Gerbiilien häkin koko?

52x25x50

pituus 52, leveys 25 ja korkeus 50. Riittääkö mitat kahdelle gerbiilille? Häkki on puoleen väliin saakka lasia ja puolesta välistä ylöspäin normaalia häkkiä. Tuollainen olisi yhdessä kaupassa. Systeemissä on pohjan lisäksi kaksi puolikasta kerrosta, eli kolmessa kerroksessa.

Toinen vaihtoehto olisi 70 cm kertaa 33 cm kertaa jotain 30 cm kokoinen muovinen "laatikko", eli koko´naan muovia, paitsi verkko katto. Siinä on pohja plus puolikas toinen kerros. Tulevatko tuosta muovihäkistä jyrsimällä läpi?
Eläin kaupassa sanoivat, että tämä on aika minimikoko kahdelle gerbiilille, eli tuo ensimmäinen vaihtoehtoko on liian pieni? Tuota ensimmäistä tapausta ei tosin eläin kaupassa ollut.. Olisi vaan paljon halvempi tuo eka vaihtoehto.

20

2786

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • JemppuliZ

   Mielestäni ensimmäinen on liian pieni. Ja toinen, jos on muovia niin en ostaisi. Kyllä ne siinä muovisessa voi kestää, mutta paras vaihtoehto on lasiterra, vaikka vanha akvaario, joka vuotaa. Passaa oikeen mukavasti eikä ole kalliskaan. Tuo alempi on kivan kokoinen, mutta en luottas siihen, että kestävät muovin takana välttämättä.

  • suski87

   Ensimmäisessä on pohja-ala aika olematon, eli se kannattaa unohtaa. Muovisessa gerbut joko pysyvät, tai sitten eivät. Jos eivät, edessä on uuden asumuksen osto, ellei niin huonosti käy, että gerbut saavat jyrsiessään muovinsälöjä elimistöönsä ja kuolevat sisäiseen verenvuotoon. Suosittelisin siis hankkimaan kerralla kunnollisen kokoisen lasiterraarion ja tekemään siihen verkkokannen. Kahdelle hyvänkokoinen olisi noin 80*40*40cm. Isompi tietenkin aina parempi eikä pikkuisen pienempikään mikään maailmanloppu olisi. Ja jos kuitenkin muoviseen asumukseen päätyy, ainakin kaikki muovitasot ja kopit kannattaa ehdottomasti poistaa gerbujen ulottuvilta.

  • Mamiii

   Kannattaa käydä kyselemässä eläinkaupoista jos niillä olis käytettyjä ehkä vähän vuotavia akvaarioita jotka ne on heittäny pois niin jos voisivat sellasen sulle myydä.

   • Mia ja 7 gerbua

    Huuto.netistä kans löytää ihan kivasti akvaarioita.
    Joskus myös yhdessä kaupassa, jossa myytiin kuljetuksessa vaurioituneita tavaroita halvalla (siis esim. joku jääkaappi johon oli tullu naarmu kuljetuksessa) myytiin tosi halvalla, siellä oli akvaarioitakin alkaen 20€.. Ja oli ihan kivan kokosiakin. Että kannattaa kattoo onko jossain sun lähellä sellasta kauppaa.


   • Cimma
    Mia ja 7 gerbua kirjoitti:

    Huuto.netistä kans löytää ihan kivasti akvaarioita.
    Joskus myös yhdessä kaupassa, jossa myytiin kuljetuksessa vaurioituneita tavaroita halvalla (siis esim. joku jääkaappi johon oli tullu naarmu kuljetuksessa) myytiin tosi halvalla, siellä oli akvaarioitakin alkaen 20€.. Ja oli ihan kivan kokosiakin. Että kannattaa kattoo onko jossain sun lähellä sellasta kauppaa.

    Suomen gerbiiliyhdistyksen sivuilta löytyy laskuri, minkä mukaan voi laskea, kuinka monta gerbiiliä mahtuu terraarioon. Laitoin antamasi mitat ja laskin sen. Tulos oli tämä;
    Terraarioosi mahtuu 2 gerbiiliä, eli tulos pitää vielä puolittaa, eli 1 gerbiili. Ja gerbiiliä ei saa pitää yksin, joten sinulla on oltava VÄHINTÄÄN 2 kertainen TERRAARIO tai AKVAARIO, ei häkki. Häkkiä voi käyttää vain esim. totutushäkkinä. Ei vakituisena asumuksena.


  • ?

   Entisen hamsterini terraarion korkeus on 26cm. Minimi korkeus on 30cmc, mutta haittaako neljä senttiä?

  • liian matala

   Kyllä haittaa, koska jos se on alle 30cm niin se on eläinrääkkäystä, sillä eläinsuojelulaissa lukee että gerbiilillä täytyy olla väh. 30cm korkea asumus.

   • Gerbiilin omistaja

    En sanois et oikeesti 4cm alle on RÄÄKKÄYSTÄ.


  • ...............

   ihan oikeasti, mikä siinä tiedon etsimisessä on niin vaikeaa?! Sen ymmärtää, jos kysyy muiden kokemuksia tai asiaa, josta ei etsimälläkään löydy tietoa.

  • derlox

   Suosittelisin kahdelle gerbulle väh. 60cm x 40cm x 40cm
   Huomioi; VÄHINTÄÄN!

  • pastillero

   Pitää olla TILAA sipsuttaa ja ELÄÄ, gerbiili on vilkas ja innokas juoksemaan ja hyppelemään, kyllä vähintään 120cm x 50cm kokoinen terra olisi paras, joku tuommoinen 280 litran vanha akvaario on hyvä. Siihen kun teettää kunnollisen, puukehyksisen verkkokannen, jossa saranat, niin johan on hoito mukavaa ja siimahiiret onnellisia eivätkä karkaile :) Omia siimuleitani en ikinä laittaisi pienempään terraan. Ajatelkaa, jos ihminen joutuis viettää koko elämänsä esim. vaatehuoneen kokosessa tilassa =(

  • i love gerbiili

   kiitos,en aluksi tiennyt minkä kokonen olisi hyvä 2 gerbulle :) kun etsin just terraariota. mutta kiitos paljon!!! kiitän. näistä suomi24 keskusteluista on apua

  • hähhh

   mulla on kaks uros gerbiiliä ja niitten terraarion koko on 119cm ja 30cm. Se on myös 50cm korkee. Onko toi sopiva koko?

  • ne.pärjää

   Mul on kuus gerbiilii ja ne asuu terrassa jonka koko on 30cm kertaa 50cm. Ne pärjää semmosessa ihan hyvin.

   • MidnightMelody

    RÄÄKKÄYSTÄ


   • Anonyymi

    Mitä vit~ Älä hanki gerbsuja jos sulla ei oo tilaa niille!!! Toi on väärin


  • Gerbufani

   En tiedä monta gerbiiliä kannatais ostaa kolme vai neljä voitteko auttaa että kumpi on fiksumpi valinta💗

  • Gerbufani

   Siis kaksi vai kolme ja mistä gerbiilit kannattaa hankkii?

   • Anonyymi

    No jos on 2 gerbsuu ja tulee tappelu nii ei tarvis arpoo et kuka teki ja mitä kun mulle on tapahtunu sillee (on 5 gerbiiliä) yhtenä päivänä huomasin että yheltä puuttuu karvoja aika paljon


  • Anonyymi

   Mistä voisin ostaa 2 gerbiilille lasiterran?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   375
   5769
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3980
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   95
   1659
  4. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   372
   1500
  5. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   1447
  6. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1447
  7. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   12
   1423
  8. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   60
   1368
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   946
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   944
  Aihe