9 tuntia aikaa Kööpenhaminassa

Tivoli

Suunnittelen matkaa ja yksi vaihtoehto olisi lentää Kööpenhaminan kautta. Kone saapuisi sinne klo 12 päivällä ja toinen lentoni lähtisi Kööpenhaminasta klo 21 eli aikaa olisi 9 tuntia. Toinen vaihtoehto olisi lentää niin, että vaihtoaikaa vain 2-3 tuntia, mutta nyt olen siis kiinnostunut kuulemaan mitä kaikkea Kööpenhaminassa ehtisi talviaikaan nähdä 9 tunnissa.

Lueskelin hieman vanhempia ketjuja ja ilmeisesti kentältä pääsee nopeasti keskustaan junalla. Mihin kohtaan keskustaa juna pysähtyy? Minua kiinnostaisi nähdä Pieni Merenneito, Ströget ja Tivoli. Nämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen. Tivolin sivuilla kävin ja se näyttää olevan auki joulukuussa. osaako kukaan sanoa onko kaikki laitteet silloin auki vai vain osa? Minua kiinnostaa vuoristorata ja hurjemmat laitteet. Entäpä laitelippujen hinnat? ranneke näytti olevan 27 € mutta onko se myös talvella samanhintainen?

Eli siis onko noihin mainitsemilleni paikoille lyhyt kävelymatka siitä junan pysäkiltä? Kööpenhamina on ilmeisen turvallinen? Vai pitääkö pelätä taskuvarkaita? Kun olisi rahat ja passit mukana.

Minua ei museot ym. kiinnosta kun aikaa noin vähän, mutta sellainen yleiskuva Kööpenhaminasta olisi hyvä. Tosin ajattelin vaan vähän kävellä ympäriinsä, nähdä Merenneidon ja lopunajan viettää Tivolissa. Ostoksia ei ole tarkoitus tehdä.

Ai niin ja vielä rahanvaihdosta. Lentokentällä saa varmaan vaihdettua, mutta onko kurssi hyvä vai olisiko parempi vaihtaa vain osa lentokentällä (jotta saa junalipun) ja vaihtaa Kööpenhaminan keskustassa loput rahat?

Kiitos jos joku osaa neuvoa!

6

2062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ströget..

      Tivoli ja Ströget on lähekkäin. Muistaakseni Ströget in toinen pää on Tivolin lähellä. Tivolin lähellä on myös Kööpenhaminan päärautatieasema. Pieni merenneito sen sijaan on vähän kauempana.

      • Menos33

        Olen menossa Kööpenhaminan tivoliin/ bakkeniin kesällä 2008. Molemmat sivut täällä internetissä ovat ei-suomenkielisiä, joten en osaa kielitaidoillani kääntää niitä suomeksi. Elikkäs jos joku on testannut molemmat paikat, niin kumpi on parempi n. 10-30 vuotiaille ensikertalaisille?? Paljonko lippujen hinnat euroina?? Toivoisin vastauksia ja kommentteja niin saan vinkkejä kumpaan mennä. Kun olisi tuolla tanskassa myös Legoland ja ostospaikkoja... :) Aika vain meinaa loppua kesken...


    • jotain..

      Lentoasemalta pääsee junalla kätevästi n. varttitunnissa keskusrautatieasemalle, joka on keskellä kaupunkia. Tivoli on aivan sen vieressä, ja taas muutama satametrinen tivolin jälkeen on strögetin toinen pää.
      Jos nyt ajattelee, että sinulla on 9 tuntia aikaa teoriassa, niin kaupungillehan sinulla jää aikaa ehkä 6 tuntia (ennenkuin selviät lentoasemalla junaan, matkat ja junan odotukset, ja takaisin kentällähän sinun on oltava hyvissä ajoin jonottaaksesi turvatarkistukset jne. toimenpiteet).
      Kaikki tivolin laitteet ovat käytössä, jollei nyt satu sää olemaan aivan kehno.
      Pienelle merenneidolle on matkaa tivolilta ehkä n. reilu 3 km, mutta suunta on sama kuin strögetillä, eli jos on ripeä kävelijä, niin samalla tulee luotua sellainen yleiskatsaus strögettiin kun kävelee sen läpi, ja jatkaa matkaa merenneidolle. Matkanvarrelle sattuu sitten myös aukio, jossa tehdään kuninkaalliset vahdinvaihdot, eli sellainen voi tulla kaupantekijäiseksi. Takaisin päin tullessa voi sitten käydä ostoksilla jos on sattunut joku kiinnostava kauppa tms. jäämään mieleen strögetillä.
      Yksi mahdollisuus on myös hypätä sellaiseen vesibussikierrokseen, jonka ainakin yksi pysäkki sattuu melkein strögetin viereen, sellainen korttelinväli sivuun pitää ottaa. Kierros kestää n. tunnin, ja tuo vesibussi ajaa aivan pienen merenneidon viereen, ja kiertelee siten että näkee kaupunkia vähän vesiltä ja kanavista. Se merenneito on sitten uskomattoman pieni ollakseen niinkin kuuluisa...
      Kööpenhamina on melko turvallinen, tietysti normaali suurkaupungin varovaisuus kuuluu asiaan, turha pitää arvoesineitään ja lompakkoaan kovin näkösällä.
      Kiirettähän se tulee pitämään, eli tuohon n. 6 tunnin realistiseen käyttöaikaa kaupungilla ei nyt aivan mahdottomia pysty näkemään ja kokemaan, eli tivoliin ei vallan hirveästi aikaa jää jos strögetin katsoo läpi ja merenneidolla käy.
      Rahaahan saat pankkiautomaateista, jos ja kun oletettavasti sinulla on muoviraha mukana. Jollei, niin ajan säästämiseksi vaihda valuutaa jo Suomessa ennen lähtöäsi, niin et tarvitse siellä ihmetellä.
      Jos ei niin euron päälle ole tiukkaa, niin voit jo lentoaseman infosta ostaa 24 tunnin kööpenhaminakortin, jolla pääset sitten jo lentoasemalta junalla ilman eri maksua kaupunkiin ja takaisin, ja ilmaiseksi tivoliin, ja moneen muuhunkin paikaan saa halvennusta. Ei tule monta euroa kalliimmaksi kuin että ostat junaan liput ja maksat tivoliin pääsymaksun, ja jos satut jossain muuallakin vielä poikkeamaan...
      Niin ja olisi tietty hyvä, jos olisi sellainen suht hyvä kaupungin kartta valmiiksi ja vähän suuntia haarukoitu valmiiksi kartalta, niin aina paremmin ehtii.

      • joulukuussa

        Ymmärsin että tarkoitus oli matkustaa joulukuussa. Tivolissa on silloin joulumarkkinat. En ole ihan sata varman mutta muistaakseni laitteet ovat silloin suljettu. Kanaaliajeluja ei myöskään välttämättä tehdä talvella. Kannattaa tarkistaa jos tätä suunnittelee.


      • joulukuussa..
        joulukuussa kirjoitti:

        Ymmärsin että tarkoitus oli matkustaa joulukuussa. Tivolissa on silloin joulumarkkinat. En ole ihan sata varman mutta muistaakseni laitteet ovat silloin suljettu. Kanaaliajeluja ei myöskään välttämättä tehdä talvella. Kannattaa tarkistaa jos tätä suunnittelee.

        En itse ole sattunut joulun aikaan tivolin nurkille, mutta tuossapa lainauksia muualta poimittuna, laitteiden toiminnasta joulun aikaan:
        "Aivan Kööpenhaminan sydämessä sijaitseva Tivoli on vuodesta 1994 herännyt eloon myös joulun alla. Alue sädehtii, kimaltelee ja soi riemukkaasti. Viime vuonna joulutivolissa kävi 800 000 ihmistä. Nyt yleisölle annettiin lupaus valkoisesta joulusta, ja se on pidetty tekolumen avulla. Myös lukuisat laitteet ovat toiminnassa ja jouluista ohjelmaa esitetään kosolti."
        Ja sitten Lontoon murteella:
        "All of Tivoli´s rides are in frequent use during Christmas in Tivoli. There is even a higher number of rides to choose from since the Swing Carousel and the Music Carousel have both become favorites with the guests along with the Chinese Lantern and The Pixie Train."
        Jotta eiköhän tuolta silloinkin jotain hilavitkuttimia löytyne toiminnassa..


    • lähellä...

      Pohjoismaiden suurin ostoskeskus Fields on ihan lentokentän tuntumassa. Vaikkei shoppailu olisikaan se mitä haet, niin onhan se näkemisen arvoinen kuitenkin.. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe