Äkkilähtö kokemuksia?

Kesälomailija

Millaisia kokemuksia teillä on äkkilähdöistä missä ei hotelli tiedossa lähtiessä? Tekis mieli ottaa riski ja kokeilla noita, kun äkkilähtöhinnat missä hotelli tiedossa ovat tosi kalliita!

36

32394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • emäntäääääää

      joo, on kokemusta. Joskus 2000 luvun alkupuolella otettiin pikalähtö thaimaaseen, matkat käytiin maksamassa toimistolla samana päivänä ja niin päästiin phukettiin ja kamala beach hotelliin joka oli kyllä hieno. Tosin se tais sittemmin jäädä tsunamin alle mutta sillon oli hieno. Kamala beach hotellin aamupaloista haaveillaan vieläkin kavereiden kanssa. Ota riski! :)

      • thaimaaseen

        Äkkilähdöllä thaimaaseen ja päästiin sinne Karon Beachille... Phuket Orchid Resorttiin. aivan mahtavaa oli


    • luutu

      Siis toisen matkassa viimekesänä eikä määränpäätä ole tiedossa vieläkään :S

    • joku

      Olen ollut monta kertaa äkkilähdöillä ja aina on onnistanut. Joskus on saanut asua jopa kalliimmassa hotellissa. Virkailijat pelottelee et wc ja suihku voi olla jossain käytävällä jne.... Minulla on aina ollu normaali hotelli tai aparthotelli. Kannattaa lähteä.

    • hp1

      olen kokeillut ns. matkajokeria ja aina on sattunut hyvä tuuri. Jos ei vaadi viiden tähden luksus hotellia matkan ajaksi niin kyllä kannattaa säästää ne eurot ottamalla jokeri liput.

    • Tommiedvard

      Ainakin kolme reissua olen tehnyt matkatoimiston kautta semmoisella systeemillä että vasta perillä selviää hotelli tai jopa paikkakunta.

      Enimmäkseen myönteisiä kokemuksia sellaisista, viihtyisiä, hyvin varustettuja majoituspaikkoja omilla pesutiloilla ja terasseilla. Myönteiset kokemukseni ovat Kreikasta, ainoa vähän ruppaisempi on sattunut eteen Lontoossa mutta se nyt onkin vähän erikoistapaus tai ainakin eri asia kuin välimerellisemmät lomakohteet.

    • mutta...

      Oon itekki aatellu sammaa, ko jokerilähdöt on melko paljon halvempia, ja jännitystähän siinä on mukana...

    • matkailija67

      Kannatan ilman muuta tätä vaihtoehtoa. Sama maa, samat rannat ja ravintolat sekä sama aurinko on tällain paljon halvemmalla saatavilla. Lennot ym. ovat myös aivan vastaavat kuin norm. hintaisissa pakettimatkoissa. Lisäksi vielä matkalle saa näin lisäjännitystä, kun ei tiedä kuin vasta perillä majoituspaikan. Voi tosiaan saada luxustasoisen paikan, jota ei tulisi edes normaalisti harkittua. Ei muuta kuin matkaan vaan ja pian!

      • mummeli...........

        melekeimpä joka matkan teheny äkkilähtönä eikä oo tarvinnu katua,majoitus ollu lähes aina kalliimmassa hotellissa jota olisin edes ajatellu jos olisin tilannu normaali matkan, ei muuta ko matkaan vaan iliman ennakkoluuloja huonosta majoituksesta, elämä on seikkailu...... ei silti tarvihe "päätön" olla, piä järki mukana


      • no matkaan ...................

        vaan iliman ennakkoluuloja avoimin mielin, ja muistaapi myös pittää järjen mukana, toivottapi matkamummeli


      • nyt niin
        no matkaan ................... kirjoitti:

        vaan iliman ennakkoluuloja avoimin mielin, ja muistaapi myös pittää järjen mukana, toivottapi matkamummeli

        että pelkästään "köyhälistö" harrastaa äkkilähtöjä?Pitääpä kiertää kaukaa paikat mihin järjestetään äkkilähtöjä.Huh.


      • huoneessa
        no matkaan ................... kirjoitti:

        vaan iliman ennakkoluuloja avoimin mielin, ja muistaapi myös pittää järjen mukana, toivottapi matkamummeli

        Voi helvetti soikoon, olin pari vuotta sitten pari päivää psykiatrina ja sairaanhoitajana juuri eronneelle itsarihenkilölle. Sitten soitin oppaalle että tuon "hullut päivät" riittävät meikälle. Täysi maapähkinä. Nukuin pari yötä saman täyden hotellin raflan kovalla lattialla elukoiden (torakoiden yms.)seassa kuin tuon hullun. Viimein pääsin eri hotelliin nukkumaan. Nukuin samaan menoon 2 vrk, loma jo loppuikin jo sitten. Vituttaa vieläkin...
        Nuorille tiedoksi: siellä voi olla kaikenlaisia teatterihomoja ja -lesboja ja muita perkkukja huonekavereina, joten ehkä kannattaa maksaa siitä ettei perse ole aamulla kipeenä... Matkakohde oli Marokossa...


    • Mikä maa mikä valuutta

      Kävin viime kesänä äkkilähdöllä "Nizza" ssa. Matkatoimistossa virkailija sanoi, että ei tiedä onko hotelli Ranskan vai Italian Rivieran puolella. Otin riskin,vaikka toivoin et Ranskassa olis ollut.(kivaa jännitystä oli)
      No, lento oli Nizzaan ja olin ainoa siellä,joka joutui lähtemään Italian puolelle; maksoin matkastani vain puolet siitä kuin muut)): No hätä, mut oli pettymys, kun tuotiin vaan kirjekuori kentällä käteen jossa perustiedot ja piti / sai toimia bussimatkan jälkeen sitten omin päin koko viikon ajan. Oppaan palvelut eivät kuuluneet tähän äkkimatkaan!!
      Meikäläinen ei ollut ensimmäistä kertaa eikä kieliTaidoToTon, vaikka joutui norjalaisten kans samas bussis Italian puolelle... Italian puolella annettiin avain käteen italiaksi ja palautetiin italiaksi viikon jälkeen. Lentokentälle paluumatkalle piti itse kysyä norjalaiselta oppaalta...soittamalla milloin lähtö on hotellista... Siivousvälineet olivat hotellin nurkassa, joten siivota piti itse ja jääkaappi laittaa sulatukseen (minusta kivaa) MUTTA ÄLKÄÄ HYVÄT IHMISET KUVITELKO, että halvalla saa hyvää ja P a l v e l u a EI EI EI EI EI monta kertaa ei, mutta mulle tämä matka sopi, koska haluan liikkua itsekseni, enkä massan mukanna, mut kielitaidottomana ja eka matkalla oleva on kyllä heti ONNETON.... SITÄ PITÄÄ JO KENTÄLLÄ KYSELLÄ JA MIELUUMMIN RANSKASSA RANSKAKSI, toki hyvällä englannilla pärjää aina huom. suurkaupungeissa! Pikku Ranskan ja Italian kylissä olet outo muukalainen, engl. kielelläkin!
      Mutta Nizza on hieno paikka, jos ranskankieli sujuu jotenkin, mutta älä lähde pelkällä savonmurteella/raumanmurteella äkkimatkalle, jollet tiedä mikä maa mikä valuutta!

    • ei yllätyksiä

      Olimme Marokossa äkkilähdöllä kevättalvella tänä vuonna. Matka oli lähes saman hintainen kun normaalit lähdöt, n. 60 euron ale ja emme ystävän kanssa tuohon hintaan tienneet minne joudumme. Hotelli oli kuitenkin OK ja keskustassa; pieni huoneisto, siivous toimi, petivaatteiden vaihdot yms. sekä WC/suihku. Vaikka vähän säästimme, niin kun emme saaneet vapaasti päättää hotellia ja sijaintia, niin sillä kertaa oli lähes -0 että kannatti sellainen äkkilähtö ottaa. Melkein kaikki matkat sinne oli sillä kertaa myyty, joten siksi kait ei mitään superedullisia edes tullut tarjolle. En varsinaisesti ollut pettynyt mutten myöskään yllättynyt.

    • reissu Lasse

      Mene ihmeessä.Minulla ainakin on ollut aina hyvä tuuri.Kalleimmat hotellithan jäävät aina myymättä

      • laittaa

        minä harrastin aiemmin 7 v. ajan äkkilähtöjä ja aina oli majoitus huonommissa ja syrjässä olevissa = pitkä matka rantaan huoneistohotelleissa. Ei ikinä hotellissa ja hyvätasoisessa. Siksipä lopetin tämmöisen matkailun ja olen ruvennut "kyttäämään" tarjouslähtöjä määriteltyihin hotelleihin. Tiedän nyt jo lähtiessä mihin menen ja mikä on majoituksen taso. Tällä tavoin en maksa juurikaan sen enempää kuin äkkilähdöllä umpimähkään.


      • olenkin
        laittaa kirjoitti:

        minä harrastin aiemmin 7 v. ajan äkkilähtöjä ja aina oli majoitus huonommissa ja syrjässä olevissa = pitkä matka rantaan huoneistohotelleissa. Ei ikinä hotellissa ja hyvätasoisessa. Siksipä lopetin tämmöisen matkailun ja olen ruvennut "kyttäämään" tarjouslähtöjä määriteltyihin hotelleihin. Tiedän nyt jo lähtiessä mihin menen ja mikä on majoituksen taso. Tällä tavoin en maksa juurikaan sen enempää kuin äkkilähdöllä umpimähkään.

        olettanut. Minunkin tarjousmatka onnistui jokunen
        vuosi sitten määriteltyyn neljän tähden hotelliin
        aamiaisilla. Almeriaan ei taida olla enää kuin
        omatoimimatkoja?


    • Los Alisions

      Olemme olleet kaksi kertaa Tjäreborgin jokerimatkalla ja kummatkin ovat onnistuneet todella hyvin. Ensimmäisen kerran olimme reilut 1½ vuotta sitten Teneriffalla jokerimatkalla. Emme tienneet minne joudumme. Etelän kentällä selvisi, että kohde on Los Cristianos ja siellä huoneistohotelli Los Alisions. No vähän jännitti, mutta turhaan paikka oli niin hyvä, että olimme samaisessa hotelissa viime talvena 6 viikkoa.

      Toinen jokerimatka oli nyt toukokuussa kohteena Lesvoksen (Lesbos) saari Kreikassa. Tähänkin matkaan olimme tyytyväisiä. Hotelli pieni viiden huoneiston ns huoneistohotelli Molivoksessa. Huoneistot olivat pieníä yksiöitä keittonurkkauksella. Hotelli oli ihan Molivoksen keskustassa. Mielestämme ns äkkilähdöille kannattaa lähteä ja ne ovat vieläpä edullisia.

      • näinkö menee

        että:
        - tulee tuntematon huonekaveri (huonetta ei voi
        varata itselle)?
        - ei ole opaspalvelua (tarvitaan kielitaitoa)?
        - on riski että hotelli on syrjässä (ainkin
        rannasta ja ilman aamiaisia)?
        - siivouksia ei ole järjestetty?


    • Kyrpiintynyt

      Tekee mieli lähteä helvetin kuuseen tästä suomi 24losesta kun ei oo kun 4500 ihmistä kirjautuneena sisään, niin tonne v...n treffipalstalle ei pääse sisään millään tavalla,mitä sitte kun on 25000 kirjautunutta???
      Herää kysymys ETTÄ MISSÄ MÄTTÄÄ?????
      Montako vuotta vielä menee että tää järjestelmä toimii???????

      • Maikku32

        Sulla on niin sofistikoitunut kielenkäyttö, että haluaisin treffata. Pistä meiliosoitteesi!


    • SuSannee

      Minulla on sekä hyviä että vähemmän hyviä kokemuksia äkkilähdöistä. Halavalla ei saa hyvää tai sitten joskus voi kyllä käydä tuurikin. Kielitaitoa ja omaaloitteisuutta tarvitaan kyllä ja lähtiessä täytyy asennoitua siihen, että kaikenlaiset yllätykset ovat mahdollisia. Kreikassa saimme 2 vkn matkalla luksus hotellit, joihin meillä ei koskaan olisi ollut varaa. Meillä oli 2vkn matka ja toinen vk oli toisella puolen Kreetaa. Eka viikon loputtua tilasimme taksin ja siirryimme toiselle puolen saarta, toiseen hotelliin.Sielläkin meitä odotti positiivinen yllätys.
      Turkissa meillä oli hotelli, josta ei ollut edes oppaalla mitään tietoa. Siellä oli toisen saksalaisen matkatoimiston opaspalvelut, mutta häneltä saimme tarvittavaa tietoa.Ilmaistointi oli, mutta ei toiminnassa, moskeija oli vieressä ja sieltä kuului palvelukset säännöllisin välein. Iltamyöhään ja aamuvarhaisella. Henkilökunta oli epärehellistä ja ei tullut mieleenkään viedä tallelokeroon tavaroita.

      Madeiralle lähdin yksin äkilähdölle. Koneessa jouduin häirikön viereen ja jouduimme melkein tekemään pakkolaskun, kunnes Herra Häirikkö sammui juuri kun henkilökunta oli päätymässä pakkolaskuun.Kone oli aivan täynnä ja en voinut vaihtaa paikkaa. Elämäni pisimmät 5 ja puoli tuntia..
      Päästyäni hotelliin aloin miettiä kukahan porukasta on asuinkumppanini. Sain ekana huoneeni avaimen ja istuskelin huoneessa odotellen kämppistäni. En edes avannut matkalaukkua, kun olin jo päättänyt, että jos näyttää mahdottomalta yhteiselo, lähden etsimään uutta majapaikkaa. Mutta minulla kävi hyvä tuuri ja meillä sujui viikko tosi hyvin. Teimme heti selväksi säännöt:kuljetaan yhdessä, JOS se tuntuu toimivalta ratkaisulta, ei vieraita huoneeseen ja molemmilla mahdollisuus levätä rauhassa.
      Että semmosta sitten. Äkkilähtöjä käytän jatkossakin, kun on mukana oma kämppis, mutta yksin reissatessani otan varmuuden vuoksi yhden h huoneen.

      • Seurannut!

        Kyllä hintaetu äkkilähdöissä on mennyt pois!
        Vielä viimekesänä sai äkkilähdöissä merkittävän hintaedun, nyt se on lähes sama. Viimekesänä Turkkiin alle 200€ nyt yli 400€! Molemmat äkkilähtöjä! Kuulema matkatoimistoilta menee kaikki kaupan ei tartte antaa ylimääräisiä alennuksia. Eiköhän ajat vielä muutu. Muistellaan -91 kesälomien jälkeen mitä tapahtui! Kaikki oli vielä hyvin kesällä ja elettiin kuin pellossa! Sitten syksyllä se pamahti se LAMA! Nyt on ihan samat merkit olemassa. Toivottavasti lamaa ei tulisi ainakaan niin kovana! Kaikille matkalaisille hyvää matkaa ja aurinkoista kesää!


      • Porec
        Seurannut! kirjoitti:

        Kyllä hintaetu äkkilähdöissä on mennyt pois!
        Vielä viimekesänä sai äkkilähdöissä merkittävän hintaedun, nyt se on lähes sama. Viimekesänä Turkkiin alle 200€ nyt yli 400€! Molemmat äkkilähtöjä! Kuulema matkatoimistoilta menee kaikki kaupan ei tartte antaa ylimääräisiä alennuksia. Eiköhän ajat vielä muutu. Muistellaan -91 kesälomien jälkeen mitä tapahtui! Kaikki oli vielä hyvin kesällä ja elettiin kuin pellossa! Sitten syksyllä se pamahti se LAMA! Nyt on ihan samat merkit olemassa. Toivottavasti lamaa ei tulisi ainakaan niin kovana! Kaikille matkalaisille hyvää matkaa ja aurinkoista kesää!

        Varasin viime kesänä samalta matkatoimistolta äkkilähdön samalla aikataululla kuin tänä kesänä ja saman huomasin,viime kesänä alennus 200€,nyt vain nimeksi.No meitä onnisti todella hienosti,olimme äkkilähdöllä jossa lentokenttä kuljetus,vain me samassa tilassa.Mutta määrittelemätön majoitus ja meidän tapauksessamme oli mahdollista joutua kolmeen eri maahan samalle kentälle tulolla.Se oli todella hauskaa.
        Siis rahan takia ei musta kannata lähteä äkkilähdölle,mutta jos muuten vaan haluaa ajatella lomaa myöhäisemmässä ajankohdassa niin rentoa menoa vaan ja lentoon


    • kohtamummo44v.

      Viime kesänä elokuun alussa otimme Bulgariaan äkkilähdön kahdeksi viikoksi. Hotelli 2 kuukautta vanha, 2 uima-allasta, jääkaappi, tv, ilmastointi jne.... Kannattaa kokeilla äkkilähtöä riskillä, niin mekin teimme ja sattui hyvä tuuri ja koko perhe oli hyvillään.

    • äkkimatkaaja

      met olema käyny jenkeissä neljä kertaa vuoden sisällä eikä kertaakaa olla varattu hotellia. ku tulee halu lähtee ja pääsee töiltä niin liput illalla ja aamuksi kentälle. kannattaa!!!!!!! hyvät on ollu hotellit missä ollaan yövytty, mut aamupaloilla ei jenkeissä kehuta.

    • Laadukasta

      Miksi köyhäillä äkkilähdöillä joissa ei ole myynnissä kuin sekundat (mitkä eivät mene kaupaksi normaalina myyntinä) ja alennukset VAAN 40-60 euroa, paremmissa tasoissa noin 100 euroa eli maksaa 1800 - 2500 kahdelta ihmiseltä. Itse varaan aina heti kun tulevat myyntiin seuraavan kauden matkat. Ostan kalleinta ja PARASTA laatua. Tiedänpähän, että lomani on luxus ja tiedän mitä siihen kuuluu (vähintään merinäköalaa, eikä vuoren tai naapuritalon seinää) ja nautin koko rahalla. Säästää fyffee etukäteen, on vara sitten ostaa mieleisensä matkan. Äkkilähdöt? Heh heh hah haa. Niitä ei todellisuudessa enää ole. Se on menneisyyttä. No, jos olet tottunut risumajaan ja telttailuun, niin kyllä ÄKÄlähtökin kelpaa. Ei mulle. Ikinä.

    • cata-hki

      Mun ainoa kokemus äkkilähdöistä on pari kesää sitten kun kävin todella extemppore Mallorcalla. Päivän varoitusajalla lähdettiin ja matka oli jokerimatka. Vähän jännitti tietysti mutta yllätys oli kiva kun perille päästiin sillä hotelli oli 4**** ja ihan rannan tuntumassa. Upeet uima-allas alueet ja kivassa paikassa. En yleensä halua matkustella siten etten tiedä määränpäätä mutta ei tosta reissusta pahaa makua jäänyt. Hyvää onnea oli tietty mukana. Ja olihan se nastaa kun matka oli tosi halpa, viikon reissu 350euroa, aamiaisella.

    • brasilia

      olen ollut äkkilähtömatkalla gran canarialla, teneriffalla ja natalissa finnmatkojen kautta ja aina on matkat sujunu hyvin ja ollut ok hotellit. olen saanut olla myös ihan yksin huoneessa ja matka on ollut puolta halvempi..

    • marita67

      Hei.olemme monta kertaa ottaneet äkkilähdön ja aina silloin on sattunut todella hyvät hotellit ja bungalovit,ja yleensä vielä varsin tilavat.viimeksi kun lähdettiin Inglesiin niin saimme huoneiston ,jossa oli todella iso puutarha piha ja kaksi erillistä makuuhuonetta kylpyhuone ,keittiö ja olohuone,Ensikuussa lähdemme bulgariaan ,mutta sinne otimme ihan hotellimatkan ,koska ei olla käyty sielä ennen.joten uskallan suositella!

    • ja joskus ei

      Suurimmaksi osaksi oon matkustellu vaan äkkilähdöillä, ja en nyt suuremmin ole joutunu pettymään. Ainut iso pettymys oli Gardajärvi Italiassa, hotellille joutu kiipeemään ja maisema oli melkosta kivikkoa. Muuten matka meni ok. kun paineli hieman muualle ympäristöön :)

      Positiivisin yllätys on ollu Kyproksella, huoneistohotelli jossa oli jääkappi/pakastin sekä keittomahollisuus ja huoneistot oli niinkuin pienkerrostalossa, jokaisella oma ulko-ovi ovikelloineen, huoneet pidettiin todella siisteinä :)

    • Sarakerttu

      Oon muutaman kerran ollut äkkilähtöreissulla ulukomailla. Viimeisin kesäkuussa Bulgarian Sunny Beachille, suora lento Oulusta, naurettavan halpa, 200 ekee, hotelli Palace, lähellä rantaa. Sattui tosi hyvä ja siisti hotelli.
      Naapurihuoneen möykkäävät tanskalaistytöt ainoa negatiivinen puoli vaan nehän sai hiljaisiksi kun kävi oven takana kolokuttelleen ja sanoi pari hyvin valittua sanaa... Kosilla taas yks syksy kauden loppupuolella pienessä hotellissa oli niin väsynyt ja turisteihin kyllästynyt henkilökunta, että ne oli suorastaan töykeitä. Vaan ei se menoa haitannut, lähinnä nauratti. Hotelli oli onneksi siisti sielläkin.

    • tollanen

      semi-äkkilähtö http://www.carlsberg.fi/2007/ kelpais mulle, vai voisisin vaikka heti lähteä.. mulla ei nimittäin ei oo varaa lähtee edes äkkilähdöille ja säästämisen taitoa en osaa :)

    • Mallatus

      Kerran olen lähtenyt 2 viikon tumppilennolle, vaikka piti vaihtaa viikon päästä hotelli - ei se minua haitannut, ku oli ihan tien toisella puolella. Tietysti, kun olin yksin, en tiennyt kämppiksestä mitään, mutta molemmilla viikoilla ihan kivat kämppäkaverit. Tietty eka viikolla sattui saksalainen tyttö - hää kyllä roikotteli alasti ja oli miten sattu, mutta eipä mua paljon hotellilla näkynyt, ku olin paljon tuttujen luona. Toisella viikolla olikin sitten suomalainen rouvashenkilö ja tosi kivasti meni.

    • löhöjille

      varmaan ihan OK., Jos haluat katsella tiettyjä paikkoja ja joudutkin 10-20 kilsaa niistä niin reissaamisen matkakulut kumoavat alennuksen. Ei se paljon lohduta vaikka olisi miten hyvä hotelli kun päivittäin menee matkustamiseen mielettömästi aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe