Milloin häämatkalle?

kiinnostaatietää

Heips!

Kiinnostaisi tietää, milloin ihmiset lähtevät häämatkalle. Heti häiden jälkeen vai kuinka pitkän ajan kuluttua? Galluppia :)

36

12969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaimo jo

      Oli ihanaa lähteä maanantaiaamuna häämatkalle lauantain häiden ja sunnuntain jälkipyykin jälkeen (oli yllättävän paljon järjesteltävää häiden jälkeenkin).

      Oltiin fiiliksissä ja oli ihanaa olla rauhassa ihan kaksistaan kaiken stressin ja jännittämisen jälkeen (no, niin kaksistaan kuin miljoonakaupungissa voi olla...).

      Pakatkaa matkalaukut jo ennen häitä, ettei tarvitse pyykätä ja pakata häiden jälkeisenä päivänä.

      • Nimetön

        Me emme tosin lähteneet ulkomaille, vaan olimme vuokranneet mökin ma-pe. Oli ihanan rentouttava häiden hulinan jälkeen.


    • Egypti -08

      Eli meidät vihitään 17.11.2007 ja matka on varattu Egyptiin 24.1.-7.2.2008.

      Siis noin kax kuukautta häiden jälkeen koittaa meidän ihka ensimmäinen yhteinen ulkomaanlomamatka :)

      • näin on

        aika riskitouhua mennä ekan kerran matkoille vasta häitten jälkeen, siellä se eka eroriita sitten saa alkunsa
        sorry


      • Aika uhkarohkeeta
        näin on kirjoitti:

        aika riskitouhua mennä ekan kerran matkoille vasta häitten jälkeen, siellä se eka eroriita sitten saa alkunsa
        sorry

        seurustella ollenkaan, mennä kihloihin tai naimisiin jos noin ajatellaan!!!


    • veitikka1

      jälkeen heti seuraavana su-aamupäivänä

    • Myö...

      Lauantaina häät, sunnuntai iltana/yönä lähdetään häämatkalle.

      • isiongelmat69

        terve -eetu hansen


    • tuula*'

      No heti, ainakin seuraavana päivänä.

      jos sinne lähtee kuukausien päästä, niin eihän se sitten enää ole mikään HÄÄMATKA. Se on ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka, kuten joku tuossa kirjoittikin.

    • kati5

      Moi kaikki häähumussa sekoavat. Meidän häämatkamme toteutui vasta 10 vuotta häistä. Syynä siihen oli alunperin se, että köyhinä opiskelijoina ei voinut ajatella matkustamista kotimakkaria kauemmaksi. Häämatka 10 vuoden kuluttua oli mukava vaihtoehto - tunsimme jo toistemme hyvät sekä huonot puolet. Nautimme kahden viikon matkastamme ilman lapsia - tosin loppulomamme kaipailimme juuri heidän meluaan ja läsnäoloaan...

      • minä vaan

        Etusivun linkin mukaan täs pitää onnitella Aria, siis onnea!


    • ....

      Hyvää syntymäpäivää !

    • julianus

      Lauantaihäiden jälkeen vietimme hääyön hotellissa, sunnuntaina vietettiin kaupunkilomaa Helsingissä ja toisen hotellissa vietetyn yön jälkeen maanatainaamuna lähdimme maailmallle.

      • tehdä,eli

        purkaa suurimmat paineet pois naimalla,ettei se häritse matkan tekoa koko aikaa.


    • ovikellonasentaja

      heti töistä suoraan!

    • niin on jotain

      mitä odottaa, Suvi ja Roope!

    • ansku83

      minun ja mieheni häistä on kohta vuosi aikaa eikä vieläkään olla käyty hääamtkalla.Minun mielestä häämatkalle voi lähteä koska tuntuu parhaimmalta.Minä haaveilen häämatkasta syksyllä vielä kun ollaan kahestaan, ens vuonna on hiukan hankalaa lähtä hääamtkalle ku on pieni vauva.Onnea kaikille tämän kesän hääpareille!:)

      • nuottala

        häät 30.06 ja häämatkalle 10.07


    • elliS

      Mentiin naimisiin heinäkuussa -06. Häiden jälkeen oltiin muutama päivä ihanalla huvilalla Tahkovuorella, siitä jatkettiin pariks yöks Ouluun. Oulussa meillä ihana poreammeellinen sviitti. Töiden puolesta emme päässeet aiemmin lähtemään pidemmälle reissulle. Maaliskuussa sitten lähdettiin viettämään oikein kunnon häämatkaa Lanzaroten saarelle=)

    • sopii

      me mennään kahden kuukauden päästä vihkimisestä

      • häämatkalle

        ennen häitä kaason kanssa...


    • Nupu

      Kyllä se vaan minun mielestäni on itsensä huijausta väittää häämatkaksi jotakin muuta matkaa kuin ihan heti häiden jälkeen (max. muutama päivä) tehtyä.

      Voi olla työkiireitä, ei saada lomaa, on pieniä lapsia, jolloin ei päästäkään heti häiden jälkeen reissuun. Miksei silloin voisi myöntää, että okei, meillä jäi nyt häämatka tekemättä, sehän on vaan yksi "rituaali" muiden joukossa (eihän jokainen morsiankaan pukeudu valkoiseen, kaikilla ei ole hääjuhlaakaan, ym).

      Miksi IHMEESSÄ täytyy väen väkisin väittää "häämatkaksi" seuraavaa matkaa, joka tehdään yhdessä sitten kun ehditään/pystytään, jos se tehdään vasta viikkojen, kuukausien tai jopa vuosien päästä häistä???

      Ei kai kenellekään tulisi mieleen ripustaa "just married" -kylttiä kuukauden päästä auton takalasiin, kun hääjuhlissa ei autoa käytetty. Tai kutsua seuraavissa juhlissaan tarjoamiaan makeisia HÄÄkarkeiksi, kun niitä ei silloin häihin viitsitty/ehditty tehdä. Tai kuivattaa ja säilöä häistä puolen vuoden päästä ostettua kukkakimppua HÄÄkimppuna, koska häissä ei ollut kimppua tai se unohtui kuivattaa oikealla tavalla..

      Ei nykyään luulisi tarvitsevan tuota "HÄÄ"-etuliitettä edes tekosyyksi tehdä kaukomatka tai muuten erilainen reissu, kun kaikkihan niitä nykyisin tekevät muutenkin.

    • monna

      Häät lauantaina, matkalle maanantaina illalla. Sunnuntaina tavattiin vielä kavereita ja avattiin lahjoja. Maanantaina aamulla ehti hoitaa asioita. Ei tullut kiire, mutta ei ehditty vielä laskeutua häähumusta.

      Matka milloin tahansa on ihana juttu, mutta ellei sitä tee pian häiden jälkeen, ei se tunnu häämatkalta. Vaan matkalta.

    • Niskalaukaus

      Kannattaa säästää häämatkarahat hyödyllisempään käyttöön....viiden vuoden sisällä kuitenkin jo tappelette mukeista ja lusikoista
      Realist.

    • samana iltana

      Oma häämatka on vasta edessäpäin, ja sen suhteen ei ole mitään päätetty. Mutta muutama vuosi sitten, kun oli bussilla matkalla lentokentälle, samassa bussissa oli hyvin riutuneen näköinen pariskunta, morsmaikulla vielä huntu päässä... simahtivat heti bussiin noustuaan ja kuski joutui potkimaan lentoasemalla pihalle. Kärsineen ja äkäisen oloisia molemmat, läheisyydestä ei puhettakaan.

      Eli jos on kovin raskas hääpäivä, isot juhlat jne., niin matkalle lähtö samana iltana voi olla liikaa yhdelle päivälle...

    • Simpero

      vajaa 2kk häiden jälkeen. Eli häät heinäkuun loppupuolella ja lähdetään syyskuun puolivälissä

    • Ositus uusiksi

      Saattaapa olla, että menet häämatkalle uuden poikaystäväsi kera! Valta-osa avioliitoista nimittäin päättyy parin ekan vuoden sisällä. Kuppaat äijältä toki puolet "teidän" omaisuudestanne.. Olet todennäköinen nykyisen miehesi ex-vaimo.

    • nimi

      Häämatka tehdään..siis tehtiin 21 vuotta häiden jälkeen.

    • mies40

      Kai sinä tarkoitat siis että kuinka pian avioeroa
      hakemaan, no heti häiden jälkeen ja kovat elatusmaksut vaatimukset

    • Anttu 1979

      Yhden kerran naimisissa olleena ja eruttuakin päätelmäksi on jäänyt se häämatkalle pitää lähteä vajaan viikon sisään eli max 5-6 päivää häistä..tai viimestään viikon sisään..:)

      kaks kuukautta jälkikäteen ei musta täytä häämatkan kriteerejä eli ei ole varsinainen HÄÄmatka..vaan pelkkä matka häiden jälkeen..

    • Matkalla ollut

      Häämatkalle lähdetään etiketin mukaan 11 päivää vihkimisen jälkeen.
      Koskaan ei saa lähteä siten, että sukulaiset etukäteen tietävät matkakohteen.
      Matkasta on sen sijaan tiedotettava matkanjärjestäjälle tai matkatoimistolle, koska he haluavat antaa erikoispalveluja ja huomioida hääparia.
      Ruusut hotellihuoeen pöydälle, shamppanjat, kaviaarit, erilaiset kylvyt ja hieronnat ovat tätäpäivää.
      Onpa joissain Amerikan luxus hotelleissa tarjolla päivän matkoja erilaisiin eksoottisiin kohteisiin.
      Eli, ei muuta kuin häämatkalle ohjeen mukaan ja luottokortit, passit yms. mukaan

    • tommi77

      Paras ja totuuden mukaisin häämatka suuntautuu vallesmannin kautta.

    • hei me mennään naimisiin

      Juup...ollaan oltu naimisissa kohta 8 vuotta ja koko tämä aika on ollu yhtä häämatkaa.....eipä tässä olla erikoisuuksia kaipailtu....Lapset ja muu elämä täyttää....Josko sitte jollekki matkalle ku lapset lentää pesästä ja yhteistä taivalta on useampi kymmenen vuotta, että on ansainnu sen matkan !!!!!

      • Passilla

        Nämä heti matkaan lähteneet vaimot;kertokaa nyt ihmeessä minkalaisella passilla menitte kun sitä niin kovasti kysellään!?


      • vaimo jo
        Passilla kirjoitti:

        Nämä heti matkaan lähteneet vaimot;kertokaa nyt ihmeessä minkalaisella passilla menitte kun sitä niin kovasti kysellään!?

        ...mutta vielä kerran... Lähdin vanhalla passilla, ei mitään ongelmaa missään. Tärkeintä on, että passissa on sama nimi kuin lipuissa. Kannattaa myös huomioida, että luottokortti on samalla nimellä kuin passi (olimme varanneet netistä parista kaupungista hotellit ja vaikka olimmekin jo maksaneet hotellin, täytyi luottokortin tiedot antaa vakuudeksi). Vaikka lähtisi pari viikkoakin häiden jälkeen matkalle, ei ole varmaa, että ehtii saada passin ja luottokortin uudella nimellä siihen mennessä.


    • tuleva vaimo

      Meillä vihkiminen ja juhla on lauantaina ja matkalle lähtö on keskiviikko aamuna. Matkalle lähtö päiviä oli joko sunnuntai aamuyö tai keskiviikko. Valittiin keskiviikko sillä monet suosittelivat ettei seuraavana päivänä kannata. Saa ainakin rauhassa viettää hääyön hotellissa ja syödä aamupalaa yms ja käydä kotona tutkia lahjat ja pakata matkaa varten rauhassa.
      Minusta ihan kivaa että on sitten muutama päivä häiden jälkeen kotona ja sitten matkalle.

      Kotiin varaan uudet lakanat sänkyyn, hyvää ruokaa jääkaappiin, kukkasia maljakkoon, lällykkä leffoja :) Olemme vasta muuttaneet uuteen kotiin niin ihanaa olla sieläkin!

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe