Aina pää kipeä ja tukkoinen olo

Lily9

Oireita minulla on ollut varmaan jo vuoden tai kauemmin, mutta vasta nyt olen alkanut miettiä allergian mahdollisuuttakin.

Minulla on siis lähes aina posket kipeät/aran tuntoiset ja päätä särkee tosi usein, yleensä joka päivä. Jompi kumpi sieraimistani on jatkuvasti tukossa (vaihtelee, että kumpi), ja muutenkin pään ja kasvojen alueella on aina tukkoinen olo. Ja väsyttää hirveästi koko ajan. Joskus kirvelee silmiä.

Minulle tulee pää kipeä entistä pahemmaksi kaikista voimakkaista hajuista ja esim. pölystä tai jotenkin tukkoisesta ilmasta sisätiloissa.

Olen miettinyt, että saattaisiko tämä olla jotain allergiaakin tai yliherkkyyttä? Hajuille, jollekin pölylle tms.? Pelkään myös, että vuokratalossamme saattaa olla hometta tai muuta vastaavaa. Joskus on ilmennyt jotain, mutta se jotenkin korjattiin.
Silloin kun olin tosi vanhassa ja melko huonokuntoisessa paikassa töissä puoli vuotta, sairastin yskää ja flunssaa parin viikoin välein. Muutkin olivat aina kipeinä, oli poskiontelontulehdusta jne. Nyt ei mitään flunssia ole, mutta tuollaista jatkuvaa tukkoisuutta ja särkyä.

Kuulostaako tämä mielestänne joltain allergialta tai yliherkkyydeltä?

6

2789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on oireet

      Olet altistunut varmaankin niille homeille ja siitä on jäänyt sitten tuo sinun vaivasi. Minulla on ollut ihan samat ongelmat meneppä apteekkiin ja osta jotain reseptivapaata antihistamiinia syö sitä vaikka pariviikkoa ja sitten ole ilman jos huomaat siitä olevan apua voit jo päätellä olevasi atoopikko. Se tarvitseeko vaivasi sitten jatkuvaa lääkitystä sinun kannattaa miettiä lääkärin kanssa. Minä olen päässyt vaivastani eroon luonnon omilla aineilla mutta sinulle suosittelan nyt vaikka tätä

      • vaivastasi

        eroon? Homeopatian avullako?


    • girl_25

      Minulla ihan sama vaiva. Oireet olleet jo yli vuoden, välillä poissa mutta ei monta päivää.. Usein päätä särkee ja enemmän vasemmalla puolella, ja vasen sierain tuntuu tukkoiselta harva se päivä. Jompi kumpi sieraimista on joka aamu tukossa. Päässä painaa ja väsyttää aivan kamalasti. Myös silmiä kirvelee ja kutisee.

      Kysymys minulta ois, jos joku tietäis, että voiko allergiasta sitten myös saada flunssan tapaisia oireita, ihan niin että rauhaset turpoaa? on nimittäin nuhan, tukkoisuuden, päänsäryn, ja väsymyksen lisäksi myös välillä kuiva yskä ja silloin kurkku tuntuu aralta ja rauhaset tuntuvat turpoavan.
      En aina usko että kyseessä on tavallinen flunssa..

      • vastauksia

      • tukkoinen

        minulla on ollu jo kohta viikon tukkoinen olo päässä ja alk viikosta pahoinvointia myös päätä särkee lievästi noustessa, myös lievää "masennuksen" tunnetta on ollut


    • yliherkkä

      Mikäli saat päänsärkyä ja huonoa oloa joskus joistakin hajuista/tuoksuista, kärsit todennäköisesti hajuste- ja kemikaaliyliherkkyydestä.

      Yliherkkyys hajustekemikaaleille on yleistymään päin. Keuhkolääkäri Paula Pallasaho on väitöskirjaansa varten tehnyt kyselytutkimuksen helsinkiläisille aikuisille. Heistä 21 % ilmoitti kärsivänsä voimakkaista hajuista (deodorantit, mausteet, painomuste, puhdistusaineet, kukkien tuoksut ym.). Kyseessä on satunnaisotos eli tulos on yleistettävissä aikuisväestöön. (sivulla 40)
      Löytyy täältä:
      Paula Pallasaho: Prevalence and determinants of respiratory symptoms, asthma, chronic bronchitis and allergic sensitization in Helsinki
      A comparison between Finland, Sweden and Estonia
      http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/laa/kliin/vk/palla saho/prevalen.pdf

      Hajuste- ja kemikaaliyliherkkyys on siis selvästi lisääntymään päin. Jatkuvasti kuulen itsekin ihmisten sanovan, etteivät hekään kestä joitain voimakkaita tuoksuja. Samaan hengenvetoon ihmiset usein toteavat heti perään, että vaikka heillä ei olekaan tällaista yliherkkyyttä kuin minulla.
      Muistutan silloin heitä, että eihän minullakaan ole tämä hajusteyliherkkyys aina ollut, vaan olen myös joskus voinut käyttää hajusteita ja siten minullakin herkistyminen alkoi, että en ensin kestänyt voimakkaiden haju- ja partavesien hajuja. Siksi suosittelenkin ihmisiä vähentämään hajusteitaan, jotteivät he herkistyisi yhtä pahasti kuin minä ja monet muut.

      Läheskään kaikkien kemikaalien vaikutuksia ihmiseen ei ole edes tutkittu ja vielä vähemmän on tutkittu eri kemikaalien yhteisvaikutuksia.
      Kuinka moni voi varmuudella tietää, ettei oma lapsikin jo kärsi hajuste- ja kemikaaliyliherkkyydestä? Pienet lapsethan eivät tunnetusti osaa ilmaista pahaa oloaan muuta kuin kiukkuamalla.

      Tässä vielä parit lainaukset tutkimuksista, joissa kemikaalien vaaroja ja myrkyllisyyttä käsitellään. Suorat lainaukset ovat poimintoja. Tekstit löytyvät kokonaisuudessaan lainausten perään merkityistä lähteistä.

      "Tutkijoiden varoitukset kemikaalien riskeistä lisääntyvät."

      "Ympäröivässä yhteiskunnassamme on yli 100 000 erilaista kemikaalia. Kemikaalien maailmanlaajuinen tuotanto on kasvanut vuoden 1930 miljoonasta tonnista nykyiseen 400 miljoonaan tonniin. Aineiden terveys- ja ympäristövaikutuksista ei ole tehtävissä riskinarviointia, sillä yli 80 prosentista käytössä olevista kemikaaleista ei ole riittävästi tietoa."

      "Maailman Luonnonsäätiö on äskettäin osoittanut Euroopassa asuvan kolme sukupolvea ihmisiä, joiden veressä on jopa 70 eri ainetta, joita ei esiinny ympäristössä luonnostaan. Sen toisessa tutkimuksessa vastasyntyneiden lasten napaverestä löydettiin synteettisiä kemikaaleja. Kemikaalit siirtyvät siis äidistä sikiöön raskauden aikana. Moni niistä on hitaasti hajoavia, ja ne varastoituvat siksi kehoomme loppuelämäksi."

      "Usean sairauden lisääntyminen saattaa johtua myös siitä, että monet kemikaalit, joille altistumme sikiöaikana, lapsena ja aikuisena, vaikuttavat hormonijärjestelmäämme ja johtavat ennen pitkää sairastumiseen."

      Lähde: http://www.wwf.fi/ymparisto/vaaralliset_kemikaalit/kemikaalien_haitat/tutkijat_terveysriskeista.html


      "Ranskalainen kuluttajayhdistys UFC tutki 18 erilaista yleisesti käytössä olevaa puhdistusainetta. Tulos on hälyttävä, sillä jopa 12 tutkituista pesuaineesta päästää ilmaan terveydelle haitallisia aineita, jopa niin paljon, että niitä ei saisi käyttää kotitalouksissa."

      "Kyseessä ovat tuoksuaineet kuten terpeeni ja limoneeni. Esimerkiksi limoneeni voi aiheuttaa allergisia reaktioita, kun se hapettuu ilman kanssa ja terpeeni muuntuu, jos se on ilman kanssa tekemisissä useita tunteja. Tällöin siitä tulee formaldehydiä, joka on limakalvoja ärsyttävä ja syöpää aiheuttava aine."

      Lähde:
      http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/326


      "Ilmanraikastajat terveydelle vaarallisia"

      "Ilmanraikastajien kukkaistuoksut ovat harhaanjohtavia. Ne eivät suinkaan puhdista ilmaa vaan ovat kaikkine kemikaalilisineen suorastaan vaarallisia terveydelle.Tämä ilmenee eurooppalaisesta selvityksestä."

      "Tuotteista löydettiin mm. bentseeniä, styreeniä ja formaldehydiä, jotka voivat ärsyttää limakalvoja ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa syöpää."

      Lähde: http://www.turunsanomat.fi/viimeuutiset/stt/?ts=0,3:2026:1143:0,4:50:0:0:0;4:49:0:1:2004-12-23,104:49:273278,1:0:0:0:0:0:


      "Kodin kemikaaleilla yhteys lasten astmaan"

      "Tavanomaiset kotitaloustuotteet kuten valkaisuaineet, maton pesuaineet ja maalinpoistoaineet voivat aiheuttaa lapsille astmaa."

      Lähde: http://www.turunsanomat.fi/viimeuutiset/stt/?ts=0,3:2026:1143:0,4:50:0:0:0;4:49:0:1:2004-12-23,104:49:273278,1:0:0:0:0:0:
      (Löytyy sivua selaamalla hieman alempaa kuin tuo selvitys Ilmanraikastajien vaarallisuudesta terveydelle.)

      Eli ei tässä suotta huolissaan olla näistä asioista. Kemikaalit, joihin siis hajusteetkin kuuluvat, ovat tutkitusti vaarallisia terveydellemme. Hajuste- ja kemikaaliyliherkkyys on yleistymään päin jatkuvan kemikaaleille altistumisen seurauksena. Tosiasia on, että kemikaalit ovat meidän kaikkien terveydelle yhtä vaarallisia. Jotkut meistä vain herkistyvät nopeammin.

      Asioille olisi vain alettava tehdä jotain ennen kuin lapsemmekin sairastuvat ja alkavat saada vakavia oireita. Ensimmäinen askel taistelussa kemikaalien vaaroja vastaan olisi saada hajuste- ja kemikaaliyliherkkyydelle diagnoosi myös Suomessa. Tässä voit olla avuksi allekirjoittamalla seuraavan vetoomuksen:

      http://www.adressit.com/sosiaaliturvahajusteyliherkille

      Mikäli et halua nimeäsi julkaistavan netissä, voit vetoomuksen allekirjoittaessasi myös valita, että nimesi ei näy netissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe