Yanmar 4JH2-DTE 88hv

ei vedä

Kaverilla talven jälkeen ongelma. Kone ei ota kuormitettuna kuin 2600rpm ja mustaa putken täydeltä. Vapaalla kiertää ihan normaalisti. Tankki putsattu, suotimet puhdistettu, ilmanotto ritilät putsattu...
Jotenkin tuntuisi että turbo ei tule peliin lainkaan.
Normaalisti kone kiertää kuormitettuna n.3500rpm.
Onko kellään muulla ollut samanlaisia ongelmia?

12

5235

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • R K-S

   Ota auki putsaa, jos ei auta, niin turbo huoltoon.

  • TG-5900

   Tämä on tyypillistä tälle Yanmar koneelle, eli että turbo on jumissa keväällä. Kun konetta ei ole vielä käynnistetty niin koeta VAROVAISESTI saada turboa liikkumaan vaikkapa tuloilmapuolelta!

   Minulla oli ko. konetyyppi käytössä 15V ja joka kevät oli sama ongelma. Tosin tämä kone on muuten erittäin ongelmaton.

   • löytyi

    Joo turbohan se on jumissa. Itsellä 77hv yankku eikä ole vielä kertaakaan ollut turbo jumissa. Olisikohan asia niin että tässä 88hv:ssä kun on sähköinen sammutin niin sillä ei voi tehdä oljyn paineen nostoa ennen käynnistämistä niin helposti kuin vanhemmilla. Eli itse pyöritän aina pidemmän seisonnan jälkeen öljyn paineet ylös sammutin päällä ja vasta tämän jälkeen sammutin pois ja startti. Ja pitkä turbon jäähdytys ajon jälkeen.


   • TG-5900
    löytyi kirjoitti:

    Joo turbohan se on jumissa. Itsellä 77hv yankku eikä ole vielä kertaakaan ollut turbo jumissa. Olisikohan asia niin että tässä 88hv:ssä kun on sähköinen sammutin niin sillä ei voi tehdä oljyn paineen nostoa ennen käynnistämistä niin helposti kuin vanhemmilla. Eli itse pyöritän aina pidemmän seisonnan jälkeen öljyn paineet ylös sammutin päällä ja vasta tämän jälkeen sammutin pois ja startti. Ja pitkä turbon jäähdytys ajon jälkeen.

    voi hyvinkin olla näin. Kuitenkin tämä turbon jämähtäminen keväällä ei ole ongengelma koska se on helppo saada liikkumaan uudelleen.


  • potkurit

   Mulla on JH-DTE 77 hv irroitin turbon viime syksynä ja teetin turbohuollossa täyden huollon ,Turbo oli ns.ikäänkuin pikeentynyt eikä pyörinyt hyvin huollon jälkeen pyörii kuin ajatus,nyt turbo on uutta vastaava.

  • Arhippa58

   Itsellä on Minor 7100 paatissa vähän isompi Yanmar. Oli sama vika 5 vuotta sitten, turbo jumitti. Otin irti ja Dremelillä putsasin, kävi aikansa mutta sama vika toistui. Kävi ilmi että pakoputkessa oli takisinvirtausläppä joka oli ruostunut puhki ja päästi paskat turboon. Turbosta voi varovasti irrottaa pakosarjan puoleiset siivet, yhdellä pikkupultilla kiinni ja Dremeillä putsata, voi olla pirustikin shittiä.

  • ScandNordic

   Vaikuttiko muuten tuo putsaaminen suorituskykyyn mitenkään? Omassa 1988 4LH-HTE:ssä(1900j ajettu) on keväisin tuo sama jumistus jonka avaan sormin pyörittämällä ja CRC:llä. Kone ei kierrä täysillä kuin 3000rpm - 3300rpm:n sijaan..

  • Yanmarilla

   Mulla on 4JH2-DTE, vm.-91, ajettu n.1400h, ei minkäänmoisia turbo ongelmia, vasta 3v. ajettuna tällä paatilla. Hyvä on silti lukea mitä on tehtävissä kun(jos) ongelmia ilmenee.

  • Anonyymi

   EI KANNATA KIERRÄTTÄÄ KUIN max 2300 niin ei Tule ongelmia, kun näitä lukee niin ihmettelen niitä matkavauhteja kun puhuvat jopa 15s , EI TAATUSTI KULJE JOS IHAN NORMI POTKURI EIKÄ MITÄÄN SYÖTTÖÄ LISÄTTY ,ei kannata repiä jos meinaa kesästä Nauttia

  • Anonyymi

   Moi

   Mulla on sama ongelma. Joka vuosi turbo jumittuu. Sormella ja kraks avaimella siitä saa käynistettyä 3 v peräkkäin. Tänä vuonna ei käynistynyt enää.

   Kallis peli tämä moottori. Turbo joudutaan uusimaan joka 8-10 v.

   • Anonyymi

    Aloitus tehty 2007, olisiko siellä ongelma jo ratkennut...


  • Anonyymi

   WD 40 AUTTOI JUURI TÄNÄÄN MINULLE ja kyseessä 4jh2dte 88hv, Talven pressun alla Telakalla poikkeuksellisesti niin Yleistä että keväällä Turbon " siivet" jumissa, HYVÄÄ KESÄÄ JA KOVAA AJOA VAAN , nyt länsirannikolla ainakin Surkeat kelit ( KAARINA,HOVIRINTA )

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies , mikä olet horoskoopiltasi

   Ja tiedätkö mikä on kaipaamasi naisen horoskooppi?
   Ikävä
   139
   2003
  2. Onnea! Tauski Peltonen ja ex-vaimo Henna ovat menneet uudelleen naimisiin!

   Tauno ”Tauski” Peltosen tunnetuimpia hittejä ovat mm. Ilman sua, Sinä vain ja Haavemaa. Artisti muistetaan myös kohuotsi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   1486
  3. Voisitko mies kertoa

   Mitä haluat minusta?😊
   Ikävä
   79
   1216
  4. Tätä on odotettu! Aki Huhtanen ja Äijä-koira palaavat TV:seen - Eränkävijät starttaa uusin jaksoin!

   Eränkävijät palaa televisioon ja vuorossa on jo kahdeksas tuotantokausi. Tällä kaudella mukana ovat myös Aki Huhtanen ja
   Luonto ja retkeily
   18
   1140
  5. Oikeasti nainen, ei millään pahalla

   Mutta voi hemme tti mikä fiasko tämä keissi on. Ja tiesin silloin kauan sitten että tämä menee näin. Ja tiesin että en v
   Ikävä
   40
   1115
  6. Mitä sulle nainen kuuluu

   Ikävöitkö ikinä mua kuten mä sua ? Haluisin aidosti sut enkä unoha sua varmaan ikinä vaik kui yritän typerä oon
   Ikävä
   29
   930
  7. Koyhäksi on mennyt meno Viron Tallinnassa

   Kun tarjoilu Casinolla on vesilasi ja sitäkään ei saa.. Stefan Therman Viro/Seiska
   Kotimaiset julkkisjuorut
   91
   925
  8. Rakkaani , intohimoinen rakastelu olisi sitä mitä

   Me nyt tarvitsisimme. Tiedän että sinäkin tunnet sen. naiselta miehelle kuumalle .
   Ikävä
   49
   883
  9. En toivo sulle mitään pahaa

   En tällä sivulla enkä muuallakaan ja jos muuta kuvittelet niin harmi koska usein miettinyt sua ja miten sulla menee Toi
   Ikävä
   39
   843
  10. Kuinka kovaa sua pitää rakastaa

   että riittää. Pitääkö taivaan räjähtää ja maan järistä vai koska tyydyt? Mulla kohta sydän halkeaa rakkaudesta, mutta ei
   Ikävä
   46
   843
  Aihe