Prahaan elokuussa viikoksi!

vinkkejä

Lähdemme viikoksi Prahaan elokuussa ihan kahdestaan. Olemme matkustaneet yksinomaan kotimaassa ja Pohjoismaissa, joten tämä on meille tavallaan ihan uusi juttu.

Netistä olemme etsineet kaikkea mahdollista Tsekistä ja Prahasta. Tämän palstan käyttäjistä löytyy varmaan henkilöitä, joilla on tukuittain hyviä lisävinkkejä Prahaan ja Tsekkiin matkaaville.

Luulen, että perustiedot on aika lailla jo tiedossa, mutta sitä käytännön hyötytietoa puuttuu vielä paljon.

Kuuluisat nähtävyydet löytyy kyllä netistä ja ne ovat varmaan koluttava, mutta mitkä vähemmälle huomiolle jääneet kohteet kannattaa käydä myös katsastamassa?

Konsertteja, musiikia ja teatteria löytyy joka lähtöön, mutta mitkä niistä ovat oikeasti hyviä ja katsomisen arvoisia? (5 - 12. elokuuta)

Taksikyyti on edullista. Millaisia kohteita tai asioita löytyy järkevän matkan päästä Prahasta,joissa kannattaa käydä?

Patikointi jonnekin korkealle tai muuten kauniille paikalle paikalle kiinnostaisi myöskin, mutta mikä olisi erityisen hyvä kohde?

Kauppoja on paikka pullollaan, mutta mistä löytyy ne oikeat tuliaiset, joista ei rosvota turistihintoja? Varmaan ydinkeskustan ulkopuolelta, mutta sillä tiedolla on vaikea oikeaa liikettä löytää.

Edellisen jatkeeksi vielä ne hyvät ruokaravintolat, joista saa todella hyvää ruokaa.

Taskuvarkaista ja erikoisia hintoja kiskovista taksiautoilijoista muistutettiin jollain palstalla. Millaisia muita asioita kannattaa varoa tai ottaa huomioon, kun matkustaa Tsekissä ja etenkin Prahassa?

Meidän hotelli sijaitsee aivan ydinkeskustassa, joten moni asia on kävelymatkan päässä. Jokilaivaristeilyä kehuttiin ja varmaan liikennöitsijöitäkin on moneen lähtöön. Mikä yrittäjä hoitaa parhaiten hommansa, jos niissä eroja on? Jossain kerrottiin, että jokilaiva ei kulkenut matalan veden takia lainkaan. Onko elokuussa tälläinen tilanne enemmän sääntö kuin poikkeus?

Onko jotain keinoa, joilla saa myyjältä tai tarjoilijalta tavallista parempaa palvelua? Onko parin tsekki-sanan opettelusta hyötyä? Toisaalta, onko sellaisia asioita, joita tulee erityisesti välttää, jos haluaa palvelun pelaavan? Olis jotenkin hienoa, jos koko viikon voisi käyttää samaa hyväksi todettua liikennöitsijää. Mahtaako se olla mahdollista?

Toivottavasti saamme asiallisia vastauksia näihin amatöörimatkaajan kysymyksiin.

Kiitoksia vastauksista!

2

412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ssrr

      Hei! Yhtenä vinkkinä annan, että käykääpä kirjastosta lainaamassa tai kirjakaupasta ostamassa Mondon Praha -opas. On hieman erilainen kuin monet muut matkaoppaat ja antaa vastauksia moniin esittämiisi kysymyksiin. Olen kuullut monen muunkin kehuvan tätä opusta eikä muistakseni ollut mikään kovin kalliskaan. Omalla reissulla kävimme Terezinin keskitysleirillä omatoimisesti, mutta jos aikaa olisi ollut enemmän olisimme piipahtaneet Saksan puolella Dresdenissä, jonne näytti olevan ihan hyvät yhteydet. Noista huijausyrityksistä sanoisin, että meitä yritti tarjoilija saada maksamaan yhdessä paikassa ylimääräistä palvelumaksua.Kaksi nuorta tarjoilijapoikaa ajattelivat vähän kimpassa tätejä vetää neneästä...(on varmaan kuitenkin vain satunnainen poikkeustapaus)Varkaiden lisäksi meitä varoitettiin valepoliiseista/tarkastajista, jotka saattavat tulle tekemään "tarkastuksia" esim. julkisissa kulkuneuvoissa. Näihin saimme ohjeeksi, että jos tiedätte esim. että lippunne ovat kunnossa sanokaa vain "police" niin usein häipyvät.Yksi erinomainen ravintola oli esim. La Lavande, jonne menimme juuri tuon Mondo-kirjan suosittelemina. Kivaa matkaa!

    • suosittelen

      mustan valon teatteria (esim. Laterna Magica/black light theatre). On tosi hienoja, erikoisia esityksiä, joihin ei Suomessa pääse!

      Takseista varoittaisin myös sen verran, että taksamittareihinkaan ei voi luottaa. Niitä on usein näpelöity niin, että taksa vilistää hurjaa tahtia poskettomiin summiin. Sopikaa kiinteä maksu ennen taksin ottamista! Ratikka on myös kätevä kulkupeli Prahassa.

      Hauskaa matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe