Ihan mielen kiintoisia sivuja olen tässä lueskellut. Yliopistojen tutkimuksia on vaikka minkä laista. Mihin uskoa ja mihin ei, tai sitten uskoo vähän kaikkeen. Sekait olisi kaikista järkevintä. Mutta itse uskon eniten itseeni, enkä muitten tutkielmiin. omalla Itselläni voi katsoa sopivat asiat oman terveyden hyväksy. Kuten ruoka ja liikunta
Kohonneen verenapineen syyt ovat tietääkseni liika rasvan ja suolan käyttö. Onhan se totta ..
Mutta mihin te uskotte ?
Suola ja rasva :)
3
790
Vastaukset
- ainoat syyt
Kyllä verenpaine voi kohota monesta muustakin syystä kuin liiasta rasvasta ja suolasta. Itselläni esimerkiksi verenpaineeseen ei vaikuta juuri lainkaan se mitä syön tai juon, mutta stressi nostaa sitä huomattavasti. Tiedän monia muitakin ihmisiä, jotka ovat joutuneet verenpainelääkitykselle siitä huolimatta, että he ovat hoikkia, liikkuvat päivittäin ja syövät terveellisesti. Perintötekijöillä on myös suuri merkitys.
Eipä liiallinen suolan ja rasvan käyttö toki terveellistä ole kenellekään, mutta ei niiden käytön rajoittaminen aina automaattisesti poista verenpaineongelmia. Joskus kohonneelle verenpaineelle ei vain mahda itse mitään, ja silloin on turvauduttava lääkkeeseen.- paineesta
....> Verenpaineeni on alkanut laskea, ja uskon voivani lopettaa verenpainelääkkeeni v.2007,.....
Olisikohan tässä näkemyksessä perää, järkeä, jossa kehon HAPPAMUUS vaikuttaa monien muiden epäedullisten vaikutusten lisäksi myös verenpaineeseenkin epäedullisesti?
Verenpainetta kun on sekä lihavilla että langan laihoillakin, vaikka lihavuushan yleensä syyksi kerrotaan.
Lueppa tästä!
Vain harvat asiat elämässä ovat tärkeämpiä kuin terveys.
Hyvä tai huono terveys pääosin sanelee, millaisiin
aktiviteetteihin voi osallistua ja kuinka usein. Huono
terveys voi rajata elämää merkittävästi. Sairaudet, taudit,
infektiot, tulehdukset, masennus, uneliaisuus ja haluttomuus
voivat kaikki johtua huonosta terveydestä.
Hyvä ravinto voi muuttaa kaiken. Kun tankataan elimistöä
sen tarvitsemilla vitamiineilla ja mineraaleilla, varmistetaan
itselle tuottelias - ja pitkä - elämä. Hyvät ruokatottumukset
ovat elintärkeitä, ei ainoastaan hengissä
pysymisen vaan myös elämästä nauttimisen vuoksi.
Perinteinen ruokavalio voi tappaa
Tämä voi kuulostaa vahvalta väitteeltä. Tosiasiat
kuitenkin tukevat sitä. Ylisuuret annokset yliprosessoituja
ruokia ovat saaneet aikaan kaloripitoisia ruokavalioita.
Ne sisältävät valitettavan vähän elimistön tarvitsemia
ravinteita, jotta voisimme pysyä terveinä. Elämme
keskellä liikalihavuusepidemiaa. Diabetesta, allergioita,
sydän- ja verisuonitauteja sekä syöpää esiintyy yhä
useammalla. Yksinkertaisten elintapojen muutosten
avulla nämä ongelmat ovat kuitenkin vältettävissä.
Tervetuloa tutustumaan kehosi happo-emästasapainoon
ja sen merkitykseen terveydellesi. Vain muutama helppo
ja tärkeä muutos tarvitaan, jotka jokaisen on mahdollista
toteuttaa omalla kohdallaan.
Mikrobien kasvu estetään alkalisella ravinnolla
Kun keho muuttuu happamaksi, kehittyy elimistön sisällä
erittäin otolliset olosuhteet mikro-organismeille, jotka
muodostuvat kehon soluista ja viihtyvät happamassa
ympäristössä. Sienet, hiiva, homeet, bakteerit ja virukset
viihtyvät kaikki happamissa oloissa. Syntyessään
solumuutoksen tai -hajoamisen tuloksena nämä mikroorganismit
panevat veren sokerin ja proteiinit
käymistilaan, mikä saa aikaan aineenvaihdunnallisia
happoja. Ne voivat aiheuttaa erilaisia oireita kroonisista
aina kuolemaan johtaviin saakka.
Erittämiensä myrkyllisten aineiden vuoksi nämä mikroorganismit
vielä pahentavat tilannetta. Koska nämä
mikro-organismit käyttävät omassa aineenvaihdunnassaan
sokeria, proteiineja ja rasvaa – täysin samoja
aineita joita elimistökin aineenvaihdunnassaan tarvitsee
- niistä erittyy taas lisää happojätteitä verenkiertoon.
Juuri nämä myrkylliset eritteet aiheuttavat sairauksia ja
muita oireita kehoon.
Luonnollisestikin elimistössä esiintyy joitakin em. mikroorganismeja.
Jotkut ovat jopa välttämättömiä elämälle.
Terveessä ja tasapainoisessa elimistössä mikroorganismien
kasvu pystytään pitämään kurissa
muuttamalla niiden ympäristö hyvin happirikkaaksi ja
emäksiseksi, joita kumpaakaan mikro-organismit eivät
siedä. Kun elimistö on epätasapainossa, mikroorganismit
voivat kasvaa vapaasti. Ne häiritsevät silloin
normaalia elimistön toimintaa ja hajottavat kudoksia.
Paluu terveyteen
Elimistöä kannattaa tukea, jotta se pystyisi palautumaan
lievästi alkaliseen (eli emäksisen) 7,365 pH-tasoon.
Ongelmia aiheuttavat mikro-organismit saadaan näin
kontrolliin ja monet kärsimyksiä tuottavat oireet häipyvät.
Ne ovat siis varoitusmerkkejä jostakin kehossasi
esiintyvästä ongelmasta. Tilanne muistuttaa seisovaa
vettä. Kun veteen palautuu virtaus, sääsket eivät pysty
lisääntymään, joten niiden on mentävä muualle. Bakteerit,
hiivat, sienet ja homeet eivät voi elää alkalisessa
ympäristössä.
Homeostaasin eli tasapainoisen tilan elimistö saavuttaa
helpoimmin tarvitsemiensa alkalisten ruoka-aineiden
avulla mutta myös niin, että vältetään happamuutta
lisääviä aineita. Tässä vaiheessa alkalointiohjelma astuu
mukaan kuvioihin. Matka kohti parempaa terveyttä ja
laadukkaampaa elämää alkaa.
Noudattamalla ruokavaliossa seuraavia sääntöjä
terveydentilan kohentaminen on helppoa:
1. Runsas puhdistetun, alkalisen veden (pH yli 9)
nauttiminen (esim. Alkalark-vesi).
2. Luomulaatua olevat lisäravinteet alkaliseen veteen
sekoitettuna (esim. viherjauhe SuperGreens).
3. Raakojen, luomulaatua olevien vihannesten lisääminen
osaksi ravintoa siten, että niitä on n. 70 %
kaikesta nauttimastasi ravinnosta. Vihanneksiin voit
lisätä suolatonta soijakastiketta (esim. Bragg’s).
4. Kylmäpuristetun öljyn lisääminen ravintoon (esim
Udo’s Oil). Öljyssä on oltava omega 3,- 6- ja 9 –
rasvahappoja oikeassa suhteessa. Älä paista tällä
öljyllä, lisää sitä vain kasviksiin tai nauti sellaisenaan.
Ei riitä, että öljyn sanotaan olevan kylmäpuristettu.
Sitä ei saa olla kuumennettu missään
valmistamisen vaiheessa yli 40 asteen. Valitettavasti
osa kylmäpuristetuista öljyistä on tällaisia ja
markkinointi on siis hieman harhaanjohtavaa.
Kookos- ja rypsiöljy ovat suositeltavia, niitä voi
käyttää myös paistamiseen.
5. Luovu tavallisesta, valkoisesta, verenpainetta lisäävästä
pöytäsuolasta, korvaa se merisuolalla, ruususuolalla
tai Himalayan suolalla. Varmista, että
ruokasi ja mausteesi eivät sisällä tavallista suolaa.
6. Luovu muistakin valkoisista ravintoaineista, kuten
sokerista, valkoisesta riisistä ja pastasta, vehnäjauhoista,
pastöroiduista maitotuotteista ja kananmunista.
Luovu rasvaisesta lihasta. Kala ja kokojyvätuotteet
ovat sen sijaan suositeltavia.
Veden nauttiminen
Elimistö koostuu 70 %:sti vedestä. Vesi liittää yhteen 70
% lihaksista, 25 % rasvasta, 75 % aivoistasi ja yli 80 %
verestäsi. Vesi säännöstelee ruumiinlämpötilaa,
vaimentaa ja suojaa elintärkeitä elimiä, avustaa
ruoansulatuksessa, kuljettaa ravinteita jokaiseen soluun
ja hävittää jätteitä. Vesi voi myös auttaa munuaiskivien
ehkäisemisessä. Erään tutkimuksen mukaan niillä
naisilla, jotka juovat yli 5 lasillista vettä päivässä on 45
%:sti pienempi riski saada paksusuolen syöpä. Toisaalta
toinen tutkimus osoitti vähentyneen riskin virtsarakkosyöpään,
jos juodaan yli 2,5 litraa nesteitä
vuorokauden aikana. Tasapainon säilyttäminen on
erittäin tärkeää terveyden kannalta.
Vuorokauden aikana olisi hyvä juoda neljä litraa
alkalista (emäksistä) vettä, jonka pH on yli 9
Vähäinen kuivuminen, jopa vain 1 tai 2 % kokonaispainosta
voi aiheuttaa huonontunutta keskittymiskykyä,
päänsärkyä, ärtyneisyyttä, väsymystä ja uneliaisuutta.
Elimistö on pääosin vettä, tarkalleen ottaen 70 %. Ilman
sitä ei voi selvitä. Suurin osa aikuisista menettää
keskimäärin noin 10 kupillista nesteitä (2,4 litraa)
päivittäin hikoilemalla, uloshengityksen, virtsan ja suolen
toiminnan kautta. Aktiivisuus kuluttaa nestettä vielä lisää.
Looginen ratkaisu tähän on juoda menetetty määrä
nestettä. Kuitenkin tutkimusten mukaan ihmiset juovat
liian vähän.
Oikea kehon pH-tasapaino – tie terveyteen
Jos tavoitteena on ainoastaan elämän ylläpitäminen,
silloin kulutetun vesimäärän juominen riittää. Säteilevä
terveys vaatii kuitenkin enemmän nestettä. Yksi veden
pääkäyttötavoista on vapauttaa elimistö hapoista ja
jätteistä. Vettä voidaan juoda vain korvaamaan elimistön
nestehukka. Kaikkien elimistöön kertyvien myrkkyjen
huuhtelemiseen vettä tarvitaan kuitenkin enemmän.
Osa syömästämme ruoasta voi myös sisältyä
nestemäärään. Vihanneksissa on 90 % vettä, joten
niiden syöminen auttaa nesteytyksessä. Mehustaminen
on myös loistava tapa nesteyttää kehoa. Kun tehdään
vihannesmehua, tulisi veden oltava emäksistä. Tavoitteena
tulisi olla neljän puhdistetun, alkaloidun vesilitran
juominen päivittäin. Nyrkkisääntönä on, että tarvitset
yhden litran vettä jokaista 14:ää painokiloasi kohden.
Tavallinen puhdistamaton vesi saattaa kuitenkin lisätä
myrkkyjä kehoon lähes yhtä paljon kuin se kuljettaa ulos.
Kehosi tottuu helposti näin runsaaseen vesimäärään.
Lisää juomasi veden määrää esim. puoli litraa päivittäin.
Ruokavalion 70/30 -jako
Polulla kohti parempaa terveyttä, seuraavaksi tärkein
askel on antaa vihanneksille tähtirooli lautasella.
Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että kasvisten kuuluu
olla ruokavalion päätuotteita. Suurin osa jopa myöntää,
että koko lautanen olisi hyvä kattaa vihanneksilla. 70/30
on visuaalinen mitta, joten desimäärien mittaamisesta tai
kalorimääristä on turha huolehtia. Kannattaa varmistaa,
että 70 % lautasesta täyttyy tuoreista, raaoista vihanneksista.
Jako 80/20 olisi vieläkin parempi.
Tuoreet, raa’at, orgaanisesti kasvatetut vihannekset ovat
paras valinta ruokavalion 70 %:n osuudessa. Ravinteet
ruoassa alkavat hajota heti kasvupaikalta korjaamisen
jälkeen, siksi ihanteellista olisi poimia vihannekset
omasta puutarhasta. Se tuskin aina on mahdollista.
Jääkaapissa tai kylmiössä kannattaa siis pitää tuoreita
vihanneksia ja käyttää niitä mahdollisimman paljon.
Ruoan keittäminen vie kirjaimellisesti kasviksista kaiken
elämän. Kun syödään raakoja vihanneksia, elimistö saa
niistä parhaan mahdollisen hyödyn. Vihanneksista
ainakin puolet tulisi olla raakoja ja kasvisravinnon
loppuosankin alkaloivaa. Salaatit erilaisissa muodoissa
ovat mahtava vaihtoehto. Ihanteellisia ovat idut ja
keittämättömät vihannekset.
Alkalinen = henkilö ja/tai ruokavalio, jonka pääpaino on
alkalisessa ruoassa, juomassa ja elämäntavassa.
Tavoitteena on saada aikaan optimaalinen terveys ja
elinvoima tasapainottamalla kehon happo-emäs-aineenvaihdunta.
Uusi biologia
on yksinkertaisuudessaan seuraava: lähes kaikkien
sairauksien syy on elimistön liiallinen happamoituminen.
Vastakohtana on Louis Pasteurin työ 1800-luvun lopulta,
vanha biologia. Se juontaa juurensa ajatukseen, että
sairaudet aiheutuvat elimistön ulkopuolelta tunkeutuvista
bakteereista. Tohtori Youngin mielestä terveessä ja
alkalisessa elimistössä bakteerit eivät saa jalansijaa, kun
elimistö on tasapainossa.
Kuvittele, että elimistösi olisi akvaario. Ajattele kuinka
tärkeää on, että vesi, jossa solumme uivat on puhdasta.
Kuvittele, että kalat akvaariossa ovat elimistösi soluja ja
soluista muodostuvat elimet kylpevät vedessä, joka
kuljettaa ravinteet ja poistaa jätteet.
Kuvittele, että laitamme auton pakoputken akvaarion
ilmanottoputkeen kiinni: Pakokaasun häkä siirtyy veteen
alentaen veden pH:ta luoden happaman ympäristön
uhaten ”kalojen”, solujesi ja elimistön terveyttä. Entäpä
jos laitamme liikaa tai vääränlaista ruokaa (happoja
tuottavia ruokia kuten maitotuotteita, sokeria ja
eläinrasvoja) ja kalat eivät voi sulattaa sitä kaikkea. Vesi
alkaa mädäntyä. Ruoan hajotessa kehittyy myrkkyjä ja
happojätettä sekä kemikaaleja, jotka muuttavat kehon
optimaalista hiukan alkalista pH:ta happamaksi.
Akvaarion vesi on kuvaus siitä, mitä me saatamme
tehdä sisäisille nesteillemme päivittäin. Me rasitamme
kehomme herkkää pH-tasapainoa päivittäin ympäristön
saasteilla, tupakoinnilla, lääkkeillä, ylensyönnillä sekä
syömällä liikaa happoa muodostavia ruokia, kuten
maitotuotteet, sokeri ja eläinproteiinit.
Jotkut meistä omaavat akvaarion (kehon), joka juuri ja
juuri pystyy ylläpitämään elämää. Jollakin tavalla keho
kykenee selviytymään päivästä toiseen, mutta mikäli
akvaarioon tungetaan lisää happoa tuottavia ruokia,
seurauksena on väistämätön romahdus ja heikkous,
josta selviytymien vie perinteisin hoitomenetelmin kauan.
Kehon sisäisten nesteiden pH-taso, alkalisuus –
happamuus, vaikuttaa kaikkiin soluihin elimistössämme.
Elimistömme ei kestä happoylikuormitusta. Aineenvaihdunta
on riippuvainen tasapainoisesta alkalisesta
ympäristöstä elimistössämme.
Ylihappaman elimistön hapot tuhoavat hitaasti lähes 100
000 kilometrin verran verisuonia, kuten happosade
tuhoaa valkoisen marmorin. Jos elimistön happamoitumista
ei pysäytetä, se keskeyttää kehon kaiken
toiminnan solutasolla sydämenlyönneistä hermostolliseen
toimintaan aivoissa. Liiallinen happamuus
häiritsee elämää ja johtaa moniin sairauksiin.
ONKO ELIMISTÖSI HAPAN?
Et voi kuitenkaan kokonaan välttää kehosi happotuotantoa.
Happoja muodostuu ruoansulatusprosessin
aikana (alkalisen ruokavalion yhteydessä tosin
vähemmän), hengityksessä, normaalissa aineenvaihdunnassa
ja solujen hajoamisessa. Ennen kuin edes
tajuat, mitä hengittäessäsi tapahtuu, ruoansulatus ja
yhteytys lisäävät elimistösi happomäärää vähentäen pHarvoa
mahdollisesti jopa kahdella numerolla. Tämä
tarkoittaa sitä, että ellemme auta kehoamme pärjäämään
näiden happojen sivutuotteiden kanssa; ja/tai jos
me lannistamme kehon mahdollisuudet hukuttamalla sen
happamiin ruokiin, juomiin ja tunteisiin, tulemme aina
pysymään lihavina, sairaina ja väsyneinä.
Useimmat ihmiset ovat joutuneet epätasapainon
puristukseen. He syövät happopitoista (protonien
kyllästämää) ruokaa. Heidän tunteensa ovat negatiivisia,
mikä omalta osaltaan estää alkalisen elimistön
ylläpitämistä. Kehosta tulee entistä happamampi, mikä
aiheuttaa terveiden solujen muuntumista bakteeri-, hiivaja
homekasvustoiksi. Tämä ilmiö ei pelkästään ryöstä
terveitä soluja, vaan myös altistaa elimistön näiden
organismien myrkyllisille, happamille jätteille. Keho
suojelee itseään hapoilta parhaansa mukaan sitomalla
ne rasvaan ja varastoimalla ne sivuun.
Väsymys
Ylihappaman elimistön ehkä näkyvin oire on väsymys.
Happaman elimistön tuottamat myrkyt vähentävät
proteiinien ja mineraalien imeytymistä, mikä puolestaan
heikentää elimistön kykyä tuottaa entsyymejä ja
hormoneja. Tämä myös vaikuttaa häiritsevästi solujen
korjautumiseen ja muihin energian tuottamiseen
tarvittaviin ainesosasiin. Seurauksena on väsymys,
huono yleiskunto ja lihasten rappeutuminen sekä yleinen
heikkous.
Allergiat
Oireet, joita usein nimitetään allergioiksi, ovat hapettoman,
ylihappaman elimistön tuottamia myrkytystiloja.
Sulamattomien proteiinien imeytyminen on suurin syy
allergioihin. Suoliston heikentyminen estää täydellistä
aminohappojen hajoamista, mikä usein aiheuttaa ruokaallergioita
ja monia muita allergioita.
Yli- ja alipaino
Ylipaino on happo-ongelma! Ehkä yksi tohtori Youngin
tunnetuimmista löydöistä on hänen teoriansa lihavuudesta.
Hän on osoittanut toteen, että lihavuus on itse
asiassa liiallisen happamuuden muoto. Mitä tämä
tarkoittaa? Elimistösi luo rasvasoluja kuljettaakseen
happoja pois tärkeistä elimistäsi, etteivät nämä hapot
kirjaimellisesti tukehduttaisi sinua hengiltä. Rasva on
oikeastaan vastaus elimistöltäsi kohdata hälyttävä
liiallinen happamuustila. Ratkaisu? Alkaloi ja energisoi
kehosi.
Entäpä alipaino?
Terveyden toisessa ääripäässä ovat liikahappoisuudesta
johtuvat hiiva ja sienet, jotka voivat vähentää kemiallista
ja mekaanista imeytymistä kaikesta syömästäsi jopa 50
%. Tämä aiheuttaa monille liiallisen alipainon, joka on
yhtä haitallista kuin ylipaino. Ilman proteiinia elimistösi ei
voi luoda uutta kudosta tai tuottaa entsyymejä,
hormoneja tai satoja muita kemiallisia ainesosasia, joita
tarvitaan soluhengitykseen ja elinten toimintaan. Väsymys,
sairaudet ja painon muutokset ovat seurausta
elimistön happamuudesta.
Alipainoinen ihminen saattaa aloitettuaan tarkoin kontrolloidusta
luomuvihannesjauheesta valmistetun juoman
käytön laihtua lisää, ennen kuin hänen elimistönsä
kemiallinen tasapaino tasoittuu. Kun kehon happoemästasapaino
normalisoituu, ihminen alkaa lähestyä
ihannepainoaan. Terveessä vartalossa ei ole yli- eikä
alipainoa, sillä terve elimistö ylläpitää ideaalisen
painonsa automaattisesti. Voit tukea kehon harmoniaa,
tasapainoa ja terveyttä tarkoin valituilla terveyttä
edistävillä ravintotuotteilla. Kehon saadessa emästä ja
happea, aloittaa keho automaattisesti hakeutumisen
kohti omaa ideaalista painoa ja terveyttä.
Dieetit
Yhdysvaltojen (ja koko maailman) liikalihavuuden lisääntyminen
liittyy suoraan ravitsemusneuvonnan ”vähärasvaiseen”
aikakauteen. Paradoksaalista on se, että
yritykset välttää rasvaa näyttävät lihottavan meitä entistä
enemmän. Yleisimmät vasta-aineet, eli vähähiilihydraattiset
ja proteiinipitoiset ruokavaliot voivat antaa
väliaikaisia tuloksia, mikäli ongelma on ainoastaan liian
suuri vaakalukema. Nämä ruokavaliot sisältävät usein
enemmän rasvaa – myrkyllistä ja valtimoita tukkivaa.
Ilman rasvaakin liiallinen proteiini on vaarallinen rasitus
suolistolle, munuaisille ja maksalle. Liika proteiini
heikentää luustoasi. Saatat laihtua väliaikaisesti, mutta
luultavasti et tule yhtään terveemmäksi.
Tästä huolimatta amerikkalaiset kuluttavat vuosittain yli
40 miljardia dollaria erilaisiin laihdutusohjelmiin ja -
tuotteisiin, joita ovat esimerkiksi Atkins, South Beach,
Sugar Busters, Painonvartijat, Zone, Syö oikein oman
tyyppisi mukaan. Vähähiilihydraattisiin tuotteisiin kulutetaan
vuosittain 15 miljardia dollaria. Jokaisella ohjelmalla
on omat käsityksensä ylipainon syistä ja
ratkaisunsa liikalihavuuteen. Ohjelmilla on omat listat
syötävistä ja vältettävistä ruuista ja ruokamääristä.
Kaikille näille ohjelmille on yhteistä se, että ne tekevät
elimistöstäsi verrattain happaman. Ne suosivat yleensä
vähärasvaista ruokapyramidia. Varsinkin Painonvartijoiden
ohjeita noudattamalla kehosi tulee jopa erittäin
happamaksi.
Nämä laihdutusohjelmat suosivat ruokia, jotka voivat
saada kehossasi aikaan pH-epätasapainon ja saastuttaa
veresi. Tämä epätasapaino voi sairastuttaa – ja lihottaa
– sinut. Ohjelma pitääkin sinut lihavana. Pitkällä aikavälillä
palaat luultavasti entisiin mittoihisi. Jos jatkat
proteiinipitoista dieettiä pidempään (vaikkapa yli vuoden
), voit sairastua vakavasti. Proteiinia toki tarvitset,
mutta et tarvitse eläinkunnasta peräisin olevaa proteiinia.
Juuri näin: useimpien menestysdieettien noudattaminen
lihottaa sinua lopulta, kun elimistösi suojautuu
epätoivoisesti happamuutta vastaan varastoimalla
rasvaa. Uskoakseni ainoa oikea ja pysyvä ratkaisu
ylipainon voittamiseksi on antaa elimistösi käyttöön
terveellistä, alkalista verta – sitä et saavuta minkään
myyntilistamenestyjän avulla.
Tohtori Robert O. Youngin suomenkielinen pHtasapainokirja
on hyödyllistä luettavaa.
Se on erittäin mielenkiintoinen, todennäköisesti mielenkiintoisin
tänä vuonna lukemistasi kirjoista. Kirjaa on
saatavana rajoitetusti allekirjoittaneelta hintaan 29
euroa. Suositushinta kirjakaupassa on 38,50 euroa.
Lainaus kirjan tekstistä:
"Aloitetaan yksinkertaisella matemaattisella laskutoimituksella.
Kuinka monta kiloa sinun on karistettava
päästäksesi terveelliseen ihannepainoosi – 5, 15, 50?
Mikä tahansa vastaus onkin, kerro se viidellä niin tiedät
kuinka monta päivää sinulta enintään kuluu tavoitteesi
saavuttamiseen, kun noudatat pH-tasapaino-ohjelmaa."
Kirjan sisältö
Luku 1: Rasvaisen ruoan kansakunta
Luku 2: Kyse ei ole rasvasta, vaan happamuudesta
Luku 3: Miten veri liittyy asiaan?
Luku 4: Valitse mikä tahansa muotidieetti ja me
osoitamme, miksi olet edelleen lihava (ja sairas)
Luku 5: Olet sitä, mitä juot
Luku 6: Rasva on ystäväsi
Luku 7: Ajattele itsesi hoikaksi
Luku 8: Syö oikein elämäsi vuoksi
Luku 9: Perusravintolisät
Luku 10: Liikunnan riemua
Luku 11: Seitsemän askelta ideaalipainoon
Luku 12: Herkutellaan (terveellisiä ruoka-ohjeita)
”Jotta uudet ajatukset voidaan hyväksyä, on odotettava
yhden tiedemiesten sukupolven kuolevan ja uuden
sukupolven korvaavan sen.”
– Max Planck, Fysiikan Nobel-palkinnon saaja 1918
Kehon alkaloinnin esittelytilaisuuksia pidetään eri puolilla
Suomea jatkuvasti. Kysy, missä ja milloin.
Haluatko tietää lisää? Miten minä
olen hyötynyt kehon alkaloinnista?
Painoin vuonna 2005 peräti 117 kiloa. Olen vuosien
aikana kokeillut lukuisia eri dieettejä, kuten monet
muutkin tuttavani. Turhaan. Syyn tiedän, kun olen
tutustunut kehon happo-emästasapainon merkitykseen.
Tällä hetkellä painan 17 kiloa vähemmän, eli 100 kiloa.
Sitten vielä toiset 17 kiloa pois niin olen normaalipainoinen.
Toinen, hyvin tärkeä etu on se, että tunnen itseni paljon
energisemmäksi. Pystyn nyt nousemaan 5. kerrokseen
hengästymättä. Verenpaineeni on alkanut laskea ja
uskon voivani lopettaa verenpainelääkkeet v. 2007,
tietysti lääkärin valvonnassa. Eräät sokeritautiset,
korkeasta kolesterolista ja MS-taudista kärsivät tuttavani
ovat hyötyneet myös kehon alkaloinnista.
Eräs tuttavani kirjoitti juuri näin: ”Itse olen ollut suhteellisen
tiukalla alkalisella dieetillä kolme viikkoa.
Tänään olin kolesterolimittauksessa. Marraskuussa
olleet arvot ovat tulleet alaspäin, 7,2:sta 5,35:een
kokonaiskolesteroli, triglyseridit 3,44:stä 2,13:sta.
Parannettavaa vielä on hivenen, mutta eivätköhän arvot
laske, kun jaksaa syödä oikein. Paino on pudonnut 3
viikon aikana 4-5 kg, ja olo on paljon parempi ja
kevyempi. Energiaa silti riittää hyvin.”
Tosiasia on, että tunnetuilla dieeteillä, kuten Painonvartijat,
Zone, Atkins jne. kyllä laihtuu. Mutta sen jälkeen
kehosi onkin sairas ja vastustuskykysi sairauksia
vastaan on heikko. Nämä dieetit tekevät kehosta
happaman tai erittäin happaman ja ”saastuttavat” veresi.
Sitä paitsi näillä dieeteillä kilot tulevat helposti takaisin.
Olin myös verikokeessa. Tutkimus kesti n. tunnin.
Mutta se ei ollut mikään tavallinen verikoe. Siinä vereni
soluja tarkasteltiin mikroskoopilla. Verestä on nimittäin
helppo nähdä, onko ihminen syönyt roskaruokaa vai
terveellistä ruokaa.
Verikoe avasi silmäni. Oli hämmästyttävää katsoa
tietokoneen kuvaruudulla, miltä omat punasoluni ja
veriplasma näytti.
Seuraavassa on muutamia esimerkkikuvia. Sain
yhteensä yli 30 kuvaa sekä elävästä verestäni että
kuivatusta verestäni.
Ilkan veri, kuvassa soluketjuja ja –kasoja sekä
sieniverkostoa, keskellä hiivaa.
Lisätietoja Alkalarkista, Supergeensistä, pHtasapainokirjasta
sekä verikokeen suorittajista
allekirjoittaneelta.
Ilkan veri, iso kide.
Ilkan veri, valkosolu kuvassa keskellä.
Tässä on tuttavani Raunon verta. Hän on ollut alkalisella
dieetillä pari vuotta. Veren laatu muuttuu terveen näköiseksi
kuitenkin jo muutamassa kuukaudessa. Tällainen
veri on myös minun tavoitteenani. On selvää, että
puhdas veri pystyy viemään ravintoaineet kehon joka
soluun paremmin kuin saastunut. Samalla myös vastustuskyky
erilaisia sairauksia vastaan lisääntyy. Itse aion
mennä kontrollitestiin jonkin ajan kuluttua.
Veri on muutenkin lähellä sydäntäni, sillä olen luovuttanut
verta jo 158 kertaa. Suosittelen sitä muillekin, mutta
pyri luovuttamaan mahdollisimman ”puhdasta” verta.
Siitäkin huolimatta, että SPR:n Veripalvelu ei tunnu
olevan lainkaan kiinnostunut, ovatko punasolut terveitä
ja plasma puhdasta. Ei hemoglobiini ole mielestäni
suinkaan tärkein veren laadun mittari.
Ilkka Pekanheimo, ”terveysvalmentaja”, erikoishammaslääkäri,
valaistussuunnittelija, 0400 221 421, Brahenkatu
12, 2. kerros, Turku, (AD-Lux Oy)
[email protected]
- raportoitua
Useat matalan verenpaineen omaavat ovat kertoneet etteivät saa verenpainettaan nousemaan keinoilla joiden väitetään nostavan verenpainetta.
Eli varsinaista syytä ei käytännössä tiedetä. Ja kun ei tiedetä niin keksitään sitten kaikenlaista marginaalista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1031625
Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1251424En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k821260- 621153
The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."
Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut101028Saran ökytyyli käänsi katseita.
On nyt kyllä Sara kasvoistaan, kuvan perusteella todellakin pyöristynyt ainakin kuvan perusteella.111999Työttömille lusmuille luvassa lisää keppiä
Hallitus aikoo kiristää velvoitteiden laiminlyönnistä seuraavia työttömyysturvan karensseja ensi vuodesta alkaen. Hall213799Tiedän kaiken sinusta ja kaikesta
Tiedän miten kärsit. Tiedän millanen oikeesti oot. Tiedän miksi valehtelit, tiedän miksi satutit mua. Tiedän mitä tapaht57763- 122733
Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek20698