fysiikan opiskelusta

sivuaine

miten vaikeaa on fysiikka yliopistossa?
miltä tasolta lähdetään? tyyliin pitääkö olla L fysiikasta että pärjää?
fysiikka olisi minulla hyödyllinen sivuaine, mutta en ole lukenut kuin yhden pakollisen kurssin lukiossa (arvosanalla 7), joten pohja on aika olematon, toki, tulevaisuudensuunnitelmani ovat selvillä, joten motivaatio on huipussaan....

3

1695

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..............

      Jos pelkän sivuaineen haluat suorittaa, niin ei pitäisi olla ongelmia. Kyllä nuo opinnot saa suoritettua kunhan tahtoa on, ja olet valmis tekemään vähän töitä sen eteen.

      Jos taas haluat suorittaa enemmän kuin ne perusopinnot, niin luulisin että se on hieman haastavampaa (vaikkei omaa kokemusta tästä olekaan).

      • Entinen fysiikan opiskelija

        Asia on pikemminkin päinvastoin.

        Ihan perusopinnoissakin on todella vaikeita kursseja, tosin muutamia helpohkoja lukion laajan fysiikan kertaus/laajennuskurssejakin. Mutta sen jälkeen ne aineopinnot ovatkin todella vaikeita eli jos yrittää suorittaa 35 ov laajaa sivuainetta niin yksi vaikeimmista ellei vaikein sivuaine. Jos aineopinnot/matematiikan suorittaa kunnialla hyvin arvosanoin niin ei se loppu ole muutamaa kurssia lukuunottamatta enää niin iso haaste.

        Fysiikan opiskeluun on myös lähes pakko sisällyttää matematiikkaa laajemmalti kuin pieni sivuaine. Ihan vaan sen vuoksi että matematiikka on perusedellytys fysiikan kurssien suoritukselle.

        Tietenkin paljon riippuu yliopistosta ja linjoista. Voi toki olla helppojakin fysiikan paikkoja joissakin korkeakouluissa. Joissakin paikoissa kaikki perusopinnotkin voivat olla aika helppoja, toisissa taso hypähtää jo perusopinnoissa huimasti yli lukion ja jos sekin pohja puuttuu niin töitä on valtavasti niin fysiikan kuin matematiikankin osalta.


    • Jemay

      Kuten jo edellinen kirjoittaja totesi, fysiikka yliopistossa on kyllä aika vaikeata...Opiskelen ko.ainetta itse pääaineenani (1 vuosi takana) ja aineopintotasoisia kursseja suoritan ja haastetta on riittänyt liiaksikin asti...Yleensä kurssien alussa oletetaan, että lukion tidot ko. osa-alueesta ovat jo hallussa, joten pahemmin lukion asioita ei enää kertailla, vaan lähdetään syventämään tietoja siitä, mihin lukiossa on jääty. Pelkän pakollisen lukion kurssin pohjalta
      voi siis olla melko mahdotonta ruveta suorittamaan fysiikan opintoja, ainakaan 60 opintopisteen aineopintotasoista kokonaisuutta. Kurssien vaikeutta ei lisää ainoastaan tietomäärän huikea lisääntyminen, vaan lisäksi se, että matematiikka on todella vahvasti edustettuna (integraali- ja differentiaalilaskenta sekä geometria ja vektorilaskentapainotteista). Pärjääminen tai opinnoista selviytyminen ei riipu yo.kokeen arvosanoista, vaan ennenkaikkea siitä, miten hyvin asiat ymmärtää ja oppii. Ei L:n fysiikasta kirjoittanut välttämättä pärjää yliopiston kursseilla, koska fysiikka yo:ssa on aika erilaista mitä se on lukiossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1868
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      240
      1749
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      92
      1562
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      110
      1368
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      168
      1131
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1093
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      932
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      926
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      866
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      97
      860
    Aihe