Aihe

Matkailijoiden

kannattaisi

hankkia eurooppalainen sairaanhoitokortti. Sen saa kelalta ilmaiseksi. Sillä saa oikeuden kyseisen maan (EU-maa)sairaanhoitopalveluihin.

"Eurooppalaisen sairaanhoitokortin haltija saa toisessa EU- ja ETA-maassa sekä Sveitsissä oleskellessaan lääketieteellisistä
syistä välttämättömän sairaanhoidon. Kukin maa antaa sairaanhoitoa oman lainsäädäntönsä ja järjestelmänsä mukaisesti. Matkailija saa vastaavat sairaanhoitopalvelut samoin omavastuukustannuksin ja menettelyin kuin kyseisen maan omat kansalaiset."

lainaus kelan sivuilta.

3

1035

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ettei vaan

   sillä korttia ei pidä sotkea matkavakuutukseen. Sitä se ei sillä jos saat esim. kuumeen niin pääset hoitoon (lääkkeet maksat itse) mutta jos kuolet niin matkan kotiin maksaa sinun omaiset.

   • tietysti

    kannattaa ottaa selvää mitä se kattaa..matkavakuutukset ovat asia erikseen.


  • ehdottomasti

   matkalla sattuu ja tapahtuu.Asioita joita ei ikinä kotona,esim vatsa saattaa mennä täysin sekaisin vaikkei olisi mitenkään herkkävatsainen.
   Ulkomailla matkavakuutus paras turva,siellä laitetaan turisti kerralla kuntoon ja hyvän hoidon saa.Suomessa joutuu aina odottelemaan ja ihmettelemään kun ensin yritetään jotain lääkettä sitten toista ja taas kolmatta ja viikot kuluu.Ulkomailla häädetään bakteerit kerralla ja puoleks päiväks tiputukseen ja olo on kuin uudestisyntynyt,ei enää tietoakaan mahataudista ja loma voi jatkua.
   Kokemusta on.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   203
   16086
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5728