Muita mokailijoita?

Hups!

Ongelmani on jatkuva mokailu. Mokailen lähinnä pienissä asioissa. Sanon jotain todella typerää ajatuksissani, kaadun ihmisten edessä, unohdan kaiken tärkeän, puen paidan väärin päin, tilaan tietämättäni netistä jotain, vastaan koulussa väärin täysin yksinkertaisiin asioihin...

Ja nuo ovat sellaisia peiniä joita sattuu aivan joka päivä. Pahempiakin on, joku mainitsi tällä palstalla lasioven potkaisun, olen sen tehnyt, rikkonut pyöriä vahingossa, vaarantanut oman veljeni hengen (!) typeryyttäni, kävellyt väärään talooon sisään (kun asuimme rivitalossa). Pahimpia en yksinkertaisesti viitsi tänne pistää.

Ongelmana on nimenomaan se HÄPEÄ jota joudun näiden takia tuntemaan joka päivä. Joinain päivinä en jaksa mennä ulos kun pelkään nolaavani itseni. Tuntuu etten enää uskalla vastata koulussa kysymyksiin, tutustua ihmisiin, käydä kaupassa. En vain jaksa sitä puristavaa häpeän tunnetta. Juuri tänään olen mokannut jo kolme kertaa ja kello on tätä kirjoittaesssani 13.40...

Onko muilla tällaista ongelmaa? Krooninen mokailu? Voiko tällaisesta päästä eroon? Olen aika ajatuksiini uppoava ihminen ja mielikuvitus on vilkas. Lisäksi olen niin herkkä että muistan kaikki jutut vuosia myöhemmin.

10

2084

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tutulta;)))

   Sitähän se on. Olen vanhempana antanut paljon anteeksi itselleni ja lakannut häpeämästä. Hei, oikeestaan ne on aika hauskoja mokia. Ainakin näin jälkeenpäin.

   T: mokailumestari.

  • mokailija

   En suhtaudu mokailuihini enää niin kriittisesti, nauran itsekin jutuilleni :D Puen pikkaritkin usein väärinpäin kun olen ihan ajatuksissani ;D Ja mehujen ym. nesteiden kaataminen lasiin on 100 varma juttu, aina läiskyy yli... Äiti yritti aikoinaan paukuttaa päähän huolellisuutta ja nyt nalkuttaa poikaystävä. Olen vaan tunari, ei voi mitään :)

  • tekevälle sattuu

   Kaikenlaista mokaa tapahtuu päivittäin. Joskus isompia ja joskus pienempiä. Ennen nuo hävetti ja nykyään vain naurattaa (jos ei mitään vakavampaa satu). Kannattaa ottaa nuo mokailut osana elämää, kyllä niille oppii nauramaan. Toki kannattaa muistaa mokattuaan se hyvä sana: anteeksi.

  • Ja elämä on helppooo

   -Älä ota sitä niin vakavasti.
   -Ota löysin rantein, älä jännitä.

   Vakavasti puhuen: relaa vähän. Ei se ole niin vakavaa, jos mokaa. Eikä muuten mikään muukaan elämässä ole niin kovin vakavaa ja totista. Ota vähän rennommin, niin et jää kelaamaan pikkuasioita ja et enää muista suurinta osaa mokistasi.

  • neuvoja*

   Sinullahan saattaa olla jokin adhd tai muu vastaava keskittymishäiriö-ongelma, johon voisi olla mahdollisuus saada apua. Tuntuu, että et keskity asioihin joita teet. Sitäpaitsi kaikki kaatuu joskus tai pukee paidan päälle väärinpäin hajamielisyyksissään. Minäkin olen kävellyt kaupungilla vetskarit levällään!!!ja olen kaiken lisäksi nainen.
   Mutta käy oikeasti jossain tutkituttamassa itsesi, että kyseessä voi olla jokin keskittymishäiriö, joka on mahdollisuus diagnosoida melko helpoin tavoin.

  • ADHD minäkin

   Mahdollisesti kuulut meidän ADHD-ihmisten värikkääseen joukkoon! Tai sitten olet vaan muuten riemastuttavalla tavalla oma itsesi.

   Tiedän kokemuksesta, että mokailu on joskus rankkaa, nuorena varsinkin. Näin vanhempana sitä on oppinut kääntämään asian iloksi ja nauramaan itselleen. Ja mikä tärkeintä, hyväksymään itsensä mokailuineen kaikkineen. Toki omassa tapauksessani tuo diagnoosikin auttaa, tietää miksi monille muille helpot asiat ovat usein itselle vaikeita. Ja toisaalta miksi muille vaikeat asiat ovat usein itselle helppoja.

   Unohda häpeä ja ole ylpeä itsestäsi.
   Kyllä maailmaan mokauksia mahtuu!

  • mokailu

   ja itsensä nolaaminen aina silloin tällöin kuuluvat myös mun elämään. Yritän kuitenkin lujittaa itsetuntoa niin ei pienet virheet haittaa...ja hei itselleen pitää oppia nauramaan.viimeksi kun kaaduin julkisella paikalla hekotin hyvän tovin omalle kömpelyydelleni.Ei noi loppujenlopuks oo kovin vakavaa.

  • _jayn_

   Kuulostaa tutulta :) Itse olen pohtinut ADHD:n mahdollisuutta kohdallani aina silloin tällöin vakavammin kuin myös hetkittäin ohikiitävän ajatuksen verran. Olen kuitenkin päätyny siihen, että olen vain oma ihana säheljä itseni. Minkäs sille mahtaa kun kummalliset sanat ehtivät ennen lopullista ajatusta nopeasti käyvästä suusta, tavaroita ei ole muotoiltu pysymään käsissä, seinät kävelevät vastaan ja muut ihmiset tulevat vääriin paikkoihin väärään aikaan:D Eiköhän se ole aivan normaalia, jos kuitenkin kaikki jokapäiväiset rutiinit pystyy suuremmitta häiriöittä hoitamaan. Minulla ei koskaan ole itseni kanssa tylsää, eikä varmasti sinullakaan kunhan vain opit nauramaan itsellesi. Myönnetään, itsensä hyväksyminen vei aikaa, osa tapaamistani ihmisistä pitää minua varmasti TODELLA yksinkertaisena, osa nauraa selkäni takana, mutta ne rakkaimmat jaksavat nauraa, minun kanssani.

   Tällaista mokailua voi siis tuskin kukaan välttää, toisille sitä vain sattuu enemmän. Niin kauan kuin sillä ei satuta toista niin kaikki on hyvin. Kukaan suhteellisen selkeästi kokonaisuuden hahmottava henkilö tuskin myöskään suuremmalti pahastuu, ainakaan anteeksipyynnön jälkeen.

   Typeryyttä en sekoittaisi tähän mokailuun. Mokailu on mielestäni lähinnä tapahtumien sarja, joka johtaa arvaamattomaan lopputulokseen(=vahinko, joka kyllä toisinaan olisi mahdollista välttää aikaisempien kohellusten seuraksena ja yleisen huolellisuuden lisäämisellä.)Typeryys taas, se on minusta jo erilaista ajattelemattomuutta, johon aikankin henk. kohtaisesti liittäisin jopa pienen välinpitämättömyyden. Tällaistakin tapahtuu, monessa muodossa. Näinä hetkinä ihminen voi mennä itseensä ja ottaa opikseen ja seuraavalla kerralla.. ajatella ainakin kaksi kertaa :)

   Kyllä me tästä, eikö niin? :)

  • relaxi

   Mulla samoja kokemuksia, ainoa missä en mokaa on että mietin tarkkaan, ennenkuin sanon, etten loukkaa kenenkään tunteita.. sekin voi olla itse opeteltua..
   Nykyään osaan elää mokailun kanssa, olen omalla huumorilla selvinnyt häpeästä.. Eli pistän aina mokailut tyhmän blondin piikkiin.. Ja jos punastun häpeästä sanon, että vaatteen väri heijastaa punan..
   Enkä oikeastaan enää tunne häpeää asiasta, kun muut saavat yleensä hyvät naurut, ja kun osaa vielä perustella mokailun, niin se ei aiheuta edes hämminkiä..

   Tosin ei mulla noita mokia noin monta kertaa päivässä tapahdu..

   Mä uskoisin, että olet yksinkertaisesti niin ajatuksissasi, kun mokat syntyy..

   Mäkin olen herkkä luonne, mutta aikuistumisen myötä voin lähinnä nauraa tehdyille mokille..
   Ja naurunhan pitäisi tietää pitkää ikää..

  • Anonyymi

   Itse mokailen jatkuvasti pienissä asioissa ja teen väärin/sanon väärin. En oikeen tajua olen suht nuori ja tämä on aikauutta. Parisuhde kärsii vähän näistä mokista joita kertyy. Stressaan koko ajan että millon mokaan ja en osaa antaa anteeksi niitä mokia itselleni. Apuaa!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Baaritappelu

   Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
   Kokkola
   50
   5035
  2. Tappo Kokkolassa

   Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
   Kokkola
   23
   3307
  3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

   Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
   Kokkola
   28
   1442
  4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

   Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
   Sinkut
   181
   1285
  5. Mitä ihmettä

   Kaipaat hänessä
   Ikävä
   75
   990
  6. MAKEN REMPAT

   Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
   Suomussalmi
   24
   898
  7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

   5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
   Ähtäri
   49
   857
  8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

   Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
   Hindulaisuus
   258
   800
  9. Mulla on kyllä

   Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
   Ikävä
   35
   738
  10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

   Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
   Raamattu
   482
   707
  Aihe