyä vaan sopii.
      Montako tunnet, joka pystyy samaan suoritukseen??
      Olisit onnellinen ettei tarvitse selvitellä työnantajien viidakossa kaikkien lakisääteisten maksujen kanssa, vaan pääset hommasta maksamalla vain kertahomman ja työntekijä itte hoitaa kaiken muun. Nyt kannattaisi kyllä mennä itseensä ja ihan oikeasti peilin ääressä miettiä missä meni "vikaan". Ei voi muuta kun ihmetellä ihmisten typeryyttä ja kateellisuutta.
      Jos homma tuntui niin yksinkertaiselta, niin seuraavan kerran rupeat itse hommaan. Voit katsoa sitten ihan kaikessa rauhassa oikein ajan kanssa paljonko tuli säästettyä. Ottaen huomioon mitä maksaa esim. nykyiset omakotittalot 250.000 euroa on tavallinen hinta. Että siis jos se vuolukivipäällysteinen takka maksoikin pari tonnia niin pieni on prosentuaalisesti tämä osa.
      Kerroit vielä että yöpyikin paikalla, eli työntekohan alkaa siitä kun tekijä starttaa kotoaan. Ja jos on tehty pidempää päivää, sehän tarkoittaa sitä ettei niitä tavallinen tuntiduunarikaan normaaliliksalla tee.
      Ei millään pahalla, mutta oikeesti ottaa aivoon tuommoiset jonnin joutavat tirinät. Suhteuttakaa asiat.
      Lopuksi vielä totean, että ilmeisesti olette olleet tyytyväisiä työn jälkeen (kun sitä ei moitittu) ja eikös se ole parempi että homma tuli joutuisasti tehtyä alta pois???
      Toivon mukaan ette ole samalla tavalla lähestyneet työn tehnyttä kun tällä sivulla ruoditte asiaa.
      (Se voi olla että se työntekijäkin rupeaa omalta selvittelemään asioita.)

    • aikoihin eletty

      Meinaatko ihan vakavissasi, että et ole itsellesi selvittänyt etukäteen mitä homma maksaa?? Ja nyt sitten kun työt on tehty, meinaat ruveta "tinkikierrokselle". Olet varmaan joku keskenkasvuinen tai sitten muuten näitä uusavuttomia.
      Pistäpäs itsesi samaan asemaan: sinut pyydetään töihin, teet homman ja sitten kun odotat saavasti siitä korvauksen, niin sitten toinen rupeaisikin tekemään tinkikierrokia ja kyselemään niistä vielä nettipalstoilla. Just joo.
      Vakavasti ottaen hommahan ei ole edes ollut hinnakas. Ottaen huomioon että olet saanut miehen silloin töihin kun on sovittu, homma on tehty ripeästi ilman turhia viivyttelyjä ja työn jälkikin on ilmeisesti miellyttänyt.
      Mietipä sitäkin että jospas se työmies onkin lähtenyt jo kuuden-seitsemän aikaan ajelemaan työmaalle, tehnyt sinne päästyään iltaan saakka töitä ilman turhia viivyttelyjä (pidetty ainoastaan lakisääteiset tauot), seuraavana aamuna on jatkettu hommaa ja tehty pitkä, myöskin seuraavana päivänä, lieneekö viimeinen päivä ollut vielä kaikenlisäksi pyhäpäivä (ottaen huomioon helatorstain) ja viimeisenä päivänä on tehty hommia ja sen jälkeen taasen ajeltu kotio. Eipä sen työmiehen hommat siihen päättynyt kun viimeisetkin kamat autoonsa pakkasi. Ehei. Ja olikos niin että hommia oli esivalmistelu myöskin kotosalla? Laskitkos niille tehdyt tunnit, sekä pitkien päivien yliötyötunnit sekä pyhäpäivän??? Ei niitä missään työmaalla yksinkertaisella palkalla tehdä. Toinen vaihtoehtohan olis varmaankin ollut että työntekijä olisi tullut ja tehnyt normaalipituisen päivän ilman suoritettuja esivalmisteluja. Hommahan olisi venynyt viikkosotalla. Olisikos se ollut sinun kannaltasi hyvä asia. JOs miehesikin on ollut siellä apurina, niin sehän olisi vaatinut myös sieltä päästä pidempää pestiä! Varmaankin niille lomapäiville on mukavempaakin yhteistä käyttöä kun olla toiselle apurina??
      Menkäähän nyt peilin ääreen ja tunnustakaa itsellenne tosiasiat ja heittäkää se kateus nurkkaan. Mutta toisaalta jos homma tuntuu niin yksinkertaisen helpolta rahankeruulta, niin mikäänhän ei estä vaihtamasta apurista itse ammattimieheksi - vai kuinka?
      Muistakaa myös että työntekijöilläkin on oikeuksia.

    • Marko.

      Siellä on näköjään ammttimuurareita ainaki osa ollut kommentoimassa . Sanokaa sitten ,kyllä teidän pitäisi tietää paljon ko. takka maksaa oikeasti? . Jos siinä on yleensä viikon työ ja jos kaveri tekee sen nopeammin silloinhan muurari on ansainnut sen rahan , mutta onhan se liikaa pyydetty viikon työstä. 2000€/40h=50€/h

    • hinnasta

      Jos työ on arvioitu viikon urakaksi ja tekijänä alv-velvollinen niin silloin ihan kohtuu. Mutta jos tuntityönä teettäis niin noin. 30 h kertaa 25 €/h = 750 työn sivukulut yms noin 375 =1125 €

      kotimaanpäiväraha 31€/p x 3 = 93€

      yhteensä 1218€ loput kilometrikorvaukseen. Jos kilometrejä on tullut 1818 niin lasku on ihan ok (0,43€/km)

      • tuntitaksan

        Hei
        Mistäs tiiät tuntitaksan?? Ootko varma että ammattilainen lähtee 25 euroan tuntitaksalla tekeen yhtään mitään?
        Ja otitko huomioon, että kyseisellä jaksolla on ylityötunteja ja pyhäpäivätunteja?
        Samoin otitko huomioon että etukäteen on tehty valmisteluja: suunniteltu, käyty asiakkaan kanssa neuvotteluja yms.
        Eli tuo ilmoitetut 30 tuntia ei edes pidä paikkaansa.
        Jos on noin kade tavaliselle duunarille, niin suosittelen kahdehtimaan herroja jotka nostaa kyseisen liksan melkeinpä tunnissa.


      • Opettelin itse
        tuntitaksan kirjoitti:

        Hei
        Mistäs tiiät tuntitaksan?? Ootko varma että ammattilainen lähtee 25 euroan tuntitaksalla tekeen yhtään mitään?
        Ja otitko huomioon, että kyseisellä jaksolla on ylityötunteja ja pyhäpäivätunteja?
        Samoin otitko huomioon että etukäteen on tehty valmisteluja: suunniteltu, käyty asiakkaan kanssa neuvotteluja yms.
        Eli tuo ilmoitetut 30 tuntia ei edes pidä paikkaansa.
        Jos on noin kade tavaliselle duunarille, niin suosittelen kahdehtimaan herroja jotka nostaa kyseisen liksan melkeinpä tunnissa.

        Minulla oli punikki muurari työmaalla. Hän arvosteli kaikkea mikä ei ole venäjältä kotoisin.
        Hän joi ja muurasi. Sitten kun homma ei alkanut tulla kuntoon sanoin ala vetää! Sain hänet pois työmaalta, en tietenkään maksanut mitään koska aikataulut heitti hänen takijaan. Muurarinvehkeet jäi työmaalle. Itse jatkoin siitä ja onnistui niin hyvin että nyt olen jo muurannut naapureille koko kesän ja ollut vakituisesta työstä pois! Saa ottaa ihan hirveetä palkkaa koska on muurareista on pula!
        Kesässä saa normaalin vuosipalkan. Maksan kyllä verot! Sitten valtiolle työhön talveksi!
        Kannattaa opetella näihin hommiin! Enkä ole kommari vaikka muuraan!


      • yliarvostettuja
        Opettelin itse kirjoitti:

        Minulla oli punikki muurari työmaalla. Hän arvosteli kaikkea mikä ei ole venäjältä kotoisin.
        Hän joi ja muurasi. Sitten kun homma ei alkanut tulla kuntoon sanoin ala vetää! Sain hänet pois työmaalta, en tietenkään maksanut mitään koska aikataulut heitti hänen takijaan. Muurarinvehkeet jäi työmaalle. Itse jatkoin siitä ja onnistui niin hyvin että nyt olen jo muurannut naapureille koko kesän ja ollut vakituisesta työstä pois! Saa ottaa ihan hirveetä palkkaa koska on muurareista on pula!
        Kesässä saa normaalin vuosipalkan. Maksan kyllä verot! Sitten valtiolle työhön talveksi!
        Kannattaa opetella näihin hommiin! Enkä ole kommari vaikka muuraan!

        työmiehiä. Kukkoilioita ja itseään täynnä olevaa porukkaa, noilla hinnoilla vielä itkee täällä, kuinka vähän heille jää käteen.


    • tienaaja

      Jos tuossa vaiheessa todellakin alat tinkimään, niin olethan ressukka! Jos minulle tinkaisit, niin sanoisin että revi akka lasku ja pidä takkas. Muistaisit joka kerran puita sinne tukkiessasi, että sait "sossutakan"! Olisitko mieluummin maksanut sen 2000, jos se tumpelo muurari olisi tehnyt sitä puoli vuotta? Sehän kuulostaisi jo tosi halvalta. Ja aivan ihanalta. Kommunismi on koettu eikä venäläisetkään sitä enää halua.

      • tienaajan muija

        Nytpä oli asiaa joka sana viestissäsi.
        Eipä ole siihen lisättävää


      • E-Kamina
        tienaajan muija kirjoitti:

        Nytpä oli asiaa joka sana viestissäsi.
        Eipä ole siihen lisättävää

        Takka DVD:n tai sähkökaminan saa edullisesti vaikka netistä. Ei tarvitse käyttää muurarin palveluksia ja kaikki ovat tyytyväisempiä.


    • muurari12

      kyllä ammatti työ maksa.Ota tulikiveltä niin kalliimmaksi tulee!Tämä muuraus ei ole hoitoala,eli alipalkattu!

    • muurarina12

      voi sen ottaa tulikiveltäkin.ammattimies ansaitsee palkkansa

    • Anonyymi

      Maksa kitisemättä kun olet ammattimiehen paikalle saannut

    • Anonyymi

      Ammattimiehen palkka !

    • Anonyymi

      Niin olen 40 lähemmäs vuotta tehnyt muurarin töitä ja siihen takkaan sanoisin onko verollinen työ, mutta kuitenkin ammattitaito täytyy tarkistaa hyvissä ajoin-
      itse olen muurarimestarin tutkinnon jo vuonna 2000

    • Anonyymi

      Kyllä apumies kannattaa omalla väellä .Kykkä hyvä muurari opastaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe