Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Was bedeutet...

Nebenkosten?

Nyt joku fiksu Saksa-tietoinen!
Siis on kyse noista Saksan vuokrakämpistä. Ja kun ensin on sanottu "Kaltmiete" ja sitten erikseen "Nebenkosten", ni meinaako se, että kuukauden vuokra on "Kaltmiete" "Nebenkosten"? Siis täytyykö nuo Nebenkostenitkin maksaa joka kuukausi? Ja jos täytyy, niin miksi ihmeessä ne on pitänyt luetella erikseen, miksei ole laitettu suoraan warmmieteä, olisi paljon selkeämpää...?
Kiitos ja Danke mahdollisista avuista!

8

1334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Virallisesti hullu

      Kaltmiete on vuokra kylmästä kämpästä.
      Nebenkosten tarkoittavat sähköä,kaasua,lämmintä vettä,lämmitystä jne,jotka vuokralainen maksaa itse kulutuksensa mukaan vuokran lisäksi.
      Juuri tuon kulutuksen suuruuden riippuvuudesta johtuen,ei voida ilmoittaa ns. lämmintä vuokraa.
      Asia selvä?

      • Virallisesti tyhmä

        Nojuu, tajusin kyllä, mihin ne nebenkostenit menee, MUTTA jos se nebenkostenin summa on nimenomaan ilmoitettu, niin miksei samantien voida summata kaltmieteä ja nebenkostenia? Vai onko kyseessä vain "suunnilleen"-summa, enkä vieläkään tajua, pitääkö se siis kuitenkin maksaa joka kuukausi?

        Kiitos vielä. (=


    • näin täällä

      Itävallassa on niin (ja Saksassa kaiketi myös) että kaltimiete on niin kuin Suomessa se vuokra. Nebenkosten on ne lämmitys- ja vesimaksut, joita ei makseta vuokranantajalle vaan palvelun tuottajalle tai taloyhtiölle. Ne on arvioitu kuuden kuukauden väliajoin eli jos et paljon lämmitä (monesti ei ole kaukolämmitystä kerrostaloissa vaan suora sähkölämmitys joka maksaa enemmän) niin saat sen säästön hyväksi seuraavassa laskussa. Eli toimii oikeastaan kuten Suomessa, täällä päin vaan tehdään nämä hommat jotenkin monimutkaiseksi :). Toisin sanoen ne nebenkostenit ei ole koskaan kiinteitä, ne riippuu sun kulutuksesta.

    • Saksassa asuneena

      Saksassa asuvana suomalaisena huomauttaisin, että täkäläiset asunnot ovat KYLMIÄ, lattiat on kylmiä, koska lattiapinnoitteet liimataan suoraan betoniin ilman eristeitä, vanhoissa taloissa on säännöllisesti vuotavat ikkunat ja/tai seinät, ja saksalaiset on sitä mieltä, että on terveellistä nukkua täysin kylmässä makuuhuoneessa ikkunat auki talvellakin. Lähde siis siitä, että lämmityskulusi ovat vähintäänkin kaksi kertaa sitä mitä olisivat Suomessa... Ja että todennäköisesti joudut maksamaan sen kuukausittaisen etumaksun maksettuasi loppulaskun tullessa vielä toiset samat. Myös sähkön ja veden hinta on kaksinkertainen Suomeen verrattuna. Siksi on ihan hyvä säästää vettä suihkussakin...

      • säästäminen

        Jos asut Suomessa kerrostalossa, jossa ei ole asuntokohtaisia vesimittareita kannattaa opetella aivan uudet tottumukset veden käytössä. Jos asut omakotitalossa, olet jo opetellut ne.

        Mitään ei kannata tehdä juoksevan veden alla. Hampaiden pesua, pyykin pesua käsin, tiskausta tms. varten kannattaa laskea aina vettä altaaseen tai hammasmukiin ja käyttää vesi siitä.

        Saksalaisethan nostelevat astiat pesuainevedestä telineeseen ja kuivaavat astiapyyhkeellä, mutta jos suomalaisittain huuhtelet astiat, niin käytä taas allasta.

        Kukkarosi kiittää sinua uusien tapojen opettelusta runsain mitoin!


      • Ösimaasta
        säästäminen kirjoitti:

        Jos asut Suomessa kerrostalossa, jossa ei ole asuntokohtaisia vesimittareita kannattaa opetella aivan uudet tottumukset veden käytössä. Jos asut omakotitalossa, olet jo opetellut ne.

        Mitään ei kannata tehdä juoksevan veden alla. Hampaiden pesua, pyykin pesua käsin, tiskausta tms. varten kannattaa laskea aina vettä altaaseen tai hammasmukiin ja käyttää vesi siitä.

        Saksalaisethan nostelevat astiat pesuainevedestä telineeseen ja kuivaavat astiapyyhkeellä, mutta jos suomalaisittain huuhtelet astiat, niin käytä taas allasta.

        Kukkarosi kiittää sinua uusien tapojen opettelusta runsain mitoin!

        Meilläpäin tuo vesihommakin on siitä kiinni, missä lämmityksessä se talo on. Jos on kaukolämpö niin kyllä kuumaa vettä saa juoksuttaa minkä sielu sietää, se on vesimaksuna niissä käyttökuluissa sisällä. Jos talossa on suora sähkölämmitys ja kylppärissä vesiboileri niin se onkin asia erikseen. Tosiaan kannattaa laittaa kraana kiinni kun hampaita pesee..mutta onhan se Suomessakin sama juttu, tosin kerrostalot kai Suomessa on aina kaukolämmössä. Käyttösähkö on kyllä mielestäni täällä kalliimpaa kuin Suomessa.


    • greettaelina

      Aivan;Saksassa maksetaan nebenkosten=sivukulut/käyttökulut erikseen,aivankuin Suomessa sähkömaksutkin kulutuksen mukaan,Eli maksat joka kuukausi käyttökuluja arvion mukaan,joka vuosittain tasataan tasauslaskulla.Eli mitä enemmän lämmitystä,lämmintä ja kylmää vettä esim. käytät,sitä enemmän maksat.Nebenkosteneissa on mukana myös jätemaksut,kiinteistöverot ym. vaikka asuisit vuokrallakin.Omistajalle menee koko kaltmiete vuokratulona.Lisäksi maksat vielä käyttösähkön erikseen sähköyhtiölle.Kannattaa miettiä minkälaiseen lämmitysmuoto asuntoon menee!!!

      • Saksasta

        Jos sinulla on omakotitalo, oli se sitten Suomessa tai Saksassa, niin tiedät hyvin tarkkaan mitä vedenkulutus ja lämmitys ja roskahuolto maksaa.

        Jos olet vuokralaisena luullut, että kuluttamisesi on ilmaista, olisi hyvä huomata että kuluttava elämäntyylisi on kallista ja sinun pitää siitä maksaa. Suomessa ehkä ensin sen maksoi isi äiti tai sosku, mutta lopulta joku aina maksaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe