Aihe

kasvit kasvamaan ???

kasvit...

moi kysyisin et miten te saatte kasvit kasvamaan?
mulla ne ei taho kasvaa,mulla ne ovat ruskeat ja rikkinäiset että joudun aina heittää roskiin ne.
olen kyllä laittanut pohjalle ja nestemäistä lannoitetta,ja rautaa pitäs olla tarpeeksi.
akvaario on 50 litran ja mulla on 3 pientä monnia.
sit on miljoonakaloja että niitäkään pohja kaloja ei ole monta,ja akvaario kaupassa sanotiin että ne vaan puhdistaa pohjaa että ne eivät syö kasveja.
mistä tämä sit joutuu?

2

435

  Vastaukset

  • Meidänkin akvaariossa on sama ongelma. Mutta meillä miekkakasvit kasvaa hyvin. Ehkä sunkin kannattais yrittää vähän erilaisia kasveja? Meilä jotkut kasvit kasvaa tosi hyvin ja jotkut kuolee heti.

  • Joillain kasveilla on erityisvaatimuksia: esim. erityisen paljon valoa tarvitsevia, lämpötilan suhteen tarkempia ja pH-arvon suhteen tarkempia.

   Mitä kasveja sulla on ? Mikä lämpötila akvassasi ja pH ? Entä tiedätkö kuinka kovaa vesi on ? Kuinka usein vaihdat vettä ?
   Mitä monneja ne on ? Jos on partamonneja, nekin saattaa syödä joitain kasveja. Yhdellä partiksella pitäisi olla muuten tilaa n.100 litraa...

   Lannotteista: liikalannoitus on pahaksi, joten annostelu oikein on tärkeää. 50litran akvaariossasi oikea vesimäärä on ehkä n.35litraa(sora, kannot, koristeet vie vesilitroja), joten annostele sen mukaan. Pohjalle laitettavia ravinnetablettejakaan ei mun mielestä kannata laittaa ihan kasvin tyvelle sinne: ainakin huonekasveilla asia on näin, juuret voivat "palaa"voimakkaasta ravintotikusta (korjatkoon joku, jos asia ei ole vesikasvien kohdalla näin).
   Samaten jos lurautat suoraan akvaan vahvaa lannoiteliuosta (?), se voi valua suoraan kasvin lehtiin, jolloin ne voi "sulaa"ja siis ruskettua pois. Jokatapauksessa on normaaliakin, että lehtiä tippuu esim.alalehdet valonpuutteesta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   351
   15792
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   525
   8433
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   55
   4861
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   2059