Rasittava kissa öisin

Sonja-89-

Kissa on ihan mahoton öisin kun aletaan nukkumaan. Se alkaa jo siitä, kun asunto pimenee.
Pääsee sänkyyn, niin kissa saattaa koko yön juoksennella ihan kunnolla ympäri asuntoa ja hyökkäilee sänkyyn kynsillään. Se repii ja roikkuu sängyn laidoissa kiinni!! :( Tämän takia menee yöunet, muutamat vesipullosta ammutut suihkutuksetkaan ei auta, vaan innostaa kissaa. Se siis ravaa edestakasi ja ottaa vauhtia sänkyyn ja alkaa raapia. Sit se semmosti "kurnuttaa" samalla vähä väliä.. Mitä tämä on? Kissa on kyllä vielä pentu, n. 5-7kk ikänen tyttökissa! Päivisin kun ollaan hereillä, on tosi kiltti, on paljon sylissä, kehrää ym.. Mutta illalla alkaa se riehuminen. Tämä on ja YLIVILLI! :( Mitä teen sängylle että se lopettais sen repimisen?

13

3479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sonja-89

      Kokeile sängyn reunoille kissakarkotetta, jota saat eläinkaupoista.

      • ei välttämättä

        ole hyvä aine kissan kotiin.. :(

        feliwayta kannattaa kokeilla, se ei ole karkoita.
        http://www.vetcare.fi/index.php?id=86

        onko kissalla riittävästi luvallsia raapimis, riehumis, kiipelypaikkoja? kun kissa repii luvatonta paikkaa, kiellä; EI ja kanna se raapimapuulle ja kehu aina raapimapuun käytöstä.


    • öfäyh

      näpäytä kuonoon! meillä on sama tapaus. meil on vaa poika kissa:)

      • ei noin!

        ei koskaan fyysistä väkivaltaa. tutustu kissan sielun elämään, sitä kautta löytyy oikeat ja tehokkaat koulutusmetodit!


    • kisunkaveri

      meillä on kanssa 6kk ikänen kolli joka mekastaa öisin. Sillä vilä toinen 1v kaverina eli vielä innostavat toisiaan.

      Kissahan on yöeläin! Ja ne nukkuvat pitkin päivää eli ei ole mikään ihme että yöllä lekitään. Ikä auttaa toki asiaan kun rauhottuvat.

      Kynsimisestä ei kyllä auta kun kieltää. Se on tiukka ei, että oppii olemaan tekemättä sitä. muuten siitä voi jäädä paha tapa.

      Minä teen niin, että leikitän ja juoksutan kissoja pari tuntia ennen kuin mennään nukkumaan. Yleensä se kestää vielä hetken petiin menon jälkeen, mutta kyllä kohta pojat kipittää sänkyyn mamin viereen nukkumaan. On tepsinyt. Kylläkin ne alottaa sen melko aikasin aamulla, mutta joka yö saa kuitenkin edes 4-6h kunnollista rauhallista unta. Eli illalla jo kissasta puhti pois niin ei jaksa koko yötä riehua :)

    • viestiketju
    • isabellah

      ilmeisesti kissasi on pelkkä sisäkissa? kissat tarvitsevat sisällä ollessa paljon virikkeitä. itsellänikin oli tuollainen vauhtihirmu,vaikka pääsikin aina ulos silloin kun halusi.kaikki pennut kissoista koiriin touhuavat paljon..ei auta muu kuin keksiä virikkeitä ja leikkiä kissan pentusi kanssa. hommaa raapimispuu ja ohjaa kissa aina ja joka kerta sinne kun se aloittaa sängyn raapimisen. kärsivällisyyttä hieman, kissat ovat fiksuja..kyllä ne oppii =)

    • catmania

      Nuoret kissat tarvitsevat paljon leikkimistä,juoksemista, riehumista, "saaliin pyydystämistä ja riepottamista" ja kiipeilyä ym.
      On ihan selvää että sisäkissat jotka suurimman osan päivästä nukkuvat alkavat illalla purkamaan ylimääräistä energiaa jota niillä riittää vielä vuosia. Leikkiminen on kissalle ihan normaalia käytöstä ja etenkin iltaisin kissojen vireys on korkeimmillaan.
      Koska kissa on hämärä- tai yöeläin tällainen käyttäytyminen on sille lajityypillistä.
      Tiedän mistä kirjoitan koska itselläni on 4 Todella vilkasta kissaa Jotka iltaisin aloittavat kilpajuoksun ja kiipeilyn.
      Leikitän niitä joka ilta ja sitten saavat riehua keskenään niin paljon kun haluavat.
      Kun käyn nukkumaan kaikki kissani tulevat viereeni ja nukkuvat aamuun asti lähes aina,eivät nouse sängystä ennen minua vaikka nukkuisin kymmeneen.
      Olemme joskus nukkuneet jopa 12 tuntia yhtäsoittoa.
      Kun sillä ei ole kissa-kaveria niin teidän on leikitettävä se väsyksiin näin se oppii että illalla riehutaan ja yöllä nukutaan.
      Antakaa sille myös joku oma pehmeä peitto tms. mihin sillä on lupa purkaa liika into.Ohjatkaa se aina oman peiton luo kun alkaa sänkyä repimään.
      Meillä kissat retuuttavat peittoja ympäri huoneita kun ovat niin tärkeitä niille.
      Vaihtakaa suihkupullo puhumiseen ja antakaa esineille ja asioille nimet.kissat oppivat ne nopeasti, myös Rauhallinen puhe rauhoittaa kissaa.

    • opettaa

      lähes samaan unirytmiin mikä itselläkin on.. Siis että yöllä nukutaan ja päivällä leikitään. Meijän 8 kk ikäinen kolli on opetettu pienestä asti nukkumaan meijän vieressä sängyssä. ;) Ja sitten päivällä leikitään sen kans ja käytetään valjaissa ulkona. Kyllä se päivälläkin joskus nukkuu varsinkin silloin kun ei olla itse kotona. Mutta se näkyykin sitten siinä että se herää aamuyöllä rapistelemaan. Jos sitä päivällä on tarpeeksi "väsytetty" niin varmasti nukkuu sinne aamu kymmeneen asti niin kuin mekin, joskus jopa pitempään. :D Että älkää ainakaa antakoo sen nukkua päivällä, pitäisi illalla tarttua uni! :)

    • cattimus

      Meillä oli tämä sama ongelma. Ja sitä kesti kauan! Se alkoi ehkä siinä reilun kolmen kuukauden ikäisenä ja jatkui sellaisen reilu puoli vuotta! Ja iltavillit ja yöjuoksemiset kokeneena voin kyllä sanoa, että hermot ovat välillä todella tiukassa.

      Ja vaikka kissaa leikitettiin ennen nukkumaanmenoa, niin ei sekään auttanut. Vaikka kissasta näki, että se on todella väsynyt, niin sen vain piti hypätä. Ja sekin tosiaan vain "kurnutteli", maukui ja juoksi pitkin asuntoa. Asuntona oli silloin sellainen 30 neliön koppi, niin eipä ollut oviakaan mitkä olis laittanu kiinni. Ja tosiaan mukava oli varpaita raapia ja purra.. :D

      Sitten keksittiin hyvä keino. Leikitettiin kissa aina iltaisin väsyksiin, ja annettiin sen hetki riehkasta. Sitten minä otin kissan syliin, paijasin sitä ja aloin laulamaan tuutulauluja.. :DD Ja oikeasti, se tehosi monet kerrat. Pidin kissaa kuin vauvaa sylissä ja lauloin sille. Ensinhän se ei meinannut ollenkaan pysyä sylissä, mutta yleensä aina nukahti siihen ja sitten laitettiin omaan petiin nukkumaan. :D Monesti kyllä heräsin siinä 4 aikoihin jo, mutta oli myös kertoja jolloin nukkui ihan aamuun asti.

      Ja tuona aikana olin kyllä todella väsynyt. Avomieheni on niin siekäuninen, ettei suoraan sanottuna heräisi edes sängyn alla räjähtävään pommiin. Joten minähän se olin joka sitä kissaa rauhoitteli ja komenteli. 3 tunnin yöunillakin kävin pitkiä päiviä koulussa, väsymys oli aivan hirveää, ja tuntui jo jossain vaiheessa että tulee hermoromahdus kun oli niin väsynyt henkissti ja fyysisesti. Mutta onneksi nykyään kissa alkaa joko nukkumaan tai sitten leikkii yksikseen, ja hiljaa onneksi. Aivan kuin jotenki tajuais, että ei saa leikkiä kovaäänisesti yöllä. :)

      • kissat

        Sama tilanne, ja naapurit valittaneet metelistä. Olisi tosiaan hyvä löytää keino jolla kissat saisi rauhoitettua yöksi.


    • Anonyymi

      Tuota. Teillä on siis kissa.
      Kissat ovat enemmän hämärä-, ja yöaktiivisia. Leikittäkää väsyksiin pitkin iltaa, ulkoiluttakaa, ja sitä ohjelmaa saa olla paljon nuorelle vilkkaalle kissalle.
      Kyllä se umpiväsyneenä nukkuu.

      • Anonyymi

        Kissan kanssa pitkähtkö ulkoilulenkki jotta se saa kulutettua energiaansa, sekä virikkeitä aisteilleen. Sen jälkeen iltapöperö ja katti on valmis unten maille. Toimii.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9910
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      404
      4321
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2976
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      229
      2654
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2644
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1835
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      70
      1691
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe