Yo-arvosanat - Uteliaat sukulaiset

Susanna_1702

Nii onko sitä ylioppilastodistusta laittaa ihan pakosti näytille ku arvosanat on B-C tapasii... Ja mitä mä sit sanon jos joku niitä alkaa tivaan? Sanonko vaan että ihan hyvin vai?

18

8279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ylioppilas vm 83

      Minä pidin yo-todistuksesi visusti omassa kaapissani, eikä sitä kukaan (kehdannut?9 edes kysellä.

      Jos joku kysyy, miten kirjoitukset meni,
      voit ihan vapaasti vastata tyyliin ihan ookoo.

      Jos joku vieraista kysyy todistustasi nähtäväkseen,
      vastaat hänelle, että et halua sitä näyttää.

      Olen ollut monissa yo-juhlissa, ja näin äkkiseltään ajateltuna, taisi olla vain yhdella tytöllä todistus kaikkien silmäiltävänä.

    • äetee 83

      MOI!

      Itse en laittanut todistusta esille. Jos joku sitä kysyi, sanoin etten halua sitä näytellä. Ihan miltä sinusta itsestäsi tuntuu.

    • esille

      kaikissa yo-juhlissa missä itse olen käynyt oli todistus esillä, ja myös itselläni. Mielestäni se kuuluu esille, sillä sitähän sitä juhlitaan! Jos niin "häpeätte" arvosanojanne oletteko edes ansainneet juhlia... kunhan parhaansa tehnyt, niin ei a:n papereitakaan tarvitse hävetä!

      • on L-kirjain

        laske sekin mukaan älliin, mutta älä näytä.


      • asdffdsa

        Kyllä juhlat on aina ansainnut, jos lakin on saanut. Todistusta ei ole pakko laittaa esille, jos ei itse halua.

        Kaverini kirjoitti vaikka kuinka monta laudaturia, muttei siltikään laittanut todistustaan esille.


    • jatu

      aion laittaa todistuksen kaikkien nähtäville, vaikka minulla on arvosanat 2x c, b ja a.
      Enkä häpeile niitä yhtään. Jos joku alkaa valittaa niin sano että tee itse paremmin. :D pääasia on, että lakki on päässä, oli todistus sitten millainen tahansa. Onnea sinulle!

    • olet huomannut

      voit tehdä ihan niin kuin itse haluat.
      jos et halua todistustasi nähtäville,
      niin älä laita,
      mutta jos haluat näyttää sen muille,
      niin siitä vaan ;)

      Joka tapauksessa päätös on sinun
      - ja yksinomaan SINUN!

    • Miksi ei

      Olen ollut noin 10 juhlissa ja vain yksissä juhlissa todistus ei ollut esillä. Jos todistus ei ole esillä kaikki tuntuvat automaattisesti ajattelevan, että on saanut tyylin vain A:ta, paperisihan ovat paljon tätä paremmat, aivan normaalia keskitasoa. Eivätkä mummot enää edes muista mitä nuo kirjaimet tarkoittivat, mutta haluavat silti pällistellä hienoa paperia;D

      • Jeppisjee

        Harvoin jotkut mummelit edes tajuavat kirjainsekamelskasta että mikä oli se paras arvosana ja mikä siitä seuraava. Ja todistuksesi ei missään nimessä ole huono, mutta tuo on totta, että ihmiset, jotka niistä kirjaimista jotain tajuavat, olettavat, että siellä mennään a-linjaa - mutta sinulla meni paremmin! Kyllä tuota uskaltaa ja kehtaa näyttää :)


      • ku ottaa päähän
        Jeppisjee kirjoitti:

        Harvoin jotkut mummelit edes tajuavat kirjainsekamelskasta että mikä oli se paras arvosana ja mikä siitä seuraava. Ja todistuksesi ei missään nimessä ole huono, mutta tuo on totta, että ihmiset, jotka niistä kirjaimista jotain tajuavat, olettavat, että siellä mennään a-linjaa - mutta sinulla meni paremmin! Kyllä tuota uskaltaa ja kehtaa näyttää :)

        ku uskonto laski c:hen vaan yhen pisteen takia. Se oli eka M mut sit laski ku ne otti sen yhen pisteen... jos olis ollu ees yx M yo-todistukses nii kehtaiskin näyttää mut en ny sit tiä


      • miksi ei
        ku ottaa päähän kirjoitti:

        ku uskonto laski c:hen vaan yhen pisteen takia. Se oli eka M mut sit laski ku ne otti sen yhen pisteen... jos olis ollu ees yx M yo-todistukses nii kehtaiskin näyttää mut en ny sit tiä

        Juu minullakin englanti laski sen vuoksi että kokeeni laski juuri sen yhden pisteen lautakunnassa. Olen jopa asunut kaksi kesää ulkomailla, joten arvosana olisi todellakin kuulunut minulle. Myös reaali ja äidinkieli jäivät juuri muutaman pisteen paremmesta arvosanasta! Ruotsin aineesta sain kouluaikani huonoimman arvosanan:D Kun taas ystävälläni 3 ainetta nousi lautakunnassa, kyllä tuntui epäreilulta. Mutta edelleen todistuksesi on aivan hyvää keskitasoa, joten rohkeasti esille vaan.


    • sdasdasdsaasd

      Omalla kohdallani en ole koko todistusta saanut vaan käynyt ammattikoulun ja aikuisopiskelua mutta mielelläni menen muiden yo-juhliin.

      Todistus ei edes kiinnosta, numeroita tai kirjaimia mitä lie. Koulu käyty niin se on käyty ja piste. Onhan sitä itselläkin todistus jossa kymmenkunta 5:sta ja yksin nelonen (1-5) mutta silti kellekään sitä viitsi näyttää.

      Sisareni pääsevät molemmat ensiviikolla yo:ksi ja menen juhlimaan koulun päättymistä en arvosanoja.

    • Jokunen...

      samaa, kun yo-todistuksessa on vaan A- ja B-kirjaimia, mutta lukion päättötodistus on taas täynnä 9- ja 8-arvosanoja, joten laitanko vain lukion päättötodistuksen esille (saavat sitten sukulaiset itse pähkäillä, sillä tiedän, että muutaman stipendin tulen ainakin saamaan =))

    • Nimetön

      hmmps. Itse olen kevään ylioppilas ja en aio laittaa yo-todistustani esille. Kysy ei suinkaan ole siitä, että häpeäisin arvosanojani, koska muutama älläkin sieltä löytyy. Perinteisesti perheemme vesat eivät ole koskaan esitelleet papereitaan lakkiaisjuhlissa, joten en minäkään. En nää mitään tarvetta hehkuttaa arvosanojani koko suvulle, minulle riittää ,kun tiedän itse pärjäänneeni hyvin ;) Uteliaiden kyselyihin vastaan : " Kiitos, olen tyytyväinen arvosanoihini." :)

      • ei sovi minulle

        Olen myös itse hyvin ylpeä todistuksestani, mutta lakkiaisissa juhlitaan sitä että kolmen vuoden työ on saatu päätökseen, ei niitä numeroita. Joten todistus pysyy kaapissa :) Kummastuttaa todella jos joku kehtaa tulla sitä utelemaan, vastauksena vaan että olen tyytyväinen, kiitoksia vaan :)


    • Abi-07

      Mielestäni sitä todistusta ei tarvitse laittaa esille, ellei itse halua. Olen itsekin tämän kevään ylioppilas, enkä aio laittaa todistustani kaikkien pällisteltäväksi, vaikka suoriuduin kirjoituksista ihan kunnialla (pari C:tä, pari M:ää ja kolme E.tä)

      Käsittääkseni juhliin tullaan juuri siksi, että lukio (tai mikä koulu onkin kyseessä)on saatettu päätökseensä. Mikäli ne arvosanat ovat kuitenkin jollekin vieraista niin hirvittävän tärkeät, että niitä pitää ihan kyselemään ruveta niin aion vain sanoa, että ihan hyvin meni. Ei vieraiden tarvitse sen tarkemmin arvosanoja tietää.

    • mummelimommeli

      Ilmeisesti tämän viestiketjun ainoana mummelisukupolven edustajana vastaan, että niin monissa yo-juhlissa kuin olen ollutkin niin yleensä vanhemmat kertovat arvosanoista jo etukäteen. Mitä alemmat arvosanat sen vähemmän yleensä kysellään ihan hienotunteisuussyistä, joten vinkiksi vain että mummeleilla on kyllä jonkinlainen hienotunteisuuden säädin kyllä päällä. Tai sitten teillä on muutenkin vähän junttia tuttavapiiriä ympärillänne.

      Varma kikka tukkia mummelien turpavärkit on käyttäytyä itse aktiivisesti ja huomaavaisesti. Kokemuspiiriini kuuluu vain muutama kerta, joissa tuore yo on kyennyt seurustelemaan vieraiden kanssa vapautuneesti ja monesta asiasta. Yleensä yo:t jännittävät ja pönöttävät vanhempiensa tuupittavana jossakin nurkassa tai odottavat, että kaverit pian tulisivat. Vieraana on pakko jotakin juhlakalulle sanoa ja hyvin moni tietysti aloittaa kysymällä, miten kirjoitukset menivät.

      Minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta yhdenkään todistukset ja katselen nuorta sillä silmällä uskaltaakohan tuo elää elämäänsä vai meneenkö samaan oravanpyörään mukaan kuin suurin osa. Uskoisin, että moni muukin mummeli toivoo nuorelle vain parasta ja mielenkiintoisia kokemuksia, mutta meidän suomalaiseen käytöskulttuuriin ei kuulu osoittaa toisillemme erityistä lämpöä ja välittämistä. Joten rohkeasti vain toteuttamaan erilaisia yo-juhlia ja olemaan se, joka on.

      Onnea valmistuneille!

    • ei_pakko_näyttää

      Mä en näyttänyt eikä kukaan väkisin halunnut sitä nähdäkkään. kyselijöille tokaisin vaan että kolmen ällän paperit tuli.. Lukio Lukematta Läpi! :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8825
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2633
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe