voikukkien

hävitys

Hei.Miten voikukat saa nurmikolta veks.Laitin viime viikolla Rundup-myrkkyä.Vaan ei se oikein näytä toimivan?Ostin lisää samaista myrkkyä ja uusintakäsittelin koko tontin.Ja eilen laitin kolmannen kerran.Vokukat ne vaan kukkii ja nyt siementää....Kukat niinku vaan suureni ja komistui...
Myrkkypullot olivat tiivisteitä joista tulee kerralla 14 litraa valmista nestettä.Missään ei lue milloin myrkky alkaa vaikuttamaan.Viidessä päivässä ei tapahdu ainakaan mitään näivettymistä...onko nää aineet humpuukia?

8

9950

  Vastaukset

  • Roundup tappaa kaikki kasvit, myös nurmikon

   Lähde: www.roundup.fi

   Mihin kasveihin Roundup tehoaa? Roundup tehoaa kaikkiin vihreisiin kasveihin. Se vaikuttaa myös nuoren puun vihreän kaarnan läpi. Varo kuitenkin puiden tyviversoja ja silmuja.

   ******
   Itse myrkytin toxan:lla siten, että muutamaan päivään en leikannut nurmikkoa, myrkytin ja annoin vaikuttaa muutaman päivän ennen leikkausta. Leveä lehtiset rikkaruohot ovat nyt kuolleet.

   Toxan:

   http://kasvinsuojelu.berner.fi/tuotteet/toxan.html
   Ominaisuudet:

   Toxan nurmikon voikukkahävite on uusi valmiste kotipuutarhan nurmikon hoitoon. Valmiste on käyttövalmisliuos. Kotipuutarhurin ei tarvitse hankkia erillistä ruiskua, koska tuote on valmiissa ruiskupullossa. Toxan nurmikon voikukkahävitettä voidaan käyttää koko kasvukauden ajan, mutta paras teho saadaan, kun nurmikko ja rikkakasvit ovat hyvässä kasvussa touko – elokuussa. Valmiste imeytyy rikkakasvien lehtiin ja kulkeutuu kasvin sisällä juuriin, missä vaikutus tapahtuu. Toxan nurmikon voikukkahävite tehoaa hyvin mm. seuraaviin nurmikoilla esiintyviin rikkakasveihin; voikukka, piharatamo, pihatatar sekä apiloihin.

   *********************

   t. Harri

   • Tää Roundup ei tehoa lainkaan.Minkäänlaista näivettymistä ei huomaa.Ja sanottakoon selvennykseksi jotta repppuruiskulla kuljin ja suihkutin myrkkyä vain voikukille.Tää roundup taitaa olla humpuukia.Taidan hakea maatalouskaupasta kunnon liuokset...lähtekööt vaikka tukka päästä...


   • hävitys kirjoitti:

    Tää Roundup ei tehoa lainkaan.Minkäänlaista näivettymistä ei huomaa.Ja sanottakoon selvennykseksi jotta repppuruiskulla kuljin ja suihkutin myrkkyä vain voikukille.Tää roundup taitaa olla humpuukia.Taidan hakea maatalouskaupasta kunnon liuokset...lähtekööt vaikka tukka päästä...

    Ei se roundup heti tehoa. Kestää ainakin 10 päivää ja enemmänkin ennenkuin huomaa. Ja kyllä tehoaa, pienikin pisara lehdellä tappanee. Eli mietityttää kyllä nurmikkosi puolesta. Serkkuni kun ruiskutti ja käveli sitten saappailla nurmikon läpi niin vajaan kahden viikon päästä nurmikolla oli niistä kohdin kuollut nurmikko missä hän oli kävellyt.


   • hävitys kirjoitti:

    Tää Roundup ei tehoa lainkaan.Minkäänlaista näivettymistä ei huomaa.Ja sanottakoon selvennykseksi jotta repppuruiskulla kuljin ja suihkutin myrkkyä vain voikukille.Tää roundup taitaa olla humpuukia.Taidan hakea maatalouskaupasta kunnon liuokset...lähtekööt vaikka tukka päästä...

    Ne ohjeet on siinä etiketin sisällä. Eli etiketti on sellainen että sen voi aukaista sivulta ja sisällä on lisää tekstiä. Tällainen hämärä mielikuva minulla on. Siellä kyllä kerrotaan myös se kuinka nopeasti tehoaa.


  • en its epidä koko myrkystä sillä sen tehoaminen vaatii aikaa ja enb ainakaan viitsi katsella rikkoja viikkokaupalal nahistumassa pihallani.

   Olet silti väärään aikaan liikkeellä. Voikukka pitää myrkyttää viimeistään nuppuvaiheessa sen jälkeen se ei ime myrkkyä ja jää tekemään niitä siemeniä eli se kyllä kuolee joskus , mutta pitkän ajan päästä vasta. Nopeampaa olisi ollut tuossa nuppuasteella ja silti hidasta.

   Voikukille on passelimpaa toinen myrkky joss aon voikukan kuva kyljessä ja se on tarkoitettu leveälehtisille kasveille. Jos ongelmana on voikukka tai leinikki niin sillä lähtee ja aika nopsaan eli seuraavana aamuna jo on lurpassa ollut ainakin meillä.

   Myrkytyksen ajankohdasta vielä. Sää ei saisi ola paahtava ja paikan olisi hyvä olla jo varjossa ettei myrkky kuivu lehdelle josta se ei enää voi imeytyä kasviin.

  • voikukkahävitteellä näivettyy ainakin päivässä parissa.

  • Jotain mekin sitten vissiin kämmäillään joka kerta. onkohan me laitettu jo kolmesti Roundupia pitkän ajan sisällä ja yhtään mitään ei tapahdu.

  • Miten toxan-pakkaus toimii ja missä asennossa sitä käytetään? Ohjeet ylimalkaiset. Minkälainen on spray-asento? Ei oikein uskalla ruveta sitä vääntelemään, jos myrkyt valuvat pellolle.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1729