Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kissat ja yliluonnollinen

mimiii87

eli ihan mielenkiinnosta kyselen, oletteko huomanneet että kissanne jotenkin reagoisivat johonkin yliluonnolliseen? kautta aikojenhan on kissoja pidetty jonkinlaisena linkkinä tämän meidän maailman ja henkimaailman kanssa. eli mielelläni kuulisin teidän kokemuksianne:)
tosikkojen ei tarvitse vaivautua kertomaan, että kummituksia ei ole olemassa;)

11

2187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meidän

      miukut näkee ja kuulee olemattomia, keijuja kenties ;)

    • Pentu..

      Ei ole yks eikä kaks vaan useampia kertoja, kun olen yksin iltaisin kotona ja makailen jo sängyssä ja jompi kumpi kissoista siinä kehrää vieressä. Sitten yhtäkkiä, vaikka on ihan hiirenhiljaista, niin kissa nostaa päätään ja höristää korviaan ja tuijottaa eteiseen, ihan kuin kuulisi tai näkisi jotain mitä minä en näe. Joskus lähtee katsomaan, joskus sitten unohtaa koko jutun. Tuo on niin ärsyttävää, minä kun pelkään kaikkea yliluonnollista muutenkin. Tänään taas isäntä yötöissä, saa nähdä saadaanko nukkua ilman kummituksia. :)

    • Missukka

      Hei! Kysymyksesi on ihan perusteltu ja kiinnostava, koska esim. kirjallisuudessa ja taiteissa kissan ylimaallisista kyvyistä ja vaistoista on esimerkkejä. Minua kiinnosti kirjallisuudessa sama asia, mutta enpä ole saanut todelisuudessa vastinetta sen todenperäisyydelle.

      Siitäkin huolimatta taiteilijoita ja kirjoittajia aihe varmasti kiehtoo.

      Oma kissani ei ole koskaan osoittanut "tieteestä poikkeavaa" yliluonnolista kykyä, mutta toisaalta kissa on kiehtova eläin. Nauti kissastasi ja jos se "näkee" tonttuja ja keijuja, usko kisuasi ja nauti siitäkin. On niin sääli, kun monet kissät näkee nälkää ja huolen pidon puutettta, että kaikki hyvä on lisäarvoa, iloitaan siitä hyvästä siis. Hassukin saa olla heh!

    • CCyyyCCC

      Heips ! Meidän poika kyllä kanssa alkaa yhtäkkiä tuijottamaan tyhjään , vaihtaa jopa paikkaa ja tiukasti tuijottaa johonkin tiettyyn kohtaan ikäänkuin näkisi jotain- silloin se on aavemaista kun on yksin kotona, varsinkin talven pimeissä illoissa- olen monta kertaa itsekin noussut katsomaan että mitä siellä on ja jopa kysynytkin kissulta että mitä näet ja saanut katseen joka ihan selvästi sanoo että ole nyt hiljaa !
      Poikani sanoi että kissat kuulee esim .kaikkea värähtelyitä ja äänitaajuuksia.
      Jänniä karvatassuja !!!

      • Kissojen...............

        Luulen että kyse on siitä, että kuulevat jonkun äänen/hajun/liikkeen...kissoilla on niin hyvä vaisto, että mitä me ei kuulla ja nähdä, kissa sen kyllä vaistoaa.

        Kieltämättä aavemaista kun kissa nukuksista havahtuu ja menee vaikka ikkunasta tai oven taa tuijottamaan valppaana...joskus olen rohkaissut mieleni ja vetänyt verhot edestä, että kuka perkule hiipii meidän pihalla ja mitään ei ole näkynyt.

        Ihmettelin taannoin aavemaista tuijottelua meidän yläkaton suuntaan...selvisi että siellä oli metsähiiriä tms.jotka pitivät ääntä


    • hdfhshsdff

      Sitä sanotaan, että eläimet ylipäätäänkin vaistoavat yliluonnollisia(kin) asioita ja näistä maallisista esim. luonnon katastrofit.
      Ihmisistä lähinnä lapset ovat myöskin erityisen herkkiä yliluonnollisille asioille.
      Tosin kissalla on erityisen tarkka kuuloaisti ja omasta katista ainakin huomannut sen, että aika usein, kun se katselle ihmeellisen näköisenä ulko-ovelle, niin rappkäytävässä on jotain liikennettä tms, mitä ei kuitenkaan itse kuule.
      Mua vastapäätä asuva henkilö ainkain välillä kuuntelee radiota niin, että se kuuluu rappukäytävään asti, mutta ei taas ainakaan oven läpi mun asuntooni asti ja mä vähän epäilen ainakin osassa näistä tilanteista syynä olleen juurikin tämän radion kuuntelun.
      Tosin on kyllä ollut todella usein niitäkin tilanteita, kun kissani on katsellut ovelle jopa häiritsevänkin tarkaan ja epäilyttävän näköisenä, eikä rapussa ole kuulunut pihaustakaan, vaikka olen mennyt vauhdilla katsomaan, että mikä nyt on..

    • hjhjhjhjhj

      Kissa naukuu ja tuijottaa kattoon, vaikka siellä ei mitään näkyvää olekaan.
      Kerran se alkoi tuijottaa eteiseen ja seurasi katseellaan jotain näkymätöntä, joka tuli huoneeseen, meni huoneen poikki ja poistui vaatehuoneeseen. Kun näkymätön kohde oli mennyt vaatehuoneen avoimesta ovesta sisään kissa lopetti seuraamisen.
      Saattoi olla niin pieni hyönteinen, etten sitä nähnyt, kun huone oli melkein pimeä. Toisaalta kissalla on tapana pyydystää kaikki hyönteiset, joten se lienee ollut joku muu.
      Talossa on kuultu joskus selittämättömiä ääniä.

    • harhojanevaan

      Sitä kissan eleiden tulkintaa yliluonnollisuuksiksi,kutsutaan vainoharhaksi.Ihminen tahtoo uskoa joskus olemattomiin,ja siihenhän on helppoa hakea syitä,kissan pään heiluttamisesta,nostelemisesta yms.

      • tontutjaenkelit

        Sinulla ei ole selvästi kokemuksia kissan kanssa elämisestä! Ne tosiaan havahtuvat sikeästä unesta tuijottamaan yhteen kohtaan! Yksi kissoistani hyppäsi jopa sängyltä alas, murisi ja juoksi ovelle vahtimaan, itse en kuullut, enkä nähnyt mitään!
        Se tuntuu pelottavalta! Myös se, että kissat ymmärtää puhetta, pitää paikkansa. Omani inhoavat autokyytiä. Jos illalla on puhuttu lähdöstä, pakkaamatta tavaroita, eikä muutakaan ole tehty, kissoja ei aamulla löydy mistään! Yleensä kerjäävät herkkuja ja kiehnäävät aina jaloissa. Eläimet ovat paljon fiksumpia, kuin ihminen kuvittelee!!


    • Anonyymi

      Kyllä uskon että kissoilla on jotai kykyjä. Kuulevat asunnossani sellaista mitä en itse kuule vaikka hyvä kuulo onkin. Tai sit näkevät jotain olentoja?
      Ainakin aistivat jos emäntä eli minä oon jotenki huonovointinen tai surullinen niin 2 kissaa tulee lohduttaa mua heti. Ylimääräisiä aisteja on varmaan kissoilla. Pidettiin heitä jopa Egyptissä. Jumalina melkein koska suojelivat satoa tuholaisilta. Kissat on aina lumonneet minut luonteeltaan. Jo lapsesta asti ollu kissoja. Nytkin 4 kissaa. Luonteissa on kyllä eroja kuten ihmisissäkin. Toiset on herkempiä kuin toiset kissat aistimaan. Olihan noidillakin kissa. 🐱

    • Anonyymi

      Ei. Kissat reagoivat seuraavanlaisiin asioihin:
      Sään äkilliset muutokset.
      Maanjäristykset, myrskyt, tulvat...
      Kovaan meteliin, tiettyihin taajuuksiin.
      Vieraisiin hajuihin omalla reviirillä.
      Omistajan mielentiloihin.(huomaavat millä tuulella omistaja)
      jne ihan olemassaoleviin asioihin ne reagoivat. Kuten ukkonen jota ihminen ei vielä kuule, mutta kissa kuulee.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe