Kahviko hintansa väärti

Sinikynä

Nyt kun kesäterassiaika ja moninaisten kesäkahviloiden sesonkiaika on käsillä, on syytä kiinnittää huomiota kahvikupin hintaan.
Meille luvattiin suulla suuremmalla, että euroaikana hinnat laskee, mutta kuinkas on käynyt kahvikupin hinnan erilaisissa kuppiloissa.
Oma kokemukseni on se, että kahvin hinta on noussut kaksin, jopa kolmin kertaiseksi euroaikana.
Kun kahvi ennen maksoi 5-7 mummonmarkkaa, niin tänään kahvikupillisesta saa pulittaa jopa kolme euroa, yleisimmin kaksi euroa.
Poikkeuksen muodostaa Kahvipirtti, jossa kahvikupillisen saa ilmaiseksi ja vielä hyvän kahvileivän kanssa, tosin virtuaalisesti, mutta kuitenkin.
Pitäiskö lopettaa koko kahvin juonti kuppiloissa tai ainakin vähentää sitä.
Mitä tilalle, kun terassilla ja kesäkuppiloissa on kuitenkin kiva istuskella ja meille miehille se on ihan välttämätöntäkin, missäs niitä nättejä tyttöjä muualla näkisi sievissä kesäkoltuissaan.
Kertokaa hyvät ihmiset, mitä pitäisi tehdä. Tässä on tosi iso pulma edessä.

16

1510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eihän sellaista iloa voi väliin jättää... niinkun nättien tyttöjen katselun. Nättejä näin kesähepenissään......
      Mutta tosi on että kahvin hinta on kolminkertaistunut. Jos ottaa kahvileivän saa varata 4e.. sillä jo alkaa saada lounaan arkisin.
      Mutta hyvää on joutava, jos kallista onkin.
      Juhlamokkaa saa 1,99 tarjouksesta, puolikiloa!
      Saman maksaa kupillinen baarissa.
      Mutta jos ei aina kahvista välitä, helteellä varsinkin,,, myyhän ne vaikka jäävettä,, tai jääteekin on vaihteeksi hyvää, kuumalla säällä.
      Ellei alkon tuotteita halua.
      EIkä niitä aina voisi "halutakkaan" ainakin nais-ihmiselle kävisi "köpelösti". Ja menisihän siihen kaikki loput rahatkin.
      Siideri pullo esim. paikallisessa rantakuppilassa maksaa 5e.
      Viimekesänä,,, liekkö hinta jo siitä noussut vaikka.Kaikki kahvilatuotteet ja ne kahvit varsinkin ovat kallistuneet.
      Perustettaisko oikeasti ihan oma kahvila?
      Ei ihan niin "ilmainen" kuin kahvipirtti,,, mutta yhtä hyvä???

    • yli 70 vee

      Kun kuppilassa kupillinen kahvia maksaa saman kuin puolen kilon kahvipaketti viereisessä K-kaupassa, niin hinta ei ole kohdallaan.
      Kahvikupillisen laatukin senkun laskee, kun se monasti on automaattikahvia.
      Pannussa seisoo kahvi varmasti pitkään, koska kuppoloissa on vain harvakseltaan ostajia. Pitää kahvihammasta todella kolottaa, että yrittää juoda sitä parkkiintunutta mustaa kahvintapaista kuppiloissa.

      Koko kahvilakulttuurimme on tuhoutunut.

      • Meilläpäin juodaan vain hyvää kahvia, parasta laatua. Kahviloita on paljon ja jos naapurissa juodaan hyvää kahvia on sitä itselläkin oltava. Kerron Turun seudusta.

        Tuota palanutta kahvia oli aikanaan erämaaseutujen huoltoasemille, eikä sitä juonut Pirukaan, liekö edes maistanut.


    • Likka321

      Viime aikojen ihanat leivonnaiset ja termarikahvit Kahvipirtissä ovat kyllä nyt menneet sinulta sivu suun, mutta ehkäpä routa ajaa porsaan Kahvipirttiin. Saattaa olla, että suukkopalkalla ei enää pullakhvit irtoakaan, runo pitäisi vähintään lausua, serenadi laulaa tai leipoa itse naisille ja nousta aikaisin keittämään kahvi termariin. Sitten voisi odottaa vastavuoroisesti ystävällistä palvelua siellä.
      Kyllä siellä pirtin tienoilla kesäkolttujen helman heilahduksia saattaa nähdä, jos ei ihan tyttösiksi voi meitä kutsuakaan.

      Tuo on ihan totta, että kahvikupin hinta nousi markasta suoraan euroon, nyt tuplaten. eikä aina ole hurraamista kahvin laadussa.Mutta hyvä kahvi miellyttävässä ympäristössä on aina hintansa väärti ,säästä jostain muusta, vaikka bensakuluissa, kävele paljon.

    • Maalaismies*

      -niin ei kai tehdä saa. Kun melkein kaikesta on luovuttava, niin menkööt kahvin juontikin viettelysten paikoissa. Sanonpa sinulle Sinikynä, ettei Kahvipirttikään mikään vaaraton paikka ole. Koukkuun sinne helposti jää.

    • Olen itse niin suuri kretonginkatselun ystävä, etten millään voi vastustaa kahvin juontia.

      Euroon siirryttäessä, muuttuivat lähes markat euroiksi ja ainakin 5mk 1.euroksi.

      Vaikkei näitä kahvinjuontiin liittyviä luontaisetuja otettaisikaan huomioon on kahvi myös terveellistä. Kahvin sisältämät flaavonoidit on todettu hyvinkin terveellisiksi.

      Dementiat ja muut altzhaimerit voi unotaa kun menee kretonginkatseluun tai juo kotona.

      kahvikupun hintaa olen muuten ihmetellyt. Kupillisia on kuitenkin myytävä suuri määrä, ennenkuin vuokrat, palkat ja muut kulut saadaan kerättyä.

      Kotona tulee halvemmaksi mutta.....

    • Kahvin hintaa kauhisteltiin kerran muilla keskustelupalstoilla. Kovin olimme yksimielisiä siitä, että euron myötä kahviloissa hinnat vähintään kaksinkertaistuivat.
      Keskusteluun osallistui myös tuohtunut kahvilanomistaja, joka lateli pitkän litanian maksuja, jotka sillä kahvikupillisella oli maksettava. Vähän voittoakin oli saatava, jotta kahvilanpito kannatti.
      Uskalsimme vain ihmetellä, miten se oli kannattanut viimeisenä markkavuotena, kun kupposen sai vitosella ja siihen vielä joskus pullankin kaupantekijäisiksi.
      Yksi kaupunkimatkojen pikku iloja oli poiketa kahville, ja kyllä vieläkin äkillinen kahvihampaan kolotus saa lankeamaan, mutta kallista se on.
      Joskus on huvittanut erään keskustelijan opastus:
      Hän ei koskaan osta kahvia kahvilassa. Hän keittää termospullollisen kotona ja ottaa pullon mukaansa.
      Rohkeuteni ei riitä testaamiseen mitä tapahtuisi, jos joskus poikkeaisi jonnekin kesäterassille omin eväin.

    • kai75

      Tosiaan kyllä kupillisella on hintaa.

      Kahvilassa ja huoltamoilla usein maku on ...?

      Siksi sanonkin nykyisin saisinko kupillisen mustaa surmaa

      • Melkein ei mikään ole kuin ennen;))

        Minä laitan jääteetä itse,haudutan irto teestä ja sokeroin mieleni mukaan,pullota ja jääkaapissa säilyy hyvin,ellei tule juota pois,sitten vain uusi satsi jäähtymään.
        Harvoin tulee enää mentyä mihinkään Baariin kahville,on se sen verran arvokasta.

        Olen miettinyt sellaistakin;irto hihat,sitten muistin säärystimet,ennen kudoin itsekin niitä,on hyvä vetäistä t-paidan kanssa jos ei halua villatakkia.
        Oli tuolla kaupoissa tarjouksia niistäkin ja monenlaisia,myyjäkin kiiteli vinkistä.
        Sanoi Hänellä olevan tatskoja ja ne ei saa näkyä kuulema asiakkaille.

        Meillä satelee vaihteen vuoksi.


      • ullamirjami¤
        muori67 kirjoitti:

        Melkein ei mikään ole kuin ennen;))

        Minä laitan jääteetä itse,haudutan irto teestä ja sokeroin mieleni mukaan,pullota ja jääkaapissa säilyy hyvin,ellei tule juota pois,sitten vain uusi satsi jäähtymään.
        Harvoin tulee enää mentyä mihinkään Baariin kahville,on se sen verran arvokasta.

        Olen miettinyt sellaistakin;irto hihat,sitten muistin säärystimet,ennen kudoin itsekin niitä,on hyvä vetäistä t-paidan kanssa jos ei halua villatakkia.
        Oli tuolla kaupoissa tarjouksia niistäkin ja monenlaisia,myyjäkin kiiteli vinkistä.
        Sanoi Hänellä olevan tatskoja ja ne ei saa näkyä kuulema asiakkaille.

        Meillä satelee vaihteen vuoksi.

        Siihen hyvään aikaan ,kun olin vielä suomessa työssä ,minulle oli työpaikalla annettu "suosilla"
        kahvinkeittäjänkin virka ,minä kun en ollut urakkatyössä ja muutenkin sain ,olla vapaamin työpaikalla. No ,se siittä. Siis keitin kaksi kertaa päivässä kahvia ,ja hinta oli sillosta rahaa (n 25v sittenmuistaakseni) 3mk kuppi --ja ne eiollukkaan mitään pikkukuppia ,mukia ne oli.

        Siittä jäi aina niin paljon ylimäärästä kassaan että ostettiin korppuja ,joita oli joka päivä. Ja sittenkin vielä kakku ,kun oli jokin juhlan aaton aatto.


    • juuliska

      Kävimme aina mieheni kanssa hänen lääkäri ja apteekkireissujen yhteydessä keskustan kahvilassa nauttimassa kahvikupposen leivoksen kera. Hengähdimme hetken ja katselimme ihmisvilinää. Silloin tuntui, että se oli hintansa ( 10 – 15€ ) väärti. Nyt en yksin enää ole käynyt, kallista on ja itku siinä kaipauksesta tahtoo tulla.
      Terasseille ei juuri viitsi enää mennä, kahvi on siellä kallista, niin kuin muutkin juotavat, halvinta taitaa olla lasi limsaa, sekin parin euron kieppeillä. Kävin taannoin konsertissa, tauolla tilasin lasin valkoviiniä. Maksoi mokoma 6,50, suhde vähän kuin kahvipaketissa. Sillä hinnalla saa Alkosta pullollisen samanveroista tavaraa. Eipä taida nämä viihteet enää olla meitä eläkeläisiä varten , tai ainakaan meidän kukkarolle sopivia.

      • nyt pakko

        laittaa vähän positiivistakin kahvikupposen hinnasta.
        Meidän lähi markettiin on tehty semmonen pieni kahvi kulmaus.
        Mielestäni hinta on ihan kohdallaan,kahvi pulla 1,40.ja eläkeläisellä on aikaa jäädä katselemaan kiireisempiä.


    • nokipannukahvee

      Kyllä kolmesti kiehautettu nokipannukahvi nuotiolla on parempi elämys kuin kahvilan terassilla juotu.Ne heiluvahelmaiset nuoret naiset kun kävelevät ohi, eivät noteeraa vaarien tuijotuksia. Metsäretkellä oman kullan kanssa on paljon mukavampaa, vaikka ollaan kumisaappaat jalassa ja tuulipuvut päällä.Eikä maksa paljon.

    • katicat

      Citymarketissa on Turun halvin kahvi 20 senttiä ja aina on juttuseuraa, sillä ikinä ei joudu tyhjään pöytään kun paikat ovat täynnä. Mutta mukava kesällä on piipahtaa kioskikahvillekin, varsinkin joen rannalle. Voi tavata tuttujakin. Kahvitellaan, maksoi mitä maksoi.

    • kahvipirttihä

      on siirtynkii tänne.Kukas se tääl tännää kohvit ja nisut tarjoop?
      Ei skillani tykkää tämmösest ny ollekaa.

      • kallista on

        täällä puhutaan, se on aika kallista tuolla baarien puolella ja kuppiloissa ihan livenä, virtuaalipirtti on tuolla seinän takana


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      370
      8394
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2344
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1712
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1569
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      81
      1324
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      120
      1312
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      353
      1154
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      1025
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      1002
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      112
      941
    Aihe