Veteraanien kohtelu...

Kelamies

Mites tuota kun on katsellut veteraanien kohtelua. Niin mieleen tulee väkisinkin, että turhaan on tullut monenkin veteraanin kohdalla terveytensä pilaaminen rintamalla. Sillä eihän veteraaneille ole joitakin silmää tekeviä lukuun ottamatt annettu paskankaan arvoa.

Muistaakseni veteraaneilta vietiin joskus eduskunnan toimesta jopa ilmainen hautapaikkakin omassa maassa, jonka eteen oli aikoinaan sotimassa. Tosin tuon ilmaisen hautapaikan sai jo entinen kansanedustaja Toni Halme palautettua. Tuo ilmaisen hautapaikan menettäminen meni aikoinaan kuulemma jonkun vahongon piikiin. Joka luvattiin korjata heti eduskunnan palattua kesälomilta. Mutta siihen korjaamiseen meni sitten aika monta kesälomaa.

No eihän tämä ole ainoa juttu millä veteraanien silmille on syljetty. Minä en edes ymmärrä miksi veteraanien piti aikoinaan armeijassa olleessa kerjätä ovelta ovelle rahaa virkystys yms toimintaa varten. Lopulta homma kaadettiin varusmiesten hommaksi, koska silleen rahaa irtosi kuulemma parhaiten.

Eikö tuota vastaavaa rahaa muka irtoo valtiolta vuosittain. Luulis irtoavan sotaveteraaneille jos on nyt kuulemma varaa lahjoitella aseitakin ilmaiseksi.

Enkä usko, että kovin monen veteraanin sotavammojen hoitokaan ole kovin kummoista.
Ei ainakaan oman vaarini ollut ja vaari puhui aikoinaan, että eipä se ole muillakaan veteraaneilla. Mutta veroa piti maksaa pienestä eläkkeestä siittä huolimatta ja taisipa joutua maksaan omasta hautapaikasta kun kuoli lopulta vanhan sotavamman aiheuttamaan sairauskohtaukseen.

No joka tapauksessa ihmettelen, että miksi lähtee puolustamaan suomea enää tulevaiuudessa, kun tietää että ei valtio siittä kiitä. Päin vastoin sylkee päin naamaa enemmin tai myöhemmin. Ja herrat nauraa ja nostaa palkkaa eduskunnassa.

Vai mitä mieltä olette?

4

1127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höhööö!

      Kuulostaa ikävältä ja on varmasti totta.

      Samanlaistahan se on, jos rauhanaikana varusmies loukkaantuu pahoin palveluksen aikana. Ei taida olla eläkkeet kummoisia.

      Oikeusturva ja tollaset on kuitenki niin huonossa jamassa.

      En kyllä usko, että tällä armeijalla nykyaikaisessa sodankäynnissä pitkään pärjäisi. Miestappiot olisivat järkyttävän suuria.

    • jupsjups

      Onhan niillä vaikka minkälaisia etuja, jos niitä älyää hakea. Ilmaista siivousta jne. Kyllähän siitä on kiitelty eikä päin naamaa syljetä.

    • 62v mies

      Ainaki Keravalla veteraanit saa pysäköidä ilmaiseksi kunnan alueella. Se on iso etu, kun saa aina pulittaa ainaki euron tunnin pysäköinnistä.
      Ja vielä lisäksi: veteraaneille kerätään rahaa joka vuosi,,mitähä niillä rahoilla tehdään.
      En ole koskaan kuullut mihin ne on käytetty.
      Kai niillä vois varata hautapaikat joka veteraanille, jotka vielä ovat elossa.

    • T1979

      Kyllä veteraanien kohtelussa ollaan täällä aika naurettavalla tasolla niin valtion kuin itse veteraanijärjestöjenkin osalta. Rahaa riittää maahanmuuttajien hamekankaisiin ja Helly Hansenin untuvatakkeihin muttei niille, joiden ansiosta olemme edelleen Venäjän rajan länsipuolella.

      Käsittääkseni veteraanijärjestöt, monta niitä nyt tällä hetkellä onkaan, ovat kyllä varsin hyvissä rahoissa mutta kirstun päällä taitaakin sitten istua se tyypillinen liiviin vetäjä.

      Kyllä valtion pitäisi hieman miettiä prioriteettejä ja yksinkertaistaa tätä älytöntä sosiaalista yhteiskuntaa, jossa rahaa syydetään aivan liikaa sosiaalisiin menoihin, kuten maahanmuuttajiin, terveyspalveluihin, ulkomaanapuun ja sosiaaliturvaan.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6450
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2190
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      72
      1870
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe