Beagle

Pamppu..

Kertokaa beaglestä.Haluaisin tietää minkälainen se on luonteeltaan,paljon se tarvitsee liikuntaa,kuinka paljon se maksaa ym.

42

26089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korvat pystyssä

      mitä muistan lapsuusajoilta. Beagle käy seurakoirastakin, jäniksen ajon väliajoilla. Oppii helposti temppuja on niin ahne, lihoo helposti, meillä olikin ihan paksukainen. Syö liikaa sitten piereksii, yökyök, nukkui ennen minun sängyn alla. Vanhemmiten voivat olla hieman ärtyisiä tai varautuneita vieraille. Mukavat muistot on muuten siitä koirasta ja muistakin beagleistä. "Metsästi" myös myyriä ja söi niitä vinon pinon elämänsä aikana.

    • Tanjukka

      Omat valkohapsi beaglet ovat ainakin ahneita. Koko aika saa olla koiria vaa'alle röijäämässä ja ruokaa vähentämässä. Liikuntaa beaglet tarvitsevat paljon huolimatta pienestä koosta. Metsästysvietti ei näiltä katoa koskaan, ja saa varautua siihen että juoksentelee pitkin pusikoita huutelemassa koiraansa, koska kyseinen rakkari on lähtenyt omille teilleen. Mutta se hyvä puoli on että koira tulee kyllä ruoka-aikaan takaisin. Beaglet saattavat myös ruokkia itse itsensä: harva se syksy koirat marjastavat itsensä täyteen mustikoista ja puolukoista. Omenasadon tiputtua maahan niitä kaivellaan esiin hangen alta vielä joulukuussa. Mutta beaglet ovat lempeitä lapsille, uskollisia ja iloisia jatkuvasti. Palvovan katseen tavoittaa eritoten ruoka-aikaan, jolloin koira saattaa tanssia ja uikahdella ilosta tai täristä jännityksestä. Kokemusta löytyy 11 vuoden verran kahdesta beaglesta, sekä niiden 14 pennusta.

    • piikelisti

      Tämä veikeä ja vilkas luontokappale on mitä mahtavin kumppani metsällä ja ehdottomasti miellyttävin kaveri.

      Vaikka koiran nukkuessa sanot sanan "makkara" se on alta nano sekunnin keittiössä, mutta kun tarjoat koiran omia nappuloita se päättääkin olla dieetillä..

      Kaikkien kaveri, aina valmiina lenkille ja vaikka urheilet itsesi uuvuksiin, pihassa kun koira pääsee hihnasta vapauteen se kiertää tontin ainakin viisi kertaa juosten kilpaa itsensä kanssa, kantaten niin että miltei kylki maata viistää.
      Ulkona livistäessään omasta pihasta naapurin puolelle mukamas kovin huomaamattomasti ja kiinni jäädessään menee morkkis kaasu päälle. Rankaisee itseään sinkoilemalla ees taas kuin tuli hännän alla, voiko siinä enää muuta tehdä kun nauraa!

      Hellyydenkipeä rakkauspakkaus tunkee mielellään kanssasi saman peiton alle, ja kun pitäisi alkaa nukkumaan se käpertyy kerälle kylkeesi kiinni, mutta aamulla kun heräät huomaat nukkuvasi ihan reunalla, kun taas koira kuorsaa tyytyväisenä poikittain keskellä sänkyä ja välillä potkii sinua kaueammas saadakseen tilaa koska sitä ei hänen mielestään ole vielä tarpeeksi. Siinä vaiheessa mietit, onkohan missään tarjolla suurempaa sänkyä kun 160 cm leveä.

      Tämä pienen pieni sitkeyden perikuva rakastaa suunnattomasti metsässä juoksentelua, se ei välttämättä lähde kauas, mutta haistaessaan jäniksen tuoreet jäljet sillä menee kirjaimellisesti läpät korville koska on ihan sama kuinka kovaa huudat, se on löytänyt mielenkiintoisempaa tekemistä.
      Mutta se on sitä mistä se nauttii ja mihin tarkoitukseen se on jalostettu joten sen on myös saatava sitä tehdä, antaa jäniksille liikuntaa!!

      Tällainen on minun ensimmäinen nyt n. 3-vuotias piikelini. Paljon olisi kerrottavaa, tässä vain murto-osa.
      Sen tiedän, että tämä piikeli ei jää ensimmäiseksi ja viimeiseksi tämän rodun edustajaksi minun omistuksessani. Parempaa kaveria saa hakea!

      Hintaa beaglella on noin 400-600e.

      • Pamppu..

        Oi, kuulostaa ihanalta..


    • Ria.. :)

      Itselläni nyt 7-vuotias beagle uros. Pentuna oli kyllä villi ja vauhtia riitti, nyt vähän vanhempana rauhallinen kaveri. Ruoka kyllä maistuu, tosin hyvä ruoka, koiran nappulat ei kelpaa, mutta makkarat sun muut maistuu :D Lihoo helposti ja ahne ku mikä :) Tykkää liikkua vaikka miten paljon, vaikka olis mimmonen sää, niin kaveri oitis lähdössä lenkille ja jaksaa touhuta, vaikka taivaasta satais vaikka mitä.. Ja liikuntaahan beagle tarvii aika paljon, vaikka se onkin aika pienikokoinen. Todellinen seurakoira, aina siellä missä ihmisetkin. Ja hellyydenkipeä kaveri on kans, että tulee syliin mielellään ja silittää/rapsuttaa saa niin kauan, kuin ite vaan jaksaa. Isepäinen kuitenkin osaa olla, ja ottaa joskus nokkiinsa ja mököttää, kun komentaa.. :) Hajut vie helposti mennessään omille retkille, ja on tärkeätä, että se pääsisi metsään juoksentelemaan ym, vaikkei sitä varsinaisesti metsästykseen käytettäisi..
      Beaglella hintaa n. 400 eurosta ylöspäin..

    • nellukka03

      jos käyt lenkillä, metästät tai harrastat jotain aktiivista koiramaista urheilua, että piikeli ei pitkästy ja saa purkaa energiansa.
      http://www.nellukka.com/
      lueskele tuolta juttui

    • ovat...

      ihania:) meillä on 9kk beagle. Leikkisä kuin mikä, ihmis rakas ja kiltti. Haluaisi koko ajan olla huomion keskipisteenä.. tarvitsee aika paljon liikuntaa(meillä ainakin tunti pvässä riittää) ja leikkiäkkin pitäisi joka pvä, ettei sitten muita paikkoja tuhoa. ihania ne on :)

      • on kotona

        beagle ja se on aivan mahdottoman ihana! Sen nimi on Jesse. Jesse on kohta 6-vuotta vanha.. Se on rauhallinen luoneeltaan , ei pure. Jesse on ''rikkonut'' yhden sohvan , mutta siihenkin oli syy. Sohvan alla oli koiran namupala ja sitähän tietenkin Jesse yritti tassulla saada pois sen sieltä.. Mutta tassu osuikin sohvan alareunaan eikä sohvan alle. Jessellä on todella SUURI metsästys-vietti kuten yleensä beagleilla on. Beagle on hyvä metsästys-koira. Beaglen pitää saada liikuntaa että se ei liho liikaa, sillä jos se lihoo liikaa niin pahimmassa tapauksessa se joudutaan lopettamaan koska beagle on pieni koira,joten sen selkä ei kestä ylipainoa. Beaglen karvanlähtö aika on aivan mahdoton. Lähtevät karvat ei tunnu loppuvan koskaan. Meidän Jesse on hirveän ihmis-rakas. Ja jos Jesse on sisällä ja joku perheestämme menee keittiöön niin Jesse on heti keittiössä kerjäämässä ruokaa. ( Jesse tulee vaikka nukkumasta keittiöön jos kuulee että joku menee keittiöön ) :D Jesse ei ole vihainen ihmisille. Silloin se on jos joku ärsyttää sitä tahallaan. Se beagleissa on ärsyttävää,että ne ei ymmärrä sitä että jos vaikka niitä isompi koira tulee vastaan , niin ne haluaisi vain tapella niitä vastaan. Ainakin Jesse on sellainen jos toinen uroskoira joka on Jesseä paljon isompi niin Jesse haluaisi vain hyökätä isomman koiran kimppuun.. -.- Mutta kotona Jesse on aivan mahdottoman ihmis-rakas,kiltti,rauhallinen ja SYÖTÄVÄN SÖPÖ!


    • Emppura

      Itsellä ollu beagleja koko pienen elämäni ajan.
      Yksi niistä oli täys kaheli, joka tuli meidän perheeseen ollessa nelivuotias. Muut on kyllä olleet tottelevaisia, todella rauhallisia, lempeitä ja ihania seurakoiria. Meillä niitä käytetään myös jäniksien metsästykseen. Osaa ne olla laiskojakin, yksi pentu söi makuullaan :D Itsellänihän on koirilla ruokakuppi päivällä aina esillä, syövät milloin haluavat. Ei ole ahne, paitsi herkkujen päälle, jotka nielaisee lähes kokonaisena :) En ole tavannut beaglea joka olisi näykkinyt tai tehnyt muuta ilkeyttä. En toki vanno etteikö sellaisiakin sattuisi olemaan...
      Mutta itselläni tosiaankin vain ja pelkästään positiivista kokemusta ja ihania muistoja jo pienestä pitäen.

      • NitaPiikeli

        Beaglet on ihan mielettömän suloisia, ja luonne on ihana. Meillä on tällä hetkellä 10kk tyttö piikeli, ja siitä pikkuhiljaa alkaa hahmottua millainen luonne sillä on.
        Alussa mietittiin että oliko se järkevä päätös, kun tuntui olevan niin kovasti koulutuksen kanssa ongelmia. Tällä rodun edustajalla todellakin on ihan oma mielipide joka asiaan. Heti kun on tehty tuhmuuksia tahallaan, ja saatu siitä vähän toruja tulee todella hirmuinen katumus päälle, ja saatetaan katua niin kauan ennen kuin omistaja menee keittiöön tekemään ruokaa :D Rodusta kuulee usein kuinka ahne se on, eikä Beakaan ole poikkeus :) Jos jääkaappi narahtaa keittössä, on olohuoneessa nukkuva koiruus saavuttanut keittiön alle 20 sekunnissa.
        Beagle miettii kaksi kertaa käskyjä ennen kuin tottelee, ja varsinkin ulkona lurppakorvat tuntuvat toimivan kunnon korvatulppina. Mutta yllättynyt olin kun alkuvaikeudet on voitettu niin Beasta on paljastunut aivan uusi koira. Tottelevainen, ihmisrakas, paljon tekemistä ja aivotyöskentelyä vaativa koira, joka rakastaa samoilla metsässä syömässä mustikoita ja puolukoita. Nauramistakin on tullut harrastettua puolet enemmän, kun koira keksii niin paljon hassuja juttuja, ja yleensä jos sillä sattuu olemaan tylsää niin jekkuja kyllä tapahtuu. Olen rakastunut Meidän Beagleen, ja vaikka aikasyöppö pelkää yksin jäämistä, ja kun kotiutuu raskaan työpäivän jälkeen kotiin, niin hetken rauhaa ei saa :) Täytyy varoittaa aloittelevia koira-harrastajia siitä että beagle ei ole paras ensimmäinen koira. Siltikin jos kovasti haluaa juuri Beaglen kannattaa varmistaa että koirankoulutukseen on aikaa, ja että olisi joku joka tietää paljon rodusta tai kasvatuksesta...


      • miten on?
        NitaPiikeli kirjoitti:

        Beaglet on ihan mielettömän suloisia, ja luonne on ihana. Meillä on tällä hetkellä 10kk tyttö piikeli, ja siitä pikkuhiljaa alkaa hahmottua millainen luonne sillä on.
        Alussa mietittiin että oliko se järkevä päätös, kun tuntui olevan niin kovasti koulutuksen kanssa ongelmia. Tällä rodun edustajalla todellakin on ihan oma mielipide joka asiaan. Heti kun on tehty tuhmuuksia tahallaan, ja saatu siitä vähän toruja tulee todella hirmuinen katumus päälle, ja saatetaan katua niin kauan ennen kuin omistaja menee keittiöön tekemään ruokaa :D Rodusta kuulee usein kuinka ahne se on, eikä Beakaan ole poikkeus :) Jos jääkaappi narahtaa keittössä, on olohuoneessa nukkuva koiruus saavuttanut keittiön alle 20 sekunnissa.
        Beagle miettii kaksi kertaa käskyjä ennen kuin tottelee, ja varsinkin ulkona lurppakorvat tuntuvat toimivan kunnon korvatulppina. Mutta yllättynyt olin kun alkuvaikeudet on voitettu niin Beasta on paljastunut aivan uusi koira. Tottelevainen, ihmisrakas, paljon tekemistä ja aivotyöskentelyä vaativa koira, joka rakastaa samoilla metsässä syömässä mustikoita ja puolukoita. Nauramistakin on tullut harrastettua puolet enemmän, kun koira keksii niin paljon hassuja juttuja, ja yleensä jos sillä sattuu olemaan tylsää niin jekkuja kyllä tapahtuu. Olen rakastunut Meidän Beagleen, ja vaikka aikasyöppö pelkää yksin jäämistä, ja kun kotiutuu raskaan työpäivän jälkeen kotiin, niin hetken rauhaa ei saa :) Täytyy varoittaa aloittelevia koira-harrastajia siitä että beagle ei ole paras ensimmäinen koira. Siltikin jos kovasti haluaa juuri Beaglen kannattaa varmistaa että koirankoulutukseen on aikaa, ja että olisi joku joka tietää paljon rodusta tai kasvatuksesta...

        Olen miettinyt Beagleä eräänä vaihtoehtona seuraavaksi koiraksi. Voiko kuvitella ottavansa kerrostaloon? Tarvitseeko sen kanssa käydä metsästämässä? Lähteekö siitä paljon karvaa? Onko niissä ominaistuoksua, kuten metsästyskoirissa saattaa olla, yms??


      • Beagle 3
        miten on? kirjoitti:

        Olen miettinyt Beagleä eräänä vaihtoehtona seuraavaksi koiraksi. Voiko kuvitella ottavansa kerrostaloon? Tarvitseeko sen kanssa käydä metsästämässä? Lähteekö siitä paljon karvaa? Onko niissä ominaistuoksua, kuten metsästyskoirissa saattaa olla, yms??

        Beagle on soputuvainen, mutta ei tulisi mieleenkään ottaa sitä kerrostaloon.
        Beaglestä ei virta lopu koskaan.
        Sen pitää päästä lenkityksen välillä juoksentelemaan pihaan. Lauta-aidattu piha sopii sille hyvin. metrisestä aidasta se ei yli mene ei eikä ali, jos rakoa alle 10 cm.
        Beagle ottaa eniten senkanssa touhuavan kaverikseen, jota se ei hevillä silmistään päästä. saat ulkoiluttaa sitä niin paljon kuin jaksat koira ei koskaan kieltäydy lenkille lähdöstä.
        Luonteeltaaltaa se on yleensä itsenäinen ja itsepäinen. Koulutta sitä ei kannata kovin paljon eikä se haluakaan.
        Metsästämään se oppii itsestään. Lasket vain vapaaksi. Kaupungissa et pystypitämään sitä hetkeäkään vapaana. Aina se jostakin jonkun hajun nappaa ja painuusen perään. Kutsua saat luoksesi, mutta se ei kutsumalla tule, jos on saanut vainun.
        Syöttämällä et sitä saa kylläiseksi ainaostaan liian lihavaksi.
        Mutta yhdellä päiväaterialla se tulee hyvin toimeen.
        Laiskalle se ei sovi oleenkaan.

        Ajavana koirana se on yksi parhaista, ajaa sopivan hitaasti ja tarvittaessa niin pitkään, että saalis uuupuu ja se nappaa sen kiinni.
        Tuntui uskomattomalta, että se voisi saaada ison ruskakon kiinni, mutta lähes 15 tunnin ajon jälkeen ruskaoo oli kiinni ja hengiltä.
        Samopin supikoiran se nappaa nopesti ja tappaa niin, ettei mitää jälkiä näy, niskat vain nurin ja supin matka loppuu siihen.
        Kettu on hankalampi juttu, jos et saa sitä ammuttua, juoksuttaa se koiraa loputtomiin, ellei löydä hyvää piiloa kanto tai kivikasasta.

        Mutta vielä keran ota kerrostaloon joku muu koira kuin beagle, sillä se ansaitseen vapaamman kasvuympäristön.


      • airfrö
        Beagle 3 kirjoitti:

        Beagle on soputuvainen, mutta ei tulisi mieleenkään ottaa sitä kerrostaloon.
        Beaglestä ei virta lopu koskaan.
        Sen pitää päästä lenkityksen välillä juoksentelemaan pihaan. Lauta-aidattu piha sopii sille hyvin. metrisestä aidasta se ei yli mene ei eikä ali, jos rakoa alle 10 cm.
        Beagle ottaa eniten senkanssa touhuavan kaverikseen, jota se ei hevillä silmistään päästä. saat ulkoiluttaa sitä niin paljon kuin jaksat koira ei koskaan kieltäydy lenkille lähdöstä.
        Luonteeltaaltaa se on yleensä itsenäinen ja itsepäinen. Koulutta sitä ei kannata kovin paljon eikä se haluakaan.
        Metsästämään se oppii itsestään. Lasket vain vapaaksi. Kaupungissa et pystypitämään sitä hetkeäkään vapaana. Aina se jostakin jonkun hajun nappaa ja painuusen perään. Kutsua saat luoksesi, mutta se ei kutsumalla tule, jos on saanut vainun.
        Syöttämällä et sitä saa kylläiseksi ainaostaan liian lihavaksi.
        Mutta yhdellä päiväaterialla se tulee hyvin toimeen.
        Laiskalle se ei sovi oleenkaan.

        Ajavana koirana se on yksi parhaista, ajaa sopivan hitaasti ja tarvittaessa niin pitkään, että saalis uuupuu ja se nappaa sen kiinni.
        Tuntui uskomattomalta, että se voisi saaada ison ruskakon kiinni, mutta lähes 15 tunnin ajon jälkeen ruskaoo oli kiinni ja hengiltä.
        Samopin supikoiran se nappaa nopesti ja tappaa niin, ettei mitää jälkiä näy, niskat vain nurin ja supin matka loppuu siihen.
        Kettu on hankalampi juttu, jos et saa sitä ammuttua, juoksuttaa se koiraa loputtomiin, ellei löydä hyvää piiloa kanto tai kivikasasta.

        Mutta vielä keran ota kerrostaloon joku muu koira kuin beagle, sillä se ansaitseen vapaamman kasvuympäristön.

        moi.

        otimme juuri 5kk vanhan beaglen koira on nyt ollut meillä 4 päivää kotiutunut on muuten hyvin mutta kun on joutunut asumaan entisessä perheessään keskellä metsää niin pelkää kaikkia juttuja missä on renkaat saman tien kun astuu ovesta ulos menee ns. "pakki päälle" ja kun hihnaankaan ei ole koiraa totutettu niin sille on niin hankalaa se hihna mutta on jo siihen ruennut tottumaan mutta siis asiaan jos joku voisi neuvoa miten saisin tämän pelon autoihin sun muihin loppumaan? koira kuitenkin rakastaa olla metsässä ja siellä hihna ei tunnu haittaavan yhtään.


      • nitanita
        Beagle 3 kirjoitti:

        Beagle on soputuvainen, mutta ei tulisi mieleenkään ottaa sitä kerrostaloon.
        Beaglestä ei virta lopu koskaan.
        Sen pitää päästä lenkityksen välillä juoksentelemaan pihaan. Lauta-aidattu piha sopii sille hyvin. metrisestä aidasta se ei yli mene ei eikä ali, jos rakoa alle 10 cm.
        Beagle ottaa eniten senkanssa touhuavan kaverikseen, jota se ei hevillä silmistään päästä. saat ulkoiluttaa sitä niin paljon kuin jaksat koira ei koskaan kieltäydy lenkille lähdöstä.
        Luonteeltaaltaa se on yleensä itsenäinen ja itsepäinen. Koulutta sitä ei kannata kovin paljon eikä se haluakaan.
        Metsästämään se oppii itsestään. Lasket vain vapaaksi. Kaupungissa et pystypitämään sitä hetkeäkään vapaana. Aina se jostakin jonkun hajun nappaa ja painuusen perään. Kutsua saat luoksesi, mutta se ei kutsumalla tule, jos on saanut vainun.
        Syöttämällä et sitä saa kylläiseksi ainaostaan liian lihavaksi.
        Mutta yhdellä päiväaterialla se tulee hyvin toimeen.
        Laiskalle se ei sovi oleenkaan.

        Ajavana koirana se on yksi parhaista, ajaa sopivan hitaasti ja tarvittaessa niin pitkään, että saalis uuupuu ja se nappaa sen kiinni.
        Tuntui uskomattomalta, että se voisi saaada ison ruskakon kiinni, mutta lähes 15 tunnin ajon jälkeen ruskaoo oli kiinni ja hengiltä.
        Samopin supikoiran se nappaa nopesti ja tappaa niin, ettei mitää jälkiä näy, niskat vain nurin ja supin matka loppuu siihen.
        Kettu on hankalampi juttu, jos et saa sitä ammuttua, juoksuttaa se koiraa loputtomiin, ellei löydä hyvää piiloa kanto tai kivikasasta.

        Mutta vielä keran ota kerrostaloon joku muu koira kuin beagle, sillä se ansaitseen vapaamman kasvuympäristön.

        Meilläpä on beagle kerrostalossa mutta isossa huoneistossa ja vielä marsun kanssa tullut kaveriksi. Kyllä koira sopeutuu on se sitten metsästys koira tai muu rotu. Vaatii vain hiukan aivotyöskentelyä omistajalta miten saada koira aktivoitua silloinkin kun ei olla ulkona.

        Meidän beagle päästetään usein metsäänkin vapaaksi ja koirapuisto on hyvä muistaa. Kävelylenkkejä on noin 4-5 päivässä ja lisäksi kotona käytetään vähän aivoja energian tuhlaamiseksi.

        Haju leikit on mainio tapa aktivoida esim avainten/kolikon etsintää. Namin piilotusta mitä vaikeimpiin paikoihin. Täytyy silti sanoa että jokainen koira rodustaan huolimatta on yksilö ja se tarkoittaa sitä että kaikki eivät päde kaikkiin. Beagle on todella oppivainen ja yksi viisaimmista koira roduista mutta niin itsepäinen että sen kouluttaminen on jo melkein taito laji. Jos kuitenkaan ei luovuta niin sille voi opettaa vaikka mita avaimen noudosta nimien tunnistamiseen ja muihin temppuihin. Beagle tosin ei tottele juuri silloin kun haluat näyttää tempun muille ihmisille.

        Kun sitä pyytää tanssimaan niin se "kuolee". Huomaan että meidän luppakorva kyllä väsyy jopa sisätiloissa kun tarpeeksi kauan joutuu ajatella. Mitään Tokoa beaglestä ei ikinä saa sen luonteen vuoksi koska se ei tottele aina juuri kun sinä haluat vaikka temput osaisikin. Itse en näe mitään ongelmaa beaglen pitämisessä kerrostalossa koska kokonsa ja hiljaisuutensa puolesta se sinne sopii, mutta samaa mieltä olen ehdottomasti siinä että se tarvitsee liikuntaa, metsää ja aktivointia. Se ei ole helppo koira ja tarvitsee huomiota paljon.


      • nimetön1111111
        nitanita kirjoitti:

        Meilläpä on beagle kerrostalossa mutta isossa huoneistossa ja vielä marsun kanssa tullut kaveriksi. Kyllä koira sopeutuu on se sitten metsästys koira tai muu rotu. Vaatii vain hiukan aivotyöskentelyä omistajalta miten saada koira aktivoitua silloinkin kun ei olla ulkona.

        Meidän beagle päästetään usein metsäänkin vapaaksi ja koirapuisto on hyvä muistaa. Kävelylenkkejä on noin 4-5 päivässä ja lisäksi kotona käytetään vähän aivoja energian tuhlaamiseksi.

        Haju leikit on mainio tapa aktivoida esim avainten/kolikon etsintää. Namin piilotusta mitä vaikeimpiin paikoihin. Täytyy silti sanoa että jokainen koira rodustaan huolimatta on yksilö ja se tarkoittaa sitä että kaikki eivät päde kaikkiin. Beagle on todella oppivainen ja yksi viisaimmista koira roduista mutta niin itsepäinen että sen kouluttaminen on jo melkein taito laji. Jos kuitenkaan ei luovuta niin sille voi opettaa vaikka mita avaimen noudosta nimien tunnistamiseen ja muihin temppuihin. Beagle tosin ei tottele juuri silloin kun haluat näyttää tempun muille ihmisille.

        Kun sitä pyytää tanssimaan niin se "kuolee". Huomaan että meidän luppakorva kyllä väsyy jopa sisätiloissa kun tarpeeksi kauan joutuu ajatella. Mitään Tokoa beaglestä ei ikinä saa sen luonteen vuoksi koska se ei tottele aina juuri kun sinä haluat vaikka temput osaisikin. Itse en näe mitään ongelmaa beaglen pitämisessä kerrostalossa koska kokonsa ja hiljaisuutensa puolesta se sinne sopii, mutta samaa mieltä olen ehdottomasti siinä että se tarvitsee liikuntaa, metsää ja aktivointia. Se ei ole helppo koira ja tarvitsee huomiota paljon.

        siis tarkoitan että ei missään nimessä helsingin keskustaan kerrostalo yksiöön mutta jonnekkin missä se metsä on lähellä niin että sen saa sinne usein viedä ;D


      • .....
        airfrö kirjoitti:

        moi.

        otimme juuri 5kk vanhan beaglen koira on nyt ollut meillä 4 päivää kotiutunut on muuten hyvin mutta kun on joutunut asumaan entisessä perheessään keskellä metsää niin pelkää kaikkia juttuja missä on renkaat saman tien kun astuu ovesta ulos menee ns. "pakki päälle" ja kun hihnaankaan ei ole koiraa totutettu niin sille on niin hankalaa se hihna mutta on jo siihen ruennut tottumaan mutta siis asiaan jos joku voisi neuvoa miten saisin tämän pelon autoihin sun muihin loppumaan? koira kuitenkin rakastaa olla metsässä ja siellä hihna ei tunnu haittaavan yhtään.

        pentu aika on kohta ohi joten sopeuttamisessa kannattaa pitää kiirettä. Muistakaa että jos koira pelkää ja vaikka miten söpö se olisi ja sydäntäraastavaa seurata kun sopeutatte niin älkää antako sille sääli huomiota! Näyttäkää omalla käytöksellänne mallia ja kehotatte jatkamaan vaikka pelottaakin. lopuksi pentukin alkaa huomata että lauman johtajakaan ei pelkää niin se rohkaistuu siitä. jos on jotain leluja/ herkkuja joista pentu erikoisesti pitää niin käyttäkää niitä ehdottomasti houkuttimena. Ottakaa pieniä askelia kerrallaan. aluksi riittää että koira tulee ulos ja huomioi ajoneuvon ja sitten sisälle ja sama uudestaan niin että koko ajan menette lähemmäksi. Palkinto on myös tärkeä ;)! Siinä jotain mitä sattui tulemaan mieleen. varmaan olettekin jo kokeillut näitä.


    • aaaaaaaaaaaaaaaaaa

      Heippa! Beagle on luonteeltään iloine, utelias ja leikkisä pieni ajokoira. Jänisten ajossa se on sisukas ja ponteva pieni otus. Pentuna se kuitenkin tulee metsällä tarkistamaan että isäntä/emäntä ei ole kadonnut. Beagle sopii lapsi perheisiin ja se on pitkäikäinen. Myö ulkokoiraksi se käy jos koppi on lämmin. Toko mestareiksi asti itsepäinen beagle ei ole tohtinut mutta hyvä koira silti

      • ^^teitämätön

        mitä kaikkia rokotuksia beaglelle tulisi antaa josta tulisi mettästys koira,ja millon?


      • Anonyymi

        6v beagle uros. 42 jänis-, rusakkokaatoa, pari supikoiraa. Toimii myös, mettäkoirana. Tosin, ei reppana jaksa 9h pitempiä ajoja jäniksen perässä..


    • narttu beagle

      Meidän narttu beagle on 7kk. Ja on ihana. Mielettömän laiha, ainakin vielä. Ei meinaa syödä raksuja, jos ei ole muuta seassa. Mutta on myös ruumiin rakenteeltaan kevyt. Tärisee, kun ottaa hihnan seinältä. Mutta jos sataa, vetäytyy sisälle. Rimpuilee kotona kuin mikäkin kissa, ei voi olla kukkia kovin matalalla. Rähisee lenkillä mielettömästi koirille. Nauttii mielettömästi metsässä olemisesta. Kun ottaa haulikon kaapista, alkaa takapuoli vippaamaan, kun ei osaa kunnolla heiluttaa edes häntää. Pihalla saattaa juosta n.100 neliön kokoista aitausta ympäri hulluna. Piha täynnä kuoppia kun meidän piikeli kaivelee. Sitten se haisee ihan muralle.

      • beaglenomistaja

        Meidän beagle poika on suloinen ja todella persoonallinen tapaus. Todella vilkas ja itsepäinen. Ajokoiraksi ei ollut ja nyt tällä viikolla lähti pallitkin. Erittäin huomion kipeä ja kärsii eroahdistuksesta. Tekee kepposia ja rakastaa varastaa etenkin sukkia. Näyttää tunteensa todella avoimesti. Rakastaa lapsia eikä ole koskaan ollut agressiivinen eikä arka. Ensimmäiseksi koiraksi hieman haastava itsepäisyytensä takia ja hermot meinaavat välillä mennä kun poika varastelee sukkia ja juoksee karkuun ja lopuksi syö ne. Tuhoaa aika paljon tavaroita vieläkin, lienekkö kuuluu sitten ikään? Muuten todella ihana tapaus


    • ?

      Onko beaglea pakko käyttää metsästyksessä siis jos ei ole mahdollisuutta metsästää. Liikuntaa harrastamme paljon , mutta käykö se pelkäksi seurakoiraksi jos se saa paljon liikuntaa?

    • ..

      Minulla on beagle ja se on nyt vähän yli 1 vuotta. Se on todella villi.. Se on rikkonut kahdet äidin tossut, iskän kengät ja kolmet mun kengät. Kun meillä on ruoka-aika se istuu tuolilla ja koittaa välillä napata jotain pöydästä. Oman kuppinsa se syö tyhjäksi noin minuutissa ja luuta se on purrut enintään 5 min ja sitten se on syöty kokonaan. Beaglet tarvivat tooosi paljon liikuntaa, muuten ne tuhoaa joka paikan, ainakin meidän beagle. Se on raapinu mun huoneesta korkkimattolattian hajalle ja sitte se on raapinu kaikki ovet pilalle ja seinästä raapinu tapetit mut muuten se on niin ihana kun se kattoo isoilla hellyyttävillä suklaasilmillään ::)

    • beaglehemmo

      hmm, aloitusviesti on laitettu 2007 mutta voihan tätä muutkin vielä lukea kun beaglea miettii..

      Beaglet ovat tietenkin yksilöitä, kuten kaikki koirat. Kaikki ovat erilaisia. Yhteistä uskoisin useassa, ellei kaikissa yksilöissä olevan sosiaalisuus ja uskollisuus.

      Ensimäinen beagleni oli mielettömän nirso, saattoi olla syömättä monta päivää, kun ei ruoka vaan kelvannut. Tämä beagle oli riistaviettinen, kaikki mikä liikkui kiinnosti, kaikki hajut olivat niin kiinnostavia että omistaja unohtui.

      Tämä seuraava beagle olikin toista maata. Ruoka on aivan kaikki kaikessa - siinä ruoan toivossa unohtuu jopa jäniksen ajaminen. Painoa pitää jatkuvasti tarkkailla, olla jatkuvasti dietillä. Riistaviettiä on huomattavasti vähemmän, mutta 100% irtipito ei tietenkään ole, kun beaglesta on kyse.

      beaglet ovat hauskoja koiria. Ne ovat kekseliäitä, keksivät miten saada haluamansa. "beaglea kouluttaessa pitää olla ovelampi kuin beagle" - pitää paikkaansa. Ne rakastavat aivotyöskentelyä, metsässä juoksemista ja jos totta puhutaan niin tuntuu että ne rakastavat kaikkea melkein mitä tapahtuu.

      Minusta hienoa näissä aktiivisissa, älykkäissä koirissa on se rauhallisuus ja uskollisuus. Omat koirani ovat ensin vieraassa paikassa nenä milloin pyödällä ja milloin kaapeissa mutta 5 minuutin päästä ne makaavat lattialla kuin todetakseen ettei siellä mitään ollut.
      Uskollisuus, ehkä jokainen tietää mitä sillä tarkoitan - beagle ei tule koskaan hylkäämään sinua.

      Jos joku etsii älykästä, lempeää ja uskollista ystävää..
      Jos joku etsii koiraa joka lähtee useimmiten kauas sinusta irti ollessaan.
      Jos joku etsii koiraa, joka tonkii roskakorin, kaapit ja pyödät sillä aikaa kun olet töissä
      Jos joku etsii koiraa, joka vie puolet sängystä vaikka olisit opettanutkin ettei koira sänkyyn tule.
      Jos joku etsii koiraa, jonka suuret ruskea silmät katsovat anovasti vieraita kun yritätte nauttia kahvista ja kostukkeista.
      Jos joku etsii koiraa, jonka kanssa saa repiä pelihousunsa ja harmaat hiukset
      Jos joku etsii koiraa, jonka suloisuus ja viattomuus valloittaa jokaisen sydämen
      - käske hänen ottaa beagle

    • Minun beagle on ainakin iloinen, leikkisä, aktiivinen ja seurallinen. Ahne se ei ole, niinkuin ajokoirat yleensä, mutta ruoka-ajat tietävänä on vaatimassa aikanaan ruokaansa. Se on vähän erikoinenkin, pihhaan pystyy irti laskemaan, se oman kiekan heittää ja tulloo ovelle pyytämään sisälle, kun on ensin aikansa pihalla temmeltänyt kaikessa rauhassa. Se on ollut ihan sohvakoirana, yritettiin sitä metsällekkin, mutta ei se vielä viimesyksynä oikein hokassu jutun ideaa. Se on vasta 1v 8kk vanha ja uros. Urokset ovatkin yleensä niitä hitaasti syttyviä, joten ensi syksynä uusi yritys jänis metsälle. Toisten koirienkin kaveri on, olen sitä koirapuistossakin käyttänyt, vaikka asumme n. 40km päässä kaupungista. Kotonamme on lisäksi toinen uroskoira ja senkään kanssa ei ole tullut riitaa. Saattaa kyllä vaikuttaa se, että tuo toinen uros otettiin sen ollessa 3kk ikäinen ja olleet siitä lähtien yhdessä. Beagle sopii niin metsälle kuin kotikoiraksikin!

    • Mulla on 10 kk vanha beagle Rontti (uors). Ja Rontti se todellakin on! Rontin kasvattaja oli antanut Rontin nimeksi Into ja se sopisi myös täydellisesti. Rontti on erittäin erittäin älykäs! En ole tähän mennessä tavannut älykkäämpää koiraa. Rontti myös rakastaa tehdä "temppuja". Sen silmistä aivan loistaa kuinka iloinen se on, kun sanon "tehdäänkö Rontti temppuja?" Se osaa mm. istu, maahan, selälle, kieri, tanssi, keuli (istuu etutassut ilmassa), paikka, kumpi käsi ja paljon muuta. En käy Rontin kanssa metsällä ollenkaan (en uskalla kun pelkään että se juoksee auton alle!) Käyn Rontin kanssa joka päivä koirapuistossa ja tähän asti Rontti on tullut jokaisen koiran kanssa hyvin toimeen. Tykkää leikkiä koko ajan ja jaksaa olla monta tuntia koirapuistossa. Asun 29m2 kokoisessa rivitalossa ja täällä ei ole ainakaan ollut ongelmaa. Kunhan vain pitää huolen että koira saa liikuntaa tarpeeksi. Jaksaa juosta monta tuntia! Tuntuu että Rontti ei saa ikinä juosta tarpeekseen :D Jos jätän rontin yksin ja se saa jonkun tavaran niin se myös syö sen. Siksi pitää olla PALJON virikkeitä kun Rontti on yksin. Eikä yhtään tavaraa lattialla tai se on tuhon oma. Rontti on samalla sekunnilla keittiössä kun jääkaapin ovi avataan ja katsoo tappisilmillään mahdollisimman söpösti aina ja joskus jopa yrittää varastaa ruokaa. Rontille kelpaa raksut ja herkut. Tämä koira on myös erittäin itsepäinen.... sitä ei voi sanoin kuvailla. Ei muutakuin että hermoa kiristää joskus todella paljon :D mutta se on niiiiiiin suloinen että ei sitä kauaa jaksa olla vihainen. (Kukaan muu ei ole tähän mennessä jaksanut Ronttia muutakuin minä...)
      Jos haluat koiran jossa on luonnetta, energiaa ja on tooodella suloinen, suosittelen beaglea! :) (ja jos sinulla on pitkä pinna...)

    • mammani mun

      Beagle on kyllä aivan ihana koira, mutta kuten jo ylläkin on mainittu mitä suurimmassa määrin metsästyskoira. Oma narttuni, ikää reilut kaksi vuotta, saattaa syksyisin pinkoa jäniksen perässä sellaisia 35km päivämatkoja eli jos tämän liikunnan tarpeen meinaa lenkkeilemällä tyydyttää on parasta alkaa treenaamaan maratoonille. =)
      Nuo edellä mainitut hinnat taitavat kyllä olla noin kymmemen vuoden takaa. Jos tänä päivänä haluaa itselleen puhdasrotuisen, terveen, hyvistä vanhemmista olevan beaglen hyvältä kasvattajalta on kyllä varauduttava maksamaan 700-1000€. Taitaapa rotujärjestön hintasuosituskin olla 750€ ylös päin.

    • Roxi09

      Metsälle meidän beagle ei ole päässyt, kuin lenkille, mutta on ollut töissä vanhusten parissa, enimmäkseen yövuoroja. Ei tarvinnut todeta illalla, kuin et nyt lähdetään töihin, niin koira oli jo ovella ja juoksi ympäri eteistä. Nyt vaihdoin työpaikkaa, joten pitää kaveri vissiin kans totuttaa uuteen ympäristöön! :) Tämä meidän "yliyökkö" täyttää ens viikol 3 vuotta.

      • Pilvi

        Hei!
        Kaikki edellämainittu on paikkansapitävää ja metsästyskoirahan se myös on. Meillä on nyt kohta 3-vuotias leikattu narttu. Olisin kysynyt neuvoa, eli meillä on 9 kk ikäinen vauveli ja paljon koiraportteja. Kun vauva ei vielä ryöminyt, päästimme koiran valvotusti haistelemaan ja olemaan samaan huoneeseen. Mutta nyt kun vauva ryömii, on tilanne mahdoton. Täytyy olla molemmat vanhemmat kotona ja rajoittaa koiraa, joka haluaisi koko ajan leikkiä vauvan kanssa ja kynnet ovat vaaralliset. Olen siis äitinä päätynyt siihen, että koira ei voi olla samassa huoneessa vauvan kanssa kun erittäin harvoin. Nyt on alkanut arvelluttaa, että miten olisi järkevä toimia ja onko kenelläkään kokemusta samanlaisesta?Meidän koira on kuten muut beaglet ja erittäin perso ruualle. Koira saa kyllä olla vapaasti muissa huoneissa ja sillä on hyvä olla. Saa myös liikuntaa ja pääsee takapihalle (missä ei kyllä kauaa viihdy) sekä vaunulenkeillä yritän käydä vetämisestä huolimatta. Olemme miettineet jopa koiratossuja, mutta tiedän että koira pitäisi saada tottelemaan muuten ja meidän koira on niin energinen, ettei malta totella kun itse haluaa. Jos koira olisi rauhallinen, ryömii vauva hänen luo ja siitä se sitten alkaa. Olen jonkun verran stressaantunut tästä kaikesta ja olisin erittäin kiitollinen vastauksistanne.


    • Helppii tarttis

      Oisko Beagle soppeli ekaksi koirakasi?

      • Essikkä

        Beagle ei ehkä ole paras mahdollinen vaihtoehto ensimmäiseksi koiraksi. Mutta jos olet varma että selviytyt itsepäisen ja erittäin fiksun koiran (on myös toisinaan huono puoli..) kanssa, niin mikäs siinä. Beagle tarvitsee todella hyvän perus koulutuksen heti pennusta asti, muuten tekee iha mitä haluaa. Kouluttaessa koiralla ei juurikaan ole miellyttämisen halua, mutta kyllä aina erittäin hyvällä ruoalla tämänkin hurtan saa kiinnostumaan lopulta. Liikuntaakin tarvitsee rutkasti ja jänismetsälle olisi hyvä koira päästää. Siihenhän se on luotu.
        Eli, jos olet valmis tähän kaikkeen, niin beagle olisi ehkä ihan simppeli pikkunen mutta erittäin pippurinen rotu sinulle. (:

        - Essi, itsellä 10-vuotias beagle.


    • beagle

      Joku sanoi että Beagle ei sovellu kerrostaloon. Meillä on 3 vuotias uros beagle ja asunut koko ikänsä kerrostalossa. Pääsee joka päivä läheiseen metsään ja käydään säännöllisesti koirapuistossa juoksemassa. Meidän beaglella on taipumusta haukkua lehteä ja vieraita mutta muuten on hyvin rauhallinen kerrostalossa. Piikelisti oli hyvin kirjoittanut koirastaan. Ihan kuin meidän poitsusta olisi kirjoittanut. Beaglet ovat hyvin seurallisia ja huomionkipeitä mutta ulos päässeään usein menevät ihan oman halun mukaan eikä paljon silloin kiinnitä huomioo omistajaansa.

    • mr hunter

      Youtubelta kun hakee: snowhare hunting with beagles, niin löytyy mukavia videoita lumikenkäjäniksen metsästyksestä Yhdysvaltain pohjoisen osavaltioissa. Yleensä ajossa on useampi beagle. Etelästä löytyy sitten kaninajoa ja -metsästystä.

    • tipsu

      Omasta kokemuksesta beaglet ovat loistavia metsästyskoiria sekä seurakoiria. Vietti on aina metsästyskoirilla vahva luonteenpiirre, mutta silti joka tilanteessa oikealla koulutuksella koiran saa palaamaan luokseen oli se sitten jäljestämässä kauempana tai lähipusikossa haistelemassa. Perheessäni ollut beagleja jo 10 vuoden ajan ja siinä ajassa tosiaan on oppinut ymmärtämään rodun luonteen sen jääräpäisyydestä sohvalla loikoilemiseen. Mielipiteeni on yksinkertainen : Mistä tahansa rodusta/koirasta riippumatta saa siitä koulutettua hyvinkäyttäytyvän, kuuntelevan sekä rakastavan elämänkumppanin!(pitää vain tuntea rodun käytöstä ja luonnetta ja kouluttaa sen mukaan)

    • räh räh häh häh

      Beaglet on halpoja koska ei paska paljoa maksa. Ota mielummin ajokoira äläkä puudelia.

      • noopeli123

        Tämä sinun kommentti on kyllä helkutin huono...


    • akitafani

      meil on ollut beagle nimeltä Viivi ja se kuoli kun sillä oli kasvain ja paljon paakuja,
      ja sitä hoidettiin tosi hyvin ja se oli ulkona paljon ja kiltti ja se saatiin ilmaseks,
      ja se tuli naapurista meille ni saatiin siks ilmaseks ja se tuli meille kessällä,
      ja se oli kaiket päivät ulkona,
      yöt se vaan oli sisällä ja illalla sekä aamulla sisällä muuten aina,
      ulkona.

      • Beagle is best

        Meidän rakas beaglemme on lähes 15 vuotias ja on vielä pirteä, aina nälkäinen ja lenkkeilee mielellään. Kiltti ja ihmisrakas, sekoaa joka kerta ilosta kun tullaan töistä tai kaupasta. Vatsan alle on joitakin vuosia sitten ilmaantunut nisäkasvaimia, mutta ne eivät tunnu vaivaavan. Tätä tyttöä ei ole leikattu, mutta juoksuista ei ole ollut ongelmia, tosin nyt vanhana juoksun jälkeinen levottomuus ja läähätys on lisääntynyt, mutta se menee aina ohi. beaglesta saa siis helposti pitkäikäisen perheenjäsenen, siksi suru tulee olemaan suuri kun rakasta ystävää ei enää ole..


    • pekkapeitsi

      Kyllä se beaglekin menettelee.

    • noopeli123

      Meille tuli nyt 3vuotias ruotsintuonti koira,ollut kasvattajalla suomessa jonkun aikaa ruotsista tullessaan. Pärjää vauvan kuin vaarin kanssa.! Energinen ja syöppö

    • hyviä löytyy

      Parhaat beaglet ja dreeverit ovat hyviä ajokoiria, joskin koirien koko rajoittaa poikkeuksellisten vaikeissa maasto- ja lumioloissa esim. isot ojat ja paksu ja pehmeä lumi. Kun lumi tiivistyy riittävästi, silloin voi pieni ajokoira päästä paremmin menemään kuin kookkaampi rotu. Pehmeän ja paksun lumen alueita ovat Ylä-Kainuu ja Koillismaa sekä Lapin muutamat osat.

    • Anonyymi

      Ovat todella itsepäisiä joten kannattaa ihan pennusta asti hyvin kouluttaa

      Tarvitsevat paljon liikuntaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3720
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1823
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1384
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1275
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      165
      923
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      880
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      860
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      49
      840
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      839
    Aihe