Veteraanien kohtelu...

Kelamies

Mites tuota kun on katsellut veteraanien kohtelua. Niin mieleen tulee väkisinkin, että turhaan on tullut monenkin veteraanin kohdalla terveytensä pilaaminen rintamalla. Sillä eihän veteraaneille ole joitakin silmää tekeviä lukuun ottamatt annettu paskankaan arvoa.

Muistaakseni veteraaneilta vietiin joskus eduskunnan toimesta jopa ilmainen hautapaikkakin omassa maassa, jonka eteen oli aikoinaan sotimassa. Tosin tuon ilmaisen hautapaikan sai jo entinen kansanedustaja Toni Halme palautettua. Tuo ilmaisen hautapaikan menettäminen meni aikoinaan kuulemma jonkun vahongon piikiin. Joka luvattiin korjata heti eduskunnan palattua kesälomilta. Mutta siihen korjaamiseen meni sitten aika monta kesälomaa.

No eihän tämä ole ainoa juttu millä veteraanien silmille on syljetty. Minä en edes ymmärrä miksi veteraanien piti aikoinaan armeijassa olleessa kerjätä ovelta ovelle rahaa virkystys yms toimintaa varten. Lopulta homma kaadettiin varusmiesten hommaksi, koska silleen rahaa irtosi kuulemma parhaiten.

Eikö tuota vastaavaa rahaa muka irtoo valtiolta vuosittain. Luulis irtoavan sotaveteraaneille jos on nyt kuulemma varaa lahjoitella aseitakin ilmaiseksi.

Enkä usko, että kovin monen veteraanin sotavammojen hoitokaan ole kovin kummoista.
Ei ainakaan oman vaarini ollut ja vaari puhui aikoinaan, että eipä se ole muillakaan veteraaneilla. Mutta veroa piti maksaa pienestä eläkkeestä siittä huolimatta ja taisipa joutua maksaan omasta hautapaikasta kun kuoli lopulta vanhan sotavamman aiheuttamaan sairauskohtaukseen.

No joka tapauksessa ihmettelen, että miksi lähtee puolustamaan suomea enää tulevaiuudessa, kun tietää että ei valtio siittä kiitä. Päin vastoin sylkee päin naamaa enemmin tai myöhemmin. Ja herrat nauraa ja nostaa palkkaa eduskunnassa.

Vai mitä mieltä olette?

4

1145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höhööö!

      Kuulostaa ikävältä ja on varmasti totta.

      Samanlaistahan se on, jos rauhanaikana varusmies loukkaantuu pahoin palveluksen aikana. Ei taida olla eläkkeet kummoisia.

      Oikeusturva ja tollaset on kuitenki niin huonossa jamassa.

      En kyllä usko, että tällä armeijalla nykyaikaisessa sodankäynnissä pitkään pärjäisi. Miestappiot olisivat järkyttävän suuria.

    • jupsjups

      Onhan niillä vaikka minkälaisia etuja, jos niitä älyää hakea. Ilmaista siivousta jne. Kyllähän siitä on kiitelty eikä päin naamaa syljetä.

    • 62v mies

      Ainaki Keravalla veteraanit saa pysäköidä ilmaiseksi kunnan alueella. Se on iso etu, kun saa aina pulittaa ainaki euron tunnin pysäköinnistä.
      Ja vielä lisäksi: veteraaneille kerätään rahaa joka vuosi,,mitähä niillä rahoilla tehdään.
      En ole koskaan kuullut mihin ne on käytetty.
      Kai niillä vois varata hautapaikat joka veteraanille, jotka vielä ovat elossa.

    • T1979

      Kyllä veteraanien kohtelussa ollaan täällä aika naurettavalla tasolla niin valtion kuin itse veteraanijärjestöjenkin osalta. Rahaa riittää maahanmuuttajien hamekankaisiin ja Helly Hansenin untuvatakkeihin muttei niille, joiden ansiosta olemme edelleen Venäjän rajan länsipuolella.

      Käsittääkseni veteraanijärjestöt, monta niitä nyt tällä hetkellä onkaan, ovat kyllä varsin hyvissä rahoissa mutta kirstun päällä taitaakin sitten istua se tyypillinen liiviin vetäjä.

      Kyllä valtion pitäisi hieman miettiä prioriteettejä ja yksinkertaistaa tätä älytöntä sosiaalista yhteiskuntaa, jossa rahaa syydetään aivan liikaa sosiaalisiin menoihin, kuten maahanmuuttajiin, terveyspalveluihin, ulkomaanapuun ja sosiaaliturvaan.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe