Scwarzwaldin kinkku?

tykästynyt

Tällaista herkkua ostin. Tuli mieleen prosciutto tai jamon serrano, mutta tämä onkin savustettua. Kerrassaan herkullista. Osaako joku kertoa tästä enemmän? Saksalaisesta herkusta on ainakin nimestä päätellen kyse...

16

7280

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saksalaista

      Tämä schwarzwaldilainen (etelä-lounaisesta Saksasta)kinkku vastaa tosiaan hyviä italialaisia ja espanjalaisia kuivattuja kinkkuja, jotka syödään melkein läpinäkyvinä ohuina siivuina, eikä ole ihan yhtä kallista kuin eteläisemmät herkut.Hyvää vaikka parsan kanssa tai pikkusuolaisena milloin vain.

      • Kotimaastakin löytyy

        Sattuupas niin hyvästi, että Wurstin uudessa laajennetussa valikoimassa (joka löytyy ainakin City-Marketeissa) on kotimainen vastine tuolle saksmannikinkulle. Sen nimi on tyyliä "kylmäsavustettu kinkku" tai jotakin siihen suuntaan. Käykääpä Wurstin sivuilla, niin varmaan löytyy.
        Oikein hyvää!

        PS. Kävin Wurstin sivuilla, ja herranen aika, tuotteen nimihän on kuin onkin "Schwarzwaldin kinkku"! Siis Wurstillakin.


      • päästä
        Kotimaastakin löytyy kirjoitti:

        Sattuupas niin hyvästi, että Wurstin uudessa laajennetussa valikoimassa (joka löytyy ainakin City-Marketeissa) on kotimainen vastine tuolle saksmannikinkulle. Sen nimi on tyyliä "kylmäsavustettu kinkku" tai jotakin siihen suuntaan. Käykääpä Wurstin sivuilla, niin varmaan löytyy.
        Oikein hyvää!

        PS. Kävin Wurstin sivuilla, ja herranen aika, tuotteen nimihän on kuin onkin "Schwarzwaldin kinkku"! Siis Wurstillakin.

        Ohhoh, osaatko sanoa onko ihan saksalaista kamaa, vai tekevätkö ne sitä ihan täällä? Olisi tosi mielenkiintoista maistaa suomessa tehtyä, kun täällä noita raakakypsytettyjä possuja harvemmin tehdään...


      • Kotimaastakin löytyy
        päästä kirjoitti:

        Ohhoh, osaatko sanoa onko ihan saksalaista kamaa, vai tekevätkö ne sitä ihan täällä? Olisi tosi mielenkiintoista maistaa suomessa tehtyä, kun täällä noita raakakypsytettyjä possuja harvemmin tehdään...

        Nyt kun kysyt, niin enpä osaa olla varma. Lähtökohtaisesti oletin että on kotimaassa myös tehty, kun on Wurstin. Ja kyllä arvaukseni onkin, että täkäläistäpä tekoa se on. Vaan onko väliäkään.


      • Black Forest
        Kotimaastakin löytyy kirjoitti:

        Sattuupas niin hyvästi, että Wurstin uudessa laajennetussa valikoimassa (joka löytyy ainakin City-Marketeissa) on kotimainen vastine tuolle saksmannikinkulle. Sen nimi on tyyliä "kylmäsavustettu kinkku" tai jotakin siihen suuntaan. Käykääpä Wurstin sivuilla, niin varmaan löytyy.
        Oikein hyvää!

        PS. Kävin Wurstin sivuilla, ja herranen aika, tuotteen nimihän on kuin onkin "Schwarzwaldin kinkku"! Siis Wurstillakin.

        Sivulla http://www.wursti.fi/tuotteet/schwarzwaldinkinkku.html tuotteen nimenä näkyy olevan "SCWARZWALDIN KINKKU" eikä (kuten pitäisi kirjoittaa) "SCHWARZWALDIN KINKKU".

        Nimen mukainen alue sijoittuu Saksan lounaiskolkkaan, Rein-joen (saks. Rhein) mutkaan:
        http://www.schwarzwald.com/karte/

        Pitäisiköhän kysyä Reinin lihasta, Hakaniemen hallista?

        :•)


      • Kotimaastakin löytyy
        Black Forest kirjoitti:

        Sivulla http://www.wursti.fi/tuotteet/schwarzwaldinkinkku.html tuotteen nimenä näkyy olevan "SCWARZWALDIN KINKKU" eikä (kuten pitäisi kirjoittaa) "SCHWARZWALDIN KINKKU".

        Nimen mukainen alue sijoittuu Saksan lounaiskolkkaan, Rein-joen (saks. Rhein) mutkaan:
        http://www.schwarzwald.com/karte/

        Pitäisiköhän kysyä Reinin lihasta, Hakaniemen hallista?

        :•)

        Enpä minä mitään väärin ole lukenut, tuo aloittaja sen sijaan on onnistunut kirjoittamaan nimen yhtä väärin kuin se Wurstin sivullakin on kirjoitettu väärin ("jäljet johtavat makkaratehtaaseen"...).
        Kyllä minä olen Schwarzwaldin tuntenut vuodesta 1959, ja osannut kirjoittaakin sekä lukea oikein.
        En vain viitsinyt alkaa nyt korjata, kun olen jo niin turtunut siihen, että sivistymättömät suomalaiset eivät osaa kirjoittaa oikein mitään, mikä poikkeaa sanasta perkele. Jos pieni liioittelu näin sallitaan.


      • Alkuperäinen kirjoittaja
        Kotimaastakin löytyy kirjoitti:

        Enpä minä mitään väärin ole lukenut, tuo aloittaja sen sijaan on onnistunut kirjoittamaan nimen yhtä väärin kuin se Wurstin sivullakin on kirjoitettu väärin ("jäljet johtavat makkaratehtaaseen"...).
        Kyllä minä olen Schwarzwaldin tuntenut vuodesta 1959, ja osannut kirjoittaakin sekä lukea oikein.
        En vain viitsinyt alkaa nyt korjata, kun olen jo niin turtunut siihen, että sivistymättömät suomalaiset eivät osaa kirjoittaa oikein mitään, mikä poikkeaa sanasta perkele. Jos pieni liioittelu näin sallitaan.

        No itse kyllä puhun kohtuu sulavasti neljää kieltä, joista saksa ei kylläkään ole yksi. Heitin nimen päästäni kun olin sen hallin tiskillä nähnyt.

        -terv, kinkun ystävä, KTM, sivistymätön suomalainen


      • Kotimaastakin löytyy
        Alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti:

        No itse kyllä puhun kohtuu sulavasti neljää kieltä, joista saksa ei kylläkään ole yksi. Heitin nimen päästäni kun olin sen hallin tiskillä nähnyt.

        -terv, kinkun ystävä, KTM, sivistymätön suomalainen

        Älä minulle kiukuttele, vaan tuolle Black Forestille, joka tässä alkoi "oikoa". Hänellehän tuo minunkin vastaukseni oli suunnattu, kuten viestipuusta näkyy, eikä sinulle.


      • lihaasiantuntija
        Kotimaastakin löytyy kirjoitti:

        Nyt kun kysyt, niin enpä osaa olla varma. Lähtökohtaisesti oletin että on kotimaassa myös tehty, kun on Wurstin. Ja kyllä arvaukseni onkin, että täkäläistäpä tekoa se on. Vaan onko väliäkään.

        Wursti käyttää tuotteissaan halpoja bulkkieriä, eikä tuotteissa ole joutsenlippua, jotka esim. laatuvalmistajilta kuten Atria ja HK löytyy.


      • Kivet kehiin
        lihaasiantuntija kirjoitti:

        Wursti käyttää tuotteissaan halpoja bulkkieriä, eikä tuotteissa ole joutsenlippua, jotka esim. laatuvalmistajilta kuten Atria ja HK löytyy.

        Atria ja HK laatuvalmistajia? Katselepa seuraavan kerran millaisia raaka-aineita kyseiset "laatuvalmistajat" tuotteisiinsa tunkevat. Sieltä löytyy esimerkiksi nakkien osalta vaikkapa sellaisia "laatu"-raaka-aineita kuin "koneellisesti erotettu broilerinliha" sekä "lihankaltaiset" ainesosat. Selväkielellä nuo tarkoittavat huonolaatuista teurasjätettä.


      • lihansyöjä
        lihaasiantuntija kirjoitti:

        Wursti käyttää tuotteissaan halpoja bulkkieriä, eikä tuotteissa ole joutsenlippua, jotka esim. laatuvalmistajilta kuten Atria ja HK löytyy.

        Jos olet sitä mieltä, että Atrian ja HK:n joutsenlipulliset "leipomotuotteet" ovat laadukkaita verrattuna Wurstin täyslihamakkaroihin, jotka suurin osa ovat gluteenittomia( eli eivät ole jatkettu jauhoilla ja muilla lisukkeilla), niin olet tainnut ymmärtää laadun väärin.
        Joutsenlippu on atrialla ja HK:lla juuri sen takia, että maija meikäläiset luulevat tarran olevan laaduntakuu, eikä pelkkä mainoskikka, mikä se todellisuudessa suurimmalta merkitykseltään lienee....


      • lippumerkki
        lihansyöjä kirjoitti:

        Jos olet sitä mieltä, että Atrian ja HK:n joutsenlipulliset "leipomotuotteet" ovat laadukkaita verrattuna Wurstin täyslihamakkaroihin, jotka suurin osa ovat gluteenittomia( eli eivät ole jatkettu jauhoilla ja muilla lisukkeilla), niin olet tainnut ymmärtää laadun väärin.
        Joutsenlippu on atrialla ja HK:lla juuri sen takia, että maija meikäläiset luulevat tarran olevan laaduntakuu, eikä pelkkä mainoskikka, mikä se todellisuudessa suurimmalta merkitykseltään lienee....

        takaa parempaa laatua ja täysin kotimaista, kuten moni asiakas luulee.
        Yleensä kaupassa pakatuissa lihapaketeissa lukee, valmistusmaa Suomi, pakkaus Suomi ja ei mitään lipunkuvaa. Ymmärrän näin: leikattu ja pakattu Suomessa. Joskus lukee, että alkuperämaa Suomi, miten milloinkin näitä lappujaan kirjoittelevat.


      • Tiedä mutta
        Kotimaastakin löytyy kirjoitti:

        Älä minulle kiukuttele, vaan tuolle Black Forestille, joka tässä alkoi "oikoa". Hänellehän tuo minunkin vastaukseni oli suunnattu, kuten viestipuusta näkyy, eikä sinulle.

        Schwarzwaldin kirsch wasser on lyömätön juoma! Valitettavasti tuota mainiota snapsia ei saa suomesta.


    • SaunaFyhrer

      ich bin sauna fyhrer

    • Anonyymi

      Alkuperäsuojattu tuote, aina oltava Saksalaista, ja sielläkin vain mainitulta mustan metsän alueelta. Suomessa ei voi valmistaa tuon nimistä tuotetta. Vastaavaa kylläkin.

    • Anonyymi

      Sehän on niin että lähes kaikilla Euroopan mailla on samantyyppinen tapa valmistaa porsaankinkku joka säilyy pitkään, jotkut savustaa vähän toiset ei . Kaikilla se on yleensä loistavaa @

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. 91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe