Ihottumaa käsivarsissa, olkapäissä, selässä,

kaulassa ja rinnassa

Minulla on vuosien ajan ollut kiusallista ihottumaa, välillä vähemmän ja välillä enemmän. Aluksi sitä oli rinnassa ja oikeassa käsivarressa sekä oikeassa olekapäässä. Myöhemmin se levisi yläselkään sekä niskaan ja nyt hiljattain myös vasempaan käsivarteen ja olkapäähän.
Ihottuma alkaa yleensä niin, että ihoon tulee punainen kutiseva/kuumottava hieman koholla oleva paukama. Se näyttää ja tuntuu hyttysen pistolta. Keskellä paukamaa saattaa olla reikä. Myöhemmin rakkula puhkeaa ja sieltä tulee verta. Tämä saattaa johtua myös raapimisesta. Kuvuttuaan näppylöistä jää kuivat ruvet, joiden parantuminen kestää kauan ja joskus ne myös ikään kuin tulehtuvat uudestaan. Inhottavinta tässä kaikessa on se, että minulla on oikea käsivarsi ja olkapää täynnä arpia. Häpeän käyttää hihattomia paitoja, koska arvet ovat niin näkyviä.
Olen käynyt ihottumani takian useammallakin lääkärillä. Ihokeliakiaa epäiltiin, mutta testi oli negatiivinen. Toinen ihotautilääkäri diagnosoi ihottumani johtuvan kaupunkihyttysten pistoista. Siihen en jotenkin jaksa uskoa. Eräs lääkäri taas totesi näppylät märkäruveksi ja määräsi antibioottikuurin, josta ei myöskään ollut apua. Olen myös kokeillut erilaisia kortisoni- ja antibioottivoiteita eikä mistää ole ollut merkittävää apua.

Olisin todella kiitollinen neuvoista. Alan olla tähän lopen kyllästynyt. Olisin myös kiitollinen kuulemaan miten arvista voi päästä eroon. Kiitos etukäteen :)

6

3441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      Ihottumasi saattaa olla punajäkälää, se tulee yleensä stressistä ja se kestää aikansa ennenkuin häviää. Mitään hoitoa siihen ei ole. Siitä saattaa tulla suuhun valkeaa verkkomaista kuviota. Googleta punajäkälä ja katso voisiko se olla sitä.

    • -sama vaiva-

      Kylläpä kuulostaa niin samanlaiselta tuo sinun ihottumasi. Mulla on tuollaista samaa koko selkä, olkapäät ja puolet käsivarsista. Arpia ja tummia läikkiä on mulle jäänyt runsaasti. Mulla on todettu atooppinen iho. Päivittäinen suihkussa käyminen pahentaa mulla ihon kuntoa. Olen hakenut sisäistä (luontaishoitoa) iho parantumiseen. Hitaasti mutta aikanaan kaikki vähitellen paranee.

      • alkuperäinen kirjoittaja

        Kiitos vastauksista. Googletin tuon punajäkälän, ja hieman epäilyttää että minun ihottumani olisi sitä kuitenkaan. Noissa kuvissa se oli nimittäin niin näkyvää ja läsikämäistä. Minulla ihottumat ovat pienempiä ja tavallaan erillään toisistaan, erillisiä näppylöitä/rakkuloita. Luin myös tältä palstalta keskustelua punajäkälästä. Joku oli maininnut helokkiöljykapseleista. Voisin tietenkin niitäkin kokeilla, vaikka minun ihottumani ei jäkälää olisikaan.


    • saattaa

      onko sulla lemmikkejä? jos on, ne saattaa kantaa mukanaan lintukirppuja, jotka ovat vaarattomia, mutta voivat ihollesi päästyään aiheuttaa tuollaista ihottumaa. itselläni myös.

    • usvaliekki

      Mun kaveri on tuskaillut samojen ongelmien kanssa pitkään. Hänellä on atooppinen ihottuma, ihan niinkuin joku tuossa jo vastailikin.
      En tarkalleen tiedä, mitä kaikkea ystäväni on kokeillut, mutta ainakin tv-shopista osti jossain vaiheessa jotain pirun kallista tuotetta, jota kaiken maailman julkkikset kehuivat. Yllättävintä oli, että se todella tehosi. Mutta aine oli kallista.
      Kannattaa selvittää hyviä tuotteitta atooppiselle ihottumalle. Ystäväni on allerginen myös eläimille, ja eläinpöly lisää myös atooppista ihottumaa. Saunassa hän ei juurikaan oleile, koska iho kuivuu ja pitää läiskiä kaikenmaailman tököttejä.
      Älä lannistu, kaikilla meillä on omat ongelmamme. Itselläni diabetes ja toistuva savipuoli.

    • liisa13

      Minulla on ollut pari vuotta kutiavaa ihottumaa olkapäissä, käsivarsien yläpuolella, ei taipeissa ja selässä vyötärön kohdalla. Joku ajatteli sen johtuvan pesuaineista, mutta ei se sitä ole. Joku tekstiili ei sovi minulle. Esimerkiksi jostain idästä ostetut sukat, joissa mainitaan niiden olevan puuvillaa on riisuttava aika pian. Ne kuumottavat ja pistelevät yms.
      Käytän Decubalia, en juurikaan enää kortisonvoiteita. Rasvailen useita kertoja päivässä. Antihistaminitableteilla ei suurtakaan vaikutusta kuin nukuttavat. Olen 78- vuotias vanha nainen ja hoitelen omat asiani ja vähän toistenkin. Uskon hiukan sressiinkin ja mielipahaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      149
      10852
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      209
      2890
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1696
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1546
    Aihe