raxissa

kokki

vein jokin aikaa sitten tyttäreni ja kummipoikani syömään raxiin,kyllä ruokahalut katosi kun katseli mitä sikailuase koko touhu oli,varsinkin kaksi vähän toisellakymmenellä olevaa poikaa,olivat todella kuvottavia aikansa sikailtuaan lämpimän ruuan parissa ryhtyivät leikkimään jäätelökoneen kanssa,lopulta henkilökunta puuttui asiaan.poislähtiessämme katsoin poikien pöytään missä oli vielä vedetty täydet kipot jäätelöä,joihin oli sitten tökitty hammastikkuja ynnämuuta roskaa mitä nyt vain oli satuttu löytämään.suoraan sanoen olisi tehnyt mieli vetäistä näitä kahta ylisyötetyn näköistä kakaraa päin lärviä.sääliksi käy raxin henkilökuntaa jos tälläinen meno on tavanomaista.mihin on unohdettu käytöstavat tänä päivänä?lapsena meille kyllä opetettiin käytöstavat vieraat ensin,ja se mikä otetaan lautaselle se myös syödään jne.ei ole ihme että maailma hukkuu paskaan jos meno on tämänkaltaista,puolet maailman väestöstä näkee nälkää mutta täällä sen kun sikaiaillaan,tekis hyvää tänne suomeenkin saada jonkinasteinen ruokapula,pistäis vähän ajattelemaan tätä nykyistä menoa.

13

3494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pojat ovat...

      ...tunnetusti kamalimpia asiakkaita kaikissa niissä ruokapaikoissa, joihin niiden rahat riittävät. Ja tuollainen sikailu on tietenkin niiden mielestä erittäin viileetä.

      Minunkin mielestäni tällaiset henkilöt voitaisiin laittaa syömään ne hammastikku- ja paperipaloilla sotketut jäätelönsä, tai vähintäänkin siivoamaan jälkensä, niin oppisivat. Mutta jos ei, niin ne onneksi kasvavat siitä melko nopeasti, ja yleensä muuttuvat ihan normaaleiksi hyvä- tai keskivertokäytöksisiksi ihmisiksi.

      • ehdotus

        Alaikäisten kohdalla vanhemmat paikalle ja jälkiä siivoamaan. Kun jäljet on siivottu, niin sen jälkeen 6kk porttikielto KAIKKIIN ketjun ravintoloihin.

        Raxissa on kyllä monilla aikuisillakin käytöstavat hukassa: lautaselle kasataan järjettömästi ruokaa, josta närpitään parhaat palat. Loput kipataan roskiin ja haetaan uutta.

        Myös varastaminen on tavallista: vain keittolounaasta on itselle maksettu, mutta lapsen lautaselta syödään "ylimääräiset" pitsat, kanankoivet ja jäätelöt...


      • Oma vika
        ehdotus kirjoitti:

        Alaikäisten kohdalla vanhemmat paikalle ja jälkiä siivoamaan. Kun jäljet on siivottu, niin sen jälkeen 6kk porttikielto KAIKKIIN ketjun ravintoloihin.

        Raxissa on kyllä monilla aikuisillakin käytöstavat hukassa: lautaselle kasataan järjettömästi ruokaa, josta närpitään parhaat palat. Loput kipataan roskiin ja haetaan uutta.

        Myös varastaminen on tavallista: vain keittolounaasta on itselle maksettu, mutta lapsen lautaselta syödään "ylimääräiset" pitsat, kanankoivet ja jäätelöt...

        Mitäs tekevät Raxissa pitsaa, joka käytännössä on pelkkaa pullataikinaa - ei täytteitä juuri lankaan!
        Tämän vuoksi itse lopertin raxissa syömisen, koska syön mieluummin pullan pullana kahvin kanssa - en lounasruokana.


    • Raxi Otsassa

      On kyllä kieltämättä iljettävää, kun siellä naama rasvasta kiiltäen repivät pizzoistakin reunat irti ja roskikseen, että jaksaa syödä enemmän! Muutenkin Raxit ovat usein juuri sen näköisiä että jotain eläimiä siellä on syötetty.

      Itse ketjuakin toki voisi kritisoida tästä, mutta ennen kaikkea asiakkaiden (eikä tod. aina vain niiden teinien) taholta näkee usein ruokaa kohtaan osoitettavan kunnioituksen olevan miinuksella. Vaikka rafla olisi millainen syöttölä, pitäisi kuitenkin asiakkaiden tietää sopivan ja epäsopivan raja. Mutta samat rajathan sitä tahtoo juottoloissakin aina särkyä. Siellä vaan on heti gorillat niskapersotteella heittämässä ulos, jos sikailee. Samaa kasvatusmetodia voisi soveltaa ruokapaikkoihinkin.

    • varautua kaikkeen.

      Siksi en enää niissä käy.Jos ei niissä temmellä 13-vuotiaat murkkuikäiset pojat, sitten niissä kuolaa jotkut alle koulu ikäiset tenavat, räkä valuu ja huuto raikaa korvia huumaavasti. Ja vanhemmat ei saa heihin mitään ryhtiä tai vie pois. Kiitos ei, mutta ei kiitos, menen pizzalle muualle.

    • NainenVantaa

      Olen todennut, että vaikka siellä saakin syödä niin paljon kuin jaksaa, ei siitä ole itselleni mitään hyötyä. Vaikka olenkin "isokokoinen", jaksan silti syödä vain yhden pizzan eli taloudellista säästöä ei tule. No, toki voi ottaa eri versioita, mutta eipä ole niin makuhermoja kutkuttava kulinaarinen nautinto, että sen takia liiemmin houkuttelisi. Mieluummin menen syömään sen yhden pizzan paikkaan, jossa maku on minulle mieluisampi.

      No, joskus harvoin olen käynyt Raxissakin, kun suursyömäriystäväni on tarjonnut. Hänelle siitä tulee jo taloudellistakin hyötyä. Ei kyllä muutenkaan ole Rax miljöönä minun makuuni. Aika kalsa ja epäviihtyisä. Arvostan myös tällaisia asioita, silloin harvoin kun käyn ulkona syömässä.

      Ja on aivan totta, että myös aikuiset voivat siellä "sikailla". Ehkä eivät ihan noin lapsellisesti, mutta on se sellaista mättämistä joillakin, että huh huh.

    • joillakuilla

      "tekis hyvää saada Suomeenkin jonkin asteinen ruokapula"

      No kyllähän Suomessa on tällä hetkellä köyhiä tai pahassa taloudellisissa vaiheuksissa eläviä jotka käy kerran viikossa hakemassa viimesen myyntipäivän ruokia jakelupisteistä kerran viikossa. Hyvin yksinkertasta ruokaa siellä jaetaan mut henkiin niillä kyllä jää jos ei nirso ja takuulla sellasen perheen lapset ei käyttäydy tolla tavalla.

      Niinpä, jotkut näitä tämän hetken nippanappa nelikymppisten roskaruokapentuja on tosiaan ottanut vanhempiensa kera todesta mitä termi "roskaruoka" tarkottaa. Ja kyllä monet ihan parikymmppisetki siististi pukeutuvat nuoret naiset esittää tämmösiä kommentteja niiku yks päivä tossa marketissa pakastealtaan äärellä "hyi, siskonmakka- ja kesäkeittoa".

      Entäs se isä joka taas yks päivä sano Lepuskin supermarketissa pojalleen "Me ei osteta tonnikalaa, se on pahaa, ostetaan lasagnea". Siis nää junttivanhemmat opettaa lapsilleen et ravintorikkaampi ruoka on pahaa, hyvää on kaikenlainen moska esim lasagne, hampurilaiset kaiken maailman pasta ja perunalastut ja niitä tippuu taivaasta.

      Ja sillo ku olin isossa firmassa (mennä 1980-luvun puoliväliin) niin sillon jo isot miehet inisi ja vänisi jos jonain päivänä olikin kalaruokaa, eikä niil ollu mikään kala-allergia, mut ku pitää joka päivä saada lihaa, lihaa, lihaa, ja jokaisena kesäpäivän grillimakkaroita.

      Idea on siis se et monelle nam-nam herkkuruoka on itsestäänselvyys, jopa siinä määrin et osalla ruuasta voi leikkiä. Vanhemmat ne on lapset kasvattanu sellasiks.
      Miks vanhemmat vie lapsensa tollasiin "syö 8 eurolla niin paljo ku napa kestää"- paikkoihin? Joopa joo, tietenki sen takii et se on hyvä tekosyy juoda ite samalla kaljaa niin paljon ku pötsiin mahtuu, lauantaipäivän ratoks. Ei nois paikoissa käytäis jos niis ei sais kaljan kans plöträtä mielin määrin. Sit ku pöhöttyneet vanhemmat vetää siel kaljaa ni tartteehan tenavienki jollain plöträtä.

      • vanha kokki

        käsitystäsi roskaruoasta, mitä se on ja mistä se koostuu. Odottelen uteliaana, kiitos jo etukäteen.


      • Manselainen
        vanha kokki kirjoitti:

        käsitystäsi roskaruoasta, mitä se on ja mistä se koostuu. Odottelen uteliaana, kiitos jo etukäteen.

        Mikään syötäväksi tarkoitettu ruoka ei ole roskaa! Astiat eivät ole käytön jälkeen likaisia, ainoastaan käytettyjä.

        Tässä kaksi minulle ehdotonta mielipidettä! Haluan myös tietää, mitä on 'roskaruoka', että voin vältellä sitä parhaan taitoni mukaan. En kaipaa sellaisia mielipiteitä, että "minun mielestäni nämä ja nämä ruoat ovat roskaa", vaan todellisia faktoja.

        Pikaruoasta on usein sanottu, että niiden pakkausten takia on puhuttu roskaavista tuotteita, mutta ruoka itsessään ei ole roskaa.

        Ps. En tiedäkään niitä RAXeja, joissa voi juoda kaljaa koko lauantaipäivän, pitääkin alkaa etsiskellä tarkemmin!


      • vielä.kakara

        todellakin suomessa on ruokapula. Vanhempani erosivat minun ollessa 6 vuotias, ja heti perään äidin luokse jäätyäni äiti menetti työpaikan. Jokapäivä sai miettiä mitäs suuhun pannaan, leipä jouduttiin tekemään itse, tai sitten ostettiin kaupasta vanhaa leipää. Joskus syötiin pelkkää näkkäriä ilman voita (näkkäri kesti kauan pilaantumatta). Sitten vähän isompana raha ja ruokaongelmat jatkuivat vaikka äiti olikin saanut työpaikan. (velkojen takia) ja menihän äidin työmatkoihinkin rahaa. Monesti menin kavereiden luokse kylään, ja sitten he tarjosivat ruokaa. Isä asui toisella paikkakunnalla. Kerran kävelimme äidin kanssa 8km plus pummijunamatkan, saadaksemme äidin ystävältä aterian sinä päivänä. En ole nirso tänä päivänäkään, asun nyt varakkaammassa paikassa, ja tosiaan ottaa pattiin kakarat jotka saavat kaiken, eivätkä osaa arvostaa edes ruokaa, jota ilman eivät pärjäisi kuukauttakaan! Olen 14 vuotias.


    • työntekijä raxissa

      Itse olen Raxissa töissä ja kyllä varastaminen sotkeminen sikailu ja ruoan yletön tuhlaus on ihan arkipäivää meillä. Niihin kakaroihin saa vielä jonkun kurin heittämällä suoraan ulos jos eivät osaa käyttäytyä (ainakin meillä sellossa on ihan normaali käytäntö) mutta pahimpia ovat aikuiset jotka syöttävät miljoonaa lastaan maksamatta. kun tästä menee huomauttamaan ja pyytämään maksua, vanhemmat raivostuvat. Yritämme kyllä puuttua jokaiseen pummilla syöjä/riehuja/sikailijaan, mutta valitettavasti emme repeä joka paikkaan yhtä aikaa. Valitettavaa on se, että muut hyvin käyttäytyvät ja täyden hinnan maksavat asiakkaat joutuvat tästä sikailusta kärsimään. mutta meille voi tulla huomauttamaan asiasta jolloin varmasti puutumme ongelmaan.

    • lotsoflaugh

      Ulkomaan edustajat kaivelevat neniänsä ja tunkevat ne ananaskippoon, hyi.
      Meni ruokahalu, hemmetin somalit. (ps on viisaitakin somaleita, osa tosin on kauheita.)

      • What?

        Tunkevät nenänsä ananaskippoon?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1193
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      839
    5. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      839
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      824
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe