Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

pinnasänky vs. matkasänky

kumpikampi

Tarvitseeko välttämättä ostaa pinnasänkyä riittääkö lapselle pelkkä matkasänky?? asiallisia vastauksia ja mielipiteitä toivoo vastaukseksi hän.

13

6870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puolitoista

      Poika ei viihdy pinnasängyssä, nukkuu matkasängyssä paremmin eikä heräile kokoajan. On enemmän tilaa kääntyillä. Nukkui noin puolivuotiaaksi pinnasängyssä, sitten suostui siellä enää päiväuniin kunnes ei nekään enää pinnasängyssä sujunut. Luovuttiin suosiolla koko pinnasängystä joten minusta se ei ole ollenkaan välttämätön hanke. Poika on siis 1v6kk. Nyt harkitaan tavallista lasten sänkyä.

      • meillä näin

        ostin ensimmäiselle lapselle pinnasängyn. Ja nyt jälkiviisaana en ostaisi enää. Meillä kanssa vilkas nukkuja. Pää kuhmuilla, heräsi aina siihen kun kopsahti reunoihin. Sitten olimme laivalla ja lapsella oli hytissä matkasänky... nukkui siinä niin mainiosti, että heitimme pinnasängyn pois. Ja nyt kolmaskin lapsi on nukutettu matkasängysssä.(Ensimmäiset kuukaudet nukutin kehdossa.)Ja puolusteluissa ihmetyttää miten pinnasänky sen kummemmin säästää selkää???Melko pian joudut pinnasängynkin pohjan laskemaan alas... Ja hyvä patja tottakai pitää olla sängyssä kuin sängyssä. Lisäksi meillä matkasänky maksoi 1/4 pinnasängyn hinnasta. Ja on mielestäni paljon sievempikin. Mutta makuja on monia. Itsellä pinnasänky oli yksi turhista ostoksista!!!!!


    • ...

      Minkä ikäistä lasta olisit matkasängyssä nukuttamassa? Siinä on aika korkeat laidat, pienen vauvan nukkumaan laitto sinne voi olla varsinkin lyhyemmälle ihmiselle vähän hankalaa.

      Patja noissa ei ole mikään kummoinen eli kannattaa ostaa kunnon patja matkasänkyyn jos sitä meinaa ainoana sänkynä pitää.

    • ...

      Ajattele nyt sitä pientä selkää ja kasvavaa lasta, minkälaiselle rasitukselle se joutuu joustavapohjaisessa sängyssä. Vaikka matkasänkyyn kuinka laittaisi normaalin patjan, niin ei se kyllä pienen selkää tue tippaakaan. Eli oma mielipiteeni on, että niin aikuinen kuin lapsikin tarvitsee kunnon sängyn.

      • sinne

        sängyn alle laittaa jotain tueksi.


    • käytössä

      meillä tyttö 1v nukkuu matkasängyssä, siirrettiin siihen n.puolen vuoden iässä kun halusin pinnasängyn pois.

      poika 2v1kk alkoi nukkumaan matkasängyssä kun oli 9kk:tta ja nukkui siinä eilis iltaan asti, kunnes siirtyi oikeaan sänkyyn.

      vauva syntyy syksyllä ja nukutan häntä äitiyspakkaus laatikossa ja vaunuissa ja kun kasvaa siirrän matkasänkyyn.

      meillä on ostettu pinnasängyn patjat sänkyihin ja ainakin noissa meidän sänkyissä on hyvät "kovat" pohjat, että tuskin vaikuttaa selkään mitenkään.

    • Lokaäippä 06

      Meidän 8 kk ikäinen pikkuherra on kova unissaan melskaaja nykyään ja heräili jatkuvasti siihen kun pää kolahteli pinnasängyn pinnoihin ja milloin mikäkin raajoista oli pinnojen välissä. Reunapehmuste ei tosiaankaan saanut olla rauhassa paikallaan. Viime yön nukkui ekaa kertaa matkasängyssä, tänä aamuna pirautinkin vielä neuvolantädille ja kysyin onko matkasängyssä järkevää nukuttaa vauvaa vakituisesti niin tuumasi että hyvin voi nukuttaa, ei uskonut että siitä aiheutuisi lapselle isompanakaan mitään selkäongelmia.

    • mapee

      jos matkasängyn pohja on tukeva ja siinä on kunnon patja niin se riittää ainoaksi pediksi kyllä. Sillä matkasängyn omalla patjalla ei voi nukuttaa jatkuvasti.

      • kumpikampi

        kiitos paljon vastauksista. Pitää nyt vielä katsastella ja miettiä että kummanlaisen sängyn sitten lapselle hankkii.


      • ndggggggg
        kumpikampi kirjoitti:

        kiitos paljon vastauksista. Pitää nyt vielä katsastella ja miettiä että kummanlaisen sängyn sitten lapselle hankkii.

        matkasängyssä nukkunut 10kk iästä saakka.
        Pohja tuettu kovalla levyllä ja siinä päällä sängyn oma patja ja ostettu patja.
        Viihtyy.


    • minä vain

      siis jos lapsi on vielä mahassa, niin itse en ostaisi minkäänlaista sänkyä ennen kuin tulokas on syntynyt ja näette millainen persoona lapsi on.

      Meillä oli valmiina häkkisänky ja kehto ennen lapsen syntymää(ei onneksi ostettu, vaan perhekalleuksia uusilla patjoilla:)sekä tietenkin rattaat. Muksu ei suostunut nukkumaan missään noista, nukkui vain ja ainoastaan sylissä niin päikkärit kuin illalla nukkumaan mennessäkin. Jos yritti nostaa sylistä sänkyyn unessa heräsi heti, tai jos yritti nukuttaa viereen niin ei 2h nukuttamisenkaan jälkeen onnistunut. Jos nukahti, niin silloin piti itsenikin mennä nukkumaan samaan aikaaan kuin lapsenkin, sillä heräsi heti jos lähdin vierestä pois. Puolivuotiaana nukahti ensimmäisen kerran rattaisiin päikkäreille minkä jälkeen eläminen helpottui kummasti:)

      Mutta yksin sängyssä nukkuminen onnistui ensimmäisen kerran vasta n 2v, ja nyt lapsi on 3v ja nukahtaa iltaisin olohuoneessa sijaitsevaan pieneen sohvasänkyynsä itsekseen melko nopeasti. Olen koittanut laittaa sängyn makuuhuoneeseen mutta siellä tyttö ei suostu nukahtamaan yksin tai nukutettaessa. Itse olen kuulemma olut täysin samanlainen lapsena:)

      Kommenttini pointti oli siis siinä, että koeta vaikka siihen äitiyspakkauksen laatikkoon nukuttaa vauvaa ensimmäisinä viikkoina, jos nukkuu hyvin niin osta sitten vasta oikea sänky. koska jos ostat hienon ja kalliin sängyn ja sillä ei sitten olekaan mitään käyttöä ja on vain edessä jatkuvast, harmittaa ostos kovasti myöhemmin. Onneksi tosin monikaan lapsi ei ole yhtä "hankala" nukumisen suhteen kuin oma lapseni.

      • paljonkkii

        hyvästä neuvosta :D


    • The Rat

      Meillä kohta kolmevuotiaalla on ollut matkasänky nimensä mukaisesti matkalla käytettävänä sänkynä. Tähän mennessä öitä kertynyt ehkä noin sata...

      ... ja käytön jäljet alkavat näkyä selvästi. Sivukankaaseen on ilmestynyt jostain reikä (millä lie tökätty), reunoilla kangas on selvästi kulunut ja matkapussin vetoketju alkaa prakailla... Toki tuo on se halvin kilpaileva tuote, mutta maksoi silti uutena enemmän kuin pari käytettyä pinnasänkyä olisi maksanut (maksoimme siis yhdestä 20 euroa, hyvin kelpaa jo neljännellä lapsella).

      Eli kannattaa ainakin laatuun kiinnittää huomiota. Epäilen etteivät halvimmat vehkeet kestä sitä sitä aikaa jonka lapsi tuollaista tarvitsee (mielipidekysymys, vuodesta kahteen varmaan). Siis jatkuvassa käytössä.

      Muuten ovat kyllä mukavan näköisiä ja hiljaisempia kuin pinnasängyt. Lapset tykkäävät kyllä kovasti noissa nukkua, jopa tämä kolmivuotiaamme joka on jo puolisentoista vuotta nukkunut oikeassa sängyssä, viettää yönsä matkoilla ihan mielellään matkasängyssä. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2268
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1964
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      83
      1743
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1608
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      37
      1347
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    Aihe