Autotallin nosto-ovi asennettuna?

THH

Onko kellään kokemusta autotallin nosto-oven asennuksen hinnasta? Tarkoitus olisi asennuttaa uuteen lämpimään talliin Novoferm 45 tai vastaava ovi, kokoa 2500*2250. Paljonko olette maksaneet oven asennuksesta ammattilaiselle/ asennusliikkeelle?

8

18500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asennustietoa..!

      Terve vaan...

      Itselläni on erikoismitalliset 3000x3125 ovet yht.2kpl. joiden asennus maksoi yhtensä 380 €. kun Novofermin aliurakoitsija kävi asetamassa ovet.

      Ovien asentaminen kesti koko työpäivän venyen aina iltaan asti.

      Oviin tuli nostomoottori ja aikaa kului kun uusi moottori oli jo huonolla tuurilla valmiiksi uutuuttaan epäkuntoinen.

      Ovimoottori oli aika elektroninen aparaatti ja sen asetusarvot on aika kinkkiset kun siinä on kuormaraja-ala-ja yläraja-asetukset aseteltava kukin erikseen.

      Muuten olen oveen tyytyväinen, toimivuus ja tiivisteet on hyvät, minulla se on 100m2 autotallissa ja siksi erikoismittainen kun siitä sopii nyt asuntoauto sisään.
      Kallishan se paketti oli kokonaisuutena mutta sen hinta nousi juuri tuon erikoiskoon mukaisesti ja ovikojeistojen myötä.

      Asennussarjan mukana tulee kohtalaisen paljon ylimääräisiä osia joita ei kaikkia tarvita vaan valmistaja on pakannut eri asennusolosuhteiden vaatimat osat kaikki mukaan.

      Asennuksen linjaan kannattaa panostaa että oven kisko-ja johderakenteet tulee tarkalleen suoriin linjoihin ja samaten lattia tulee olla suora oven kohdalta kun alatiiviste ei anna juurikaan periksi lattian epätasaisuudelle.

      Ainakaan silloin ei Novofermin edustajalla (Tähtiovi Oy) ollut suoraan omia asentajia vaan he käyttivät yksityisiä rakennusalan erikoishenkilöitä ovien asentajina.
      Sinällään ei tietenkään huono asia mutta aikataulujen ja kiireiden vuoksi heitä ei tahdo saada heti hommaan kiinni kun olisi tarpeen.

      Yhteenvetona sanoisin että Novofermin ovi on laadukas ja toimii hyvin mutta tarkan asennuksen ja ylimääräisten osien kanssa voi tulla "tenkkapoo" joten pääset helpommalla itse kun soitat ja sovit asentajan kanssa aikataulut....!

      • THH

        Kiitos viestistäsi!
        Saiskos sen verran udella, että kuka asentaja/miltä paikkakunnalta sinulla oli? Otitko ovet ja asennuksen suoraan Tähtiovelta?


    • homma ite

      elä helekkarissa maksa asennuksesta mitään,asennat itse mukana seuraavien ohjeiden mukaan.se on niin helppo homma vaikka peukalo olis keskellä kämmentä niin onnistuu.itselle asennin hörhammin oven ensikertalaisena itse aikaa meni yli 10h mutta kyllä kannatti.

      • asennuksesta..!

        Esimerkiksi homman helppoudesta sanoisin vaikka senkin että ovien yläakseli yhdistyy novofermin ovessa alumiiniseen painevalukappaleeseen jolloin on huomattava se, että akselilinjat ovat ehdottoman suorat keskenään, muuten käytössä alumiininivel takuulla murtuu jos akselilinjat leikkaa keskinäisestä linjastaan...!

        Ei se asennus nyt niin yksinkertainen ole kun tässä kuvataan mutta seikkailijat saattavatkin tehdä kahteen kertaan hommat...ehkä itsekseen sitten vähemmällä äänellä kenties...

        Ainakin itse olen tyytyväinen että joku muu tekee työt ja saan itse työlle takuun ja minulla oli varaa maksaa tehdystä työstä....!


    • itse laitoin

      2 iltaa meni aikaa, kiskojen kohtisuoruudella ei ole paljon väliä kun rullat joustaa cm-kaupalla.

      Samoin nostokoneiston asennuksen isoin homma oli vetää sähköt katton.

      Ammattimieheltä tähän saisi mennä joku 4h jos ei tarvitse ihmetellä mikä osa vastaa kuvaa..

      • kysyisin..

        Kysyisin Teukalta että onko hän edes nähnytkään Novofermin nosto-ovea ollenkaan vai puhuuko hän muuten vaan ihan palturia tahallaan...?

        Novofermin oven akseli jossa jouset ovat, ei ole yksi kokonaisuus vaan siinä on kakai eri akselia jotka on yhdistetty edellä kuvaamallani painevalualumiinisella yhdyskappaleella...Jousien välyksestä ei ole kyse akseliin nähden vaan kahden akselin keskinäisestä linjasta ja vasta tämän akselin päällä on sitten ne jouset joiden olemassaolon Teukka varmaankin arvasi tai kenties tiesi..!

        Ja mitä tulee moottorin asennukseen, kysyisinkin Teukalta tietääkö hän montako asennusparametriä on asetettava moottorin elektroniikkaan että se toimii...?

        Kun kerran olet asentanut niin varmaankin tiedät...ehkä voisit kertoa sen täällä vielä muillekkin...!

        Yhtä kaikki, jokainen saa tietenkin laittaa ja asentaa ovensa miten tahtoo mutta ihan potaskaa ei sentää kannata kertoa ellei asiasta mitään tiedä...!

        Tuo Novofermin oviesitekkin näyttää tuon yhdyskappaleen olemassaolon...!


    • samoava

      Lappeenrannassa ainakin itse ostin Rautarakenne Leivolta nosto-ovet. Hintaa en muista mutta asennettuna otin. Päällle parikymppinen kaveri asensi ovet ja hyvin on toiminut. Asennuksen olisi varmaan saanut halvemmalla suoraan asentajalta jos olisi ollut pokeria kysyä ovia tilatessa.

    • hessssu

      Okei. Riippuu totta kai paljon siitä ovesta myös että millainen se on. Pelkän asennuksen voi saada https://kodinplaza.fi/ mukaan 200-500 eurolla, jos samalla ei vaihdeta esimerkiksi seinämateriaaleja, paranneta eristystä tms. Onko tuossa Nvoferm 45 sähköinen avaaja? Ulkopuolinen vapautin pitää monesta tilata ja asennuttaa erikseen jos sattuu vaikka tulemaan sähkökatko niin silti pääsee talliin sisälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe