c-papereita hankkimaan

boi83

Moi!
Olen pari vuotta lykännyt inttiä opiskelujen takia. nyt se olisi edessä ja ajatuskin ahdistaa. ajattelin hakea hakea c-paperit henkisiin syihin vedoten... kutsunnathan ovat jo menneet. Mutta miten toimin nyt? Tilaan vain vartin ajan esim yksityiselle lääkärille ja hän kirjoittaa todistuksen minkä lähetän eteenpäin? ei kai tarvitse armeijaan lääkäriin mennä? kiitos vastauksista

28

23382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vinkkisetä

      Vartin aika ei välttämättä riitä vaan saatat joutua käymään samalla lääkärillä 2-3 kertaa varsinkin jos et osaa olla vakuuttava. Tosin lääkärikin voi olla joku natsimulkku, joka ei halua vapautusta kirjoittaa helposti. Kannattaa varmistua lääkärin omista asenteista, sillä koko homma riippuu lääkärin suhtautumisesta armeijaan. Kyllä Suomessa on paljon yksityisiä lääkäreitä, jotka kirjoittavat vapautusta puoltavan lausunnon pelkästä pyynnöstä.

    • Kuusiluoma

      sotamies se on vasta oikea mies!

    • C-Mies

      Psykiatrille pitää mennä, yksityiselle, koska kunnallisiin vitun pitkät jonot.

      Keksit mitä kerrot etukäteen, annat kuvan että olet hullu

      Itsellä riitti kerta käynti ja 230€ ja hullun paprut

      Ei vaikuta mihinkään tulevaisuuteen ne paprut!

      Onnea!

    • tehdä muuta

      kuin näyttää etukäteistarkastuksessa viiden ja kymmenen vuoden takaiset lääkärintodistukset (jotka kylläkin koskivat pysyviä vaivoja). En hakenut vapautusta ja totesin olevani halukas palvelemaan Suomen armeijaa, mutta lääkäri totesi, että ei sinne minun kaltaisiani kaivata. Niinpä minusta sitten tuli C-luokan kansalainen.

    • Ei tartte jännittää

      Jos niin jännittää niin mene edes lääkintämieheksi tai huoltojoukkoihin - lepsua hommaa. Suomen armeija ei todellakaan ole sellanen paikka mitä olet nähnyt Full Metal Jacketia ja muuta paskaa missä sinun nenän edessäsi huudetaan naama punaisena ja hakataan remmillä vaan siellä tehdään lajiisi tarpeellinen. Eli lääkintämiehenä tehtäväksesi tulisi vammojen ja haavojen hoito( pienimuotoinen asekoulutus) mutta eipä sinun oikeasti ketään tartte toivottavasti paikata ellei rapuissa joku kompuroi. Kohta totaalikieltäytyneiden armeija käy vastaiskuun minua vastaan (joka ei pahemin kiinnosta)mutta sanonpa vaan että kannatava homma. Serkun sain käännytettyä armeijaan ja kyllä itekin tykkäs.
      Tämä siis suuntaa antavana ja jos oikeasti olet vakavasti henkisesti sairas niin jätä väliin. Mutta näköjään pystynyt opiskelemaan niin yksi muutaman kuukauden koulutus ei kai olisi pahaksi.

      • näinvoipiolla

        Koulutus ja koulutus. No jos joku serkku tykkää niin voi voi, niin voisin kuvitella että näin ei ole jokaisen kohdalla. Ihan tyhmää että jokaisen miehen pitäisi automaattisesti tykätä armeijasta. Älyttömän tyhmää ja vielä nykyaikana viitsitään ajatella niin.

        Se ei taida ihan muutamalla kuukaudella olla selvä. Taitaa mennä peräti puolesta vuodesta vuoteen. Ajanhukkaa? Kuka haluaa? Köyhyysrajan alapuolella. Hienoa! Jos on muutakin tekemistä, niin voi nuo miehuutta puhdistavat laitokset jättää käymättä.

        Minua itteeni keljuttaa kaikki sukulaiset jotka tuputtavat tuota samaa, että KUN KAIKKI MUUTKIN, niin KYLLÄHÄN SINÄKIN. No minäpäs oo minä enkä muut. Omillaki aivoilla kannattas joskus ajatella.


    • camonator

      Että palvelusluokka tipahti a-luokasta b-luokkaan koska riehaannuin pari kertaa oikein kunnolla ja porukka sai kunnolla köniinsä.
      Komppanian kapteeni vaan naureskeli että kaverissa on hyökkäävyyttä tarpeeks mutta kontrolli puuttuu.

    • patexx

      Mulle anto tavallinen terveyskeskuslääkäri C paperit, kun sanoin, että minua ahdistaa olla sellaisessa miesjoukossa. Lisäksi laitoin,että ollut masennusta, ja pieni fyysinenkin vaiva löytyy.

      Olen siltä osin vapaa mies.

      • muistuttaja

        Ettei kenellekkään pääse syntymään väärää käsitystä,muistuttaisin että c-papereilla on vapaa armeijasta vain rauhan ajan.Itselläni on d-paperit ja olen vapaa kaikesta.Sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä eli ns.maanisdepressiivisyyttä.


    • xxi

      Paskahousu

      • ak

        ilmeisesti super alikessu tai kusicp. jälkimmäinen todennäköisempi


    • lollerskates

      Ite olin kaks kuukautta ja kyllästyin touhuun, kävin ensin kuraattorilla puhumassa ja sieltä käskettiin veksiin josta käskettiin keskussairaalaan jossa kävin 2krt ja sain C-paperit. Yksityiselle ei kannata mennä kuin viimeisenä keinona koska varuskuntalääkäri tekee aina viimeisen päätöksen ja voi päättää siviili lääkäriä vastaan.

      Ahdistuneisuutta, masennusta yms. selittää vakuuttavasti niin kyllä se siitä, pääsee kotia pelamaan wowia ja postaamaan 4chaniin.

      • loooooooooool

        Eikö se nyt oo ihan sama kun käy 9kk armeijassa? Onpahan ainaski jotakin kivaa kerrottavaa sieltä:D. Kyllä se armeija meininki nykyään niin lepsua, että ei siitä kannata stressata...


      • lollerskates
        loooooooooool kirjoitti:

        Eikö se nyt oo ihan sama kun käy 9kk armeijassa? Onpahan ainaski jotakin kivaa kerrottavaa sieltä:D. Kyllä se armeija meininki nykyään niin lepsua, että ei siitä kannata stressata...

        ...että huonoja kokemuksia ei voi muuttaa valuutaksi. On suunnitteilla reissua kesäksi, ja muutenkin muutto vireillä niin kortistosta/töistä sentään saa sitä massia hiukan enemmän. Olihan siellä niitä hyviäkin hetkiä, mutta jos vaakakuppiin laitetaan niin negatiivinen puoli menee pöydästä läpi. Ei siellä päivääkään mennyt että olis oikeasti hyvä fiilis ollut, mutta kaikki pienet ilon hetken tuntui sitäkin paremmilta että ne sitten kultaa niitä muistoja myöhemmin.


    • Excommando

      Itse menin erikoisjoukkoihin täysin burn outtina. Ei ollut enää valintaa. Tajusin etelässä, että ei ollut enää voimia. Menin ja yritin. Kaikkein hulluimpia oli muualle enää kelpaamattomat vääpelit. Olivat saaneet muualta lähtöpassit ja reuhasivat vailla kuria siellä. Aikani katsoin sitä kaheluutta. Selvisin liian hyvin. Täysin täynnä reagoi vain kehoni ja se tietty ymmärrettiin saman tien.
      Olin ainoa vähänkin koulutettu. Kunniottivat sitä liikaakin. Jopa yksikön johtaja oli puolellani. Sanoin, etten suostu ruk:iin. Eivät sitä ymmärtäneet. Sotilassairaalassa Lahdessa sain "aikaa selkäni kuntouttamiseen". On aivan sama reagoiko keho vai mieli. Samat pahoinvoinnit ja kyky reagoida on vahvuutta. Vain heikoimmat eivät kykene reagoimaan.
      Minua kunnioitettiin ja kunnioitetaan, koska reagoin.
      Samaa teille Toivon.

    • IhanaaIlluusiota

      Ai kunpa pääsis vielä liittymään vanhoihin SS-joukkoihin...Sais purkaa paineita MG-42 konkkarilla muihin...Pakko lopettaa haaveilu...tuli seisokki!

    • WhyTho

      Onko mun edes mitään järkeä mennä inttiin näillä vaivoilla? Vasen polvi ollut tohjons 5vuotts jota en pysty kunnolla edes koukistamaan,pahat lättäjalat,painoindeksi rapsuttaa 28,6 eli lievä ylipaino(johtuu polvesta koska pystynyt kunnolla liikkua) ,mutta silti somehow sain A-paperit ja suositukset kansainvälisiin joukkoeihin.

    • örinääää

      Ja on ihan oikein ettei mamman-pojat, itsensä läskiksi syöneet, tyhmät ja nämä jotka "ajattelevat omilla aivoilla mene inttiin.
      Mutta monelle teistä voi tulla yllätyksenä, että teidät on vapautettu rauhanajan palveluksesta.

      • Vääpelinräkä

        Tarkoitat: Vapautettu idiooteista leikeistä...


    • vajaatulos

      Ole vaan oma itsesi, saat varmasti vapautuksen, moneen vuoteen armeijaan ei ole kelpuutettu todennäköisiä keskeyttäjiä.

    • MMN

      Polta kannabista ja kerro polttavasi kannabista (esimerkiksi).

    • Lost

      Olis niinku Masennusta ja ahdistusta ja vatsa ja syömis ongelma ni saisko näillä C paperit?

      • kljjhgffddesesswawaa

        Kyllä se hullun esittäminen on varmin keino.

        Alat kertoa itsestäsi jotain älytöntä tarinaa, ja naurahdat pöhkönnäköisenä niissä kohtaa, missä tarinan juoni alkaa pätkiä, etkä vähään aikaan keksi uutta sanottavaa. Näinhän amatöörimäiselle esiintyjälle käy muutenkin, mutta vilkuilulla, pöhköillä nauruilla ja asiasta toiseen hyppäämisillä voit kääntää esityksen omaksi eduksesi.

        Tehoaa akteemisesti kouluettuun psykiatriin, koska nehän pitävät loogista esiintymistä järjellisyyden ilmentymänä.


    • kokemustaon

      ..sinuna anoisin laskuvarjojoukkoihin, siellä pääsee helpommalla tai rajavartia erikoisjoukkoihin, jos joudut vielä kutsuntoihin tai muuten kyselyihin sano, että haluat edellämainittuihin joukkoihin ehdottamasi, pääset siellä helpommalla.

    • tuntevaolenhänet

      ..tai voit kysyä "mika k:lta" hän tietää on "sivuttanut armeijan, jollakin konsteilla....?????

    • Helppoa

      Sanot vaan että eka ammunnoissa ammut muita niin sillä selvä

      • Anonyymi

        Juu


    • Anonyymi

      C leimaa koko loppuelämän. Harkitse tarkkaan kannattaako ko leimaa hommata 6 kuukauden takia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe