VELJEYS, KUMPPANUUS JA

VASTUU

Profeetta Mohammed (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) sanoo: - Mikään ei paina yhtä paljon uskovaisen vaa-assa kuin hyvä luonne tai käyttäytyminen. Ja Profeetta Mohammed (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) sanoo uudestaan: - Läheisin teistä minuun tuomion päivänä on se jolla on paras luonne, ja teistä kauimpina minusta tuomion päivänä on se jolla on huonoin luonne. Ja kun Profeetalta (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) kysyttiin millaisista ihmisitä menee suurin osa paratiisiin, hän sanoi: - Ne jotka pelkäävät Allahia ja joilla on hyvä luonne, ja ihmisistä jotka ovat Allahin varjon suojeluksessa tuomion päivänä ovat ihmiset jotka tapaavat ja eroavat Allahin tähden. Tämä tarkoittaa rakastaa ihmisiä Allahin tähden. Jos rakastat jotakuta Allahin tähden, silloin sinun pitää auttaa häntä tai olla vihainen hänelle vain Allahin tähden.

MITKÄ OVAT KUMPPANUUDEN EHDOT

Profeetta Mohammed (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) on ohjannut meitä valitsemaan ystävämme sanomalla: - Henkilö on vastuussa ystävänsä uskonnosta. Joten henkilön pitää olla varovainen kenen kanssa hän yhteyttää itsensä. Tämä on Profeettamme neuvo meidän hyödyksemme. Tästä neuvosta Muslimin pitää olla valikoiva pitääkseen uskontonsa. Meillä pitää olla jotain sääntöjä, ystävällä pitää olla seuraavia:

1. Terve mieli.

2. Hyvä luonne, ei olla pakanallinen tai ahne maallisille asioille.

MITKÄ OVAT MUSLIMIN OIKEUDET VELJELTÄÄN

Ensimmäinen oikeus: - Auttaa veljeäsi kaikissa tilanteissa, kun hän pyytää apuasi, ja myös silloin kun hän ei pyydä apua.

Toinen oikeus: - Ei puhua asioista jotka suututtaisivat häntä hänen läsnä ollessaan ja poissaollessaan. Ja myös pitää veljesi salaisuudet.

Kolmas oikeus: - Henkilön pitää pitää Muslimin salaisuudet, paitsi jos hänen pitää kertoa se suojellakseen uskontoaan. Kuten neuvoa henkilöä jostain pahasta jota hän tekee, joka voi vahingoittaa hänen uskoaan. Muslimin ei pitäisi osallistua epäilyksiin, vaan pitäisi ajatella hyvää naapuristaan. Profeetta neuvoi: - Vältä epäilyjä koska jotkut epäilyt ovat syntiä.

Neljäs oikeus: - Tämä pitää sisällään kielen, eli kertoa veljellesi totuus, eikä pysyä vaiti hänen virheistään. Koska jos et korjaa veljesi virheitä et auta häntä ollenkaan, Profeetta (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) sanoo: - Jos joku teistä rakastaa veljeään pitää hänen opettaa häntä (uskonnollisesti).

Viides oikeus: - Rukoilla veljellesi kun hän on elossa ja kun hän on kuollut. Koska Muslimin rakkaus toiselle Muslimille ei lopu kuolemankaan jälkeen. Profeetta (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) sanoo: - Muslimin rukous veljelleen hänen poissa olessa on hyväksytty. Enkeli on hänen päänsä päällä ja kun hän rukoilee veljelleen (jotai hyvää) enkeli sanoo: - ameen ja myös sinulle.

Kuudes oikeus: - Vilpitön rakkaus veljellesi ennen ja kuoleman jälkeen. Profeettaan (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) viitaten, nainen tuli hänen taloonsa ja katsoi häntä, ja hänen vaimonsa kysyi miksi? Ja hän sanoi: - Hänellä oli tapana tulla meille Khadijan aikoina.

Seitsemäs oikeus: - Ettei vaikeuta asioita naapurilleen vaan helpottaa niitä.


SEURAAVAT OVAT OIKEUKSIA JOITA MUSLIMIN PITÄÄ SEURATA TARKASTI

1. Tervehtiä Muslimi veljeä kun tapaat hänet.

2. Vastata hänen kutsuunsa, ellei ole vakavaa syytä olla tulematta

3. Kun hän aivastaa ja sanoo Al-Hamdulillah (ylistykset kuuluvat Allahille) sano hänelle Yarhamuka-llah (Allahin armeliaisuus olkoon sinulle).

4. Käyt katsomassa häntä kun hän on sairas.

5. Seuraat oikeita rituaaleja hänelle hänen kuoltuaan.

6. Jos hän pyytää neuvoa, anna hänelle hyviä neuvoja.

7. Suojele häntä hänen poissaollessaan.

8. Rakasta hänelle mitä rakastat itsellesi, ja vihaa hänelle mitä vihaat itsellesi.

Muslimin ei kuulu rehennellä toiselle Muslimille, ja jos riitaannut toisen Muslimin kanssa et voi poistaa yhteyksiä kokonaan ja sanoa ettetkö puhuisi hänelle ikinä uudestaan, tämä on kiellettyä. Profeetta (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) sanoo: - Ei ole luvallista Muslimille olla hyväksymättä sovintoa kolmea päivää kauemmin. Jos hän tapaa hänet kolmen päivän jälkeen hänen täytyy tervehtiä häntä, jos hän vastaa Allah palkitsee heidät molemmat, mutta jos jompi kumpi ei hyväksy on hän loukannut suuresti.

Kun Muslimi kyläilee veljensä luona, hänen pitää koputtaa oveen kolme kertaa
. Jos hän ei saa lupaa tulla sisään, pitää hänen mennä pois olematta vihainen. Allah käski Adamia (Alaihi salaam) neljällä asialla ja sanoi: - Neljä käskyä sinulle ja lapsillesi.

1. Yksi Minulle.

2. Yksi sinulle.

3. Yksi välissä.

4. Ja yksi sinun ja muiden ihmisten välille. Tarkoittaen;

1. Yksi Minulle: - Palvoa Minua eikä liittä partnereita Minuun.

2. Yksi sinulle: - Palkitsen sinut teoistasi.

3. Yksi Minun ja sinun välillä: - Sinä kutsut ja Minä vastaan (pyydä niin
Minä annan)

4. Yksi sinun ja muiden ihmisten välillä: - Auta heitä sillä millä haluaisit
heidän auttavan sinua.

Yllä mainitut säännöt kertovat meille Allahin oikeudet, meidän oikeudet sekä muiden ihmisten oikeudet. Muslimilla on myös velvollisuus olla hyvä naapurilleen vaikkei tämä ole Muslimi. Nämä ovat osana hyviä tapoja joita Profeetta Mohammad (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) on opettanut meille. Profeetta (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) on hyvän luonteen malli ja odottaa, että meilläkin on paras luonne missä ikinä olemmekin.

26

593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muistakaakin

      Jos joku muslimi hylkää uskonsa, on muilla uskonveljillä velvollisuus hänet heti tavattaessa tappaa siihen paikkaan! Näin sanotaan koraanissa ja tämä on Allahin pyhä laki! Jokaisen muslimin on tätä aina ja kaikkialla noudatettava, sillä profeetta Mohammedin määräyksiä on noudatettava!

    • eipä löydy

      Miksi noi muslimin oikeudet koskee vain veljiä eli miehiä? Ai niin, unohdin sorry että islamissa KAIKKI oikeudet koskee aina vain miehiä, eikä tietenkään naisia ollenkaan. Naisen paikkahan on vain kotona lapsia tekemässä ja kasvattamassa, eikä naisella sitten muita oikeuksia olekaan. Nainen saa poistua kotoa vain jos aviomies tai veli tai isä siihen antaa luvan.

      • .....

      • Esko

        tarkoittavat oikeuksia ja vapauksia vain muslimeille. Se on syytä aina huomata, kun puhutaan islamin ihmisoikeuksista. Ne eivät ole kaikille. Siitä syystä islamin oikeudet ovatkin ihan huuhaata.
        Kaikki on valetta.


      • tasa-arvo ja ihmisoikeudet
        ..... kirjoitti:

        http://www.themuslimwoman.com/SisterhoodinIslam.htm

        http://www.missionislam.com/family/sisterhood.htm

        The Importance of Sisterhood in Islam
        Ruqaiyah Abdullah
        http://www.astrolabe.com/product/918/The_Importance_of_Sisterhood_in_Islam.html

        If there is no Finnish translation on the web it doesn't mean sisterhood in islam doesn't exist.
        All of these things apply to sisters in islam as well.

        Ettei oikea totuus unohtuisi, siis se ihan todellinen reaalielämä missä sadat miljoonat musliminaiset päivittäin elävät:

        http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Isku islamin ytimeen/HS20050918SI1KU026vi

        Islamista on esitetty, että se sisältää miesten ja naisten tasa-arvon. Miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia, mutta erilaisia. Tämä on selkeästi vastoin islamin opetuksia. Miten voisikaan olla tasa-arvoa, jos mies voi ostaa naisen? Vaimon ostaminen tekee vaimosta kiistatta omaisuusesineen. Vaimon ostaminen on Kur’aanin mukaan normaali käytäntö (60:11 [11]). Mistä muusta maksettaisiin kuin omaisuudesta, ellei kyse ole prostituutiosta?

        Vaimon asema on islamissa lähinnä tuotannollinen. Vaimo on miehen ”pelto”, jonka tulee alistua miehensä seksuaalisiin haluihin mukisematta (2:223 [223]). Naisella ei ole oikeutta omaan ruumiiseensa, sillä miehelle on säädetty oikeus päättää jopa imettämistä koskevista asioista (2:233 [233]). Avioliitossa on kuitenkin voimassa niin miehiä kuin naisiakin koskeva ehdoton kielto naida ”monijumalaisia”, so. ei-muslimeja (2:220 [221]). Koska kuitenkin Jumala on määrännyt, että mies on astetta ylempänä arvoasteikossa kuin nainen (2:228 [228]), on miehellä oikeus päättää naisen uskosta, ja siten avioitua oikeaan uskoon otetun, entisen vääräuskoisen naisen kanssa.

        Itse avioliiton suhteista Kur’aani antaa lisäohjeita. Koska nainen siis on omaisuusesine, ja esimerkiksi sotasaaliin muoto, on miehellä ymmärrettävästi oikeus useampiin vaimoihin. Miehellä on oikeus pitää neljää vaimoa, minkä lisäksi hänellä on oikeus sukupuolisuhteisiin kaikkien naispuolisten palvelijoidensa kanssa. Oikeus tätä lukuisampiin vaimoihin on suotu vain Muhammadille (33:49 [50]). Miehen täytyy kykyjensä mukaan lahjoittaa vaimolleen varallisuutta, jonka vaimo voi kuitenkin antaa ”hyvyydessään” miehensä käyttöön (4:3 [4]). Edellä esitetty miehen asemasta ”astetta ylempänä” kuitenkin kertoo, mitä mahdollisuuksia vaimolla on asiasta todellisuudessa päättää. Oleellista onkin, että miehellä on oikeus kohdistaa ruumiillista väkivaltaa tottelemattomaan vaimoonsa, jonka tulee olla alistuva (4:38 [34]).

        Kur’aani määrää avioeron tapauksessa, jossa jompikumpi osapuoli on syyllistynyt aviorikokseen. On äärimmäisen mielenkiintoista, että juuri tämä on se Kur’aanin kohta, jossa mies ja nainen ovat oikeudellisesti täysin samassa asemassa. Samalla se on juuri se Kur’aanin kohta, jota yhdessäkään islamilaisessa maassa ei sovelleta käytäntöön. Rangaistus aviorikoksesta on sama, samoin todistusvelvollisuus, todistustaakka ja puolustautumiskeinot. Jopa väärästä syytteestä on tässä mainittu selkeä rangaistus, 80 raipaniskua. Keskeinen ongelmakohta tasa-arvon kannalta kuitenkin on, että syyttäjä voi olla vain mies, ja aviorikoksen toisen osapuolen tulee olla nainut nainen – siis jonkun toisen omaisuutta. Muutoin kyseessä ei ole aviorikos (4:19-30 [15-25], 24:1-9 [1-9]).

        Avioeron kannalta on oleellista, että periaatteessa erotilanteessa puolet ovat tasa-arvoisia. Vaimo kuitenkin saa erota vain, jos itse kokee olevansa syyllinen avioeroon (65:1 [1]). Mies ei periaatteessa tarvitse perustelua erolleen. Aviollisten suhteitten kannalta on merkittävää myös, että miehellä on oikeus sukupuolisiin suhteisiin 4 vaimonsa ja kaikkien naispuolisten palvelijoittensa kanssa (4:3 [4]), paitsi Muhammadilla itsellään, jolle oikeudet ovat olleet laajemmat..

        Perinnönjaossa perintöön oikeutetun naisen osuus on selkeästi pienempi kuin miehen Edes tilanteessa, jossa kaikki perilliset ovat naisia, he eivät saa koko pesää keskenään (4:12 [12]). Myös oikeudessa yhtä miestä vastaan tarvitaan todistamaan kaksi naista (2:282 [282]). Keskeisintä opin kannalta miesten ja naisten suhteessa on kuitenkin, että Kur’aanin mukaan Jumalan palkinto oikeasta uskosta ja oikeasta elämästä on varattu miehille (suurat 55 ja 56).


      • :-)
        tasa-arvo ja ihmisoikeudet kirjoitti:

        Ettei oikea totuus unohtuisi, siis se ihan todellinen reaalielämä missä sadat miljoonat musliminaiset päivittäin elävät:

        http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Isku islamin ytimeen/HS20050918SI1KU026vi

        Islamista on esitetty, että se sisältää miesten ja naisten tasa-arvon. Miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia, mutta erilaisia. Tämä on selkeästi vastoin islamin opetuksia. Miten voisikaan olla tasa-arvoa, jos mies voi ostaa naisen? Vaimon ostaminen tekee vaimosta kiistatta omaisuusesineen. Vaimon ostaminen on Kur’aanin mukaan normaali käytäntö (60:11 [11]). Mistä muusta maksettaisiin kuin omaisuudesta, ellei kyse ole prostituutiosta?

        Vaimon asema on islamissa lähinnä tuotannollinen. Vaimo on miehen ”pelto”, jonka tulee alistua miehensä seksuaalisiin haluihin mukisematta (2:223 [223]). Naisella ei ole oikeutta omaan ruumiiseensa, sillä miehelle on säädetty oikeus päättää jopa imettämistä koskevista asioista (2:233 [233]). Avioliitossa on kuitenkin voimassa niin miehiä kuin naisiakin koskeva ehdoton kielto naida ”monijumalaisia”, so. ei-muslimeja (2:220 [221]). Koska kuitenkin Jumala on määrännyt, että mies on astetta ylempänä arvoasteikossa kuin nainen (2:228 [228]), on miehellä oikeus päättää naisen uskosta, ja siten avioitua oikeaan uskoon otetun, entisen vääräuskoisen naisen kanssa.

        Itse avioliiton suhteista Kur’aani antaa lisäohjeita. Koska nainen siis on omaisuusesine, ja esimerkiksi sotasaaliin muoto, on miehellä ymmärrettävästi oikeus useampiin vaimoihin. Miehellä on oikeus pitää neljää vaimoa, minkä lisäksi hänellä on oikeus sukupuolisuhteisiin kaikkien naispuolisten palvelijoidensa kanssa. Oikeus tätä lukuisampiin vaimoihin on suotu vain Muhammadille (33:49 [50]). Miehen täytyy kykyjensä mukaan lahjoittaa vaimolleen varallisuutta, jonka vaimo voi kuitenkin antaa ”hyvyydessään” miehensä käyttöön (4:3 [4]). Edellä esitetty miehen asemasta ”astetta ylempänä” kuitenkin kertoo, mitä mahdollisuuksia vaimolla on asiasta todellisuudessa päättää. Oleellista onkin, että miehellä on oikeus kohdistaa ruumiillista väkivaltaa tottelemattomaan vaimoonsa, jonka tulee olla alistuva (4:38 [34]).

        Kur’aani määrää avioeron tapauksessa, jossa jompikumpi osapuoli on syyllistynyt aviorikokseen. On äärimmäisen mielenkiintoista, että juuri tämä on se Kur’aanin kohta, jossa mies ja nainen ovat oikeudellisesti täysin samassa asemassa. Samalla se on juuri se Kur’aanin kohta, jota yhdessäkään islamilaisessa maassa ei sovelleta käytäntöön. Rangaistus aviorikoksesta on sama, samoin todistusvelvollisuus, todistustaakka ja puolustautumiskeinot. Jopa väärästä syytteestä on tässä mainittu selkeä rangaistus, 80 raipaniskua. Keskeinen ongelmakohta tasa-arvon kannalta kuitenkin on, että syyttäjä voi olla vain mies, ja aviorikoksen toisen osapuolen tulee olla nainut nainen – siis jonkun toisen omaisuutta. Muutoin kyseessä ei ole aviorikos (4:19-30 [15-25], 24:1-9 [1-9]).

        Avioeron kannalta on oleellista, että periaatteessa erotilanteessa puolet ovat tasa-arvoisia. Vaimo kuitenkin saa erota vain, jos itse kokee olevansa syyllinen avioeroon (65:1 [1]). Mies ei periaatteessa tarvitse perustelua erolleen. Aviollisten suhteitten kannalta on merkittävää myös, että miehellä on oikeus sukupuolisiin suhteisiin 4 vaimonsa ja kaikkien naispuolisten palvelijoittensa kanssa (4:3 [4]), paitsi Muhammadilla itsellään, jolle oikeudet ovat olleet laajemmat..

        Perinnönjaossa perintöön oikeutetun naisen osuus on selkeästi pienempi kuin miehen Edes tilanteessa, jossa kaikki perilliset ovat naisia, he eivät saa koko pesää keskenään (4:12 [12]). Myös oikeudessa yhtä miestä vastaan tarvitaan todistamaan kaksi naista (2:282 [282]). Keskeisintä opin kannalta miesten ja naisten suhteessa on kuitenkin, että Kur’aanin mukaan Jumalan palkinto oikeasta uskosta ja oikeasta elämästä on varattu miehille (suurat 55 ja 56).

        http://www.zimbio.com/Islam/articles/25/Ayaan Hirsi Ali forgery part 5

        Ayaan always exploited her ethnicity and religion to wage her own war of greed. The fact remains whatever Ayaan preached and propped up as a true representation of Islam was a personal experience. An experience that shattered her childhood innocence and left an indelible mark in her life. That painful past continues to haunt her. However, without a red herring, her personal war couldn't have been won. So Islam became a scapegoat.
        http://www.zimbio.com/Islam/articles/26/Ayaan Hirsi Ali Forgery part6

        PERSONAL PROFILE

        Secrets and lies that doomed a radical liberal

        Dark Secrets

        Muslim women have explicit God-given rights
        http://www.islamawareness.net/AntiMusWriters/Hirsi/


      • Anonyymi
        tasa-arvo ja ihmisoikeudet kirjoitti:

        Ettei oikea totuus unohtuisi, siis se ihan todellinen reaalielämä missä sadat miljoonat musliminaiset päivittäin elävät:

        http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Isku islamin ytimeen/HS20050918SI1KU026vi

        Islamista on esitetty, että se sisältää miesten ja naisten tasa-arvon. Miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia, mutta erilaisia. Tämä on selkeästi vastoin islamin opetuksia. Miten voisikaan olla tasa-arvoa, jos mies voi ostaa naisen? Vaimon ostaminen tekee vaimosta kiistatta omaisuusesineen. Vaimon ostaminen on Kur’aanin mukaan normaali käytäntö (60:11 [11]). Mistä muusta maksettaisiin kuin omaisuudesta, ellei kyse ole prostituutiosta?

        Vaimon asema on islamissa lähinnä tuotannollinen. Vaimo on miehen ”pelto”, jonka tulee alistua miehensä seksuaalisiin haluihin mukisematta (2:223 [223]). Naisella ei ole oikeutta omaan ruumiiseensa, sillä miehelle on säädetty oikeus päättää jopa imettämistä koskevista asioista (2:233 [233]). Avioliitossa on kuitenkin voimassa niin miehiä kuin naisiakin koskeva ehdoton kielto naida ”monijumalaisia”, so. ei-muslimeja (2:220 [221]). Koska kuitenkin Jumala on määrännyt, että mies on astetta ylempänä arvoasteikossa kuin nainen (2:228 [228]), on miehellä oikeus päättää naisen uskosta, ja siten avioitua oikeaan uskoon otetun, entisen vääräuskoisen naisen kanssa.

        Itse avioliiton suhteista Kur’aani antaa lisäohjeita. Koska nainen siis on omaisuusesine, ja esimerkiksi sotasaaliin muoto, on miehellä ymmärrettävästi oikeus useampiin vaimoihin. Miehellä on oikeus pitää neljää vaimoa, minkä lisäksi hänellä on oikeus sukupuolisuhteisiin kaikkien naispuolisten palvelijoidensa kanssa. Oikeus tätä lukuisampiin vaimoihin on suotu vain Muhammadille (33:49 [50]). Miehen täytyy kykyjensä mukaan lahjoittaa vaimolleen varallisuutta, jonka vaimo voi kuitenkin antaa ”hyvyydessään” miehensä käyttöön (4:3 [4]). Edellä esitetty miehen asemasta ”astetta ylempänä” kuitenkin kertoo, mitä mahdollisuuksia vaimolla on asiasta todellisuudessa päättää. Oleellista onkin, että miehellä on oikeus kohdistaa ruumiillista väkivaltaa tottelemattomaan vaimoonsa, jonka tulee olla alistuva (4:38 [34]).

        Kur’aani määrää avioeron tapauksessa, jossa jompikumpi osapuoli on syyllistynyt aviorikokseen. On äärimmäisen mielenkiintoista, että juuri tämä on se Kur’aanin kohta, jossa mies ja nainen ovat oikeudellisesti täysin samassa asemassa. Samalla se on juuri se Kur’aanin kohta, jota yhdessäkään islamilaisessa maassa ei sovelleta käytäntöön. Rangaistus aviorikoksesta on sama, samoin todistusvelvollisuus, todistustaakka ja puolustautumiskeinot. Jopa väärästä syytteestä on tässä mainittu selkeä rangaistus, 80 raipaniskua. Keskeinen ongelmakohta tasa-arvon kannalta kuitenkin on, että syyttäjä voi olla vain mies, ja aviorikoksen toisen osapuolen tulee olla nainut nainen – siis jonkun toisen omaisuutta. Muutoin kyseessä ei ole aviorikos (4:19-30 [15-25], 24:1-9 [1-9]).

        Avioeron kannalta on oleellista, että periaatteessa erotilanteessa puolet ovat tasa-arvoisia. Vaimo kuitenkin saa erota vain, jos itse kokee olevansa syyllinen avioeroon (65:1 [1]). Mies ei periaatteessa tarvitse perustelua erolleen. Aviollisten suhteitten kannalta on merkittävää myös, että miehellä on oikeus sukupuolisiin suhteisiin 4 vaimonsa ja kaikkien naispuolisten palvelijoittensa kanssa (4:3 [4]), paitsi Muhammadilla itsellään, jolle oikeudet ovat olleet laajemmat..

        Perinnönjaossa perintöön oikeutetun naisen osuus on selkeästi pienempi kuin miehen Edes tilanteessa, jossa kaikki perilliset ovat naisia, he eivät saa koko pesää keskenään (4:12 [12]). Myös oikeudessa yhtä miestä vastaan tarvitaan todistamaan kaksi naista (2:282 [282]). Keskeisintä opin kannalta miesten ja naisten suhteessa on kuitenkin, että Kur’aanin mukaan Jumalan palkinto oikeasta uskosta ja oikeasta elämästä on varattu miehille (suurat 55 ja 56).

        Valetta se on kaikki.


    • Fosososo

      Veljeyttä juu, lahkolaiselta toiselle, muut saa olla ilman...tyypillistä kulttihöpinää.

      Oikeata rakastavan jumalan sanaa, juu ihan varmaan niin...

    • Munatoti

      Mitäs muuta paavi sitten puhuu?

    • Anonyymi

      Allah antoi meille kultaisen käytöksen ohjeet Profeetan (rauha ja Allahin siunaukset hänen yllä) sunna eli elämäntapa. Profeetta (rauha hänelle) näytti meille miten kohdellaan muut lämmöllä, ystävällisyydellä ,myötätunto, kohteliaisuus

      • Anonyymi

        Aina pilalle asuttua seutua - mihin hyökkäävät olemuksineen.


      • Anonyymi

        Kyseinen profeettana tunnettu henkilö oli aikamoinen sotapäällikkö ja valloittaja eikä mistään e.m. ollut puhettakaan. Jäi nimittäin historiaan muitakin dokumentteja hänestä kuin se kirjakokoelma. Pitää vissiin olla tosi tyhmä jotta nielee tuon kaiken.


      • Anonyymi

        NO MIKSEI NIITÄ NOUDATETA ????


    • Anonyymi

      Hyvä alku olisi jo oppia naapurina siisteys, ei meluamista, ei roskien heittoa rappukäytävään, ei raiskauksia. Ja ei toisten pakottamista samaan uskoon kuin itse ja sen kyttäystä.

    • Anonyymi

      Mikä ihmeen uskovaisen vaaka?

    • Anonyymi

      Äärijärjestö Taleban on kieltänyt nyt myös kuntosalit ja julkiset kylpylät naisilta Afganistanissa.

      Aikaisemmin kuluvalla viikolla naisilta kiellettiin puistoissa ja tivoleissa käyminen.

      –  Kuntosalit kiellettiin, koska siellä käy myös miehiä ja jotkut niistä olivat yhteissaleja, perustelee hallituksen edustaja Mohammad Akif Sadeq Mohajir.

      Lue myös: Taleban kielsi naisilta puistot ja huvipuistot Kabulissa
      Mojahirin mukaan myös perinteiset hammam-kylpylät, joissa on aina ollut eri osastot miehille ja naisille, kuuluvat nyt naisilta kiellettyihin paikkoihin.

      –  Nykyään kaikissa taloissa on kylpyhuone, joten sillä ei ole suurta väliä naisille, hän jatkoi.

      Viime vuonna takaisin valtaan noussut Taleban on jatkuvasti kaventanut naisten oikeuksia, vaikka lupasi olla tekemättä niin.

      • Anonyymi

        Eikö miesten talossa ole kylpyhuonetta, kun se hammam on heille tärkeä ???


    • Anonyymi

      Miten valot räjähtää.

      >> Jenni Vartiainen Popstars 2002 koelaulut

    • Anonyymi

      Kivenkiertäjillä on mieli lukita elämä näitten järettömään valtaan ja näin kaikin valein ja menetelmin tuhota pysähtyneeksi ns. HUUDOKSI.

    • Anonyymi

      Kivitäjilläh on kovasti sairauttta päissäh.

      KIVITTÄEN PYRKIVÄT SUOMEN TUHHOON KOULUT LAPSILTA SEKKAAMAAN

      • Anonyymi

        >> Jääkärimarssi Vaasan kirkossa 23.2.2018 <<

        Tuossa elää ja on suomen totuus.


    • Anonyymi

      Ette tule koskaan saavuttamaan sitä mihin suomessakin pyritte,
      - näytelmin ja valheinenne.

      >> puolustusvoimat taistelukenttä <<

    • Anonyymi

      Tulee kuitenkin muistaa että IHMISTEN VALTAKUNTA on erilleen asetettu. Sen kuninkaasta määrää yksin Jumala eikä saatana, joka on muiden valtakuntien pää.

      Ihmisten kesken on mahdollista ystävyys ja käytöstavat, mutta eläimet ja ihmiset eivät tule juttuun toistensa kanssa.

      Ihmisiä on enää harvassa kuin Ofiirin kultaa.
      Eikä he voi löytää toisiaan. On siis pakko tyytyä olemaan susien keskellä.

      • Anonyymi

        Hiskian Tunneli. Yksi Juudan vanhurskaista hallitsijoista oli Raamatun mukaan kuningas Hiskia, joka rakennutti Jerusalemia jonkin verran.

        Häneen liittyen on tehty erikoinen löytö; sillä Jerusalemista on kaivettu esiin n. 520 metriä pitkä, hänen nimellään tunnettu, vesijohtotunneli - tunneli joka rakennettiin aluksi piirityksen varalta, että kaupunkiin saataisiin vettä. Lisäksi samasta tunnelista, sen toisesta päästä, löydettiin v. 1880 kallioon hakattu kuusirivinen teksti. Tässä tekstissä kerrotaan tunnelin valmistumisesta ja kahden työmiesjoukon ilosta, kun he kohtasivat toisensa Oofelin kukkulan uumenissa.
        ------------
        Keille tunnelin kautten virtaa elävää vettä.


      • Anonyymi

        Iankaikkisuuden hohde on aina ollut vähäistä ja hentoa ja vielä pienellä joukolla.

        JA TÄLLÄKIN ON TARKOITUKSENSA


    • Anonyymi

      Ei ole ihmekkään miten ISLAMISTI HUUTAA vaikertaa,
      - jäädessään ilman ELÄVÄÄ VETTÄ

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe