Maan vaihto syrjäytyneenä?

teemunideapaja

Olen työtön ja kouluttautumaton mutta haluaisin saada yliopistopaikan, jota myös yritän vakavasti saada. En pidä suomalaisesta yhteiskunnasta ja uskon voivani paljon paremmin missä tahansa muualla pelkästään ihmisten välisen kanssakäymisen ansiosta. Lähtisin heti Eurooppaan, jossa saisin helpommin työpaikan ja kavereita, vaikkakin opiskelupaikan saaminen olisi yhtä vaikeaa tai vaikeampaa kielimuurin vuoksi. Menisin maahan jossa opiskelu ei maksa. Voisin mennä vaikka Etelä-Amerikkaankin. En kuitenkaan voi lähteä mihinkään koska taloudellinen turvallisuus olisi olematonta ja ilman työtä joutuisin välittömästi asunnottomaksi ja menettäisin laillisen oleskelulupani. Saattaisin menettää Suomessa nauttimani vuokra-asunnon ja 600 euron toimeentuloni, eli siis kaiken, tai sitten pärjäisin joillakin epämääräisillä paikallisilla keikkahommilla. Jos saisin opiskelupaikan saisin sosiaaliturvan Suomesta, mutta en saa opiskelupaikkaa ilman paikallista vuokrasopimusta. Riskini ovat siis liian suuret, ja todennäköisesti kulttuurin vaihdon hyödyn vastapainoksi tulisi täydellinen köyhyys ja asunnottomuus. Vai tiedätkö sinä mitään parempia keinoja lähteä minun asemassani muualle?

6

830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ulkomailta terveisiä

      Tuolla asenteella et tule ulkomailla pärjäämään. Parempi pysyä kotosuomessa, ulkomailla et saa mitään ilmaiseksi etkä helposti, vaikka moni niin luulee..sanon tämän nyt 10 vuoden kokemuksella ulkomailla.

    • maan vaihtoa!

      "En pidä suomalaisesta yhteiskunnasta ja uskon voivani paljon paremmin missä tahansa muualla pelkästään ihmisten välisen kanssakäymisen ansiosta"

      Miten kuvittelet voivasi paremmin ulkomailla. Sinähän olet edelleen sinä sielläkin...

      "Lähtisin heti Eurooppaan, jossa saisin helpommin työpaikan ja kavereita"

      Työpaikan? Neljäksi päiväksi? Kavereita... Miten ihmeessä? Ethän saa niitä täälläkään...

      "Menisin maahan jossa opiskelu ei maksa"

      Eihän sinulle mikään koskaan saisi maksaa! Muista: Ilmaista lounasta ei ole.

      "Saattaisin menettää Suomessa nauttimani vuokra-asunnon ja 600 euron toimeentuloni"

      Niinpä. Täällä me hyysätään jopa sinunlaisiasi sopeutumattomia pummeja.


      "Vai tiedätkö sinä mitään parempia keinoja lähteä minun asemassani muualle?"

      Lähde ihmeessä! Ilmapiiri paranee Suomessa heti.

    • Nina2007

      Kaikki on sulle mahdollista kuten on kaikille muillekin!Nuo edeltavat vastaukset mita olet saanut kuulostavat todella masentavilta.On hyva etta tiedostat kuinka Suomesta puuttuu ihmisten hyva kanssakyminen,se johtuu valon puutteesta ja siita etta siella ei yksinkeratisesti riita ihmisia, tiedostin sen jo hyvin nuorena etta siella on paha olo yhteiskunnassa.

      Ota se riski etta lahdet,yrita saada Kelalta se turva milla voit kolme kuukautta etsia toita ulkomailla ja saada silti sita tyottomyystukea, ethan meneta siina mitaan!Et todellakaan voi tietaa olisisko taloudellinen turvattomuus vastassa ja itsehan mainitset etta voisit elattaa itsesi keikkahommilla.Jos viela kelan kolmen kuukauden tyottomyys tuen lisaksi saisit asuntosi esim.pimeana vuokralle ja saisit siita viela jotain vuokratuloja, mikas sen parempaa.
      Lahto antaa uusia ulottuvuuksia ja kanssakaymista ja jos on kileitaitoa niin et voi tietaa mihin se johtaa.
      itse tiedan etten tule enaa Suomessa asumaan,olen ollut nyt 9 vuotta poissa ja keikkahommia,opiskeluja vaikka mita jutuja ollut, mut se on vain elamaa.ja vaikka en viela ole loytanayt sita omaa juttuani, niin monia uusia ideoita,kokemuksia rikkaampi.Olen etsija joka kokeilee monia juttuja ja vaikka joillekin nayttaisi ettei paase mihinkaan tai ns.valmistu yhteiskunnan puitteissa se on typeraa.kaikilla on tama yksi elama ja kun olet tiedotanut kuinka ahtaalta Suomi vaikuttaa, on sinulla monen monta vaihtoehtoa lahtea maailmalle, yksi planeetta tama kuitenkin on.Et ole syrjaytynyt vaan yksinainen niin kuin niin moni tassa maailmassa presidentista kerjalaisiin..
      ja asunnottomuutta ei tule vastaan,sen lupaan.lahde ja etsi opiskelupaikka, niita riittaa ja etsi kamppa.Eihan mikaan ole vaikeaa..

    • provo..pakko olla..

      Tämän on pakko olla provo..

      Miten luulet tulevasi toimeen missään muualla jos kielitaitosi ei ole kohdallaan?
      Etsit ilmaista ateriaa, but hey mate didn't you know that nothing comes for free! Kuulostat tosi herkkänahkaiselta, mutta tiesitkö että esim. britit heittää koko ajan aika rajua läppää (taking the mickey). Sitten koulutukseen: täysin ilmaista koulutusjärjestelmää ei ole kovin monessa maassa. Toki jos asut ulkomailla ja opiskelet, suomen valtio maksaa asumistuen ja opintorahan (josta kaikki saisivat olla valittamatta kiitollisia, koska tätä etua ei ole kovin monessa maassa), mutta useat lähes kaikki joutuvat ottamaan lainaa, käymään töissä tai vanhempiensa rahapussilla.

      Kirjoitat aika paljon asioita jotka eivät pidä paikkaansa:

      a) 'mutta en saa opiskelupaikkaa ilman paikallista vuokrasopimusta'- WRONG!
      Totta kait saat. Tuhannet suomalaiset lähtevät vuosittain maailmalle opiskelemaan
      ja hommaavat vasta kämpän maahan saavuttuaan tai ottavat ensimmäiseksi vuodeksi
      huoneen opiskelija-asuntolasta.
      b) "En kuitenkaan voi lähteä mihinkään koska taloudellinen turvallisuus olisi olematonta ja ilman työtä joutuisin välittömästi asunnottomaksi ja menettäisin laillisen oleskelulupani." WRONG!
      Siis etkö juuri ollut menossa opiskelemaan? Suomalainen opintotuki ja asumistuki yhdessä opintolainan kanssa takaavat sinulle toimeentulon ja pystyt näyttämään paikallisille viranomaisille että sinulla on varaa asua maassa (jos tämä on tarpeen).
      c) "Riskini ovat siis liian suuret, ja todennäköisesti kulttuurin vaihdon hyödyn vastapainoksi tulisi täydellinen köyhyys ja asunnottomuus." PYSY SUOMESSA
      Jos et uskalla ottaa riskejä, pysy Suomessa ja hae rahaa sossusta ja Kelalta.

      Mitä suosittelisin sinua tekemään on opiskelu ensin Suomessa. Voit toki kokeilla hakea esim. call center työpaikkoja, jossa irkut, britit, hollantilaiset mielellään palkkaa suomenkielisiä asiakaspalveluhommiin. Jos haluat lisätietoja tästä, kysy niin vastaan. Kerro samalla millainen työkokemus/koulutuspohja sinulla on. Miten hyvin kirjoitat ja puhut suomea?

      • tietysti englantia..

        Mutta tuskinpa vastaat, koska minun pitäisi profiilisi mukaan olla rekisteröitynyt käyttäjä. No, omapa on tappiosi, ehkä olisin osannut auttaa sinua. Mutta istu sinä vaan kotonasi Espoossa työttömänä ja laske pennosiasi...minä lähden kohta brysseliläiseen thai- ravintolaan syömään pitkän työviikon päätteeksi muutaman hyvän ystävän kera. Niin, he ovat "ulkomaalaisia", mutta en nyt tiedä onko heidän tapansa ja käytöksensä yhtään sen parempi kuin suomalaistenkaan (viittaan siis nyt aiempiin kirjoituksiisi suomalaisista). Ihan samalla tavalla he juovat olutta ja jauhavat paskaa..kuin suomalaisetkin keskenään. Jotta älä kuvittele että ulkomailla kaikki olisi paremmin - jos et tule ihmisten kanssa juttuun nyt, miten kuvittelet että tilanne muuttuisi muualla? Ehkä vika onkin sinussa?


    • Teemu...

      Kavereita en voi luvata, mutta tuohon voisit hakea:(jos siis asiakaspalvelu/helpdesk hommat sopivat sinulle...onhan se ainakin alku, jonka jälkeen voit käydä etsimään jotain muuta). Saan näitä viikoittain sähköpostitse, mutta IT ala ei hirveästi kiinnosta.

      *Please accept my appologies if this message is not relevant to you

      Dear Candidate,

      The Market is crazy ! We have at the moment a record number of interesting
      Opportunities for Helpdesk candidates in Belgium.

      If you are interested in having a career move, that's the moment !

      For more information about these opportunities, please contact me via email with
      your updated CV or by phone on 02/645.33.22.

      I'm looking forward to hearing from you soon.

      Best Regards,

      Benjamin Prost
      Recruitment Consultant
      Multilingual Solutions
      11 Place Schuman - 1040 Brussels
      Tel: 32.(0)2.645.33.22
      Fax: 32.(0)2.645.33.21
      Mail to: [email protected]

      "Where languages launch career success"

      Kerro jos tärppäsi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      108
      2142
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      119
      1656
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1530
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1266
    6. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1175
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1167
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      942
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe