Kahvi on vuosien mittaan jäänyt ainoaksi piristysaineekseni, ei tupakkaa ei alkoholia. Vaikka olen sen suhteen pitänyt tiukan kohtuuden (4-5 kuppia per päivä), sen terveellisyys on ajoittain tuottanut päänvaivaa. Kahvia kun on pidetty epäterveellisenä.
Nyt maailman kirjat ovat muuttuneet kahvinkin suhteen. Tutkimuksissa on todettu kahvin sisältävän MSM:ää, joka on terveellistä nivelille. (Ilmankos Kahvipirtin naiset liehuvine helmoineen ovat aina vauhdissa).
Tämä MSM (piti tarkistaa Googlesta) on jonninmoinen rikkiyhdistelmä, jota on myös tuoreissa vihanneksissa. Rikkikö terveellistä? Me pojat valmistimme sotavuosina keltaisesta rikkijauheesta omatekoista ruutia (pikku terroristit).
Aamukahvilla
34
2393
Vastaukset
- LounaTuuli..
:)
Viime aikoina on kuitenkin kuultu huhuja, että liikaa 'nautittuna' - (voiko tuota sanaa käyttää vihreästä teestä puhuttaessa?) - se voisi aiheuttaa maksasyöpää?
Siirryin takaisin aamukahviin. Katan parvekkeelle,
nautin kesätunnelmasta - (niin kaunista on, että kiitän Luojaani saadessani olla mukana kaikessa tässä) - ja kahvin tuoksusta ja maustakin.
Ehkä vaihtelukaan ei ole ihmiselle pahaksi.
Hyvää päivää kaikille teille, ystävät!
:) - Regina*
Kahvista on todella monenmoista mutu-tietoakin sen hyvistä ja heikoista puolista.
Muistamme "porokahvin" jota jotkut vieläkin pitävät todellisena makunautintona. Tosiasiassa sitä keitettäessä muodostuu juomaan paljon parkkihappoa jota pidetään vatsalaukun limakalvolle haitallisena, ounasteltiin jopa aiheuttavan vatsahaavaa.
Suodatin kahvia valmistettaessa ei Parkkihappoa muodostu kahviin koska siitä jää kiehauttaminen pois. Juon aamuisin Espressoa, keittimen pohja osassa oleva vesi siivilöityy kahvijauheen lävitse yläosaan. Tämä vahva kahvi avaa rääpeiset silmäni auki.Iltapäivällä sitten suodatinkahvit tavallisen "lettivehnäsen" kanssa.
[Nyt mahalaukun pääongelma onkin HELICO-bakteeri jota myös pidetään ongelmien perustana. Hoitona tähän laaja-alainen antibiootti hoito.] - Fanni
"Kaikesta mitä voi tuottaa maa
kaikesta kahvi on parhain..."
alkoi se laulu, mutta miten se jatkuu?
Sillä haluttiin virkistää kevätkonventin osallistujia 50-luvulla. Kiipesimme ihan näyttämölle yhteislaulamaan kutsutuille.
Mahtoi tulla virkeä olo. - Sinikynä
Kaikki se myönteinen, mitä tässä ketjussa on jo tähän mennessä sanottu ja mitä vielä kenties tullaan sanomaan, on minunkin mielestäni sanomisen arvoista.
Suomalaisten väitetään juovan eniten kahvia, väkilukuun suhteutettuna.
Mutta missä on meidän kahvilakulttuurimme.
Jos haluaisi mennä iltakahville ystävän kanssa, niin ei löydy kahvilaa, joka olisi auki vielä illalla klo 20 jälkeen.
Pubeja kyllä riittää.
Ihmeteltävän nopeasti, olutkaupan vapauduttua 1969, Suomeen syntyi oikein pubien saaristo joka niemeen, notkoon ja saarelmaan.
Näin se vaan menee. Kaljaa kyllä saa, mutta kahvia ei, ei ainakaan iltaisin. Ja jos sitä jostain huoltoaseman kahviosta saakin, niin se on valitettavan usein kitkerää litkua.
Tiesittekö muuten, että kahvi on rasvakasvi, joka härskiintyy melko pian sen jälkeen, kun pakkaus on avattu.
Siksi kannattaa pitää avattu kahvipaketti jääkaapissa.
Nautinnollisia kahvihetkiä!- Maalaismies*
Tuo oli hyvä tieto, tuo että kahvi kannattaa säilyttää jääkaapissa, kun paketti on avattu. Hyvät kahvilat ovat todellakin kadonneet ja huoltamot muuttuneet kaljanmyyntipisteiksi.
Kahviin liittyy paljon hauskoja tarinoita ja sanontoja. Lapsena Oulussa asuessani mieleeni jäi sellainen sanonta, kuin että otetaanpa enkkomikaffet! Minulle jäi epäselväksi sen tarkoitus, merkitsikö se kahvia leetan (pullan, pitkon?) vai peräti Antellin paakelsin kanssa? - Likka321
Maalaismies* kirjoitti:
Tuo oli hyvä tieto, tuo että kahvi kannattaa säilyttää jääkaapissa, kun paketti on avattu. Hyvät kahvilat ovat todellakin kadonneet ja huoltamot muuttuneet kaljanmyyntipisteiksi.
Kahviin liittyy paljon hauskoja tarinoita ja sanontoja. Lapsena Oulussa asuessani mieleeni jäi sellainen sanonta, kuin että otetaanpa enkkomikaffet! Minulle jäi epäselväksi sen tarkoitus, merkitsikö se kahvia leetan (pullan, pitkon?) vai peräti Antellin paakelsin kanssa?Taidankin merimatkalta kotiuduttuani istahtaa herrojen seuraan aamukahville. Aamukahviini lisään paljon lämmitettyä rasvatona maitoa, eräänlaista lattea siis.Paistan teille aamiaisohukaisia ja tarjoilen ensimmäisten mustikoiden ja metsämansikoiden kera.
Sinikynähän on sitä Suomen Turun kahvilakulttuuria kehunut ja pitää sanoa, että hyvää kahvia niistä joenrannan kahviloista saa. Maalaismies* kirjoitti:
Tuo oli hyvä tieto, tuo että kahvi kannattaa säilyttää jääkaapissa, kun paketti on avattu. Hyvät kahvilat ovat todellakin kadonneet ja huoltamot muuttuneet kaljanmyyntipisteiksi.
Kahviin liittyy paljon hauskoja tarinoita ja sanontoja. Lapsena Oulussa asuessani mieleeni jäi sellainen sanonta, kuin että otetaanpa enkkomikaffet! Minulle jäi epäselväksi sen tarkoitus, merkitsikö se kahvia leetan (pullan, pitkon?) vai peräti Antellin paakelsin kanssa?Erittäin vahvaa, hyvää kahvia. Varta vasten tehtyä.
- Maalaismies*
Likka321 kirjoitti:
Taidankin merimatkalta kotiuduttuani istahtaa herrojen seuraan aamukahville. Aamukahviini lisään paljon lämmitettyä rasvatona maitoa, eräänlaista lattea siis.Paistan teille aamiaisohukaisia ja tarjoilen ensimmäisten mustikoiden ja metsämansikoiden kera.
Sinikynähän on sitä Suomen Turun kahvilakulttuuria kehunut ja pitää sanoa, että hyvää kahvia niistä joenrannan kahviloista saa.Että oikein cafè au lait! Nyt putosi maalaismieheltä lusikka suusta! Matkailu avartaa, tosi on, sanoi entinen pankinjohtaja. Vielä tuokin, että rasvattoman maidon kera - ei ollenkaan á la créme, niin ja tuoreet marjat. Jos tämä ei ole juhlaa, niin mikä sitten?
- Maalaismies*
Ruuneperi kirjoitti:
Erittäin vahvaa, hyvää kahvia. Varta vasten tehtyä.
Piti elää yli 70-vuotta, ennen kuin tämä asia selvisi. Taitaa meikällä olla vielä paljon muitakin selvittämättömiä asioita. No, sitä vartenhan täällä pähkäillään.
- Sinikynä
Likka321 kirjoitti:
Taidankin merimatkalta kotiuduttuani istahtaa herrojen seuraan aamukahville. Aamukahviini lisään paljon lämmitettyä rasvatona maitoa, eräänlaista lattea siis.Paistan teille aamiaisohukaisia ja tarjoilen ensimmäisten mustikoiden ja metsämansikoiden kera.
Sinikynähän on sitä Suomen Turun kahvilakulttuuria kehunut ja pitää sanoa, että hyvää kahvia niistä joenrannan kahviloista saa.Nyt tuli tenkkapoo. Ottaiskos aamiaisohukaiset mustikoiden vai mansikoiden kaa?
Molempi parempi ja eikun mussuttamaan.
Kiitoksia Likalle, nyt on olo, ei omenainen, vaan mustikkainen ja mansikkainen. Sinikynä kirjoitti:
Nyt tuli tenkkapoo. Ottaiskos aamiaisohukaiset mustikoiden vai mansikoiden kaa?
Molempi parempi ja eikun mussuttamaan.
Kiitoksia Likalle, nyt on olo, ei omenainen, vaan mustikkainen ja mansikkainen.Mää myähästysin taas. Mut mää istu ja kualan koto, suur nestuuki pyhkimenä.
Kylmar siäl mansikakki oikke kermavaahros uiva.
Enne naise menivä miästen kans (herroje) marja, menek teekki ens mansikal ja mustikal?
Kyl niimpal kärssis saa ku kaik muuttu!- Postilla
Mikä on ihanampaa aamulla kun kuppi kuumaa kahvia kuivaan kurkkuun. Ensi kulaus on taivaallinen.
Postilla kirjoitti:
Mikä on ihanampaa aamulla kun kuppi kuumaa kahvia kuivaan kurkkuun. Ensi kulaus on taivaallinen.
Tuosta kahvikulttuurista!
Eräs tuttavani piti 50 v.Päivät työkavereilleen omalla mökillään.
Vieraita oli paljon, eikä kahvinkeitintä, joten kahvia ,siis porokahvia tehtiin suunnattoman isossa kattilassa.
Olin huomattavasti nuorempi silloin, ja katselin silmät pyöreinä, kun kahvikattilaan rikottiin 1 kilo kananmunia.
Kun kaikki oli painunut siististi pohjalle, kaadettiin kahvi pannuihin.
Ja kas vaan, tuli todella monen monta litraa hyvää vahvaa kahvia. Ja kaikenlisäksi oli vielä hyvän makuista.
tapahtui 70 luvulla. Minulle oli sitä ennen uusi
asia.
Mutta maistui ehdottomasti paremmalta kuin Pohjanmaalla suolan tai voin lisääminen kahviin.
Joita olen molempia juonut.
Siitäkin on aikaa ...vieläkö lienee samat systeemit??
Loppujen lopuksi makuasioita ovat.
Meikäläinen tarvitsee vaan kupillisen hyvää mustaa kahvia,, pelkästään. Se on siinä!- Maalaismies*
meri-kukka98 kirjoitti:
Tuosta kahvikulttuurista!
Eräs tuttavani piti 50 v.Päivät työkavereilleen omalla mökillään.
Vieraita oli paljon, eikä kahvinkeitintä, joten kahvia ,siis porokahvia tehtiin suunnattoman isossa kattilassa.
Olin huomattavasti nuorempi silloin, ja katselin silmät pyöreinä, kun kahvikattilaan rikottiin 1 kilo kananmunia.
Kun kaikki oli painunut siististi pohjalle, kaadettiin kahvi pannuihin.
Ja kas vaan, tuli todella monen monta litraa hyvää vahvaa kahvia. Ja kaikenlisäksi oli vielä hyvän makuista.
tapahtui 70 luvulla. Minulle oli sitä ennen uusi
asia.
Mutta maistui ehdottomasti paremmalta kuin Pohjanmaalla suolan tai voin lisääminen kahviin.
Joita olen molempia juonut.
Siitäkin on aikaa ...vieläkö lienee samat systeemit??
Loppujen lopuksi makuasioita ovat.
Meikäläinen tarvitsee vaan kupillisen hyvää mustaa kahvia,, pelkästään. Se on siinä!Ne olivat pieniä sokerileipomoita joiden yhteydessä oli tavallisesti pieni kahvila. Me lapset kävimme ostamassa 25 pennillä "muruja". Ne olivat kakuista ja leivoksista leikattuja reunoja - suuria herkkujamme!
Itse käytän kahvipaketin niin nopeasti, että se säilyy hyvänä keittiön kaapissakin, TIIVIISSÄ purkissa. Jääkaapii aina parempi.
Kahvioiden, jopa huoltoasemien kahvit ovat nykyään parempia, usein hyviäkin, kiitos parempien keittimien.
Erehdyin, huonojen kokemusteni perusteella, kysymään Espoon suurelle huöltoasemalla: Eihän kahvi vaan ole pitkään seisonutta ja pohjaanpalanutta.
Kuulkaas! meillä ei ole koskaan palanutta kahvia mutta jos haluatte niin me sitä kyllä teille teemme. En halunnut, kahvi ei ollut kitkerää vaan ainoastaan tarjoilija.
Turun seudulla voi poiketa Ruissalon kylpylään tai vielä paremmin Naantalin-. Sisään vaan ja kahville!- viimosen vuosisadan
meri-kukka98 kirjoitti:
Tuosta kahvikulttuurista!
Eräs tuttavani piti 50 v.Päivät työkavereilleen omalla mökillään.
Vieraita oli paljon, eikä kahvinkeitintä, joten kahvia ,siis porokahvia tehtiin suunnattoman isossa kattilassa.
Olin huomattavasti nuorempi silloin, ja katselin silmät pyöreinä, kun kahvikattilaan rikottiin 1 kilo kananmunia.
Kun kaikki oli painunut siististi pohjalle, kaadettiin kahvi pannuihin.
Ja kas vaan, tuli todella monen monta litraa hyvää vahvaa kahvia. Ja kaikenlisäksi oli vielä hyvän makuista.
tapahtui 70 luvulla. Minulle oli sitä ennen uusi
asia.
Mutta maistui ehdottomasti paremmalta kuin Pohjanmaalla suolan tai voin lisääminen kahviin.
Joita olen molempia juonut.
Siitäkin on aikaa ...vieläkö lienee samat systeemit??
Loppujen lopuksi makuasioita ovat.
Meikäläinen tarvitsee vaan kupillisen hyvää mustaa kahvia,, pelkästään. Se on siinä!alakupuolella?
Vua haetanneekopa tuo mittää! Maalaismies* kirjoitti:
Ne olivat pieniä sokerileipomoita joiden yhteydessä oli tavallisesti pieni kahvila. Me lapset kävimme ostamassa 25 pennillä "muruja". Ne olivat kakuista ja leivoksista leikattuja reunoja - suuria herkkujamme!
Herätit sellaisia makumuistoja, että vesi kielellä muistelen niitä muruja!
Ja entäs ne konditoria-kahvilat, millaisia bebe- ja mansikkaleivoksia niistä saikaan! Tuntui suorastaan juhlavalta istahtaa hetkeksi nauttimaan kunnon kahvista ja baakelseista.
Se oli sitä aikaa, kun kakut vielä tehtiin munasta, sokerista ja vehnäjauhoista. Kyllä maku oli toinen kuin nykyisin jonkinlaisesta munapulverista valmistetut kakkupohjat.- Sinikynä
Venlastiina kirjoitti:
Herätit sellaisia makumuistoja, että vesi kielellä muistelen niitä muruja!
Ja entäs ne konditoria-kahvilat, millaisia bebe- ja mansikkaleivoksia niistä saikaan! Tuntui suorastaan juhlavalta istahtaa hetkeksi nauttimaan kunnon kahvista ja baakelseista.
Se oli sitä aikaa, kun kakut vielä tehtiin munasta, sokerista ja vehnäjauhoista. Kyllä maku oli toinen kuin nykyisin jonkinlaisesta munapulverista valmistetut kakkupohjat.Olen samaa mieltä, kyllä aito muna on se ainoa oikea muna.
- munalla töihinkin
Sinikynä kirjoitti:
Olen samaa mieltä, kyllä aito muna on se ainoa oikea muna.
vanhan mainoslauseen mukaan.Silloinkin sitä oltiin aamuvirkkuja.
Ruuneperi kirjoitti:
Itse käytän kahvipaketin niin nopeasti, että se säilyy hyvänä keittiön kaapissakin, TIIVIISSÄ purkissa. Jääkaapii aina parempi.
Kahvioiden, jopa huoltoasemien kahvit ovat nykyään parempia, usein hyviäkin, kiitos parempien keittimien.
Erehdyin, huonojen kokemusteni perusteella, kysymään Espoon suurelle huöltoasemalla: Eihän kahvi vaan ole pitkään seisonutta ja pohjaanpalanutta.
Kuulkaas! meillä ei ole koskaan palanutta kahvia mutta jos haluatte niin me sitä kyllä teille teemme. En halunnut, kahvi ei ollut kitkerää vaan ainoastaan tarjoilija.
Turun seudulla voi poiketa Ruissalon kylpylään tai vielä paremmin Naantalin-. Sisään vaan ja kahville!meilläkin hujahtaa,, ei sitä ehdi jääkaappiin laittamaan. Tosin laitan avatun paketin pusseineen tiiviiseen purkkiin, ettei "väljähdy",
kuten "vanhat ihmiset" tapaavat sanoa.
On niissä kyllä mahtavat käyttöajat, oletteko huomanneet?? Siis ennen avaamista.
Noista muruista muistan minäkin, kun pienen kylän leipomo-kahvila möi myös irtotuutteja jäätelöä. Me lapset kävimme ostamassa niitä pelkkiä "kuoria" ja voi että kun olivat rapeita ja hyviä.
Pennit oli silloin, en enää muista hintaa......
mutta eihän se maitolitrakaan montaa penniä maksanut....
Ne osto kakunpohjat eivät maistu millekkään,
Ja mitkä myrkyt niissä onkaan, kun on niin pitkät säilymisajat. Pahville ja säilöntäaineille
maistuvat korkeintaan.
Mutta hyvä on olla olemassa,varmaan niillä on kuitenkin oma käyttäjäkuntansa(ne kiireiset ihmiset)Kaikkea pitää olla tarjolla!!- siellä
viimosen vuosisadan kirjoitti:
alakupuolella?
Vua haetanneekopa tuo mittää!kotiseudullani Pohjanmaalla syntynyt, kasvanut, Seinäjoella koulutkin läpi käynyt ja yliopiston ohi kulkenut Vaasassa...
...että suolaa ja voita..kalaa paistettaessa kyllä, aaah! ihana tuoksumuisto ...
Mutta ehkä aika oli vuosisata ---> eteen päin--->.
Muuta ratkaisua en keksi, vaikka pääni puhki miettisin. Tällä pienellä päälläni.
(mietiskellen ryömii takaisin keittiöönsä kalaa paistamaan) - Likka321
meri-kukka98 kirjoitti:
meilläkin hujahtaa,, ei sitä ehdi jääkaappiin laittamaan. Tosin laitan avatun paketin pusseineen tiiviiseen purkkiin, ettei "väljähdy",
kuten "vanhat ihmiset" tapaavat sanoa.
On niissä kyllä mahtavat käyttöajat, oletteko huomanneet?? Siis ennen avaamista.
Noista muruista muistan minäkin, kun pienen kylän leipomo-kahvila möi myös irtotuutteja jäätelöä. Me lapset kävimme ostamassa niitä pelkkiä "kuoria" ja voi että kun olivat rapeita ja hyviä.
Pennit oli silloin, en enää muista hintaa......
mutta eihän se maitolitrakaan montaa penniä maksanut....
Ne osto kakunpohjat eivät maistu millekkään,
Ja mitkä myrkyt niissä onkaan, kun on niin pitkät säilymisajat. Pahville ja säilöntäaineille
maistuvat korkeintaan.
Mutta hyvä on olla olemassa,varmaan niillä on kuitenkin oma käyttäjäkuntansa(ne kiireiset ihmiset)Kaikkea pitää olla tarjolla!!Nykyisin pidän tummapaahtoisesta kahvista (Pres...), joka onkin enemmän keskieurooppalaisten makuun. Välillä innostun maustekahvista, esim. joulun aikaan kardemummaisesta, mutta niihin kyllästyy pian. Kauppahalleissa voi jauhattaa pavuista ja nauttia huumaavasta aromista.
Kahvin rasvan kyllä huomaa, kun keittelee nokipannulla nuotiokahvia pannukarkeasta jauhatuksesta, pannuun jää rasvainen sisus.Miten ihanalta sellainen kolmasti kiehautettu savuarominen kahvi joskus maistuukin kannon nokassa hiihtoretkellä tai sienimetsässä.(Maanomistaja pitää olla tai hänen lupansa ja maan kostea).Silokalliolla saarissa näkee joskus nuotion paikkoja, ja sehän on jo ympäristörikos! Kallio rapautuu siitä kohdin ikuisiksi ajoiksi. Kerran kompromenttoin erään tunnetun venevalmistajan mainosta, jossa nuoripari onnellisena istui suoraan kalliolle sytytetyn nuotion ääressä. Mainos muuten hävisi pian.
Loittonin aiheesta kai Meri-kukan nikin innoittamana. Kiireisen ja uunittomankin kakkupohjaksi sopii keksinmuruista irtopohjavuokaan tehty pohja, jossa on vähän rasvaa, liivatteella hyydyettyjä sokerilla maustettuja maitotuotteita (kermaa, tuorejuustoa, rahkaa tms. , joista aina valitsen vähälaktoosiset), kaiken kukkuraksi sesongin marjoja ja/tai hedelmiä.Niihinkin voi hyytelösokerilla tehdä upean kiillon.
Ihania kesän kahvihetkiä ja -retkiä , missä sitten niitä vietättekin! - kolmasti
Likka321 kirjoitti:
Nykyisin pidän tummapaahtoisesta kahvista (Pres...), joka onkin enemmän keskieurooppalaisten makuun. Välillä innostun maustekahvista, esim. joulun aikaan kardemummaisesta, mutta niihin kyllästyy pian. Kauppahalleissa voi jauhattaa pavuista ja nauttia huumaavasta aromista.
Kahvin rasvan kyllä huomaa, kun keittelee nokipannulla nuotiokahvia pannukarkeasta jauhatuksesta, pannuun jää rasvainen sisus.Miten ihanalta sellainen kolmasti kiehautettu savuarominen kahvi joskus maistuukin kannon nokassa hiihtoretkellä tai sienimetsässä.(Maanomistaja pitää olla tai hänen lupansa ja maan kostea).Silokalliolla saarissa näkee joskus nuotion paikkoja, ja sehän on jo ympäristörikos! Kallio rapautuu siitä kohdin ikuisiksi ajoiksi. Kerran kompromenttoin erään tunnetun venevalmistajan mainosta, jossa nuoripari onnellisena istui suoraan kalliolle sytytetyn nuotion ääressä. Mainos muuten hävisi pian.
Loittonin aiheesta kai Meri-kukan nikin innoittamana. Kiireisen ja uunittomankin kakkupohjaksi sopii keksinmuruista irtopohjavuokaan tehty pohja, jossa on vähän rasvaa, liivatteella hyydyettyjä sokerilla maustettuja maitotuotteita (kermaa, tuorejuustoa, rahkaa tms. , joista aina valitsen vähälaktoosiset), kaiken kukkuraksi sesongin marjoja ja/tai hedelmiä.Niihinkin voi hyytelösokerilla tehdä upean kiillon.
Ihania kesän kahvihetkiä ja -retkiä , missä sitten niitä vietättekin!kiehauttamisessa on, minäkin muistan että kotona niin äiti teki.Kahvinselvikettä oli myös.
Sanotaan että pannukahvissa on kolesterolia, pitäneekö paikkansa. - Samoin
siellä kirjoitti:
kotiseudullani Pohjanmaalla syntynyt, kasvanut, Seinäjoella koulutkin läpi käynyt ja yliopiston ohi kulkenut Vaasassa...
...että suolaa ja voita..kalaa paistettaessa kyllä, aaah! ihana tuoksumuisto ...
Mutta ehkä aika oli vuosisata ---> eteen päin--->.
Muuta ratkaisua en keksi, vaikka pääni puhki miettisin. Tällä pienellä päälläni.
(mietiskellen ryömii takaisin keittiöönsä kalaa paistamaan)minäkin!
meri-kukka98 kirjoitti:
Tuosta kahvikulttuurista!
Eräs tuttavani piti 50 v.Päivät työkavereilleen omalla mökillään.
Vieraita oli paljon, eikä kahvinkeitintä, joten kahvia ,siis porokahvia tehtiin suunnattoman isossa kattilassa.
Olin huomattavasti nuorempi silloin, ja katselin silmät pyöreinä, kun kahvikattilaan rikottiin 1 kilo kananmunia.
Kun kaikki oli painunut siististi pohjalle, kaadettiin kahvi pannuihin.
Ja kas vaan, tuli todella monen monta litraa hyvää vahvaa kahvia. Ja kaikenlisäksi oli vielä hyvän makuista.
tapahtui 70 luvulla. Minulle oli sitä ennen uusi
asia.
Mutta maistui ehdottomasti paremmalta kuin Pohjanmaalla suolan tai voin lisääminen kahviin.
Joita olen molempia juonut.
Siitäkin on aikaa ...vieläkö lienee samat systeemit??
Loppujen lopuksi makuasioita ovat.
Meikäläinen tarvitsee vaan kupillisen hyvää mustaa kahvia,, pelkästään. Se on siinä!tähän kahvikeskusteluun.
Olen kahvinarkomaani. Työssä ollessani oli kavikuppi aina vieressä ,työ oli kyllä käsityötä ,mutta siinä oli myös oltava aivot virkeenä. Ettei vaan tullut kahta vasemmanjalan kenkää:=)
Niin siihen tottumukseen vielä . Jos en illalla esm, ota n kuuden aikaan viimestä kupillista( muutama vuosi se oli kahdeksan kahvee) ,niin aamulla jo poden vieroitusoireita.
Olis se kauhee paikka jos kahvin tuonti lopetettaisiin pohjoismaihin.
Vaikka kohtahan täälläkin voisi alkaa viljellä kahvia ,kun ilmato muuttuu., jotain hyvää siittä
on haullamirjami kirjoitti:
tähän kahvikeskusteluun.
Olen kahvinarkomaani. Työssä ollessani oli kavikuppi aina vieressä ,työ oli kyllä käsityötä ,mutta siinä oli myös oltava aivot virkeenä. Ettei vaan tullut kahta vasemmanjalan kenkää:=)
Niin siihen tottumukseen vielä . Jos en illalla esm, ota n kuuden aikaan viimestä kupillista( muutama vuosi se oli kahdeksan kahvee) ,niin aamulla jo poden vieroitusoireita.
Olis se kauhee paikka jos kahvin tuonti lopetettaisiin pohjoismaihin.
Vaikka kohtahan täälläkin voisi alkaa viljellä kahvia ,kun ilmato muuttuu., jotain hyvää siittä
on hakyllä taas tuli kirjoitusvirheitä, vaikka minulla on se oikeinkirjoitus ohjelmakin, huomasin kirjoittavani "madoista" ei kyllä ollut tarkoitus. Luulenkin että nämä kirjoitusvirheet ,tulee tulkittua oikein ,ilman korjaustakin ,mutta kun koko präntti katkesi kun kukon laulu He ,hee . Tuli Skype puhelu ja ehkä kaikki johtuikin siitä ,ja sitä kanssa että, en ollut juonut sitä toista kuppia aamulla , menenkin nyt ,ja hyvää kesän jatkoa kaikille .
Nyt ei ole punasta viivaa alla:=)- kahvikaisa minäkin
ullamirjami kirjoitti:
kyllä taas tuli kirjoitusvirheitä, vaikka minulla on se oikeinkirjoitus ohjelmakin, huomasin kirjoittavani "madoista" ei kyllä ollut tarkoitus. Luulenkin että nämä kirjoitusvirheet ,tulee tulkittua oikein ,ilman korjaustakin ,mutta kun koko präntti katkesi kun kukon laulu He ,hee . Tuli Skype puhelu ja ehkä kaikki johtuikin siitä ,ja sitä kanssa että, en ollut juonut sitä toista kuppia aamulla , menenkin nyt ,ja hyvää kesän jatkoa kaikille .
Nyt ei ole punasta viivaa alla:=)ei noita virheitä lukija edes huomaa ja monasti ne vain kivasti värittävät tekstiä. Nautinnollista kahvittelua!
Kun en eiliseen aamukahviseuraan päässyt herrojen kanssa herkuttelemaan, niin nyt sitten iltapäiväkahvin kanssa ostin oikein hyvää leipäjuustoa ja kun vielä sattui olemaan viime kesän lakkoja, niin avot mikä yhdistelmä.
Joskus näin setäihmisen sekoittavan juustopalaset kahvikuppiin ja mikä nautinto olikaan, kuin joskus kotona äidin leipomasta pullasta pullamössöä tehdessä.
Lautaselta ryystäminen sokeripala suupielessä on enää hyvin harvoin nähtävillä, kun niiden hienojen kahvikuppien ja lautasten asemasta käytetään "mottia", johon mahtuukin sitten se santsikupillinen.
Kyllä aamukahvilla tulee juotua se motillinen ja vielä santsimotillinenkin, jos aamu pitkäksi venyy.
Iloisia kahvihetkiä palstalle ja pikku pusut perään!!- Varsta
Pullasuttu!
Äidin leipomaa pullaan oikeaan kahviin. Varsta kirjoitti:
Pullasuttu!
Äidin leipomaa pullaan oikeaan kahviin.Lapsuuden herkku oli pumppernikkelit sitten kun niitä alkoi saada kaupasta.
Myöhemmin niille veti vertoja Sacher-leivos, jonka nautin Berliinin vihreillä viikoilla olleessa Sacherin kahvilassa. Oli se kahvikin kyllä hyvää. Mutta alkuperäinen leivos meinasi viedä kielenkin mennessään!
Oma elämyksensä on kun on matkalla pohjoiseen keitelty porokahvit jossakin kivenkolossa tai levähdyspaikalla. Mutta silloin ei syödä leivoksia vaan voileipiä.LateVaan kirjoitti:
Lapsuuden herkku oli pumppernikkelit sitten kun niitä alkoi saada kaupasta.
Myöhemmin niille veti vertoja Sacher-leivos, jonka nautin Berliinin vihreillä viikoilla olleessa Sacherin kahvilassa. Oli se kahvikin kyllä hyvää. Mutta alkuperäinen leivos meinasi viedä kielenkin mennessään!
Oma elämyksensä on kun on matkalla pohjoiseen keitelty porokahvit jossakin kivenkolossa tai levähdyspaikalla. Mutta silloin ei syödä leivoksia vaan voileipiä.Tallinnassa on Meripuistotiellä kahvibaari, josta saa miltei aidon makuisia sacherkakun palasia.
On se kahvikin ihan juotavaa, muttei se kunnon kolmasti kiehautettua porokahvia voita.- Maalaismies*
Kahville on keksitty monia hyviä ominaisuuksia niin kuumana kuin kylmänäkin, maidon, sokerin ja kerman kera tai ilman. Kahvi taipuu lukemattomiin tapoihin ja seurustelumuotoihin. Se irroittaa kielenkannat eikä tylsistä aivoja kuten olut. Harvoin kahvipöydässä riidellään.
Leipäjuusto lakkojen kera, nam! - marjukkainen evk
Maalaismies* kirjoitti:
Kahville on keksitty monia hyviä ominaisuuksia niin kuumana kuin kylmänäkin, maidon, sokerin ja kerman kera tai ilman. Kahvi taipuu lukemattomiin tapoihin ja seurustelumuotoihin. Se irroittaa kielenkannat eikä tylsistä aivoja kuten olut. Harvoin kahvipöydässä riidellään.
Leipäjuusto lakkojen kera, nam!...että kaunistaa, on monenlaiset ominaisuudet...
ja entäs jos konjakkilasia hiukan pyörittelee kahvin kera... aijai sentään... mitkä aromit marjukkainen evk kirjoitti:
...että kaunistaa, on monenlaiset ominaisuudet...
ja entäs jos konjakkilasia hiukan pyörittelee kahvin kera... aijai sentään... mitkä aromitEi sitä edes herää kunnolla ,jos ei saa aamukahvia..
Vahvaa pitää olla,,eikä sitä sokerilla,kermalla,tai maidolla pilata...Joskus 50-luvulla kävin etelä-
pohjanmaalla..Kyllä oli joissakin tuvissa ,niin suolasta kahvia,,että oli ihan vaikeaa juoda.
Ei varmaan nuorempi väki enää semmoista keitä.
Kalleinta kahvia,on esim.Seurasaaren lähellä olevissa kahviloissa ,4€ kupillinen..on jossain
muuallakin vielä tietysti..Tästä tulikin mieleeni,
että päiväkahvien aikahan tässä olisi juuri sopivasti.Taidanpa keittää Juhlamokat ja mennä
parvekkeelle juomaan...Nautinnollisia kahvihetkiä kaikille.. toivoo Irkku
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1337183Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631654380Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen543452Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi4983135Purra hermostui A-studiossa
Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.2942092Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde361753Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja201671- 911573
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1761472Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."
Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito151436