Puhe morsiamelle

Sulhanen

Terve!

Nyt olis vähän ongelma kun tuolle morsiamelle pitäs kuulema pitää puhe häissä. Ite kun en hirveesti ole näihin asioihin perehtynyt niin ei oikein tiedä, että mitäs tässä nyt sitten oikein juteltaisiin.

Joten jos teillä jollakulla on semmonen pieni puheenpoikanen jossain takataskussa niin laitatteko sen tänne vähän niin kuin malliksi?

6

25495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puhe

      Terve,

      Täällähän on purukkaa ihan mielettömästi ;)

      Itseasiassa eksyin tänne sivustella puheen perässä.
      Tarttis kans joku puheenpoikanen repästä ja koitin keräillä ideoita.

      Näyttää siltä, että on järkevin tehdä puhe omasta päästä, eikä mitään valmista runkoa apunakäyttäen. Saa vähän persoonallisemman kun itse tekee ja änkyttäen lukee.

      Mut siinä sitä sitten onkin ihmettelemistä, että mitä puhelee. En oo muutenkaan mikään hirvee puhemies suuren joukon edessä, et taitaa mennä panikoinniks jo nyt.

      :D

    • rouva kohta

      Hei!

      Kirjoitit, että sinun täytyy pitää puhe. Kuka käskee? Vai oletko itse luonut itsellesi pakon? Minä en ainakaan vaatisi omaa sulhastani pitämään puhetta, pitää jos itse haluaa tai sitten ei. Pakotetut löpinät eivät minusta tuntuisi kovin kivalta, eikä myöskään ajatus, että tahallani aiheuttaisin miehelleni paineita.

      Mutta jos haluat, niin puhu vaikka siitä miten ihastuit häneen, kuinka onnekas olet, että sait juuri hänet, muutaman sanan voi varmaan käyttää appivanhempien kehumiseen, kun niin hienon vaimon saivat sinulle aikaiseksi. Lopetella voi suuntaamalla katseen tulevaisuuteen. Eli kuinka haluat olla hänen kanssaan aina ja tehdä hänet onnelliseksi loppuelämäsnsä... Tämmöisiä ne kai on, ne morsiamelle suunnatut puheet sulhsen puhumina.

      Mutta siis minusta olisi noloa jos mieheni pakon edessä änkyttäisi väkisin keksittyjä kliseitä ja joutuisi siten olemaan jotain muuta kuin on. Parempi on jos puheita ei pidetä liikaa, vieraatkin kyllästyvät. Joten lyhyt puhe on parempi kuin pitkä!

    • näinpä näin

      Lue runo. Juonnat sen jotenkin tyyliin: "kun en itse ole kovin hyvä pukemaan tunteitani sanoiksi, ja joku on jo pukenut sanoiksi sen, mitä sinusta ajattelen, ajattelin mennä sieltä, missä aita on matalin, ja lukea tämän runon"

      Ellei porukka ole kovin tiukkapipoista ja tuntee sinut niin, että tietää "puhehaluttomuutesi" niin tuossa ei pitäisi olla nokan koputtamista. Runoja löydät kirjastosta tai hyvällä lykyllä sivustolta positiivarit.fi. Mutta katsokin sitten, että runo on huolella valittu ja henkilökohtainen, liian matalan aidan yli ei saa mennä =) Tietysti myös laulun sanat on yksi vaihtoehto, mutta en onko angstinen kansamme tuottanut mitään riittävän iloista.

    • now vm

      Mitään pakkoa sinun ei ole pitää puhetta. Pidä, jos itse niin haluat. Mutta kukaan, ei edes tuleva vaimosi, voi sinua pakottaa puhumaan "tahdon"- sanaa kummempaa häissänne.

      Tärkeää on, että itsekin viihdyt tuona päivänä etkä jännitä rystyset valkoisina kunnes olet puheesi pitänyt.

      Mutta jos sinusta itsestäsi tuntuu, että haluat puhua, niin unohda kaikki paineet; hääsi ovat sinun päiväsi, etkä voi "mokata" yhtikäs mitään!

      Kirjoita alussa ylös kaikenlaisia asioita, joista haluaisit puhua. Niitä läpikäydessäsi sinulle selkenee, että mistä haluat puhua. Parhaimpia puheita ovat ne, joissa kerrotaan kauniisti tarinaa rakkauden alkamisesta, yhteisistä hetkistä ja aidosti ollaan oma itsensä.

      Jos sinua jännittää ennen puhetta, niin vedä syvään henkeä, pidä vaikka hiljaisuuden hetki (porukka odottaa kyllä innolla)ja aloita rauhassa. Ja puhu kaikessa rauhassa, katso morsiantasi ja välillä muutakin yleisöä.

      Puheen ei tarvitse olla pitkä, ei liian henkilökohtainen, ei huvittava; tarkoitus on juhlistaa sitä rakkautta, jota tunnet puolisioasi kohtaan. On kaunista myöskin kiittää niitä ihmisiä, jotka ovat auttaneet päivän järjestämisessä, molempien vanhempia ja vieraita saapumisesta paikalle.

      Mieti, että onko sinulle parempi kirjoittaa puhe sanasta sanaan ja opetella se vai luetko mielummin paperista. Kaikki on sallittua.Kun osaat puheen ulkoa, voit unohtaa sen "kaavan" ja puhua sen mukaan, miltä tuona päivänä ja hetkenä tuntuu.

      Monissa häissä joku toivottaa vieraat tevetulleiksi (yleensä joku vanhemmista tai bestman), morsiamen isä pitää puheen (yhtä hyvin sulhasen äitikin voi puhua), morsiamen ystävä/t puhuvat ja bestman sanoo muutaman sanan. Myös opiskelutoverit tai harrastuskamut, kaaso tai perheystävät tai kummit voivat puhua. On hyvä tietää etukäteen, että ketkä pitävät puheen ja parhaimmissa häissä puheetkin kuvaavat tuoretta paria paitsi yksilöinä, myös parina.

      On kerrassaan hienoa, että sulhasena tunnet velvollisuutesi puhua, mutta sellaista pakkoa ei kuitenkaan ole.

    • vaimo jo

      Olimme etukäteen sopineet, että pidämme kiitospuheen ja että miehei hoitaa sen.

      Mieheni ensin yksinkertaisesti kiitti minua, kun olin mennyt hänen kanssaan naimisiin ja siten kiitti kaasoa ja bestmania avusta sekä juhlaväkeä molempien puolesta paikalle saapumisesta ja ilon päiväämme osallistumisesta. Hääalbumissa on kuva, jossa hän katsoo kauniisti minulle puhuessaan ja ja minä hymyilen säteillen takaisin...

      • friend09

        kiitospuhe on ihan jees. Ei sitä muuta tarvi.
        Morsian sitten vain hymyilee sulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1819
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      82
      1606
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe