Kangasalan kunnan tontit 2007

Oletteko saaneet jo postia?

Onkos täällä ketään, jolle olisi ilmoiteltu, että Kangasalan kunnan tonttiarvonnassa olisi tontti osunut kohdalle? Kohta kuukausi sitten soiteltiin, että tontti olisi ja varausmaksulasku olisi tulossa postissa pikapuoliin, vaan eipä tullut vielä tänäänkään, vaikka lupailtu on. Kyselty on perään. Olisi kiva tietää, onko muutkin vähän ihmeissään tästä toiminnasta...?

9

4763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja mää tuon

      Kangasalan kunnan "tonttiarvonta" on hieman eriskummallinen vuosittain toistuva jännitysnäytelmä, jossa arvonnan sääntöjä tms. turhia pikku detaljeja ei turhaan julki huudella. Ei ennen eikä jälkeen arvontojen. Ole tyytyväinen, jos kerran olet varman tiedon saanut. Enemmän harmittaa varmaan niitä monia hakijoita, joille ei koskaan selviä, millä perusteella kunnanjohtaja esikuntineen tontit tuleville omistajille "ARPOO".

    • touhuja

      Vaikuttaa muutenkin siltä, että rakennuslupien myöntämisessä ei hirveästi mitään logiikkaa noudateta. Välillä ei missään nimessä saa rakentaa 1,5-kerroksista ja sitten taas seuraavana vuonna parinkymmenen metrin päähän pukkaa 2-kerroksista taloa. Liekö henkilökohtaisilla suhteilla jotain merkitystä..?

      • tai rakennus-

        järjestys ei määrää niin se on täysin kiinni rakennustarkastajan silmästä millä kuvia katsoo luvan myöntöpäivänä.


      • minä vaan
        tai rakennus- kirjoitti:

        järjestys ei määrää niin se on täysin kiinni rakennustarkastajan silmästä millä kuvia katsoo luvan myöntöpäivänä.

        Kangasalla ei kyllä paljon kaavakaan paina.. Muutoksen saa, varsinkin jos talo tulee "oikealta" edustajalta.
        Siellä ei kunta myöskään ota lattian korkoihin mitään kantaa... Ei näytä hyvältä kun saman tien varrella on lattiat 00 - 120 cm tien pinnasta.
        Kaava muutoksella voi myös rakentaa 2krs ratkaisun 1 krs sekaan, eriävällä kattokulmalla (eli kaavasta poikkeavalla) yms yms.
        Tontit jaetaan suljettujen ovien takana, kun kaikilla muilla lähi kunnissa on kyllä ihan julkiset arvonnat.
        Lupa päätökset ja vaadittavat muutokset riippuvat tarkastajan mielentilasta ja rakentajan sinnikkyydestä.
        Sinne on kiva rakentaa, suosittelen...
        (ja ei katkerana tontittomana, mutta sinne rakentavana nää asiat pikkusen ottaa päähän välillä..)


      • itserakentava

        Meillä on aivan erilaisia kokemuksia rakennustarkastuksesta. Olemme saaneet neuvoja ja hyvää palvelua.


    • tonttia...

      Mietityttää miksi jonottaa kunnan pieniä tontteja melkoisella hinnalla. Onhan Kangasalla maata myytävänä vähän joka puolella, eikä ihan samaan hintaa kuin kunnalla. Paitsi jos tietysti haluaa tontin juuri kunnan osoittamalta paikalta.

      Vai mitä sanotte 5min ajomatka Kangasalan keskustasta, onko liian pitkä? Vehoniemen kylässä, alle kilometri Vehoniemen Automuseosta on vanhan tien vieressä metsänpohjaa myynnissä. Tontin koon saa valita 5000-6000m2 tai yli. Ja hinta on alempi kuin kunnan tonteilla. Rantaoikeudenkin saa ja naapurina on luonnonsuojelualue. Joten siihen ei ainakaan kaatopaikkaa, markettia tai lentokenttää tule.

      Itse en saa penniäkään jos sanon että kiinnostuneet ottakaa Sipilään yhteyttä. Mutta itse isommalla tointilla asuvana ihmettelen aina miksi ihmiset ahtautuvat piempiin ja kalliimpiin tontteihin. Johan tontista säästyneillä rahoilla rakentaa pohjat ja rungon.

      • niin voisin ostaa...

        Keneltäköhän noita tontteja voisi tiedustella. Itse olisin kiinnostunut ostamaan tontin Kangasalta, mutta kunnan ahtaille ja yli hinnoitelluille tonteille en haluaisi taloani rakentaa.


      • tonttikauppaan
        niin voisin ostaa... kirjoitti:

        Keneltäköhän noita tontteja voisi tiedustella. Itse olisin kiinnostunut ostamaan tontin Kangasalta, mutta kunnan ahtaille ja yli hinnoitelluille tonteille en haluaisi taloani rakentaa.

        Ei muuta kuin puhelinluettelo käteen ja katso Markku Sipilä, olikohan se Vehoniemen kylä, mutta maanviljelijä kuitenkin.

        Katselin tuossa että pari tonttia on jo mennyt, toisessa on jo vesikatossa ja toista aletaan kohta kaivelemaan. Arviolta jäljellä on 11kpl noin 5000-6000 neliön tontteja.

        Itse asun tältä alueelta vielä 8km kauempana ja olen jo löytänyt kaikki hyvät puolet mitä maalla asuminen voi tarkoittaa.

        Jo yksistään se, että saa verotuksessa matkavähennykset, kun ei asu kaupunginautojen reitillä, tarkoittaa monta tuhatta euroa kuoletusta vuodessa autojen käytölle.

        Eikä sovi unohtaa sitäkään että isänniltä saa poltettavaa tavaraa hyvin kohtuullista korvausta vastaan. Puhumattakaan perunoista, porkkanoista, herneistä, mansikoista jne. Kaikesta mitä isännät kasvattavat. Ei tarvi maksaa ovh:ta.

        Elinkustannukset kiinteistäveroa myöten ovat paljon edullisemmat kuin taajamissa. Käteen jää selaiset 5000€ vuodessa enemmän rahaa.


    • w

      kangasalan kunta on kamala paikka rakentajalle ja tontin omistajalle,oman 1,5ha tontin lohkomiseen ja siihen 3 tontin suunnitteluun meni n.8v...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe