Deturille oppaaksi

suga

Hei!

Olisiko kellään kokemusta Matkatoimisto Deturista ja heillä oppaana olosta? Onko vaikea päästä ja millaisia päiviä joutuu tekemään ja tietysti palkkaus? Kaikki asiallinen tieto tervetullutta.Kiitos jo etukäteen vastanneille!:)

11

2413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miumauuuu

      Kaveri oli Deturin oppaana ja homma oli kuulemma melko rankkaa ja palkka pieni. (en muista tarkkaa, paljonko mut reilusti alle tonnin. Eli ei ehkä paras mahdollinen paikka tutustua tähän ammattiin.

    • Jeppe79

      Deturilla on reiluisti kehnoin palkka suomalaisista matkanjärjestäjistä.

      Peruspalkka liikkuu 400 ja 500 Euron välillä. päälle voi tulla provisiot ja palkka maksetaan suoraan käteen eli pimeesti. Tsemiä vaan!

      • ...ne ovat..

        Työtä vuorotta, turkkilaiset pomot kohtelevat huonosti jne. Se pieni palkka maksetaan pimeästi, eikä työlupia välttämättä hankita. Vapaata voi olla jopa puoli päivää viikossa ja työvuorot yli vuorokauden kerrallaan. Työvaatteet rääsyjä. Retkiprovisioita sentään saa jonkin verran, mutta se edellyttää pakonomaista retkien myyntiä ja tyrkytystä...Harva siinä firmassa kauan viihtyy ellei ole jostakin syystä kohdemaahan jämähtänyt.


    • katsoppa

      lueppa keskustelu suomi24-alanya ja näytä kaikki aiheet,kirjoitusta joka palaa keskustelusta deturiin. Älä mokaa itseäsi. Hakeudu muualle,saat asianmukaisen koulutuksen ja kollegat.

    • ex-opas ..deturilla

      eli, saat ns jonkunlaisen lääkäri palvelun , kun tulet kipeäksi, sairaslomilla ei makoilla ja jos joku isompi tapahtuu.. kotiin vain.
      Työtapaturma vakuutusta , ei ole suomesta, koska et ole suomen palkkalistoilla. ja Turkkissa sitä ei ole, eli jos bussi ajaa kolarin, niin hauskasti menee. Matkustajilla on , vakuutus , mutt tyhjälle jäät.
      Päivät 6 pv/vkossa ja jos muu opas kipeä, paikkaat. Pitkiä päiviä, ei loma etuja. Eli kesä lomaa tai talvilomaa, palkalla , ei toivoa. Olethan ,sentään loma kohteessa , töissä ;).

      • Jeppe79

        Hmh..järkyttävää suomenkieltä tällä palstalla. Onko todella niin, että matkaoppaat eivät osaa kirjoittaa suomenkieltä edes välttävästi?

        En väitä etteikö omassa kirjoitusasussani olisi silloin tällöin parantamisen varaa, mutta kun näitä kirjoituksia lukee niin melkein itku tulee silmään.

        Ainakin Päivölässä opetettiin aikoinaan myös äidinkieltä ja oikeiden kokeiden kanssa.


      • ryhtyy...
        Jeppe79 kirjoitti:

        Hmh..järkyttävää suomenkieltä tällä palstalla. Onko todella niin, että matkaoppaat eivät osaa kirjoittaa suomenkieltä edes välttävästi?

        En väitä etteikö omassa kirjoitusasussani olisi silloin tällöin parantamisen varaa, mutta kun näitä kirjoituksia lukee niin melkein itku tulee silmään.

        Ainakin Päivölässä opetettiin aikoinaan myös äidinkieltä ja oikeiden kokeiden kanssa.

        Jokaisella firmalla varmasti on hyvät ja huonot puolensa.
        Matkaoppaan työ ylipäätään on aika raskasta, tietysti kohteesta riippuen. Jos on pienempi kohde, on tietysti vähemmän kiirettä, mutta palkka on myös pienempi. Isommissa kohteissa päivät menevät siivillä, ja palkkakin on parempi, joskin työpäivät huippusesongin aikaan venyvät pitkiksi ja väsymys varmasti vaikuttaa psyykkeeseen.
        Suurimmalla osalla matkatoimistoista palkka koostuu peruskuukausipalkasta ja komissioista, joita saadaan retkimyynneistä. Eikä tarvitse olla aivoton myyntitykki tienatakseen hyvää palkkaa. Ihan perisuomalaisella rehellisyydellä pärjää vallan mainiosti. Kuitenkin asunto on ilmainen ja oppaat muutenkin nauttivat kohteen kaupoissa ja ravintoloissa hyviä luontaisetuja.
        Niillä matkatoimistoilla, jotka eivät ole suomalaisia, palkka tulee tietysti suoraan käteen, mutta on oppaiden oma velvollisuus hoitaa veronsa maksetuksi suomeen, mikäli on asuu suomessa! Sehän on ihan selvä asia. Ette te nyt niin hölmöjä voi olla, että luulette ulkomailla selviävänne ilman veroilmoituksia. Tai luulette, että ulkomainen työnantajanne on vastuussa veroistanne. Heh. Kannattaa tutustua lainsäädäntöön ennen ulkomaisella yrityksellä työskentelyä.

        Loppupäätelmänä toteaisin, että jos homma ei miellytä, niin pitää vaihtaa hommaa. Jälkeenpäin ei kannata levitellä paskajuttuja jos ei itse ole tajunnut ajoissa vaihtaa ammattia.. tai ottaa laista selvää.

        Hyvin pärjää kun muistaa ottaa asioista selvää ENNEN KUIN aloittaa työt.


      • suga

        Hei ja kiitos vastauksesta. Voisitko mahdollisesti laittaa minulle mailia tuonne osoitteeseeni, koska olisin kiinnostunut kuulemaan lisää työstä matkaoppaana ja Deturilla.


    • egyptih

      Höpö höpö.
      Taitaa olla kuulopuheita nama vain.
      Detur on muuttunut paljon vuosien varrella ja deturin oppaat tienaa enemman komissiota kuin mitkaan muut oppaat. palkkaus lahtee ensimmaisena kautena 600e ja komissiot on huonoimmallakin oppaalla minim.500e /kk. Useimmat oppaat eivat edes kayta palkkaansa kun tienaavat mahtavat komissiot jopa 1000e. Asunnot on hyvat ja ilmaiset oppaille. Kuten sahko ja vesilaskut. Tyolupa hankitaan ehdottomasti kaikille. Vapaapaiva on ja se on mahdollisuuden mukaan 1,5paivaa.
      Tapaturmavakuutus on eurooppalaiset ja kipena ei tulla toihin. 3 paivaa saa kotona sairastaa ilman palkallisesti. Turha mustamaalata deturia jos ei tieda totuutta. Oppaat saavat pitaa lomaa kohteessa tai mahdollisuuksien mukaan kotimaahan menevat. Kausi on pidempi turkissa kuin muilla matkanjarjestajilla. Opaskoulutus on kohteessa.

    • huhuhuhu444

      Terhille tiedoksi, ettei kannata koko ajan kirjoitella. Tai jos ei ole Terhi niin joku sen "hovineidoista". Totuus on toisenlainen, nykyäänkin.

    • future guide

      egyptih-nimimerkki: kertoisitko lisää asiasta? olet itse oppaana tällä hetkellä Deturilla vai oletko ex-opas?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 175
      5156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4643
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2976
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      31
      1955
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1726
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe