Tällaista herkkua ostin. Tuli mieleen prosciutto tai jamon serrano, mutta tämä onkin savustettua. Kerrassaan herkullista. Osaako joku kertoa tästä enemmän? Saksalaisesta herkusta on ainakin nimestä päätellen kyse...
Scwarzwaldin kinkku?
17
7672
Vastaukset
- saksalaista
Tämä schwarzwaldilainen (etelä-lounaisesta Saksasta)kinkku vastaa tosiaan hyviä italialaisia ja espanjalaisia kuivattuja kinkkuja, jotka syödään melkein läpinäkyvinä ohuina siivuina, eikä ole ihan yhtä kallista kuin eteläisemmät herkut.Hyvää vaikka parsan kanssa tai pikkusuolaisena milloin vain.
- Kotimaastakin löytyy
Sattuupas niin hyvästi, että Wurstin uudessa laajennetussa valikoimassa (joka löytyy ainakin City-Marketeissa) on kotimainen vastine tuolle saksmannikinkulle. Sen nimi on tyyliä "kylmäsavustettu kinkku" tai jotakin siihen suuntaan. Käykääpä Wurstin sivuilla, niin varmaan löytyy.
Oikein hyvää!
PS. Kävin Wurstin sivuilla, ja herranen aika, tuotteen nimihän on kuin onkin "Schwarzwaldin kinkku"! Siis Wurstillakin. - päästä
Kotimaastakin löytyy kirjoitti:
Sattuupas niin hyvästi, että Wurstin uudessa laajennetussa valikoimassa (joka löytyy ainakin City-Marketeissa) on kotimainen vastine tuolle saksmannikinkulle. Sen nimi on tyyliä "kylmäsavustettu kinkku" tai jotakin siihen suuntaan. Käykääpä Wurstin sivuilla, niin varmaan löytyy.
Oikein hyvää!
PS. Kävin Wurstin sivuilla, ja herranen aika, tuotteen nimihän on kuin onkin "Schwarzwaldin kinkku"! Siis Wurstillakin.Ohhoh, osaatko sanoa onko ihan saksalaista kamaa, vai tekevätkö ne sitä ihan täällä? Olisi tosi mielenkiintoista maistaa suomessa tehtyä, kun täällä noita raakakypsytettyjä possuja harvemmin tehdään...
- Kotimaastakin löytyy
päästä kirjoitti:
Ohhoh, osaatko sanoa onko ihan saksalaista kamaa, vai tekevätkö ne sitä ihan täällä? Olisi tosi mielenkiintoista maistaa suomessa tehtyä, kun täällä noita raakakypsytettyjä possuja harvemmin tehdään...
Nyt kun kysyt, niin enpä osaa olla varma. Lähtökohtaisesti oletin että on kotimaassa myös tehty, kun on Wurstin. Ja kyllä arvaukseni onkin, että täkäläistäpä tekoa se on. Vaan onko väliäkään.
- Black Forest
Kotimaastakin löytyy kirjoitti:
Sattuupas niin hyvästi, että Wurstin uudessa laajennetussa valikoimassa (joka löytyy ainakin City-Marketeissa) on kotimainen vastine tuolle saksmannikinkulle. Sen nimi on tyyliä "kylmäsavustettu kinkku" tai jotakin siihen suuntaan. Käykääpä Wurstin sivuilla, niin varmaan löytyy.
Oikein hyvää!
PS. Kävin Wurstin sivuilla, ja herranen aika, tuotteen nimihän on kuin onkin "Schwarzwaldin kinkku"! Siis Wurstillakin.Sivulla http://www.wursti.fi/tuotteet/schwarzwaldinkinkku.html tuotteen nimenä näkyy olevan "SCWARZWALDIN KINKKU" eikä (kuten pitäisi kirjoittaa) "SCHWARZWALDIN KINKKU".
Nimen mukainen alue sijoittuu Saksan lounaiskolkkaan, Rein-joen (saks. Rhein) mutkaan:
http://www.schwarzwald.com/karte/
Pitäisiköhän kysyä Reinin lihasta, Hakaniemen hallista?
:•) - Kotimaastakin löytyy
Black Forest kirjoitti:
Sivulla http://www.wursti.fi/tuotteet/schwarzwaldinkinkku.html tuotteen nimenä näkyy olevan "SCWARZWALDIN KINKKU" eikä (kuten pitäisi kirjoittaa) "SCHWARZWALDIN KINKKU".
Nimen mukainen alue sijoittuu Saksan lounaiskolkkaan, Rein-joen (saks. Rhein) mutkaan:
http://www.schwarzwald.com/karte/
Pitäisiköhän kysyä Reinin lihasta, Hakaniemen hallista?
:•)Enpä minä mitään väärin ole lukenut, tuo aloittaja sen sijaan on onnistunut kirjoittamaan nimen yhtä väärin kuin se Wurstin sivullakin on kirjoitettu väärin ("jäljet johtavat makkaratehtaaseen"...).
Kyllä minä olen Schwarzwaldin tuntenut vuodesta 1959, ja osannut kirjoittaakin sekä lukea oikein.
En vain viitsinyt alkaa nyt korjata, kun olen jo niin turtunut siihen, että sivistymättömät suomalaiset eivät osaa kirjoittaa oikein mitään, mikä poikkeaa sanasta perkele. Jos pieni liioittelu näin sallitaan. - Alkuperäinen kirjoittaja
Kotimaastakin löytyy kirjoitti:
Enpä minä mitään väärin ole lukenut, tuo aloittaja sen sijaan on onnistunut kirjoittamaan nimen yhtä väärin kuin se Wurstin sivullakin on kirjoitettu väärin ("jäljet johtavat makkaratehtaaseen"...).
Kyllä minä olen Schwarzwaldin tuntenut vuodesta 1959, ja osannut kirjoittaakin sekä lukea oikein.
En vain viitsinyt alkaa nyt korjata, kun olen jo niin turtunut siihen, että sivistymättömät suomalaiset eivät osaa kirjoittaa oikein mitään, mikä poikkeaa sanasta perkele. Jos pieni liioittelu näin sallitaan.No itse kyllä puhun kohtuu sulavasti neljää kieltä, joista saksa ei kylläkään ole yksi. Heitin nimen päästäni kun olin sen hallin tiskillä nähnyt.
-terv, kinkun ystävä, KTM, sivistymätön suomalainen - Kotimaastakin löytyy
Alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti:
No itse kyllä puhun kohtuu sulavasti neljää kieltä, joista saksa ei kylläkään ole yksi. Heitin nimen päästäni kun olin sen hallin tiskillä nähnyt.
-terv, kinkun ystävä, KTM, sivistymätön suomalainenÄlä minulle kiukuttele, vaan tuolle Black Forestille, joka tässä alkoi "oikoa". Hänellehän tuo minunkin vastaukseni oli suunnattu, kuten viestipuusta näkyy, eikä sinulle.
- lihaasiantuntija
Kotimaastakin löytyy kirjoitti:
Nyt kun kysyt, niin enpä osaa olla varma. Lähtökohtaisesti oletin että on kotimaassa myös tehty, kun on Wurstin. Ja kyllä arvaukseni onkin, että täkäläistäpä tekoa se on. Vaan onko väliäkään.
Wursti käyttää tuotteissaan halpoja bulkkieriä, eikä tuotteissa ole joutsenlippua, jotka esim. laatuvalmistajilta kuten Atria ja HK löytyy.
- Kivet kehiin
lihaasiantuntija kirjoitti:
Wursti käyttää tuotteissaan halpoja bulkkieriä, eikä tuotteissa ole joutsenlippua, jotka esim. laatuvalmistajilta kuten Atria ja HK löytyy.
Atria ja HK laatuvalmistajia? Katselepa seuraavan kerran millaisia raaka-aineita kyseiset "laatuvalmistajat" tuotteisiinsa tunkevat. Sieltä löytyy esimerkiksi nakkien osalta vaikkapa sellaisia "laatu"-raaka-aineita kuin "koneellisesti erotettu broilerinliha" sekä "lihankaltaiset" ainesosat. Selväkielellä nuo tarkoittavat huonolaatuista teurasjätettä.
- lihansyöjä
lihaasiantuntija kirjoitti:
Wursti käyttää tuotteissaan halpoja bulkkieriä, eikä tuotteissa ole joutsenlippua, jotka esim. laatuvalmistajilta kuten Atria ja HK löytyy.
Jos olet sitä mieltä, että Atrian ja HK:n joutsenlipulliset "leipomotuotteet" ovat laadukkaita verrattuna Wurstin täyslihamakkaroihin, jotka suurin osa ovat gluteenittomia( eli eivät ole jatkettu jauhoilla ja muilla lisukkeilla), niin olet tainnut ymmärtää laadun väärin.
Joutsenlippu on atrialla ja HK:lla juuri sen takia, että maija meikäläiset luulevat tarran olevan laaduntakuu, eikä pelkkä mainoskikka, mikä se todellisuudessa suurimmalta merkitykseltään lienee.... - lippumerkki
lihansyöjä kirjoitti:
Jos olet sitä mieltä, että Atrian ja HK:n joutsenlipulliset "leipomotuotteet" ovat laadukkaita verrattuna Wurstin täyslihamakkaroihin, jotka suurin osa ovat gluteenittomia( eli eivät ole jatkettu jauhoilla ja muilla lisukkeilla), niin olet tainnut ymmärtää laadun väärin.
Joutsenlippu on atrialla ja HK:lla juuri sen takia, että maija meikäläiset luulevat tarran olevan laaduntakuu, eikä pelkkä mainoskikka, mikä se todellisuudessa suurimmalta merkitykseltään lienee....takaa parempaa laatua ja täysin kotimaista, kuten moni asiakas luulee.
Yleensä kaupassa pakatuissa lihapaketeissa lukee, valmistusmaa Suomi, pakkaus Suomi ja ei mitään lipunkuvaa. Ymmärrän näin: leikattu ja pakattu Suomessa. Joskus lukee, että alkuperämaa Suomi, miten milloinkin näitä lappujaan kirjoittelevat. - Tiedä mutta
Kotimaastakin löytyy kirjoitti:
Älä minulle kiukuttele, vaan tuolle Black Forestille, joka tässä alkoi "oikoa". Hänellehän tuo minunkin vastaukseni oli suunnattu, kuten viestipuusta näkyy, eikä sinulle.
Schwarzwaldin kirsch wasser on lyömätön juoma! Valitettavasti tuota mainiota snapsia ei saa suomesta.
- Anonyymi
Tiedä mutta kirjoitti:
Schwarzwaldin kirsch wasser on lyömätön juoma! Valitettavasti tuota mainiota snapsia ei saa suomesta.
Siis kirschwasseria saa alkosta Schwarzwälder Kirschwasser
Litrahinta 73,86€
- SaunaFyhrer
ich bin sauna fyhrer
- Anonyymi
Alkuperäsuojattu tuote, aina oltava Saksalaista, ja sielläkin vain mainitulta mustan metsän alueelta. Suomessa ei voi valmistaa tuon nimistä tuotetta. Vastaavaa kylläkin.
- Anonyymi
Sehän on niin että lähes kaikilla Euroopan mailla on samantyyppinen tapa valmistaa porsaankinkku joka säilyy pitkään, jotkut savustaa vähän toiset ei . Kaikilla se on yleensä loistavaa @
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi852307Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap182257Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191748- 1041468
Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663911430Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1631248Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571042- 63953
- 78919
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903