Gerbiilien häkin koko?

52x25x50

pituus 52, leveys 25 ja korkeus 50. Riittääkö mitat kahdelle gerbiilille? Häkki on puoleen väliin saakka lasia ja puolesta välistä ylöspäin normaalia häkkiä. Tuollainen olisi yhdessä kaupassa. Systeemissä on pohjan lisäksi kaksi puolikasta kerrosta, eli kolmessa kerroksessa.

Toinen vaihtoehto olisi 70 cm kertaa 33 cm kertaa jotain 30 cm kokoinen muovinen "laatikko", eli koko´naan muovia, paitsi verkko katto. Siinä on pohja plus puolikas toinen kerros. Tulevatko tuosta muovihäkistä jyrsimällä läpi?
Eläin kaupassa sanoivat, että tämä on aika minimikoko kahdelle gerbiilille, eli tuo ensimmäinen vaihtoehtoko on liian pieni? Tuota ensimmäistä tapausta ei tosin eläin kaupassa ollut.. Olisi vaan paljon halvempi tuo eka vaihtoehto.

19

970

  Vastaukset

  • Mielestäni ensimmäinen on liian pieni. Ja toinen, jos on muovia niin en ostaisi. Kyllä ne siinä muovisessa voi kestää, mutta paras vaihtoehto on lasiterra, vaikka vanha akvaario, joka vuotaa. Passaa oikeen mukavasti eikä ole kalliskaan. Tuo alempi on kivan kokoinen, mutta en luottas siihen, että kestävät muovin takana välttämättä.

  • Ensimmäisessä on pohja-ala aika olematon, eli se kannattaa unohtaa. Muovisessa gerbut joko pysyvät, tai sitten eivät. Jos eivät, edessä on uuden asumuksen osto, ellei niin huonosti käy, että gerbut saavat jyrsiessään muovinsälöjä elimistöönsä ja kuolevat sisäiseen verenvuotoon. Suosittelisin siis hankkimaan kerralla kunnollisen kokoisen lasiterraarion ja tekemään siihen verkkokannen. Kahdelle hyvänkokoinen olisi noin 80*40*40cm. Isompi tietenkin aina parempi eikä pikkuisen pienempikään mikään maailmanloppu olisi. Ja jos kuitenkin muoviseen asumukseen päätyy, ainakin kaikki muovitasot ja kopit kannattaa ehdottomasti poistaa gerbujen ulottuvilta.

  • Kannattaa käydä kyselemässä eläinkaupoista jos niillä olis käytettyjä ehkä vähän vuotavia akvaarioita jotka ne on heittäny pois niin jos voisivat sellasen sulle myydä.

   • Huuto.netistä kans löytää ihan kivasti akvaarioita.
    Joskus myös yhdessä kaupassa, jossa myytiin kuljetuksessa vaurioituneita tavaroita halvalla (siis esim. joku jääkaappi johon oli tullu naarmu kuljetuksessa) myytiin tosi halvalla, siellä oli akvaarioitakin alkaen 20€.. Ja oli ihan kivan kokosiakin. Että kannattaa kattoo onko jossain sun lähellä sellasta kauppaa.


   • Mia ja 7 gerbua kirjoitti:

    Huuto.netistä kans löytää ihan kivasti akvaarioita.
    Joskus myös yhdessä kaupassa, jossa myytiin kuljetuksessa vaurioituneita tavaroita halvalla (siis esim. joku jääkaappi johon oli tullu naarmu kuljetuksessa) myytiin tosi halvalla, siellä oli akvaarioitakin alkaen 20€.. Ja oli ihan kivan kokosiakin. Että kannattaa kattoo onko jossain sun lähellä sellasta kauppaa.

    Suomen gerbiiliyhdistyksen sivuilta löytyy laskuri, minkä mukaan voi laskea, kuinka monta gerbiiliä mahtuu terraarioon. Laitoin antamasi mitat ja laskin sen. Tulos oli tämä;
    Terraarioosi mahtuu 2 gerbiiliä, eli tulos pitää vielä puolittaa, eli 1 gerbiili. Ja gerbiiliä ei saa pitää yksin, joten sinulla on oltava VÄHINTÄÄN 2 kertainen TERRAARIO tai AKVAARIO, ei häkki. Häkkiä voi käyttää vain esim. totutushäkkinä. Ei vakituisena asumuksena.


  • Entisen hamsterini terraarion korkeus on 26cm. Minimi korkeus on 30cmc, mutta haittaako neljä senttiä?

  • Kyllä haittaa, koska jos se on alle 30cm niin se on eläinrääkkäystä, sillä eläinsuojelulaissa lukee että gerbiilillä täytyy olla väh. 30cm korkea asumus.

   • En sanois et oikeesti 4cm alle on RÄÄKKÄYSTÄ.


  • ihan oikeasti, mikä siinä tiedon etsimisessä on niin vaikeaa?! Sen ymmärtää, jos kysyy muiden kokemuksia tai asiaa, josta ei etsimälläkään löydy tietoa.

  • Suosittelisin kahdelle gerbulle väh. 60cm x 40cm x 40cm
   Huomioi; VÄHINTÄÄN!

  • Pitää olla TILAA sipsuttaa ja ELÄÄ, gerbiili on vilkas ja innokas juoksemaan ja hyppelemään, kyllä vähintään 120cm x 50cm kokoinen terra olisi paras, joku tuommoinen 280 litran vanha akvaario on hyvä. Siihen kun teettää kunnollisen, puukehyksisen verkkokannen, jossa saranat, niin johan on hoito mukavaa ja siimahiiret onnellisia eivätkä karkaile :) Omia siimuleitani en ikinä laittaisi pienempään terraan. Ajatelkaa, jos ihminen joutuis viettää koko elämänsä esim. vaatehuoneen kokosessa tilassa =(

  • kiitos,en aluksi tiennyt minkä kokonen olisi hyvä 2 gerbulle :) kun etsin just terraariota. mutta kiitos paljon!!! kiitän. näistä suomi24 keskusteluista on apua

  • mulla on kaks uros gerbiiliä ja niitten terraarion koko on 119cm ja 30cm. Se on myös 50cm korkee. Onko toi sopiva koko?

  • Mul on kuus gerbiilii ja ne asuu terrassa jonka koko on 30cm kertaa 50cm. Ne pärjää semmosessa ihan hyvin.

   • RÄÄKKÄYSTÄ


   • Mitä vit~ Älä hanki gerbsuja jos sulla ei oo tilaa niille!!! Toi on väärin


  • En tiedä monta gerbiiliä kannatais ostaa kolme vai neljä voitteko auttaa että kumpi on fiksumpi valinta💗

  • Siis kaksi vai kolme ja mistä gerbiilit kannattaa hankkii?

   • No jos on 2 gerbsuu ja tulee tappelu nii ei tarvis arpoo et kuka teki ja mitä kun mulle on tapahtunu sillee (on 5 gerbiiliä) yhtenä päivänä huomasin että yheltä puuttuu karvoja aika paljon


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1880
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   1219
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   87
   1153
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   27
   920