Vinkkejä Venetsiaan

Matkalle kesäkuussa

Eli antakaas vinkkejä mitä Venetsiassa kannattaa katsastaa, tehdä, syödä yms. Menemme kesäkuussa Eurooppaan automatkalle ja poikkeamme myös Venetsiassa. Meillä myös lapsia makassa mukana.

5

1719

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • H.Aku

      Kannattaa käyttää hakua; nämä asiat on täällä moneen kertaan käyty läpi ja väiteltykin.

      Venetsian tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat mm. Canale grande, Ca’d’Oro, Ca’Rezzonico, San Marcon alue, Gallerie dell’Accademia, Santa Maria Gloriosa dei Frari, Scuola Grande di San Rocco, Scuola di San Giorgio degli Schiavonia, Santa Maria della Salute ja Arsenale. Näissä on katsottavaa moneksi päiväksi.

      Moni on täällä sanonut Venetsiassa olevan liikaa turisteja. Saattaa olla. On tosin erittäin ymmärrettävää, jos niin on! Venetsia, jos joku, on kirjaimellisesti ainutlaatuinen. Jos vain aiotte poiketa ohimennen, saattaisi olla parempi jättää Venetsia väliin ja mennä sinne paremmalla ajalla.

    • edellisen kirjoittajan kanssa

      että Veneziaan kannattaa tehdä aivan oma matkansa ja viipyä siellä vähintään viikko. Useimmat turistit käyvät siellä vain päiväseltään ja se on aiheuttanut että ravintoloitsijat eivät ole tarvinneet "tehdä parastaan" ja Venezia onkin tunnettu kehnonlaisesta ja kalliista ruuastaan, poikkeuksia lukkuunottamatta.

      Veneziaan pääsee sillan yli autolla Piazzale Roman asti mutta ei sen pitemmälle. Parkki maksaa kuitenkin noin 80 euroa, ehkä nykyään vielä sitäkin enempi. Siitä on sitten otettava vaporetto eteenpäin.

      Kesäkautena ovat hotellien hinnat huipussaan. En tiedä kuinka olette ajatelleet yöpyä Italian matkallanne ja kuinka paljon rahaa panostatte asumiseen.

      Oma ehdotus on että yövytte mannermaan puolella joko jossain hotellissa (ovat paljon halvempia mannermaan puolella) joissa parkkipaikka kuuluu hintaan tai campingalueella ja siitä sitten otatte aamulla bussin Veneziaan.

      Cavallino Treportissa on mukaavia hotellja, asuntoja vuokralle, upea ranta, kaunista luontoa, hyvät palvelut ja useita campingalueita ja sieltä pääsee vaporetolla Veneziaan. Suosittelen.

      http://www.cavallino.net/ita/index.htm

      Riippuu mitä haluatte nähdä mutta suurimpiin nähtävyyksiin on valtavat jonot ja korkeat sisäänpääsymaksut, jopa kirkkoihinkin. San Marcon krkkoon voi saada jonottaa tunteja ja sitten sisällä on maksettva pääsylippu niihin todellisiin aarteisiin. Pitää muistaa myös olla pukeutunut asialsliesti muuten kirkonvartijat käännyttävät ovelta taksiin joten turhaan on mennyt tuntien jonotus.

    • fsd

      Toivottavasti lapsenne eivät ole kovin pieniä, sillä oman Venetsian lyhyen reissuni aikana tuli moneen kertaan ajateltua sitä, että ikinä en pienten lasten kanssa sinne lähtisi. Lastenrattaiden kanssa liikkuminen olisi varmasti hyvinkin työlästä ja hirveässä ihmisruuhkassa ei ikinä voi olla varma siitä eksyykö lapsi, jos ei koko ajan roiku kädessä kiinni.

    • kommentaari

      Markuksen aukio on se päänähtävyys, sen kiertävät kaikki, Ei tosin ihme, se on selkeästi parempi kuin Ateenan Akropolis.

      Venetsiassa on paljon kanavia, siltoja ja rappuja. Lasten rattaat ja pyörätuolit ovat epäkäytännöllisiä.

    • ellina

      Joku vastaajista sanoi, että autoparkki maksaisi jopa 80 euroa, onko näin. Jätimme auton Tronchetton parkkitaloon (väljä ja hyvä, vaporettoasema vieressä - ja siis myös saaressa eli sillan yli mennään) ja siinä maksoi 20 € kun oltiin joku 6-7 tuntia kaupungissa.

      Meillä oli 6 ja 9 vuotiaat lapset ja kolmen viikon Euroopan autoilukierroksen yksi elämyksistä oli tuo päivä Venetsiassa. Mutta rattailla tosiaan varmaan hankala. Rialton ja Markuksen torin ihmispaljoudesta kun selviää niin sivukujilla oli paljon katsomista koko perheelle. Siistiä ja rauhallistakin. Sen verran kuitenkin erilainen kaupunki, että kannatti käydä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3554
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3269
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2408
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe