Malesia perheelle?

KEH

Suunnittelemme matkaa Malesiaan, Langkawiin ja Kuala Lumpuriin ja tietysti kun lasten kanssa lähtee matkaan on lapsiystävällisyys ensimmäinen kriteeri. Löytyykö kokemuksia ja tietoja Langkawista, Kuala Lumpurista ja Malesiasta yleisesti?
Mitä kannattaa tietää etukäteen? Onko kohde sopiva lapsiperheelle (kaksi lasta alle 3 v)? Mitä kohteessa voi tehdä? Ruoka? Nähtävyyksiä? Mitä kannattaa ottaa Suomesta mukaan? Miten lennot sujuu? jne jne jne.

7

1953

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hanne

      Koska olette ajatelleet lähteä? Me varattiin samanlainen reissu ja lähdetään jouluksi. Mukana tulee silloin 1,4kk ikäinen lapsi. Innolla odotellaan reissua. Rakastavat lapsia aidosti! Kaveripariskunta oli parivuotiaan kanssa ja kaikki sujui loistavasti

    • Vähän paha tämmösen papparaisen, jonka lastenlapsetkin alakaa olla tuon kolomen vuojen huonommala puolen on mithään viisasta sanua tuosta lapsiystävällisyyvestä, muttaku ei nävy oikeen muukhaan vastailevan, nii koitethaan jotaki.

      Ensinku mie tuon sinun kysymyksen luvin, nii mielheen tuli, että pitkä ja kivinen on tie. Tarkotan sillä sitä, että lennot on aina pitkät ja paikanpäälä on sikakuuma.

      Ku sitten vähän kävimä tuon mummelin kansa asiaa lävitte, nii tulima siihen johtopäätöksheen, että palijon sielä on hyviäki puolia:
      Ei ole kännisiä turisteja örveltämäsä ympärhinsä.
      Tyttökauppaa ei ole näkösälä, niiettä se kenekhään oloa haittais.
      Langkawila rannat on heleppoja ja meri tyven, niiettä tuomoset pikkukersat voipii vaikka meresä räpiä ja rakennella hiekkakakuja, kuhan muistaapii pittää vaattheet päälä ja lakin pääsä ettei pala.
      Hotelit ova korkiatasosia ja henkilökunta ystävällistä ja aivan varmasti huomioiva kakrut jokapaikasa.
      Net vinosilimät itte tykkäävä kauhiasti lapsista ja huolehtiva niistä mahoton tarkon, niiettä parin piikkinokkakersan kans ku on liikkeelä, niin suosio on taattu.

      Kyllähän Langkawilla näkemistä on ja Kuala Lumpurisa tietty vaikka mitä. Nii lapsile ku aikusilekki. Suurkaupuniku on. Mie kyllä suosittelisin hankkimhaan hyän matkaophaan, nii olis palijon valamhiimpi sitten paikanpäälä. Aikaku on aina kovasti rajotettu. Mie olen aina lukenu nuita Lonely Planetin kirijoja niinku raamattua, mutta varmhaan muitaki löytyy. Malesiasta oli jopa joku suomenkielinenki opas. Solivain minusta aika ykspuoileinen ja vähän puiseva.

      Ruoka on hyvvää ja sitä on riittävästi. Mie luule että KLläsä ei tarvitte mihinkhään vuorokauvenaikhaan kävellä kymmentä minuttia etteikö löytys joku soppatykki kavunviereltä. Malesiasa on monenlaisia etnisiä ryhymiä ja net laittava kukin omanlaisthaan apetta. Kunnon pihivit on ainuat pöperöt, jokka on vähän hakusasa, eikä taija etes Lankawilta löytyä, mutta sielä kannattee mutustella kaikenlaisia mereneläviä. Non tuorheita ja erttäin etullisia, jos ei ala niisä isoisa hotelleisa apehtimhaan. Kiinalaislähtöset suosivat mietoja makuja ja monia ruokalajeja yhelä aterialla. Malajit maustava omat evhäänsä vähän riskimmin ja niile tyypillisiä ovat herkulliset keitot, joita net sanovat laksaksi ja monenlaiset satay-vartaat. Intialaiset panevat sen currysoosinsa joukhoon joskus vähin vihanneksiaki tai jotaki kannaa tai äyriäistä, mutta kyllä se aina se cutty ja shili pääasia on. Jos tahot semmosesa intialaisten paikasa isäntää tekemhään sulle banana leaf menun, nii meleko varmasti saat todella tulista herkkua.

      Mukhaan mie en tiä että tarvitteeko ottaa oikeen mithään. Cenangila oli jonkulaisia kauppoja joista kyllä semmoset välttämättömyystarpheet voipii ostaa ja Kuahisa on jo vaikka mitä, vaikka ei se mikhään siti ole. Kuala Lumpuri on aika ruuhkanen ja tiet aivan täynnänsä autoja, niiettä vähän häätyy miettiä, miten saapii net naperot pysymhään yheläkoola. Ja jos otta semmosia soppailijoita, nii varakkaa jonkulainen kontti, joka tuuhaan laivala perästä KotoSuomheen. Tavaraa löytyy.

      Taksiitten kansa sielä on semmonen vähän erikoinen käytäntö. Lentoasemien, samoinkun monien matkailunähtävyyksien ulukopuolela tai lähistöllä, on semmonen koju joka myöpii taksilippuja oikihaan hinthaan. Samon hotellit tillaavat teile taksin ja kyyti maksethaan sinne. Näin kannattaa ylheensä toimia. Jos ottaa kyytin kavulta, nii hinta kannattaa sopia etukätheen. Ei net mithään rosvoja ole mutta saattavat rokottaa vähin ylimäärästä. Mittari niilä melekovarmasti on kuiten rikki.

      Toivottavasti näistä ajatuksista olis vähin apua. Jos jotakin yksityiskohtasempaa kysyttävvää tulleepii mielheen nii pane tulemhaan. Vastailen kyllä, jos vain ossaan.

      Terkut: PeraPappa

      • hanne

        Ihanasti kirjoitettu ja paljon hyviä vinkkejä! Kiitos munkin puolesta!


      • hanne kirjoitti:

        Ihanasti kirjoitettu ja paljon hyviä vinkkejä! Kiitos munkin puolesta!

        Kyllä musta Malesiasta on kiva ja heleppo kirijotella. Mooma pari semmosta kuukauven kiertomatkaa sinne teheneet ja ooma kauhiasti tykästynheet maahan je sen asukkaishiin. Meinasima enstalavenaki käyvvä, tälläkertaa tosin vaan ihan mutaman päivän pysähykselä visiteeraamasa tuttuja KLläsä ja ehkä Kuala Selangorisa kattelemasa tulikärpäsiä.

        Langkawia met kiertelimä pari viikkua alakutalavesta 2004. Musta soli oikeen nätti saaristo, josa oli heleppo liikkua. Niistä nähtävyyksistä sie parhaiten saat tietua netistä, tai matkaophaasta, mutta jos jostaki haluat tarkemmin kysellä, nii anna vain tulla. Vastaan kyllä, jos vain ossaan.

        Se mulla vain tuli mielheen tuosa että jos tootta siinä joulun seutuvila sielä KLläsä käymäsä, nii sielä ruukaa siihen aikhaan vuojesta sajella jonkuverran iltapäivisin. Lämmintähän se saje on ja lepposaa, mutta ku sielä sateleepi, nii sitä riittää ihan maahan asti ja se kastelee kaikki. Meinaan että kannattaapi pittää jonkulaista muovipussia mukana että saapii puhelimet ja kamerat ja semmosen elektroniikan suojhaan, jos alakaapi vettä varistamhaan.

        Eiku hauskaa lommaa vain toivottellee:
        PeraPappa


    • gangster-no-name

      Olen itse vieraillut maassa 4 kertaa, jokaisena piipahtanut myös Langkawilla. Voin vilpittömästi suositella lapsiperheille sillä lomasaarena turvallisimpia missä ikuna vieraillut. Ihmiset ovat varovaisen ystävällisiä ja mitään turistin vedätystä en ole koskaan kokenut saarella. Rannat suojaisat, Tanjung Beachilla lukuisia eritasoisia majoitusvaihtoehtoja. Saari on verovapaa ja ostosmahdolisuudet esim. Kuahissa erinomaiset. Ravintoloita löytyy jokamakuun ja ruoka hyvää ja maistuvaa. Jos haluaa piipahtaa Thaimaan Satunissa sinne vain tunnin lauttamatka. Penang etelämpänä, persoonallinen saari jossa myös helppo kävästä. Ainut miinus saarelle on julkisten kulkuvälineniden puute, taksiin on turvauduttava lähes aina,.ja yöaikaan hieman hankalaa saada.

      • 12thDecember

        ...Kuala Lumpuriin 12/12/2007.(Mukana myös 22kk ja 10 kk vauvat:-)Ollaan Malesiassa 8 pv ja sitten lähdetään Thaimaan.Onko muita vauvaperheita jotka harrastavat backpackingia? :-)


    • Malesiassa

      Joo omasta matkasta on jo aikaa, mutta sillon ei ollut Kuala Lumburissa ainakaan mitään miksi lapsia sinne ei voisi viedä. Ihmiset ovat erittäin ystävällisiä eikä kaikilla ollut raha mielessä joten matkasta on erinomaiset muistot.

      Nähtävyyksiä missä lapsetkin viihtyy on kaupungissa paljon. Esim eläinarha, perhos/orkideapuisto, vesipuisto, huvipuisto jne. Hintatasosta sen verran jos ei nyt ole kallistunut paljoa viim. vuosina niin on erittäin halpa. T-paidat oli oikein tingittynä muutaman euron ja jne.

      Jos jotain miksi sinne ei kannata lähteä lasten kanssa: 1. erittäin pitkä lentomatka.
      2. kaupungissa liikkumiseen sai varata aikaa ja lämmintä siellä on varjossa 30 joten taksissa kysytään hermoja jo aikuisiltakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe