Tilannekatsaus

pahasti pelästynyt

Kirjoittelin tuossa 260207 nimimerkillä pahasti pelästynyt kovista verenpaineistani, jotka veivät minut tarkkailuun sairaalaankin päiväksi ja sain lääkityksen.

8 viikkoa jaksoin elää kuin nuhteettomuuden perikuva. En syönyt mitään epäterveellistä, yritin hyötyliikkua mahdollisimman paljon (en voi urheiluvammojen takia juosta, hyppiä, pomppia tai rasittaa polvia tai nilkkoja mitenkään vanhojen huonosti parantuneiden murtumien ja muiden takia).

Olen syönyt 8 mg Atacandia aamuisin ja magnesiumia lihaksille, vältellyt colajuomia ja ollut tosiaan 8 viikkoa polttamatta.

Kaksi viikkoa sitten työstressi alkoi olla sitä luokkaa, että tupakkalakko loppui, en saanut unta öisin ja aloin valvoa kun olin liian vihainen nukkuakseni. Viime yönä sitten sydän hakkasi kuin hullu, eikä se loppunut joten hakeuduin sairaalaan kahden maissa.

Pulssi oli sairaalaan tullessa 125, verenpaine 160/100. Makasin siellä turvallisesti muutaman tunnin, verenpaine laski jopa tasolle 129/82 ja pulssi laski vain 105:een. Antoivat sitten propalia tai jotain betasalpaajaa ja pulssi laski normaaliksi puolessa tunnissa.

Käynnistä oli se hyöty, että verenpaine näyttäisi olevan kunnossa, kun malttaa levätä. Mutta tuo takykardia pelottaa. Miten sen kanssa oppii elämään? Muistelen, että on minulla ennenkin ollut stressaavissa elämänvaiheissa tykyttelyä, mutta olen silti nukahtanut ja herännyt aamulla ilman tykytystä.

Nuorena, kun treenasin valtavasti ja poljin päivittäin 70 kilometriä, hämmensin kunto-ohjaajaa ja valmentajaa, kun eivät voineet antaa minun tehdä polkupyörätestiä -- sykkeeni nousi pilviin ja testi piti aina keskeyttää. Ja olin siinä vaiheessa täysin päihteetön, ahkerasti urheileva, lihaksikas nuori nainen. Ilmeisesti minulla on taipumus tykytykseen, joka ainakin öisen lääkärin mielestä on vaaratonta, joskin kiusallista. Ja vasta 170 pulssista kannattaa huolestua?

Onko ketään muuta, jolla on sekä verenpainetta että tykyttelyä? Miten olette saaneet hallittua tuota tykytyspuolta? Ilmeisesti paineet alkavat olla hallinnassa, joten voin jatkaa kävelylinjaa ja porkkanoiden syömistä (:-).

Onko missään päin Suomea vertaistukiryhmiä sydänvaivaisille? Kävelylenkkiseuraa kun ei kotiseudulta löydy, ystävät asuvat liian kaukana. Kuitenkin olisi kiva mennä illalla vaikka tunnin lenkille....

4

586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Eksyin kirjoitukseesi etusivun kautta. Itselläni on suht matala verenpaine tietääkseni, mutta eihän tiedä mitä ikä tuo. Hui.

      Itse kävelen yksin aina, seura tuntuisi jopa rasittavalta ellei harvoin. Katselen usein maisemia ja tutkin paikkoja tai luontoa. Hanki digikamera niin voit ottaa luonnossa samalla vaikka kuvia (harjoitella) ja joku sadevaruste varalle. Koirahan olisi oiva lenkki kaveri. Hyvä lämmin pukeutuminen on tärkeää lenkillä. Kotiin voi hankkia kivoja kuntolaitteitakin, ei ole pakko rehkiä hullun lailla niillä, vaan usein ja vähemmän esim. Ja vaikka venyttelyä varovasti.

      Lähipaikkakunnalta voisit kyllä saada jonkun uuden ystävän/tutun tms lenkkiseuraksi jos kaipaat, jollain konstilla. :) Ihmisistä osa yleensä innostuu. Ja jos joku ei joskus halua, niin seuraava löytyy.

      Terveellisiä herkkuja voit vissiin kehitellä itse ja etsiä reseptejä. Kun niitä porkkanoita kerran puret, niin tulis muutakin. Joku pirtelö esim. johon katsot itse ravintoarvot ja jäitä joukkoon tms. maitotuote ja hedelmää tai marjaa jne. Siis kaikkea hyvää voi itse kehitellä kun tuntee ruoka-aineet ! RAsva, suola, sokeri ym ym jutut. Sekä ihan normiruokakin.

      Luulisi joku vertaisryhmä olevan. Osaisiko joku vastata aloittajalle ? Itse en tiedä kuin sydänliiton, en tiedä miten toimii. Jatka tiedon etsintää, niin kyl sitä jostain löytyy :)

      • ....

        Tarkoitin että tietää tuotteista rasvan, suolan ja muiden aineiden määrän, ja sen mikä lisää vernpaineita .. että osaa katsoa määriä tai varoa jotain. Sen tiedätkin että lakritsi, -liika- suola, salmiakki, kahvi, yms lisää verenpainetta että kannattaa vältellä. Suolaa jokainen tarvii, mutta ei kilokaupal.


    • tollasta

      nuorempana. Aika hullunlaista. Betasalpaaja (Tenoblock) toimii ihan hyvin. Olen liki 60 v. Atacandiakin on mulle viime vuonna määrätty, mutta en ole vielä kunnolla aloittanut, kun "vierastan" sitä.

    • että...

      Rauhoitu hyvä ihminen, ota tuosta työstressistä painiote ja selätä se! Jos yöt on työn takia valvottava niin vihaisena, että verenpaine nousee pilviin niin olisiko aika pysähtyä miettimään...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1438
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      982
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      692
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe