voikukkien

hävitys

Hei.Miten voikukat saa nurmikolta veks.Laitin viime viikolla Rundup-myrkkyä.Vaan ei se oikein näytä toimivan?Ostin lisää samaista myrkkyä ja uusintakäsittelin koko tontin.Ja eilen laitin kolmannen kerran.Vokukat ne vaan kukkii ja nyt siementää....Kukat niinku vaan suureni ja komistui...
Myrkkypullot olivat tiivisteitä joista tulee kerralla 14 litraa valmista nestettä.Missään ei lue milloin myrkky alkaa vaikuttamaan.Viidessä päivässä ei tapahdu ainakaan mitään näivettymistä...onko nää aineet humpuukia?

16

16404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roundupia

      Roundup tappaa kaikki kasvit, myös nurmikon

      Lähde: www.roundup.fi

      Mihin kasveihin Roundup tehoaa? Roundup tehoaa kaikkiin vihreisiin kasveihin. Se vaikuttaa myös nuoren puun vihreän kaarnan läpi. Varo kuitenkin puiden tyviversoja ja silmuja.

      ******
      Itse myrkytin toxan:lla siten, että muutamaan päivään en leikannut nurmikkoa, myrkytin ja annoin vaikuttaa muutaman päivän ennen leikkausta. Leveä lehtiset rikkaruohot ovat nyt kuolleet.

      Toxan:


      http://kasvinsuojelu.berner.fi/tuotteet/toxan.html
      Ominaisuudet:

      Toxan nurmikon voikukkahävite on uusi valmiste kotipuutarhan nurmikon hoitoon. Valmiste on käyttövalmisliuos. Kotipuutarhurin ei tarvitse hankkia erillistä ruiskua, koska tuote on valmiissa ruiskupullossa. Toxan nurmikon voikukkahävitettä voidaan käyttää koko kasvukauden ajan, mutta paras teho saadaan, kun nurmikko ja rikkakasvit ovat hyvässä kasvussa touko – elokuussa. Valmiste imeytyy rikkakasvien lehtiin ja kulkeutuu kasvin sisällä juuriin, missä vaikutus tapahtuu. Toxan nurmikon voikukkahävite tehoaa hyvin mm. seuraaviin nurmikoilla esiintyviin rikkakasveihin; voikukka, piharatamo, pihatatar sekä apiloihin.

      *********************

      t. Harri

      • hävitys

        Tää Roundup ei tehoa lainkaan.Minkäänlaista näivettymistä ei huomaa.Ja sanottakoon selvennykseksi jotta repppuruiskulla kuljin ja suihkutin myrkkyä vain voikukille.Tää roundup taitaa olla humpuukia.Taidan hakea maatalouskaupasta kunnon liuokset...lähtekööt vaikka tukka päästä...


      • kärsivällisyyttä
        hävitys kirjoitti:

        Tää Roundup ei tehoa lainkaan.Minkäänlaista näivettymistä ei huomaa.Ja sanottakoon selvennykseksi jotta repppuruiskulla kuljin ja suihkutin myrkkyä vain voikukille.Tää roundup taitaa olla humpuukia.Taidan hakea maatalouskaupasta kunnon liuokset...lähtekööt vaikka tukka päästä...

        Ei se roundup heti tehoa. Kestää ainakin 10 päivää ja enemmänkin ennenkuin huomaa. Ja kyllä tehoaa, pienikin pisara lehdellä tappanee. Eli mietityttää kyllä nurmikkosi puolesta. Serkkuni kun ruiskutti ja käveli sitten saappailla nurmikon läpi niin vajaan kahden viikon päästä nurmikolla oli niistä kohdin kuollut nurmikko missä hän oli kävellyt.


      • kärsivällisyyttä
        hävitys kirjoitti:

        Tää Roundup ei tehoa lainkaan.Minkäänlaista näivettymistä ei huomaa.Ja sanottakoon selvennykseksi jotta repppuruiskulla kuljin ja suihkutin myrkkyä vain voikukille.Tää roundup taitaa olla humpuukia.Taidan hakea maatalouskaupasta kunnon liuokset...lähtekööt vaikka tukka päästä...

        Ne ohjeet on siinä etiketin sisällä. Eli etiketti on sellainen että sen voi aukaista sivulta ja sisällä on lisää tekstiä. Tällainen hämärä mielikuva minulla on. Siellä kyllä kerrotaan myös se kuinka nopeasti tehoaa.


    • pms68

      en its epidä koko myrkystä sillä sen tehoaminen vaatii aikaa ja enb ainakaan viitsi katsella rikkoja viikkokaupalal nahistumassa pihallani.

      Olet silti väärään aikaan liikkeellä. Voikukka pitää myrkyttää viimeistään nuppuvaiheessa sen jälkeen se ei ime myrkkyä ja jää tekemään niitä siemeniä eli se kyllä kuolee joskus , mutta pitkän ajan päästä vasta. Nopeampaa olisi ollut tuossa nuppuasteella ja silti hidasta.

      Voikukille on passelimpaa toinen myrkky joss aon voikukan kuva kyljessä ja se on tarkoitettu leveälehtisille kasveille. Jos ongelmana on voikukka tai leinikki niin sillä lähtee ja aika nopsaan eli seuraavana aamuna jo on lurpassa ollut ainakin meillä.

      Myrkytyksen ajankohdasta vielä. Sää ei saisi ola paahtava ja paikan olisi hyvä olla jo varjossa ettei myrkky kuivu lehdelle josta se ei enää voi imeytyä kasviin.

    • taavi

      voikukkahävitteellä näivettyy ainakin päivässä parissa.

    • William Njurmi

      Jotain mekin sitten vissiin kämmäillään joka kerta. onkohan me laitettu jo kolmesti Roundupia pitkän ajan sisällä ja yhtään mitään ei tapahdu.

    • Ensikertalainen

      Miten toxan-pakkaus toimii ja missä asennossa sitä käytetään? Ohjeet ylimalkaiset. Minkälainen on spray-asento? Ei oikein uskalla ruveta sitä vääntelemään, jos myrkyt valuvat pellolle.

    • Anonyymi

      Toxanina (3l/tonkka) ja Rounduppia (2.5l/tonkka) valmiiksi sekoitettua "nurmikon voikukkahävitettä" tullut viljeltyä paineruiskulla 1700 neliön nurmikkotontille yhteensä noin 50 tonkallista. Vaikuttaa molemmissa olevan tismalleen samat tehoaineiden pitoisuudet (MCPA 5.2g/l, Diklorproppi-P 1.5g/l, Dikamba 0.3g/l). Tonkan hinta molemmissa suunnilleen sama (n. 30Eur), eli Toxanin litrahinta hitusen halvempi. Molemmat mainostavat riittoisuutta 140m2/tonkka, mikä on markkinointiskeidaa ainakin omalla kohdalla (totuus lähempänä 30m2/tonkka) ja ilmeisesti arvio suhteellisen vähäkukkaiselle alueelle.

      Aika hyvin voikukat tuhoutuneet noilla myrkyillä ja monissa kohdissa tummia kuoppia kuolleiden voikukkien kohdilla kun toisaalla lehdet kuivuneet ruskeiksi. Juuri toivottavasti kaikissa kuollut koska muuten myrkytys turhaa, mutta jää nähtäväksi. Aloitin myrkytyksen kesäkuun loppupuolella (voikukat olivat jo kerenneet siementää) mikä ei ehkä ideaali ajankohta, mutta on silti toiminut. Nurmikkoa ei kannata ajaa muutamaan päivään ennen myrkytystä että voikukkien lehdet rehottaa ja erottuu selkeämmin nurmikolta ja voikukilla on lehtialaa mikä imee myrkyn. En myöskään ole leikannut nurmikkoa koko myrkytysprojektin aikana että myrkky pääsee imeytymaan lehdistä juureen.

      Myrkytyksen jälkeen vaikutus alkaa näkyä joissain kohdissa jo seuraavana päivänä kun taas toisaalla voi kestää muutaman päivän ennen kuin erottaa myrkytetyt alueet. Suuremman alueen myrkytyksessä ongelma nähdä mistä on jo myrkytetty ja kannattaa jakaa alue osiin ja myrkyttää systemaattisesti että välttyy alueiden tuplakäsittelyltä ja myrkyn haaskaukselta. Itse olen joutunut tekemään myös "paikkaus kierroksia" n. 1-2vk jälkeen alueille jotka on jäänyt myrkyttämättä tai joihin myrkky ei ole tehonnut riittävästi.

      • Anonyymi

        Nyt on kyllä 100x paremman näköinen nurmikko kuin ennen tuota voikukkien myrkytystä ja olen aika yllättynyt kuinka suuren eron pelkkä myrkytys teki nurmikon laadullle. Samalla myrkytin myös apilan valloittamia alueita ja tuuhea nurmikko saanut nyt vallan joka näyttää upealta! Vielä tarvii levitellä vähän mustaa multaa erityisesti alueille joissa oli suurempi ongelma voikukkien kanssa ja jossa on nyt paljon pieniä kuoppia kuolleiden kukkien kohdilla että nurmikko pääsee paremmin leviämään kuoppien kohtiin.

        Suunnitelmissa parentaa nurmikkoa lisää "dethatchaamalla" ja "scarifoimalla" ja kylvämällä lisää siementä erityisesti aluieille jossa nurmi ei ole vielä kovin tuuheaa. Jatkossa pitää myrkytellä myös yksittäisiä voikukkia että nurmi pysyy hyvälaatuisena mutta tämän pitäisi olla suhteellisen vaivatonta varsinkin kun nurmikko tuuheentuu kauttaaltaan ja estää uusien kukkien juurtumista.

        Poistin mekaanisesti pari kottikärryllistä voikukkia voikukkaraudalla (Fiskars) n. 20m2 alueelta ja nyt uutta kukkaa puskee poistetuista kohdista sieltä täältä muutaman viikon jälkeen. Tämä rauta ei läheskään aina pysty poistamaan koko voikukan juurta. Myrkytin nyt myös ne uudet kukat joten ongelma ratkaistu, mutta lopputuomio on että tuo rauta ei kyllä ole vaivansa väärtti.


    • Anonyymi

      Voikukat lähtee näkyvistä, kun leikkaa nurmikon. Keväällä voikukkien kukinta-aikaan lykkään nurmikon leikkuuta, koska voikukat ovat varsin kauniita ja niillä pörrää kimalaiset yms. , jotka saavat tästä alkua pesänkasvatukseen, jolloin niitä sitten riittää mukavasti marjojen pölytykseen.
      Ennen voikukkien höytimistä leikkaan nurmikon. Eivätkä voikukat kuki kesällä enään toista kertaa, eivätkä kasvata lehtiäkään ruohon kasvua nopeammin. Ei ole voikukista ollut mitään haittaa.
      Näin sitä vain hommat hyvin hoituu ja nurmikko on komea.

    • Anonyymi

      Voikukka on hieno ja pölyttäjähyönteisille tarpeellinen. Kun ajelee pihan kukinnan jälkeen niin koskaan ei tarvitse yrittää tuhota voikukkia.
      Paras nurmikko on sellainen johon saa valkoapilan kasvamaan kattavasti. Se vain on hankalaa eikä valkoapila tahdo kestää kilpailussa muiden kasvien kanssa.

    • Anonyymi

      Mekaanisesti voikukkaraudalla.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Voikukkarauta on ok jos ongelma-alue on pieni ja voikukat on selkeästi erillisiä eikä nk. voikukkameri. Usein rauta ei vedä myöskään koko voikukan juurta maasta. Voikukkarauta jättää jälkeensä kuopat nurmikkoon jotka joudut täyttämään poiston jälkeen mullalla. Erittäin työlästä hommaa suuremmalla alueella.

    • Anonyymi

      Kukkahattutädit jakaa omia mielipiteitään kun alkuperäinen kirjoittaja kysyy miten päästä voikukista eroon :D Kyllä mielipiteitä riittää ja paskakin maistuu hyvältä jos kärpäseltä kysyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe