Viinimatkalle

Grand Cru

Hei! Tarkoitus tehdä "viinimatka" EA:han, oletko
Sinä jo tätä kokemusta rikkaampi? Mikäli kyllä,
antaisitko muutamia vihjeitä/ohjeita mitä kannattaisi selvittää, huomioida etukäteen,
missä asua, mikä on minimi aika, eli kaikki tieto
on kovin tervetullutta.Matkan ajankohdaksi olemme
miettineet tammi-helmikuun vaihdetta -08.

5

1528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elizia

      Meilläkin on suunnitelmissa vähän viinimatkailua EA:ssa. Ajankohtana on huhtikuun alkupuoli 2008. Suunnitelmissa viettää aikaa ensin Kapkaupungissa ja sitten siirtyä noin 4 -5 päiväksi Stellenboschiin. Majoitus ja vuokra-auto on alustavasti varattu ja nyt viritellään yhteyksiä muutamille viinitiloille tutustumisreissua varten. Olisi tosi kiva kuulla vinkkejä jo siellä olleilta.

      • käyty on

        Käytiin viime vuoden lopulla Cape Townissa ja Stellenboschissa.
        vihjeitä:
        - menkää jonkun muun vaihtopaikan kautta kuin Lontoon. Koneet on aina myöhässä tai ainakin matkatavarat.
        - Cape Townissa on kivoja Guest House- tyyppisiä majoituksia Orangenzihtin alueella. Waterfront on ihan typerä ostos-Disneyland...mutta viini-ihmisille siellä on Baltasar- ravintola ja jotakuinkin 300 erilaista viiniä laseittain tarjolla.Pienin annos oli 250 ml ja kun Ea:n viinien keskim. alkoprosentti on 14 voltin paremmalla puolella kannattaa jakaa kavereiden kesken, jos meinaa ekan jälkeen vielä jotain maistaa. Cape Townin alueen viinitiloista tuli käytyä Klein ja Groot Constantia ja Constantia Uitsig Cape Pointin reissun varrelta. Stellenboschin viinitilat on aika levällään ja niitä on tosi paljon. Itse valitsimme sellaiset tilat, joiden valikoimasta löytyy paikallista pinotagea yhden rypäleen viininä, joka on kiinnostuksemme kohde.Laatuja löytyi "tärpätistä" huikean laadukkaaseen ( ja kalliiseen). Kävimme muun muassa Lanzeracin,Kanonkopin ja Kaapzichtin tiloilla.Ravintoloissa maistoimme ruokailun yhteydessä lisäksi monia. Stellenboschin ja Cape Townin Matkailuinfoista saa ajan tasalla olevan lehtisen,jossa on tilojen aukioloajat. Yleensä ovat auki 9.00-16.00.
        Viineistä, noin vertailun vuoksi, Suomeen Alkoon tuotavat edustavat erittäin hyvää ja tasaista laatua, joskin ovat aika persoonattomia.Eli jos ei ihan ehdotonta vuosikertahelmeä ole ostanut niin kannattaa luottaa oman maamme hovihankkijaan tuliaisten osalta.


    • Annu4

      Moi!
      Olin Etelä-Afrikassa noin viikon verran pari kk sit muun reissaamiseni ohella. Tukikohtana oli Cape Town, josta vuokrattiin muutaman tapaamani ihmisen kanssa auto. Melkeinpä mistä vain voi löytää Stellenbochin kartan jonne on merkitty kaikki viinitilat alueella, sekä varmasti saatte käsiinne myös oppaan, jossa kerrotaan tarkemmin mitä erikoisuuksia missäkin viinitilalla on. Viinitiloja on siis satoja, eli on varaa valita. Itse ehdimme päivän aikana vierailla noin seitsemällä tilalla. Suosittelen tutustumaan pienempiin viinitiloihin, koska siellä palvelu ja ihmiset ovat paljon ystävällisempiä sekä heillä on aikaa kertoa viineistä. Lisäksi isommat viinitilat voivat veloittaa pelkästä maistelusta - pienemmillä tiloilla viinien maistelu oli ilmaista. Stellenbochin alue ei siis ole kovin kaukana Cape Townista, eli asumisen voi hommata joko CT:stä tai Stellenbochin alueelta. CT:stä järjestetään myös opastettuja päivän reissuja viinitiloille, mutta itse koin ainakin tuon meidän tee-se-itse-päivän hyvinkin loistavaksi valinnaksi, ei ollut muita ihmisiä joita piti odottaa sekä pystyi itse valitsemaan kyseiset tilat mihin halusi tutustua. Itselleni riitti myös yksi päivä viinitiloja kierrellessä, toki jos on viinien ystävä niin alueella saa kyllä vietettyä useammankin päivän kierrellen.

    • onnistuu helposti

      Olimme pari vuotta sitten E-A:ssa kolmen viikon matkalla, josta Stellenboschissa 4 yötä. Sen lähialue on täynnä viinitiloja, joista osaan voi vain lampsia sisään. Mm. Bergkelder (E-Afrikan toiseksi suurin tuottaja) ja Lanzerac tarjoavat maistelua edullisesti, silloin hinta oli huimat 2 eur/lätty. Lanzeracista sai myös lasit kaupan päälle. Paikalliset suosittelivat myös viereistä Franzschoekin kylää, mutta sillä kertaa aika ei riittänyt. Tilanne on tarkoitus korjata 2008 jouluna. KVW:llä on hienot tilat Paarlin alueella, siellä kävin reilut 10 v sitten. Mutta Stellenbosch on paikkana todella mukava, rauhallinen ja kaunis, suosittelen. Ajomatkaa Kapiin on noin puoli tuntia.

    • lupiini

      Stellenboschissa päivän viiniretkellä ensimmäisellä Kapkaupungin matkallamme. Juuri palasimme toiselta Capen matkalta ja se olikin sitten kaikista retkistämme parhain. Tällä kertaa tutustuimme Kapkaupungin moniin kohteisiin, mm. Robben Islandiin ja ostimme paikallisesta info-toimistosta päivän retken katselemaan valaita Hermanukseen. Valaita nähtiin ja videoimmekin niitä. Tosin tämän retken aikataulut sekosivat sairaustapauksen vuoksi, mutta matka kuitenkin toteutettiin ja kannatti. Kaikkein tärkeintä meille oli kuitenkin nähdä Kapkaupungin ja ympäristön kukkaloisto ja se oli aivan mahtava tällä hetkellä. Digikameran monet muistikortit täyttyivät kukista ja kolibreista. (Tosin muistan, että edellisen matkamme aikana, joka tehtiin helmikuun alussa, oli myös eksoottisia kukkia kukassa, muttei näin paljon).
      Suosittelen ostamaan omatoimimatkan Kapkaupunkiin ja erityisesti jatkolennon koneeksi kannattaa valita South African Airwaysin kone (Frankfurtista tai Lontoosta lähdettäessä. Meillä ainakin oli aivan loistava palvelu SAA:n koneessa ja tarjoilut samoin parempia kuin Lufthansalla.
      Mukavaa matkaa hyvään kohteeseen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      181
      1673
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      60
      1170
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      55
      937
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      69
      829
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      134
      806
    6. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      38
      761
    7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      758
    8. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      699
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      674
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      308
      643
    Aihe