adhd selittää

nykypäivänä kaiken!

Ikää 28v. Kun olin lapsi ja koulussa, niin adhd:ta ei tunnettu eikä adhd-lapsia ollut.

Nyt adhd on normaalia - mistä kahdessäkymmenessä vuodessa adhd:t on tulleet?

Ehkä adhd johtuu enemmänkin kasvatuksesta! Varsinkin tästä vapaasta kasvatuksesta, kun opettajia ei enää kunnioiteta eikä opettajat saa sanoa lapselle kuin hyvää päivää ja taputtaa päähän, kun lapsi iskee lyijykynän toisen silmään pystyyn.

25

2390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oletko ihan varma, että kasvatuksen tulosta voi hoitaa todellakin lääkkeillä?

      Miten tosiaan nenttinä voit selittää minulle, että miten oikein todella 170mg metyylifenidaattia vuorokaudessa rauhoittaa minua? Nimittäin rauhoittaa niin paljon/kovasti, että tunnen sen päässäni ja koko kehossani! Kyseessä on suhteellisen vahva lääke ja suhteellisen suuri annostus....

      • jaahs

        Ihan sama tunne mulla. Oon käyttänyt ritaliinia ja taso ollu pikkasen eri ku aikasemmi. Nyt on sellane ongelma että napit loppu ja uusi aika lekurille vasta kuukauden päästä. En tiiä mitäantasi jos saisin sellasen 200kplee paketi vaikka nopeesti. hermot tässä lähtee viestitä0466220607


    • batista.90

      adhd/asperger ei ole kasvatuksen vika...jos kaipaatte todisteita niin katsokaa kuinka rauhallinen pystytte olemaan triplen lääkkeiden jälkeen...nehän aiheuttavat tavallisillä ihmisillä levottomuutta?:P

      • Cone käy

        Juuri näin...jos ottaa ADHD lääkkeen eikä ole oikea diagnoosi toimii se "vauhtina" eli alkaa päässä olla aika tohina ja se näkyy levottomuutena uloskin päin...jos taas on oikea dg ADHD niin lääke rauhoittaa ja koostaa...tulee ns. normaali-ihmisen tasolle...."yksinkertaiseksi" asia kerrallaan ihmiseksi....hah hah oliko hassusti sanottu?

        Viina on jäänyt ja lääke ( Conserta) toimii...


    • kelloton

      Hellanlettas.

      28 vuotta ja eikä eroteta päätä hännästä ?

      Tai sitten muotoilet tekstisi vain kovin kummallisesti.

      Eli haet ilmeisesti sitä, että koska kurinpitotoimet ovat löystyneet, AD(H)D-"ihmiset" ovat ilmestyneet katukuvaan hypeirelemään ? Etkä sitä, että rajojen puuttuessa ihmisistä kehittyy väistämättömästi ADDeja ? Jos jälkimmäistä tarkoittaisit, pitäisi kaikkien luokan oppilaiden kehittyä tällaisiksi, muutenhan olisit väärässä.

      Jaan kyllä sen käsityksen, että aiemmin Addit nuijittiin karttakepeillä hiljaisiksi / koulukammoisiksi. Kotona sitten jollain muulla sopivan ruoska-efektin omaavalla välineellä - vaikkapa vyöllä tai pajuvitsalla.

      Olisiko kysymykseesi "Mistä ne ovat tulleet" vastaus: kehityksen sivutuotteena ?

    • 3: adhd lapsen äiti

      olipa provosoiva viesti!
      asperger,adhd,add sekä autismi onvat kaikki neurobiologinen aivojen keskushermoston toiminnan häiriö.
      tukitoimilla saadaan oireita vähenemään ja neuropskologisella kuntoutuksella "sosiaalisesti tuottavia" lapsia/nuori/aikuisia kuten termi nykyisin kuuluu.
      ei se ole kasvatuksesta kiinni, on varmaan sunkin aikoinasi koulussa ollut niin sanottuja tarkkiksia tai apukoululuokkia joihin nämä lapset ovat ohjattu kun opettaja ei ole heille kyennyt opetusta antamaan suuressa luokassa.
      se että muksu törkkää lyijykynän toisen silmään johtuu kyllä aivan jostain muusta kuin adhd:sta!

    • lue tutkimuksia

      ja tule vasta sitten väittämään muuta. Osaatkos muuten sanoa, miksi joskus aikoinaan opettajat löivät karttakepeillä kurittomia lapsia sormille?? Miksi lapsia joutui nurkkaan tai siivouskomeroon, kuten vanhempi sukupolvi on kertonut. Miksi annettiin lapsille piiskaa ja tukkapöllyä?? Siksi, että ad/hd lapsia ym. erityislapsia on ollut aina.

      Googleta, googleta saat tietoa ja tässä sinulle yksi syy miettiä, perheessä on useita lapsia, vain yhdellä on ad/hd, miten voi silloin syyttää kasvatusta??

      Toki voi olla huono kasvatus ad/hd lapsella, mutta se ei ole syynä ad/hd olemassa oloon. Ota asioista selvää, tietoa löytyy turha täällä kättä on aiheesta vääntää.

      T. yhden ad/hd lapsen äiti

      • ad/hd lapsen äiti

      • joten kopioin
        ad/hd lapsen äiti kirjoitti:

        http://savotta.helsinki.fi/halvi/tiedotus/lehti.nsf/e1e392ad852e72f5c225680000404fa8/680075d3c0572d6d

        tässä artikkelissa on viitteitä, että jo sata vuotta sitten on ollut puhetta aiheesta..

        sen tänne suoraan:


        HY: Aivojen toiminnan poikkeavuudet osittain päällekkäisiä useissa neuropsykiatrisissa tiloissa

        Lähettäjä: Paivi Lehtinen/halvi/Helsingin yliopisto 29.11.2004 15:09

        Helsingin yliopisto
        Viestintä

        29.11.2004

        Aivojen toiminnassa samankaltaisia poikkeavuuksia ADHD:ssa, autismissa ja Aspergerin oireyhtymässä

        Helsingin yliopistossa valmistuneen tuoreen väitöstutkimuksen perusteella näyttää siltä, että aivojen toiminnan poikkeavuudet useissa neuropsykiatrisissa tiloissa – esimerkiksi sellaisissa kuin ADHD, autismi, Aspergerin oireyhtymä ja Tourette – ovat osittain päällekkäisiä.

        LL Taina Nieminen-von Wendtin väitöskirjassa esitetyt löydökset viittaavat siihen, että äärellinen määrä eri tavoin toisiinsa yhdistyviä aivotoiminnan tekijöitä johtaa moniin neuropsykiatrisiin oireyhtymiin. Osa näistä oireyhtymistä on kuvattu yli sata vuotta sitten, jolloin taudinmääritys tapahtui ulospäin näkyvien oireiden ja piirteiden perusteella. Nykyaikainen, molekyyligenetiikkaan ja aivojen kuvantamiseen perustuva tutkimus antaa uusia mahdollisuuksia ymmärtää neuropsykiatristen tilojen taustalla olevia neurobiologisia ilmiöitä. Samalla avautuu mahdollisuuksia uusille, täsmällisemmille hoito- ja kuntoutusmenetelmille.

        Nieminen-von Wendtin väitöskirja on tulos vuonna 1999 aloitetusta laajapohjaisesta usean HYKS:n, Helsingin yliopiston ja Turun yliopiston yksikön Aspergerin oireyhtymän ja autismikirjon tutkimusprojektista. Väitöskirjassa tarkennettiin Aspergerin oireyhtymän kliinistä kuvaa. Diagnostisia kriteerejä pystyttiin täsmentämään, kun osoitettiin, että 91 %:lla Asperger-henkilöistä oli aistiyliherkkyyttä, painottuen etenkin kosketuksen (53%) ja kuulon (50%) alueelle. Haju- ja valoherkkyyttä esiintyi lähes joka toisella koehenkilöistä. Ruokailuun liittyviä erityispiirteitä esiintyi 60 %:lla ja univaikeuksia lähes 50 %:lla. Kasvosokeus (vaikeus tai kykenemättömyys tunnistaa henkilöitä kasvonpiirteiden perusteella) esiintyi joka toisella. Vaikea kasvosokeus hankaloittaa oleellisesti sosiaalista kanssakäymistä, koska se voi merkitä sitä, ettei vieraassa ympäristössä tunnisteta edes omia vanhempia.

        Aivojen neurokuvantamistutkimuksissa tehtiin useita uusia havaintoja. Magneettitutkimuksessa osoitettiin, että keskiaivojen poikkimitta oli Aspergerin oireyhtymässä keskimääräistä pienempi. Löydös on erityisen mielenkiintoinen sen takia, että keskiaivoissa sijaitsee tumakkeita, joissa on dopamiinia ja serotoniinia, jotka vaikuttavat keskushermoston toimintaan säädellen mm. ihmisten toimintaa ja olemusta. Välittäjäaineena dopamiinilla on merkitystä mm. sosiaalisessa käyttäytymisessä, aistiärsykkeiden ja emotionaalisuuden ohjaamisessa ja sekä motorisessa että tarkkaavuuden säätelyssä. Serotoniini säätelee mm. mielialaa, ahdistuksen ja stressin määrää sekä ruokahalua ja unta. Näissä kaikissa esiintyy Aspergerin oireyhtymässä usein poikkeavuuksia.
        Verrattaessa tässä väitöskirjatutkimuksessa saatuja aivokuvantamisen tuloksia eräissä muissa neuropsykiatrisissa tiloissa tehtyihin tutkimuksiin havaittiin osittain yhteneväisiä löydöksiä skitsofrenian, ADHD:n, Touretten (nykimishäiriö) ja autismin kanssa.
        Neurokuvantaminen antoi näyttöä myös siitä, että pikkuaivot aktiivisessa ajatustoiminnassa aktivoituivat Aspergerin oireyhtymää edustavilla henkilöillä selvästi enemmän kuin verrokeilla. Pikkuaivotoiminnan merkitys on siinä, että se säätelee emotionaalisia vasteita ja tarkkaavaisuutta hienomotoristen taitojen ohella.
        Molekyyligenetiikan tutkimuksissa suoritettiin maailman ensimmäinen Aspergerin oireyhtymään kohdistunut ns. genomiskannaus. Löydetyistä ehdokasgeenialueista tärkeimmät sijaitsevat kromosomeissa 1 ja 3. Ykköskromosomin alue on identtinen ei-suomalaisessa skitsofreniapotilaiden ryhmässä havaitun ehdokasalueen kanssa, ja kromosomi 3:n löydös taas on päällekkäinen suomalaisen autismimateriaalin löydösten kanssa. Etenkin neurokuvantamisen ja geneettiset tutkimukset näyttävät tukevan sitä olettamusta, että neuropsykiatrisilla tiloilla on päällekkäisyyksiä, ja voidaankin kysyä, pitääkö tai tarvitseeko näitä eri oireyhtymiä erottaa omiksi kategorioikseen vai olisiko parempi kuvata oireita ja piirteitä ja keskittyä niihin sekä tarvittaviin kuntoutusmenetelmiin.

        Autismisairauksien kirjoon kuuluvaa Aspergerin oireyhtymää luonnehtii sosiaalisen kanssakäymisen vaikeus, riippuvuus rutiineista ja rituaaleista, erikoinen kehonkieli, uppoutuminen ja juuttuminen usein varsin erikoisiin erityismielenkiinnon kohteisiin sekä kirjakielimäinen puhe. Yleensä Asperger-henkilöt ovat normaaliälyisiä tai tavallista älykkäämpiä.
        ”Voidaan kysyä, onko Aspergerin oireyhtymä ’sairaus’ tai oireyhtymä sanan varsinaisessa mielessä. On ehkä parempi puhua persoonallisuustyypistä”, Nieminen-von Wendt sanoo.
        Asperger-henkilöt näyttävät olevan yliedustettuina tieteen ja taiteen merkkihenkilöiden joukossa.Mitalilla on kuitenkin myös toinen puolensa, sillä hyvästä peruslahjakkuudesta huolimatta osaa näistä henkilöistä uhkaa varhain alkava syrjäytyminen. Oireyhtymään saattaa liittyä myös sekundäärisiä oireita kuten masentuneisuutta ja ahdistuneisuutta, jotka ovat yhteiskunnankin kannalta tärkeitä aiheuttaessaan merkittäviä kuluja. Aspergerin oireyhtymän esiintyvyydestä on melko niukasti tutkimuksia, mutta niiden perusteella on pääteltävissä että esiintyvyys on neljä tuhannesta. Tämä merkitsee sitä, että Suomessa näitä henkilöitä voi olla jopa noin 50 000.

        LL, lastenneurologian erikoislääkäri Taina Nieminen-von Wendtin väitöskirja ”On the Origins and Diagnosis of Asperger syndrome. A Clinical, Neuroimaging and Genetic Study” (Aspergerin oireyhtymän jalanjäljillä. Kliiniset löydökset, neurokuvantaminen ja genetiikka) tarkastetaan perjantaina 3.12.2004 klo 12 Biomedicum Helsingin luentosalissa 3, Haartmaninkatu 8.


      • assia ym
        joten kopioin kirjoitti:

        sen tänne suoraan:


        HY: Aivojen toiminnan poikkeavuudet osittain päällekkäisiä useissa neuropsykiatrisissa tiloissa

        Lähettäjä: Paivi Lehtinen/halvi/Helsingin yliopisto 29.11.2004 15:09

        Helsingin yliopisto
        Viestintä

        29.11.2004

        Aivojen toiminnassa samankaltaisia poikkeavuuksia ADHD:ssa, autismissa ja Aspergerin oireyhtymässä

        Helsingin yliopistossa valmistuneen tuoreen väitöstutkimuksen perusteella näyttää siltä, että aivojen toiminnan poikkeavuudet useissa neuropsykiatrisissa tiloissa – esimerkiksi sellaisissa kuin ADHD, autismi, Aspergerin oireyhtymä ja Tourette – ovat osittain päällekkäisiä.

        LL Taina Nieminen-von Wendtin väitöskirjassa esitetyt löydökset viittaavat siihen, että äärellinen määrä eri tavoin toisiinsa yhdistyviä aivotoiminnan tekijöitä johtaa moniin neuropsykiatrisiin oireyhtymiin. Osa näistä oireyhtymistä on kuvattu yli sata vuotta sitten, jolloin taudinmääritys tapahtui ulospäin näkyvien oireiden ja piirteiden perusteella. Nykyaikainen, molekyyligenetiikkaan ja aivojen kuvantamiseen perustuva tutkimus antaa uusia mahdollisuuksia ymmärtää neuropsykiatristen tilojen taustalla olevia neurobiologisia ilmiöitä. Samalla avautuu mahdollisuuksia uusille, täsmällisemmille hoito- ja kuntoutusmenetelmille.

        Nieminen-von Wendtin väitöskirja on tulos vuonna 1999 aloitetusta laajapohjaisesta usean HYKS:n, Helsingin yliopiston ja Turun yliopiston yksikön Aspergerin oireyhtymän ja autismikirjon tutkimusprojektista. Väitöskirjassa tarkennettiin Aspergerin oireyhtymän kliinistä kuvaa. Diagnostisia kriteerejä pystyttiin täsmentämään, kun osoitettiin, että 91 %:lla Asperger-henkilöistä oli aistiyliherkkyyttä, painottuen etenkin kosketuksen (53%) ja kuulon (50%) alueelle. Haju- ja valoherkkyyttä esiintyi lähes joka toisella koehenkilöistä. Ruokailuun liittyviä erityispiirteitä esiintyi 60 %:lla ja univaikeuksia lähes 50 %:lla. Kasvosokeus (vaikeus tai kykenemättömyys tunnistaa henkilöitä kasvonpiirteiden perusteella) esiintyi joka toisella. Vaikea kasvosokeus hankaloittaa oleellisesti sosiaalista kanssakäymistä, koska se voi merkitä sitä, ettei vieraassa ympäristössä tunnisteta edes omia vanhempia.

        Aivojen neurokuvantamistutkimuksissa tehtiin useita uusia havaintoja. Magneettitutkimuksessa osoitettiin, että keskiaivojen poikkimitta oli Aspergerin oireyhtymässä keskimääräistä pienempi. Löydös on erityisen mielenkiintoinen sen takia, että keskiaivoissa sijaitsee tumakkeita, joissa on dopamiinia ja serotoniinia, jotka vaikuttavat keskushermoston toimintaan säädellen mm. ihmisten toimintaa ja olemusta. Välittäjäaineena dopamiinilla on merkitystä mm. sosiaalisessa käyttäytymisessä, aistiärsykkeiden ja emotionaalisuuden ohjaamisessa ja sekä motorisessa että tarkkaavuuden säätelyssä. Serotoniini säätelee mm. mielialaa, ahdistuksen ja stressin määrää sekä ruokahalua ja unta. Näissä kaikissa esiintyy Aspergerin oireyhtymässä usein poikkeavuuksia.
        Verrattaessa tässä väitöskirjatutkimuksessa saatuja aivokuvantamisen tuloksia eräissä muissa neuropsykiatrisissa tiloissa tehtyihin tutkimuksiin havaittiin osittain yhteneväisiä löydöksiä skitsofrenian, ADHD:n, Touretten (nykimishäiriö) ja autismin kanssa.
        Neurokuvantaminen antoi näyttöä myös siitä, että pikkuaivot aktiivisessa ajatustoiminnassa aktivoituivat Aspergerin oireyhtymää edustavilla henkilöillä selvästi enemmän kuin verrokeilla. Pikkuaivotoiminnan merkitys on siinä, että se säätelee emotionaalisia vasteita ja tarkkaavaisuutta hienomotoristen taitojen ohella.
        Molekyyligenetiikan tutkimuksissa suoritettiin maailman ensimmäinen Aspergerin oireyhtymään kohdistunut ns. genomiskannaus. Löydetyistä ehdokasgeenialueista tärkeimmät sijaitsevat kromosomeissa 1 ja 3. Ykköskromosomin alue on identtinen ei-suomalaisessa skitsofreniapotilaiden ryhmässä havaitun ehdokasalueen kanssa, ja kromosomi 3:n löydös taas on päällekkäinen suomalaisen autismimateriaalin löydösten kanssa. Etenkin neurokuvantamisen ja geneettiset tutkimukset näyttävät tukevan sitä olettamusta, että neuropsykiatrisilla tiloilla on päällekkäisyyksiä, ja voidaankin kysyä, pitääkö tai tarvitseeko näitä eri oireyhtymiä erottaa omiksi kategorioikseen vai olisiko parempi kuvata oireita ja piirteitä ja keskittyä niihin sekä tarvittaviin kuntoutusmenetelmiin.

        Autismisairauksien kirjoon kuuluvaa Aspergerin oireyhtymää luonnehtii sosiaalisen kanssakäymisen vaikeus, riippuvuus rutiineista ja rituaaleista, erikoinen kehonkieli, uppoutuminen ja juuttuminen usein varsin erikoisiin erityismielenkiinnon kohteisiin sekä kirjakielimäinen puhe. Yleensä Asperger-henkilöt ovat normaaliälyisiä tai tavallista älykkäämpiä.
        ”Voidaan kysyä, onko Aspergerin oireyhtymä ’sairaus’ tai oireyhtymä sanan varsinaisessa mielessä. On ehkä parempi puhua persoonallisuustyypistä”, Nieminen-von Wendt sanoo.
        Asperger-henkilöt näyttävät olevan yliedustettuina tieteen ja taiteen merkkihenkilöiden joukossa.Mitalilla on kuitenkin myös toinen puolensa, sillä hyvästä peruslahjakkuudesta huolimatta osaa näistä henkilöistä uhkaa varhain alkava syrjäytyminen. Oireyhtymään saattaa liittyä myös sekundäärisiä oireita kuten masentuneisuutta ja ahdistuneisuutta, jotka ovat yhteiskunnankin kannalta tärkeitä aiheuttaessaan merkittäviä kuluja. Aspergerin oireyhtymän esiintyvyydestä on melko niukasti tutkimuksia, mutta niiden perusteella on pääteltävissä että esiintyvyys on neljä tuhannesta. Tämä merkitsee sitä, että Suomessa näitä henkilöitä voi olla jopa noin 50 000.

        LL, lastenneurologian erikoislääkäri Taina Nieminen-von Wendtin väitöskirja ”On the Origins and Diagnosis of Asperger syndrome. A Clinical, Neuroimaging and Genetic Study” (Aspergerin oireyhtymän jalanjäljillä. Kliiniset löydökset, neurokuvantaminen ja genetiikka) tarkastetaan perjantaina 3.12.2004 klo 12 Biomedicum Helsingin luentosalissa 3, Haartmaninkatu 8.

        ollut varmaan vuosisatoja, mutta kun ei tiedetty mistä on kyse. On järkevää, että kaikki neurobiologiset ominaisuudet periytyvät geeneissä ja siten myös neurologisten oireyhtymien esiintyvyys on lisinyt ja lisii mitä suuremmaksi ihmisten populaatio kasvaa.
        Asperger, autismi, tourette, adhd, add jne esiintyvät ympäri maailmaa, eri kansoissa, mutta oletan, että eniten länsimaissa.


    • jippiai

      Lyhyesti:

      Jos vähänkään arvostelee/epäilee, niin välittömästi saa Triplen ja muutaman muun aktiivikirjoittajan ylettömän vihan päällensä...

      Pitäisi vain keskustella henkevästi omista lääkeresepteistä ja määristä, kun nappaa 50mg sitä ja 50mg tätä niin elämä hymyilee taas, vaikka tyhmät tavikset ei heitä ymmärräkään...

      :(

      Eli Sheriffi (puolueeton) paikalle ja äkkiä!

      • kukamitä?

        Jos vastaa asiallisesti asiallisen tiedon kera väitteisiin, joissa epäillään adhd:tä kasvatuksen tai yhteiskunnan syyksi, saa ylettömän vihan ihmisiltä, jotka eivät tiedä ADHD:stä mitään.

        Jos joku kertoo epäasiallista tietoa ADHD:stä, ei kai sitä tarvitse purematta niellä. Eikö tämänkin palstan tarkoitus ole myös antaa asiallista tietoa? Ja epäilläkin voi asiallisesti tai asiattomasti. Riippuu ihan miten asiat esittää, miten niihin suhtaudutaan.

        Vai ylettömän vihan...?


    • hiukan...

      mennä asian ohi, mutta esim. satavuotta sitten (eikä ihan niinkään kauan) ihmiset eivät sairastaneet/kuolleet esim. syöpään. Podettiin vaan esim. keuhkotautia tms. Siis koska kyseistä sairautta ei silloin tunnettu.
      Nykytiede menee vauhdilla eteenpäin ja jo kauan "ihmisiä vaivanneille" oireille löytyy selitys nykyaikaan.

    • jasman

      Olen kaksisataavuotias. Kun oli lapsi ja koulussa, niin monia nykyisistä sairauksista ei edes tunnettu, eikä niitä esiintynyt varsinkaan lapsilla.

      Nyt nämä sairaudet ovat "normaaleja" ja täysin "lääketieteellisesti" hyväksyttyjä - miten tähän rappiotilaan on oikein päädytty?

      Ehkä nämä kaikki nykyiset sairaudet ovat vain yleisen velttouden mukanaan tuomaa teeskentelyä! Tämä mitä todennäköisimmin johtuu varsinkin siitä, että vanhoista ja hyviksi havaituista arvoista on luovuttu. Nykyäänhän näille sairautta teeskenteleville ei saa sanoa yhtään mitään, ettei niille vain tulisi paha mieli.

      Pahoina hetkinäni olen jopa taipuvainen ajattelemaan, että mikäli opettajat vielä saisivat estottomasti toteuttaa mielihalujaan ja senmukaisesti harjoittaa fyysisen palautteen antamista kasvavalle väestönosalle, niin jopa tulisi loppu tällekin paheelle.

    • green

      Niin, enhän minäkään mitään adhd:sta tienny sillon -80-luvulla. Kaikki muut koulussa näytti souriutuvilta ja onnistuvilta lapsilta, tai no, oli huonoja koulussa ja hyviä koulussa. Mun huonous näkyi ihan epänormaalilla tavalla, tunsin itteni aina friikiks. Koulu meni kyllä hyvin, mutta kömpelöin kaikista olin. Lihavatkin lapset järestään oli mua nopeempia ja ketterämpiä. Olin surkein kaikessa liikunnassa, suuri nöyryytys joutua silmätikuks niillä kauheilla pakkoliikuntatunneilla ja hiihtokilpailuissa. Vaatteiden pukeminen päälle oli ylivoimasen hidasta ja monimutkasta. Käsiaskareet sujui aina kömpelösti ja hiippailin koulun laitamilla yksin niiden muiden friikkien kanssa. Tai ihan pienenä näytin pojalta ja enemmän poikien leikeissä kai olinkin, jos olin.

      Nyt jos muistelen ihan hyper addeja lapsuudesta, niin tulipa mieleen eräät synttärit naapurissa, joihin osallistui kaksospojat. Ne oli sit rasittavia, ne sinkos paikasta toiseen ja metelöi niin hirveesti, ei hetkeekään paikallaan! Ne ei jääny keltään huomaamatta ja perheen äiti sano juhlien jälkeen, että noita poikia ei enää tänne kutsuta!! Ei ne kurittomia ollu, eikä pahoja, eikä ilkeitä, ne vaan ei pysyny hetkekään paikallaan ja olivat kovaäänisiä. "ANNA KAKKUA"!! -Käsi ojossa lautasen kans.. ja ZÄP, ne oli jo makuuhuoneessa ja kakun otto jäi kesken..

      • grey

        Yleisesti nuo pojat tunnetaankin O******:sen vauhtiveljeksinä. =D Nimi sensuroitu ettei kukaan tunnista.. kai nuo aika moni tietää.


      • jasman
        grey kirjoitti:

        Yleisesti nuo pojat tunnetaankin O******:sen vauhtiveljeksinä. =D Nimi sensuroitu ettei kukaan tunnista.. kai nuo aika moni tietää.

        Sellaisia ne hyperit saattaa joskus olla:) Koskaan eivät pysy paikoillaan ja aina ovat suuna ja päänä. Eikä mei..siis anteeksi niitä saa millään pysymään ees vartin verran hiljaa:)


      • green
        jasman kirjoitti:

        Sellaisia ne hyperit saattaa joskus olla:) Koskaan eivät pysy paikoillaan ja aina ovat suuna ja päänä. Eikä mei..siis anteeksi niitä saa millään pysymään ees vartin verran hiljaa:)

        On jo ikävä hypereitä, en oo nähny ainuttakaan pitkään aikaan ja en ees netin kautta ku on tää ihmeen yleislakko.. Kirjottelenkin näköjään kahella eri nimellä nyt täällä hätävara-addifoorumilla. :) Sekoilen näköjään, mut joo, jotain väriä tunnustaen kuitenkii.


      • jasman
        green kirjoitti:

        On jo ikävä hypereitä, en oo nähny ainuttakaan pitkään aikaan ja en ees netin kautta ku on tää ihmeen yleislakko.. Kirjottelenkin näköjään kahella eri nimellä nyt täällä hätävara-addifoorumilla. :) Sekoilen näköjään, mut joo, jotain väriä tunnustaen kuitenkii.

        Ei se mitään! Pääasia että tunnustat kuitenkin väriä:) Ja kuka ei näinä suuren kriisin aikoina täällä sekoilis? Itsekin päädyin jo siihen ratkaisuus, että hommasin tänne oikein tunnukset ja kaikki, jotta edes jotenkin pystyisin lieventämään tätä syvältä riipaisevaa juurettomuuden tunnetta.


    • rautaseppo

      "Sitä ei vaan osattu vielä diagnosoida" on se vakioselitys, kun ihmisiltä tiedustelee, että mistä tämä yhtäkkinen valtava diagnoosien jakamisen tarve johtuu. Toisin sanoen oletetaan, että jokin ADHD ja Aspergerin oireyhteymä ovat luonnollisia kategoria, ja sellaisinaan ikuisia ja muuttumattomia, että jo luolamiehellä oli aspergeerisia piirteitä, kuten vaikeuksia small talkin ylläpitämisessä, jne. (Miksi nämä kaksi diagnoosia, ADHD ja Asperger, niin usein mainitaan samassa yhteydessä? Koska molemmat tämän hetken kuuminta hottia diagnoosimarkkinoilla?) Sitä ei vaan osattu diagnosoida? Ei, vaan sitä ei ollut olemassakaan sairaudentilana ennen kuin joku keksi että se on sitä. Kaljuus on aina tiedostettu, mutta vasta viime aikoina se on keksitty rajata ilmiönä lääketieteellisesti. Ihan samalla tavalla erilaiset elämisen ja olemisen tavat on olleet aina näkyvissä ja sinänsä helposti diagnosoitavissa, mutta niitä ei ole diagnosoitu, koska ne on käsitetty osana inhimillisten erojen vaihtelua, osana elämää, ei jokain omana erityisenä sairauskategorianaan.

      • rautaseppo

        Summa summarum: jokin yksilöllinen ominaisuus, olipa se vaikka kuinka fysiologinen olemukseltaan, ei ole sairaus ennen kuin kulttuuri päättää määritellä sen lääketieteellisesti. Diagnoosit eivät ole olemassa itsenäisinä entiteetteinä, vaan ne ovat määrittelykysymyksiä ja sellaisinaan kulttuurisia konstruktioita.


    • Seli seli seli...

    • lievä ADHD

      Sinulle nimerkki: adhd selittää nykypäivänä kaiken!
      Et taida tietää edes mikä ADHD on lueppa tämä linkki: http://www.janssen.fi/?product=adhd&gclid=CLChpKib-LECFSIwmAodHFgA_g
      hyvin tarkkaan edekun rupeat tollasia selittelemään
      Itselläni on ADHD enkä tunne itseäni käytöshäiriöiseksi
      kuule mulle on tehty diaknoosi Älä rupee selittäämään enenkun olet perehtynyt asiaan ADHD

    • pomppadomppadaa

      Mä ajattelen, että adhd on vähän niin kuin ominaisuus tai siis enemmänkin se on nimitys tiettyjen oireiden summalle eli oireyhtymä, ei niinkään mikään kamala sairaus. Meinaan siis, että adhd:n kanssa pitää oppia elämään eikä siitä voi parantua, ei sitä tarvitse muuttaa, vaikka sitä voikin oppia käyttämään oikein.. On hetero -ja homoseksuaaleja, vasen -ja oikeakätisiä, sini -ja ruskeasilmäisiä ja sitten on niitä joilla on adhd ja niitä joilla ei ole.. Ei kai se sen kummempaa, nyt vaan on keksitty, että nämä tietyt oireet voidaan laskea yhteen adhd:ksi ja adhd on vain nimi, ei se ole kaikille sama juttu.

      Eikä siitä kannata syyttää lepsua kasvatusta vaan sitä, että yritetään selvittää syitä poikkeavalle käytökselle, ja se on mun mielestä hyvä. Adhd voi keskittymisvaikeuksien sun muun takia oikeasti vaikeuttaa elämää paljonkin ja siihen voi tarvita apua. Ennen vanhaan esim. vasenkätisiä pakotettiin oikeakätisiksi, kaikkien piti olla uskovaisia ja homoseksuaalisuutta pidettiin sairautena.. siks kai homojakin on enemmän näkyvillä nykyään, ei tarvitse piilotella sitä mikä on oikeasti. Onneksi ei.

      Itekki mietin, että onkohan mulla jotain häikkää päässä ja voisko se olla adhd.. Mut sit ajattelen just, että etsin varmaan vaan tekosyitä ja olen yksinkertaisesti tyhmä ihminen. :D Olin pitkään syrjittynä koulussa (on mulla aina ollut jokunen hyvä ystävä ja nykyään enemmänkin ja oon kyllä silleen ihan puheliaskin yleensä ja iloinen luonteeltani..) Mua pidettiin hulda huolettomana ja yläasteella kutsuttiin kaiken muun lisäksi nimellä "jääpää", en aina huomaa kun puhutaan tai missaan jotain jos tapahtuu monta asiaa samaan aikaan ja tuijottelen tyhjään ja pyörittelen avainta..
      Varmaan yli viisi kännykkää olen parin vuoden aikana rikkonut tai hukannut. En tahallani, aiheutan huolimattomuuttani vahinkoa. Tosin yksi lensi kiukusta seinään... Järkkäri putosi sekin maahan ja toinen kamera jäi sateeseen, en tiedä missä mun avaimet on.. Revin hiuksia päästä, kun joudun tekemään läksyjä. Ei millään jaksaisi syventyä kirjoihin, haluaisin lähteä lenkille koiran kanssa.. Ja sitten ajattelen, että olen tosi laiska. Lukiossa kuitenkin pärjään ihan hyvin, jotenkin vaan tuntuu että oon niin hidas ja koko ajan myöhästyn joka paikasta, oon jotenkin ihan pihalla välillä ajasta tai sit en vaan jostain syystä lähde ajoissa... oon aina ollut jotenkin huolimaton, pienempänä en harjannut hiuksiakaan ja huone oli aina ihan sekaisin, vaikka vanhemmat kiristi ja lahjoi ja uhkaili ja nalkutti.. :D Moni opettaja on joskus sanonut, että vaikutan usein vähän hajamieliseltä.. Tiedä sitten, toiset vaan on sellasia.. Suvaitsevaisempia pitäis ainaki monen olla, ihme tappelua täälki :D

      • Cone yskii

        Hyvin kirjoitit...tunnistin siinä itseäni...pärjäsin hyvin 40-vuotiaaksi asti myyntihommissa jne...iso pelhe jne..muutaman eron jälkeen näin lapsissani ja itsessäni näitä ominaisuuksia...hain apua ja sain adhd -diagnoosin...nyt voin auttaa itseni lisäksi vanhempiani ja lapsiani asian tiimoilla...kyllä kannatti. Voi jospa olisin saanut jo lukioaikana apua...1970-80 luvulla...kirjoitit järkevästi , osuvasti ja nuorekkaasti adhd-oloistasi, joita ei ole niin helppoa aina kuvata toisille.
        Välillä uppoaa kuin veteen sukelluksessa ja ei muista hakea happea....? Sitten alkaa vaihtoehdot päässä pyöriä...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2868
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2164
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe