Tasaeläke kaikille!

Kohta vapaalle

Mielestäni kaikille pitäisi maksaa eläkettä samanverran. Miettiä vain voisi, että mikä rahamäärä olisi sopiva.

Jos vertaamme hyvin pienipalkkaista ja suurta palkkaa nauttinutta keskenään olisi kohtuullista, että pikkupalkkaista ei rangaista mitättömällä eläkkeellä. Tämän eläkkeele pääsyä voisi kunnioittaa maksamalla kohtuullisesti, ehkä palkkamäärää jopa isommin, koska hän on ikänsä sinnitellyt vähillä tuloilla.
Toisaalta taas aatellen on isopalkkainen ehtinyt käärimään elinaikanaan omaisuuksia ja saa vielä sen päälle ehkä suuremman eläkkeen kuin pikkupalkkainen työssä ollessaan. Kyllä hän tulisi toimeen pienemmälläkin.
Tietysti suuripalkkaiset nyt kommentoivat, että eläkkeet on tienattu ja jne. jne.

Myös byrokratia-laitokset esim. KELA ja Eläketurvakeskus voitaisiin eläkekertymien ja eläkkeiden osalta vapauttaa tehtävistään.

Eläkkeiden maksu olisi silloin hyvin yksinkertaista.
Todellista tasa-arvoa!

29

1139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kai jotain merkitystä

      on työhistoriallakin. Toki minimieläke pitäisi kaikilla olla, olisiko 1000€ aika sopiva.En ole ruhtinaallista eläkettä nauttiva, vaan pitkän työelämän tehnyt toimistorotta ja eläkekertymää vähentää kolmen lapsen kotihoito. -50-60 luvulla ei vielä maaseudulla ollut päiväkoteja eikä päivähoitolaki ollut voimassa vaan lapset hoidettiin kotona. Olin kaikki mieheni loma-ajat töissä ja kun minulla oli nuorempia siskoksia niin he tulivat hoitamaan lapsiani kesäajaksi.
      60-70 luvullahan haettiin kotoa töihin. Mutta ilman perheen yhteisiä lomia erilleen kasvaminen alkoi, ero tuli kun lapset olivat,nuorinkin melkein täysi-ikäinen.En todella käynyt töissä kaikkia mahdollisia aikoja jotain ylellisyyttä hankkiakseni vaan ne tulot oli todella tärkeitä velkaisen omakotitalon maksamiseksi. Jos todella kovalla työllä, monta työpaikkaa päällekkäin, avioero näistä, eläkettä oon saanut kartuttettua pikkusen yli naisten keskimääräisen, sitä en halua tasata.(brutto 1950€)

      • mieltä

        olen pitkälti. Työhistorialla täytyy olla merkitystä, mutta jokin alaraja olisi paikallaan, mutta myös yläraja saisi olla.
        Niin ainakin minun mielestäni. Eli eläkkeet voisivat olla minimissään 1000e ja maksimissaan esim 4000e.

        Minulla myös eläkkeet samoilla lukemilla kuin sinulla (brutto n 1970e), mutta eläkkeeni koostuvat monista puroista ja on vain yksi suurempi. Pienin eläke on vain 20e/kk.


    • kuka maksaa

      Ne byrokratia-laitokset voitaisiin lopettaa kokonaan ja myös koko eläkejärjestelmä. Ei olisi eläkevakuutusmaksuja ja näin säästyisi veroeurojammekin. Näillä säästöillä me vahvat viettäisimme iloisat eläkepäivät ja ne heikot saisivat kuolla nälkään jaloistamme pois.

      Näin ei Suomessa kuitenkaan ole, meillä on kattava sosiaalijärjestelmä, huolehdimme heikompiosaisten hyvinvoinnista jo perustuslain mukaan. Meillä on uskontomme, lutherialainen Jumalamme ja olemme jo lapsina saaneet erinomaisen kasvatuksen.

      Kuka ne tasaeläkkeet meille maksaisi, jälkikasvummeko?

      • ja kunta maksaa vuokran

        jo 1988 syntyneille.


      • Jumala mikä semmoinen on

        Kyllä on laput silmillä kuin kaupunkihevosella sinulla.
        Olet varmaan niitä ihmisiä jotka kontrolloi köyhemmän saamaa tukea ja huokaiset kristillisesti että onneks minulla on kaikki hyvin.Tuskin näät toisen todellista hätää.


      • Köyhä eläkeläinen on hiljaa
        Jumala mikä semmoinen on kirjoitti:

        Kyllä on laput silmillä kuin kaupunkihevosella sinulla.
        Olet varmaan niitä ihmisiä jotka kontrolloi köyhemmän saamaa tukea ja huokaiset kristillisesti että onneks minulla on kaikki hyvin.Tuskin näät toisen todellista hätää.

        Vanhemmat ihmiset on vaan hiljaa nälissään.Niillä jotka asuu vielä kotonaan yksin ei todellakaan kaikilla ole hyvin.Aika moni säästää arkkuaan ja hautamistaan varten sukan varteen häpeän pelossa.Kummasti on ihmisten käsitykset muuttuneet talouselämän nousun myötä.


    • jatketaan sitten

      Vakuutusyhtiöiden käsissähän eläkkeemme ovat. Mikä lienee heidän kantansa?

      Eikös tasa-arvon nimissä yritetty aikanaan jakaa Rockefellerinkin omaisuutta "kaikille". Sitä olisi riittänyt 1 centti jokaiselle, jos sitäkään.

    • pitkäopiskelujatyöura

      ei hyödytä ketään. Nyt jo on melko paljon nuoriakin siivellä eläjiä. Jotain porkkanoita pitää olla ihmisten pitämiseksi aktiivisina, ne on jo paljon karsittu. Itse olen tehnyt kahta työtä melkein koko nuoruus- ja aikuisikäni, kun lasketaan mukaan omaisten hoitamiset, perhe ja työn ohella opiskelu. Nykyinen järjestelmä on passivoiva, sairaudet ovat eri asia. Minusta kaikkien työhön kykenevien pitäisi olla aktiivisia. Työllä ei tosiaan rikastu, pääomatulot ovat eri asia. Olen mielestäni eläkkeeni ansainnut, kun ihan objektiivisesti vertaan työpanostani monen muun samanikäisen vastaavaan. Korkeammasta palkasta olen maksanut enemmän veroa, päivähoitomaksut ovat myös perustuneet palkkaan. Olen myös maksanut kansaneläkemaksua, mutta euroakaan ei eläkettä tule. En myöskään saa leskeneläkettä, koska puolisollani oli pienempi eläke. Omillani olen tullut toimeen ja pitää tulla vastaisuudessakin.

    • Grani

      Eläke on ansaitu. Eläkeen suuruus on oltava suhteessa siihen mitä sait palkaa työurasi aikana. Eläke on siis verrattavissa pankkiin,.

      • pieneläkeläinen

        Tästä pankista nostan aina kaikki ulos. Sinne ei jää yksinkertaisesti mitään. Kaikki menee normaaliin elämään jos kaikenpäälle pihtaa vielä kovasti.
        Lainaa en tästä pankista saa. Enkä pidä sitä edes pankkina.
        On se kiva kun on mistä ottaa. Keskustelun aloittaja on oikealla linjalla. Suurituloiset päättäjät eivät tietenkään innostu asiasta. Eivätkä 1900 kuussa saavatkaan, mikä on mielestäni mukava summa.


    • humpalle

      olen ehdottamasti samaa mieltä,itsekin eläkeikää lähentelevänä että suht saman suuruista eläkettä pitäisi maksaa kailille pitkään työelämässä olleille.Olen tätä mieltä varmasti siksi kun olen itse tehnyt pitkää työpäivää vähän niinkuin "talkootyönä"

      • Mummeli etelästä

        Huomatkaa miehet,että naiset ei ole saaneet äitiyslomista koskaan eläkettä.Jos olet ollut kotia hoitamassa ja lapsia, ei tule kuin kansaneläke ja nehän ovat pieniä.Eikä alle 23vtehdystä työstä saanut mitään eläkettä. .Tasa-arvo -missä?


    • Kohta vapaalle

      Kiitos vastaajille.
      Odotinkin tämänlaisia vastauksia (eläkkeeni on tienattu, maksoin paljon veroja..yms.)
      Jokunen myötämielinenkin löytyi.

      Tämä osoittaa sen, että korjausta ei saada asiaan. Eivät suuripalkkaiset kansanedustajat rupea asiaa ajamaan koska heidän "elintasonsa" putoaisi.

      Ehkä joskus sitten myöhemmin...

    • majamaa

      Ei hitto,tarkoituksella itse maksettu niin suurta yrittäjäeläkettä kun on pystytty ja kitkuteltu alta kahdella tonnilla kuussa, jotta saisi kohtuullisen eläkkeen.Kellään ei ole oikeutta sitä minulta varastaa.Joku sanoo että tyhmä kun maksoit mutta minun ei tarvitse yrittämiseni tuloksia kellekkään lahjoittaa, varsinkin kun verojakin on maksettu ja maksetaan yllin kyllin.Maassa on vetelyksiä jotka lähinnä vain narisevat ja ovat kaikkea vaatimassa, mutta eivät tee mitään mitään ansaitakseen, varsinaisia kommunistien penikoita.

      • roletaari

        Aloitus ei koske itse maksettuja eläkkeitä! Jokainen voi säästää eläkettään muodossa tai toisessa varsinaisen eläkejärjestelmän lisäksi.


      • mikä-pitäisi-tasata
        roletaari kirjoitti:

        Aloitus ei koske itse maksettuja eläkkeitä! Jokainen voi säästää eläkettään muodossa tai toisessa varsinaisen eläkejärjestelmän lisäksi.

        roletaari

        Mitä tarkemmin tarkoitat? Työeläke kertyy saadusta palkasta, joka kertyy ansioiden mukaan. Sekö pitäisi jakaa luusereiden kanssa tasan. Ei onnistu.

        Kansaneläke on tietääkseni sama kaikille. Toimeentulotukea saadaan myös hakemuksen mukaan josta tuskin on jaettavaksi. Asuntotuki kuulostaa kovin eri arvoiselta, mutta en tiedä siitä, koska en itse sitä saa.

        Kokonaan itse maksettuja eläkkeitä ei voi tietenkään "tasailla", koska ei kenenkään säästöjä myöskään jaeta kaikille tasan.


      • ei.jakoon
        mikä-pitäisi-tasata kirjoitti:

        roletaari

        Mitä tarkemmin tarkoitat? Työeläke kertyy saadusta palkasta, joka kertyy ansioiden mukaan. Sekö pitäisi jakaa luusereiden kanssa tasan. Ei onnistu.

        Kansaneläke on tietääkseni sama kaikille. Toimeentulotukea saadaan myös hakemuksen mukaan josta tuskin on jaettavaksi. Asuntotuki kuulostaa kovin eri arvoiselta, mutta en tiedä siitä, koska en itse sitä saa.

        Kokonaan itse maksettuja eläkkeitä ei voi tietenkään "tasailla", koska ei kenenkään säästöjä myöskään jaeta kaikille tasan.

        On myös takuueläke jota maksetaan vain pientä kansaneläkettä saaville.
        Työeläkkeen on jokainen työnteollaan ansainnut.


      • KylläKetuttaaMua

        Onko se tasa-arvoa, että kunnolla työeläkemaksua maksaneet eivät saa senttiäkään kansaneläkettä?

        Kansaneläkettä maksetaan niille, jotka eivät ole tehneet ansiotyötä ollenkaan tai ovat tehneet sitä todella vähän. Siinä teille tasausta, että minäkin saan vain pientä eläkettä, mutten ollenkaan kansaneläkettä. Moni osa eläkemaksuistani koitui vain muiden eduksi kuin minun. Tein monta vuotta töitä viidellä verokirjalla, ja eläkepäätöksessäni oli monenlaisia selityksiä, miksei kerätyistä maksuista kertynyt omaan eläkkeeseeni yhtään mikään.


    • TÄTÄ_MIELTÄ

      EHDOTTOMASTI KAIKKI NE JOILLA ON 50 000 euroa KK eläke
      kaikilta niiltä pitää ottaa valtion kirstuun 40 000 euroa,
      kyllä ne 10 000 kk ;ssa eurollaki tulevat toimeen,
      katsokaa ilta-sanomista noita eläkkeen saajia ON AIVAN LIIKKAA
      näin pienessä maassa,
      ja kun tiedetään kuinka ne on KÄHMINEET valtavn suuret palkansa ja eläkkeensä veronmaksajien kustannuksella vain omaan taskuunsa niin ehdottomasti niitten eläkkeet ON pienenttävä kohtuuteen,

      • NiinLuuleMie

        Eikös 50 000 eläkkeestä periä veroina jo reilusti yli puolet?


    • OnSeNiinVäärin

      No niin. Taas ehdotus, että siipiveikot ja -siskot saisivat edelleen kaiken ilmaiseksi, vaikka eivät olisi koskaan tehneet mitään itsensä eivätkä muiden eteen. Ilman ansiotuloja he eivät ole maksaneet mitään maksuja omalla työllä, vaan ovat tottuneet saamaan aina kaiken ilmaiseksi.

      On se niin väärin, että ne jotka ovat rahoittaneet e.m. siivellä elävien puolesta monenlaista suurilla veroilla ja muilla pakollisilla maksuilla, saavat jonkin verran enemmän eläkettä JA maksavat siitä edelleen reippaasti veroja.

    • roletaari

      Tasaeläke tai progressiivisesti leikkaantuva eläkekattoon saakka.
      Mm. sveduissa on eläkekatto joka lienee jossakin 4000€:n ja 5000€:n välillä.
      Vaikka meidän mammuttieläkeläisiltä eläke pudotettaisi tuohon svedujen kattoon niin se ei heilauttaisi näitä mammuttinauttijoita mihinkään.

      Varsinkin jos kattoon tai tasaeläkkeeseen siirtyminen tapahtuisi liukuen, esimerkiksi 10 - 20:n vuoden aikana.

      • mikä-pitäisi-tasata

        roletaari

        No, nythän mä hokasin, kun luin viestit loppuun. Tuossa voisi olla järkeäkin, sillä tuollaisilla tuloilla ei eläke saisi kertyä kohtuuttomuuksiin, sillä se "vastuu":), josta on suuri palkka maksettu väistyy eläkkeelle siirryttäessä.

        Suurituloisilla on myös osake/Pääoma-tuloja ja on niistä hulppeat verotkin, ..oliko peräti 30%? En tiedä, koska ei ole enää sellaisia tuloja. Kaik´on menneet jo lapsille!:))

        Onneksi julkaistiin taas verotiedot, niin mamut unohtui, mutta he eivät saakaan eläkettä.


      • mikä-pitäisi-tasata kirjoitti:

        roletaari

        No, nythän mä hokasin, kun luin viestit loppuun. Tuossa voisi olla järkeäkin, sillä tuollaisilla tuloilla ei eläke saisi kertyä kohtuuttomuuksiin, sillä se "vastuu":), josta on suuri palkka maksettu väistyy eläkkeelle siirryttäessä.

        Suurituloisilla on myös osake/Pääoma-tuloja ja on niistä hulppeat verotkin, ..oliko peräti 30%? En tiedä, koska ei ole enää sellaisia tuloja. Kaik´on menneet jo lapsille!:))

        Onneksi julkaistiin taas verotiedot, niin mamut unohtui, mutta he eivät saakaan eläkettä.

        "mikä-pitäisi-tasata"

        Eivätköhän mamut eläkettä saa.
        Koska eivät ole kuolleet nälkään, eivätkä viluun.
        Helpot ovat olleet porukalla duunit.

        H.


    • hytinäx1

      Melkein 10 vuotta vanha aloitus, eipä ole juuri jutunaiheet muuttuneet niistä päivistä.

    • Tasaneikäy

      Jep,jep, Ap:n logiikalla tasaeläke kaikille.Tässäkin maassa on runsaasti lusmuja ,jotka eivät ole rikkaa ristiitiin laittaneet,vaan elävät muiden maksamilla verorahoilla sossusta ja kelasta.Heillekkö pitäis maksaa sama eläke ,kuin ahkerille työtätekeville ihmisille.Älä unta nää. (Sairaat ja vamman takia työtätekemättömät ovat eri asia)

      Eihän olisi mitään järkeä ahertaa jo koulussa ,ja lukea itselle hyväpalkkainen ammatti,tehdä pitkää päivää,maksaa 45%veroa,perustaa yrityksiä ja antaa työpaikka kymmenille,jos lopuksi saman eläkkeen saisivat myös laiskurit jne.

      • Nuo isot palkat ovat yritysten hallitusten sopimuksia - yrityksen johtoon tulevan kanssa. Eli kun joku saa 100000 € palkkaa hän maksaa n. 64000 siitä veroa ja se kartuttaa pääomaa, josta Eduskunta budjettia rakentaessaan jakaa yhteistä hyvää. Sosiaalimenot ovat suurin kustannuserä ym ym.
        Muistakaa nyt yritykset jotka maksavat isoja palkkoja maksavat myös isoja yhteisöveroja (miljoonia yhteiseen pottiin)
        Teillä on oikeus valittaa, kun kyse on valtion yrityksestä, ei yksityisistä, miten palkkajärjestelyt hoidetaan .
        On turha alentuvasti puhua vastuun hinnasta, kun puhutaan satojen miljoonien investoinneista jopa miljardeista, tuhansista työpaikoista , alihankkijoista eli kerrannaisvaikutuksista, kyllä siinä vastuuta joutuu kantamaan yötämyöten - kouluttautumaan pitkään ---------

        Mutta on hyvä, että kansalaispalkkaa kokeillaan ja byrokratiaa selvennetään, on olemassa syitä, joiden vuoksi kaikki eivät työllisty kovin helposti ja ennenkaikkea työkulttuurin muutos, eli pätkätyöt joita voi huoletta tehdä, karenssia ei tule jos nyt yhtään ymmärrän siinä voi hankkia ilman että rokotetaan.


    • Tavuviiva

      Työeläke: mielestäni sen tulee olla sidottu työhistoriaan edelleen.
      Mm. meidän ikäryhmää on kohdeltu väärin, koska laskuri tikittää 23 vuodesta eteenpäin ja sitten e r ä s h a l l i t u s keksi elin-iänkertoimen, jolla voidaan pätkäistä toisestakin päästä. Elikkäs, jos olisin ollut 6-7 kk kauemmin viemässä jonkun nuoremman työmahdollisuutta, ei eläkerotta olisi purrut. Puri vähän. Vääryys. Eri asia on sitten kansaneläke, jota kaikki työlliset ja yrittäjät? kartuttavat = mikä on sosiaalista vastuuta muista ikääntyvistä.
      Yrittäjäeläkkeistä en tiedä mitään, mutta kait se on y:n kukkarosta kiinni, miten panostaa tai pystyy omaa eläkettä kartuttamaan.
      Ja onhan sitten Myel eli maatalousyrittäjien eläkkeet, mitä ei tässä maassa ole koskaan reilusti avattu ja kerrottu eläketasoa. Yrittäjiä myös.
      Se kuka tai mikä taho johtaa Kelaa on tärkeä pointti. Siellä on näkymää.
      Sitten isot eläkeyhtiöt, niiden johtajisto saa aika sokerisia palkkoja saatikka eläkkeitä. Jees. Tuosta vastuusta maksaminen on aika jännä juttu ja sen jatkuminen ohi työuran. Hmmm. Ikiaikainen vastuunkanto?
      Jotenkin se oma vastuu tulevaisuudesta pitää mielestäni olla kuviossa mukana.

      • Olet oikeassa vastuu loppuu kuin muillakin kun siirrytään eläkkeelle ns. kultaisen kädenpuristuksen voisi vaihtaa ihan normi kättelyyn kun lähtee talosta. Siis kohtuuttaminen paikallaan yritystenkin eläkkeisiin.
        Eläkevakuutukset lienevät normaali käytäntö maatalousyrittäjilläkin, - yrittäjillä kuitenkin taloudellinen riski koko ajan ja alasta riippuen suhdanteet vaikuttavat työtilanteeseen - kannattaa huolehtia eläkemaksusta .............


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      141
      1725
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1345
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1212
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1157
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      192
      949
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      84
      931
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      94
      877
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      839
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      788
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      138
      722
    Aihe