VELJEYS, KUMPPANUUS JA

VASTUU

Profeetta Mohammed (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) sanoo: - Mikään ei paina yhtä paljon uskovaisen vaa-assa kuin hyvä luonne tai käyttäytyminen. Ja Profeetta Mohammed (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) sanoo uudestaan: - Läheisin teistä minuun tuomion päivänä on se jolla on paras luonne, ja teistä kauimpina minusta tuomion päivänä on se jolla on huonoin luonne. Ja kun Profeetalta (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) kysyttiin millaisista ihmisitä menee suurin osa paratiisiin, hän sanoi: - Ne jotka pelkäävät Allahia ja joilla on hyvä luonne, ja ihmisistä jotka ovat Allahin varjon suojeluksessa tuomion päivänä ovat ihmiset jotka tapaavat ja eroavat Allahin tähden. Tämä tarkoittaa rakastaa ihmisiä Allahin tähden. Jos rakastat jotakuta Allahin tähden, silloin sinun pitää auttaa häntä tai olla vihainen hänelle vain Allahin tähden.

MITKÄ OVAT KUMPPANUUDEN EHDOT

Profeetta Mohammed (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) on ohjannut meitä valitsemaan ystävämme sanomalla: - Henkilö on vastuussa ystävänsä uskonnosta. Joten henkilön pitää olla varovainen kenen kanssa hän yhteyttää itsensä. Tämä on Profeettamme neuvo meidän hyödyksemme. Tästä neuvosta Muslimin pitää olla valikoiva pitääkseen uskontonsa. Meillä pitää olla jotain sääntöjä, ystävällä pitää olla seuraavia:

1. Terve mieli.

2. Hyvä luonne, ei olla pakanallinen tai ahne maallisille asioille.

MITKÄ OVAT MUSLIMIN OIKEUDET VELJELTÄÄN

Ensimmäinen oikeus: - Auttaa veljeäsi kaikissa tilanteissa, kun hän pyytää apuasi, ja myös silloin kun hän ei pyydä apua.

Toinen oikeus: - Ei puhua asioista jotka suututtaisivat häntä hänen läsnä ollessaan ja poissaollessaan. Ja myös pitää veljesi salaisuudet.

Kolmas oikeus: - Henkilön pitää pitää Muslimin salaisuudet, paitsi jos hänen pitää kertoa se suojellakseen uskontoaan. Kuten neuvoa henkilöä jostain pahasta jota hän tekee, joka voi vahingoittaa hänen uskoaan. Muslimin ei pitäisi osallistua epäilyksiin, vaan pitäisi ajatella hyvää naapuristaan. Profeetta neuvoi: - Vältä epäilyjä koska jotkut epäilyt ovat syntiä.

Neljäs oikeus: - Tämä pitää sisällään kielen, eli kertoa veljellesi totuus, eikä pysyä vaiti hänen virheistään. Koska jos et korjaa veljesi virheitä et auta häntä ollenkaan, Profeetta (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) sanoo: - Jos joku teistä rakastaa veljeään pitää hänen opettaa häntä (uskonnollisesti).

Viides oikeus: - Rukoilla veljellesi kun hän on elossa ja kun hän on kuollut. Koska Muslimin rakkaus toiselle Muslimille ei lopu kuolemankaan jälkeen. Profeetta (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) sanoo: - Muslimin rukous veljelleen hänen poissa olessa on hyväksytty. Enkeli on hänen päänsä päällä ja kun hän rukoilee veljelleen (jotai hyvää) enkeli sanoo: - ameen ja myös sinulle.

Kuudes oikeus: - Vilpitön rakkaus veljellesi ennen ja kuoleman jälkeen. Profeettaan (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) viitaten, nainen tuli hänen taloonsa ja katsoi häntä, ja hänen vaimonsa kysyi miksi? Ja hän sanoi: - Hänellä oli tapana tulla meille Khadijan aikoina.

Seitsemäs oikeus: - Ettei vaikeuta asioita naapurilleen vaan helpottaa niitä.

SEURAAVAT OVAT OIKEUKSIA JOITA MUSLIMIN PITÄÄ SEURATA TARKASTI

1. Tervehtiä Muslimi veljeä kun tapaat hänet.

2. Vastata hänen kutsuunsa, ellei ole vakavaa syytä olla tulematta

3. Kun hän aivastaa ja sanoo Al-Hamdulillah (ylistykset kuuluvat Allahille) sano hänelle Yarhamuka-llah (Allahin armeliaisuus olkoon sinulle).

4. Käyt katsomassa häntä kun hän on sairas.

5. Seuraat oikeita rituaaleja hänelle hänen kuoltuaan.

6. Jos hän pyytää neuvoa, anna hänelle hyviä neuvoja.

7. Suojele häntä hänen poissaollessaan.

8. Rakasta hänelle mitä rakastat itsellesi, ja vihaa hänelle mitä vihaat itsellesi.

Muslimin ei kuulu rehennellä toiselle Muslimille, ja jos riitaannut toisen Muslimin kanssa et voi poistaa yhteyksiä kokonaan ja sanoa ettetkö puhuisi hänelle ikinä uudestaan, tämä on kiellettyä. Profeetta (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) sanoo: - Ei ole luvallista Muslimille olla hyväksymättä sovintoa kolmea päivää kauemmin. Jos hän tapaa hänet kolmen päivän jälkeen hänen täytyy tervehtiä häntä, jos hän vastaa Allah palkitsee heidät molemmat, mutta jos jompi kumpi ei hyväksy on hän loukannut suuresti.

Kun Muslimi kyläilee veljensä luona, hänen pitää koputtaa oveen kolme kertaa
. Jos hän ei saa lupaa tulla sisään, pitää hänen mennä pois olematta vihainen. Allah käski Adamia (Alaihi salaam) neljällä asialla ja sanoi: - Neljä käskyä sinulle ja lapsillesi.

1. Yksi Minulle.

2. Yksi sinulle.

3. Yksi välissä.

4. Ja yksi sinun ja muiden ihmisten välille. Tarkoittaen;

1. Yksi Minulle: - Palvoa Minua eikä liittä partnereita Minuun.

2. Yksi sinulle: - Palkitsen sinut teoistasi.

3. Yksi Minun ja sinun välillä: - Sinä kutsut ja Minä vastaan (pyydä niin
Minä annan)

4. Yksi sinun ja muiden ihmisten välillä: - Auta heitä sillä millä haluaisit
heidän auttavan sinua.

Yllä mainitut säännöt kertovat meille Allahin oikeudet, meidän oikeudet sekä muiden ihmisten oikeudet. Muslimilla on myös velvollisuus olla hyvä naapurilleen vaikkei tämä ole Muslimi. Nämä ovat osana hyviä tapoja joita Profeetta Mohammad (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) on opettanut meille. Profeetta (rauha ja Allahin siunaukset hänelle) on hyvän luonteen malli ja odottaa, että meilläkin on paras luonne missä ikinä olemmekin.

8

562

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • muistakaakin

   Jos joku muslimi hylkää uskonsa, on muilla uskonveljillä velvollisuus hänet heti tavattaessa tappaa siihen paikkaan! Näin sanotaan koraanissa ja tämä on Allahin pyhä laki! Jokaisen muslimin on tätä aina ja kaikkialla noudatettava, sillä profeetta Mohammedin määräyksiä on noudatettava!

  • eipä löydy

   Miksi noi muslimin oikeudet koskee vain veljiä eli miehiä? Ai niin, unohdin sorry että islamissa KAIKKI oikeudet koskee aina vain miehiä, eikä tietenkään naisia ollenkaan. Naisen paikkahan on vain kotona lapsia tekemässä ja kasvattamassa, eikä naisella sitten muita oikeuksia olekaan. Nainen saa poistua kotoa vain jos aviomies tai veli tai isä siihen antaa luvan.

   • .....

   • Esko

    tarkoittavat oikeuksia ja vapauksia vain muslimeille. Se on syytä aina huomata, kun puhutaan islamin ihmisoikeuksista. Ne eivät ole kaikille. Siitä syystä islamin oikeudet ovatkin ihan huuhaata.
    Kaikki on valetta.


   • tasa-arvo ja ihmisoikeudet
    ..... kirjoitti:

    http://www.themuslimwoman.com/SisterhoodinIslam.htm

    http://www.missionislam.com/family/sisterhood.htm

    The Importance of Sisterhood in Islam
    Ruqaiyah Abdullah
    http://www.astrolabe.com/product/918/The_Importance_of_Sisterhood_in_Islam.html

    If there is no Finnish translation on the web it doesn't mean sisterhood in islam doesn't exist.
    All of these things apply to sisters in islam as well.

    Ettei oikea totuus unohtuisi, siis se ihan todellinen reaalielämä missä sadat miljoonat musliminaiset päivittäin elävät:

    http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Isku islamin ytimeen/HS20050918SI1KU026vi

    Islamista on esitetty, että se sisältää miesten ja naisten tasa-arvon. Miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia, mutta erilaisia. Tämä on selkeästi vastoin islamin opetuksia. Miten voisikaan olla tasa-arvoa, jos mies voi ostaa naisen? Vaimon ostaminen tekee vaimosta kiistatta omaisuusesineen. Vaimon ostaminen on Kur’aanin mukaan normaali käytäntö (60:11 [11]). Mistä muusta maksettaisiin kuin omaisuudesta, ellei kyse ole prostituutiosta?

    Vaimon asema on islamissa lähinnä tuotannollinen. Vaimo on miehen ”pelto”, jonka tulee alistua miehensä seksuaalisiin haluihin mukisematta (2:223 [223]). Naisella ei ole oikeutta omaan ruumiiseensa, sillä miehelle on säädetty oikeus päättää jopa imettämistä koskevista asioista (2:233 [233]). Avioliitossa on kuitenkin voimassa niin miehiä kuin naisiakin koskeva ehdoton kielto naida ”monijumalaisia”, so. ei-muslimeja (2:220 [221]). Koska kuitenkin Jumala on määrännyt, että mies on astetta ylempänä arvoasteikossa kuin nainen (2:228 [228]), on miehellä oikeus päättää naisen uskosta, ja siten avioitua oikeaan uskoon otetun, entisen vääräuskoisen naisen kanssa.

    Itse avioliiton suhteista Kur’aani antaa lisäohjeita. Koska nainen siis on omaisuusesine, ja esimerkiksi sotasaaliin muoto, on miehellä ymmärrettävästi oikeus useampiin vaimoihin. Miehellä on oikeus pitää neljää vaimoa, minkä lisäksi hänellä on oikeus sukupuolisuhteisiin kaikkien naispuolisten palvelijoidensa kanssa. Oikeus tätä lukuisampiin vaimoihin on suotu vain Muhammadille (33:49 [50]). Miehen täytyy kykyjensä mukaan lahjoittaa vaimolleen varallisuutta, jonka vaimo voi kuitenkin antaa ”hyvyydessään” miehensä käyttöön (4:3 [4]). Edellä esitetty miehen asemasta ”astetta ylempänä” kuitenkin kertoo, mitä mahdollisuuksia vaimolla on asiasta todellisuudessa päättää. Oleellista onkin, että miehellä on oikeus kohdistaa ruumiillista väkivaltaa tottelemattomaan vaimoonsa, jonka tulee olla alistuva (4:38 [34]).

    Kur’aani määrää avioeron tapauksessa, jossa jompikumpi osapuoli on syyllistynyt aviorikokseen. On äärimmäisen mielenkiintoista, että juuri tämä on se Kur’aanin kohta, jossa mies ja nainen ovat oikeudellisesti täysin samassa asemassa. Samalla se on juuri se Kur’aanin kohta, jota yhdessäkään islamilaisessa maassa ei sovelleta käytäntöön. Rangaistus aviorikoksesta on sama, samoin todistusvelvollisuus, todistustaakka ja puolustautumiskeinot. Jopa väärästä syytteestä on tässä mainittu selkeä rangaistus, 80 raipaniskua. Keskeinen ongelmakohta tasa-arvon kannalta kuitenkin on, että syyttäjä voi olla vain mies, ja aviorikoksen toisen osapuolen tulee olla nainut nainen – siis jonkun toisen omaisuutta. Muutoin kyseessä ei ole aviorikos (4:19-30 [15-25], 24:1-9 [1-9]).

    Avioeron kannalta on oleellista, että periaatteessa erotilanteessa puolet ovat tasa-arvoisia. Vaimo kuitenkin saa erota vain, jos itse kokee olevansa syyllinen avioeroon (65:1 [1]). Mies ei periaatteessa tarvitse perustelua erolleen. Aviollisten suhteitten kannalta on merkittävää myös, että miehellä on oikeus sukupuolisiin suhteisiin 4 vaimonsa ja kaikkien naispuolisten palvelijoittensa kanssa (4:3 [4]), paitsi Muhammadilla itsellään, jolle oikeudet ovat olleet laajemmat..

    Perinnönjaossa perintöön oikeutetun naisen osuus on selkeästi pienempi kuin miehen Edes tilanteessa, jossa kaikki perilliset ovat naisia, he eivät saa koko pesää keskenään (4:12 [12]). Myös oikeudessa yhtä miestä vastaan tarvitaan todistamaan kaksi naista (2:282 [282]). Keskeisintä opin kannalta miesten ja naisten suhteessa on kuitenkin, että Kur’aanin mukaan Jumalan palkinto oikeasta uskosta ja oikeasta elämästä on varattu miehille (suurat 55 ja 56).


   • :-)
    tasa-arvo ja ihmisoikeudet kirjoitti:

    Ettei oikea totuus unohtuisi, siis se ihan todellinen reaalielämä missä sadat miljoonat musliminaiset päivittäin elävät:

    http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Isku islamin ytimeen/HS20050918SI1KU026vi

    Islamista on esitetty, että se sisältää miesten ja naisten tasa-arvon. Miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia, mutta erilaisia. Tämä on selkeästi vastoin islamin opetuksia. Miten voisikaan olla tasa-arvoa, jos mies voi ostaa naisen? Vaimon ostaminen tekee vaimosta kiistatta omaisuusesineen. Vaimon ostaminen on Kur’aanin mukaan normaali käytäntö (60:11 [11]). Mistä muusta maksettaisiin kuin omaisuudesta, ellei kyse ole prostituutiosta?

    Vaimon asema on islamissa lähinnä tuotannollinen. Vaimo on miehen ”pelto”, jonka tulee alistua miehensä seksuaalisiin haluihin mukisematta (2:223 [223]). Naisella ei ole oikeutta omaan ruumiiseensa, sillä miehelle on säädetty oikeus päättää jopa imettämistä koskevista asioista (2:233 [233]). Avioliitossa on kuitenkin voimassa niin miehiä kuin naisiakin koskeva ehdoton kielto naida ”monijumalaisia”, so. ei-muslimeja (2:220 [221]). Koska kuitenkin Jumala on määrännyt, että mies on astetta ylempänä arvoasteikossa kuin nainen (2:228 [228]), on miehellä oikeus päättää naisen uskosta, ja siten avioitua oikeaan uskoon otetun, entisen vääräuskoisen naisen kanssa.

    Itse avioliiton suhteista Kur’aani antaa lisäohjeita. Koska nainen siis on omaisuusesine, ja esimerkiksi sotasaaliin muoto, on miehellä ymmärrettävästi oikeus useampiin vaimoihin. Miehellä on oikeus pitää neljää vaimoa, minkä lisäksi hänellä on oikeus sukupuolisuhteisiin kaikkien naispuolisten palvelijoidensa kanssa. Oikeus tätä lukuisampiin vaimoihin on suotu vain Muhammadille (33:49 [50]). Miehen täytyy kykyjensä mukaan lahjoittaa vaimolleen varallisuutta, jonka vaimo voi kuitenkin antaa ”hyvyydessään” miehensä käyttöön (4:3 [4]). Edellä esitetty miehen asemasta ”astetta ylempänä” kuitenkin kertoo, mitä mahdollisuuksia vaimolla on asiasta todellisuudessa päättää. Oleellista onkin, että miehellä on oikeus kohdistaa ruumiillista väkivaltaa tottelemattomaan vaimoonsa, jonka tulee olla alistuva (4:38 [34]).

    Kur’aani määrää avioeron tapauksessa, jossa jompikumpi osapuoli on syyllistynyt aviorikokseen. On äärimmäisen mielenkiintoista, että juuri tämä on se Kur’aanin kohta, jossa mies ja nainen ovat oikeudellisesti täysin samassa asemassa. Samalla se on juuri se Kur’aanin kohta, jota yhdessäkään islamilaisessa maassa ei sovelleta käytäntöön. Rangaistus aviorikoksesta on sama, samoin todistusvelvollisuus, todistustaakka ja puolustautumiskeinot. Jopa väärästä syytteestä on tässä mainittu selkeä rangaistus, 80 raipaniskua. Keskeinen ongelmakohta tasa-arvon kannalta kuitenkin on, että syyttäjä voi olla vain mies, ja aviorikoksen toisen osapuolen tulee olla nainut nainen – siis jonkun toisen omaisuutta. Muutoin kyseessä ei ole aviorikos (4:19-30 [15-25], 24:1-9 [1-9]).

    Avioeron kannalta on oleellista, että periaatteessa erotilanteessa puolet ovat tasa-arvoisia. Vaimo kuitenkin saa erota vain, jos itse kokee olevansa syyllinen avioeroon (65:1 [1]). Mies ei periaatteessa tarvitse perustelua erolleen. Aviollisten suhteitten kannalta on merkittävää myös, että miehellä on oikeus sukupuolisiin suhteisiin 4 vaimonsa ja kaikkien naispuolisten palvelijoittensa kanssa (4:3 [4]), paitsi Muhammadilla itsellään, jolle oikeudet ovat olleet laajemmat..

    Perinnönjaossa perintöön oikeutetun naisen osuus on selkeästi pienempi kuin miehen Edes tilanteessa, jossa kaikki perilliset ovat naisia, he eivät saa koko pesää keskenään (4:12 [12]). Myös oikeudessa yhtä miestä vastaan tarvitaan todistamaan kaksi naista (2:282 [282]). Keskeisintä opin kannalta miesten ja naisten suhteessa on kuitenkin, että Kur’aanin mukaan Jumalan palkinto oikeasta uskosta ja oikeasta elämästä on varattu miehille (suurat 55 ja 56).

    http://www.zimbio.com/Islam/articles/25/Ayaan Hirsi Ali forgery part 5

    Ayaan always exploited her ethnicity and religion to wage her own war of greed. The fact remains whatever Ayaan preached and propped up as a true representation of Islam was a personal experience. An experience that shattered her childhood innocence and left an indelible mark in her life. That painful past continues to haunt her. However, without a red herring, her personal war couldn't have been won. So Islam became a scapegoat.
    http://www.zimbio.com/Islam/articles/26/Ayaan Hirsi Ali Forgery part6

    PERSONAL PROFILE

    Secrets and lies that doomed a radical liberal

    Dark Secrets

    Muslim women have explicit God-given rights
    http://www.islamawareness.net/AntiMusWriters/Hirsi/


  • Fosososo

   Veljeyttä juu, lahkolaiselta toiselle, muut saa olla ilman...tyypillistä kulttihöpinää.

   Oikeata rakastavan jumalan sanaa, juu ihan varmaan niin...

  • Munatoti

   Mitäs muuta paavi sitten puhuu?

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   247
   6166
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   3520
  3. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   305
   2837
  4. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   58
   2537
  5. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   2238
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1441
  7. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   50
   1404
  8. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   166
   1350
  9. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   47
   1101
  10. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   354
   993
  Aihe